DESPRE NOI

SERVICII


PhotoLife s-a născut din pasiune pentru fotografie, iar acest lucru ne definește încă din 2007, când fotograful Dan Dinu a creat acest proiect. Totul a fost conceput astfel încât oricine să se poată regăsi în activitățile noastre, fie că este vorba de cursuri de fotografie, de workshop-uri, de photo tour-uri sau expoziții. Odată cu acest proiect am venit în întâmpinarea fotografilor cu soluții la toate problemele generate de pasiunea pe care o împărtășesc. Indiferent că ați avut nevoie de teoria oferită de un curs, de practica oferită de o tură foto sau pur și simplu de un sfat, în tot acest timp am fost alături de voi și v-am sprijinit. Împreună am creat una dintre cele mai mari și serioase școli foto din România, iar pentru asta vă mulțumim.

 

Ne place să credem că PhotoLife nu înseamnă doar o școală de fotografie, ci înseamnă pasiune, dedicație și perseverență. Pasiune pentru ceea ce facem, dedicație pentru cei care aleg să fie alături de noi și perseverență pentru a ne dezvolta continuu. Trainerii noștri nu sunt doar niște simpli fotografi, ci oameni care încearcă să fie tot mai buni în ceea ce fac, care pun extrem de multă pasiune în munca lor și care, poate cel mai important, sunt deschiși să împărtășească și altora cunoștințele lor. Noi îți spunem tot ce știm, pentru că numai astfel vom deveni la rândul nostru nevoiți să învățăm mai mult și să evoluăm alături de voi.

SCURT ISTORIC

 

Ne-am dezvoltat și reinventat continuu împreună și am încercat de fiecare dată să venim cu ceva nou, realizând astfel câteva premiere interesante în acest domeniu:

●    Din 2007 organizăm periodic cursuri de fotografie în Brașov, cursuri ce au trecut prin mai multe etape de dezvoltare, ajungând în prezent la versiunea 4.0. Când am lansat acest curs, a fost primul din Brașov și printre primele din țară, ce venea cu o formă modernă de prezentare, cu informații actualizate pentru fotografia digitala, cu studii de caz, cu multă interactivitate și cu o atmosferă prietenoasă.

●    În 2009 am lansat primul curs de fotografie online din țară, unic chiar și acum prin faptul că este interactiv și beneficiază de un feedback constant, oferind celor ce participă ocazia să discute pe o platformă online dedicată, atât între ei, cât și cu trainer-ul. În prezent cursul a ajuns la versiunea 3.0, revizuită și completată cu noi informații, cu o grafică schimbată și cu studii de caz îmbunătățite.


●    Tot în 2009 au fost lansate și primele sesiuni de workshop-uri foto. Am început cu destinații precum: Vulcanii Noroioși, Bucegi, Lacul Sfânta Ana, Cozia, Țara Lăpușului, Cheile Bicazului, Ceahlău, iar în anii ce au urmat am tot adăugat destinații noi: Ciucaș, Putna - Vrancea, Viscri - Sighișoara, Cazanele Dunării și Cincșor - Sibiu.

●    2009 a mai adus și un alt tip de workshop, conceput sub forma unui training intensiv, pentru a învăța programul de editare Adobe Lightroom. Acesta a fost primul workshop din țară dedicat unui program de editare.

●    În 2010 am început organizarea de ture foto dedicate fotografierii avifaunei din Delta Dunării, ture pe care le-am conceput foarte dedicat, cu un grup mic de persoane și cu condiții optime de fotografiere din barcă. Tot în acest an am realizat și primele photo tour-uri dedicate fotografiei la pândă dintr-o ascunzătoare specială, pe care am construit-o la Dumbrăvița. Lista acestor programe dedicate fotografierii animalelor a fost completată în 2012 de o tură în Piatra Craiului concepută pentru fotografierea caprelor negre. Am fost primii din țară care am conceput astfel de photo tour-uri dedicate și vrem să continuăm acest lucru și cu alte zone si specii.

●    Anul 2011 a adus la PhotoLife primele photo tour-uri externe, realizate în special pentru cei care au mai participat la cursuri și workshop-uri împreună cu noi. A fost doar primul pas, pentru că de atunci și până în prezent am mers în ture foto în Dolomiți (Italia), Chamonix - Mont Blanc (Franța), Noua Zeelandă, Irlanda de Nord, Islanda, Scoția, Lofoten (Norvegia) sau Iordania.

●    2012 a adus ceva complet nou și la capitolul cursuri în Brașov, pentru că în acest am susținut un curs dedicat fotografiei de natură. Acesta este primul și singurul curs de acest fel din țară și are și o versiune online din 2013.

●    Toamna lui 2013 a venit cu noi premiere, organizarea unui safari fotografic în Kenya, primul de acest fel organizat în România. Ne-am continuat astfel lista turelor dedicate fotografierii de animale, iar turele de safari au continuat cu alte două țări africane, Uganda și Namibia.

●    În 2014 cursul online s-a îmbogățit cu o tematică nouă, dedicată fotografiei cu oameni. Acest curs a fost elaborat împreună cu Luiza Boldeanu și Tatiana Volontir și este în prezent la versiunea 2.0.

●    Anul 2014 a fost și începutul unei noi ere la PhotoLife, pentru că am început o colaborare mai serioasă și cu alți fotografi, la fel de motivați și dedicați ca și Dan Dinu, cel care a susținut aproape toată activitatea timp de șapte ani. S-au alăturat Luiza Boldeanu și Tatiana Volontir pentru cursuri și workshop-uri dedicate fotografiei de portret, Horia Bogdan ca și co-trainer la unele ture foto externe sau Dorin Bofan cu care am reînceput colaborări mai vechi.

 

●    Din 2016 ni se alătură noi fotografi: Anca Cernoschi, Cristina Țintă și Mirela Momanu, cu ajutorul cărora vom dezvolta acest proiect cu noi tematici pentru cursul nostru online.

 

Stați pe aproape pentru că nu ne vom opri aici.

Cursuri & Workshop-uri
ECHIPA & LECTORII


PARTENERI

SUSTINEM