workshop foto

SERVICII


Descoperă unele dintre cele mai spectaculoase locuri din țară cu ajutorul workshop-urilor de fotografie create special pentru tine și învață în ritmul tău, alături de trainerii noștri.

24
Oct 2013

Toamna in Muntii Vrancei

Parcul natural Putna - Vrancea
1
LOCURI
750
LEI
Durata
4 zile
Tematica
Fotografia de peisaj
Traseu
Dificultate moderata

Cu totii am ascultat macar o data legenda Vrancioaiei si a celor sapte fii ai ei, pe care Stefan cel Mare i-a rasplatit pentru faptele de vitejie cu cei sapte munti ai Tinutului Vrancei. La poalele acestor munti, se ascund locuri salbatice, paduri deosebite, chei si cascade de o frumusete aparte. Va invit in mijloc de toamna sa admirati si sa fotografiati aceste locuri incarcate de legenda si de culorile calde ale padurilor de foioase, intr-un workshop dedicat fotografiei de peisaj.Informatii importante si utile:


 • taxa include masa si cazarea la pensiune, in camere cu doua paturi si baie, pe toata durata workshop-ului
 • trasee de dificultate medie in turele foto
 • studierea filtrelor fotografice si a altor echipamente
 • sedinta speciala pentru feedback pe imaginile realizate
 • curatarea gratuita a senzorului pentru participanti

 • trainer cu experienta de 7 ani in sustinerea de cursuri si workshop-uri

 • echipamente foto la preturi speciale de la parteneri

 

Workshop-ul pe care il sustinem are trei parti distincte. Prima dintre ele, este una teoretica si va fi prezentata in prima seara cu ajutorul unui videoproiector, sub forma unui slideshow cu informatii, fotografii si studii de caz. A doua parte este una practica si consta in doua ture foto pe teren de cate o zi, pentru a fotografia peisajul specific al Parcului natural Putna - Vrancea. Ultima parte este una in care vom putea vizualiza imaginile create si veti putea primi un feedback. De asemenea vom discuta despre oportunitatile ivite pe parcursul turelor si vom alege intr-un concurs cea mai buna imagine de la workshop. Pe langa toate acestea, vor mai fi bineinteles videoproiectii si discutii despre tehnici de editare a imaginilor si despre arhivarea si indexarea acestora.

 

OPORTUNITATI FOTOGRAFICE


Pe toata durata workshop-ului, o sa putem experimenta mai multe tipuri de fotografie, peisajul din jur fiind unul destul de generos. Cheile Tisitei ne vor intampina cu un rau de munte fotogenic, plin de cascade, padurile din zona ne vor surprinde prin coloritul specific de toamna, ceturile matinale ne vor aduce un plus de dramatism, Cascada Putnei ne va intampina cu ape involburate si detalii uimitoare, iar golul alpin ne va oferi locatia perfecta pentru un apus sau rasarit de soare.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alaturi de voi pe toata perioada workshop-ului si va va indruma permanent. Puneti intrebari, implicati-va activ si folositi timpul la maxim. Intr-o astfel de intalnire nu trebuie sa existe timpi morti asa ca orice minut trebuie sa treaca in avantajul vostru. Experienta trainer-ului in practicarea fotografiei de peisaj montan va fi utila pentru a invata micile trucuri care fac diferenta intre o fotografie obisnuita si un deosebita.

 

Mai multe detalii despre trainer gasiti pe www.dandinu.net

 

AVANTAJE SI BENEFICII


Special pentru voi am pus in serviciile PHOTOLIFE experienta din 2007 si pana astazi, a lui Dan Dinu in sustinerea cursurilor de fotografie si a workshop-urilor si beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participantii la workshop beneficiaza de preturi speciale de la partenerii nostrii, si pot achizitiona camere foto si obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto si Gitzo, genti si rucsaci foto de la Kata  si National Geographic, oferite de Photo Set-up. La sedintele practice participantii pot studia si folosi echipamente de la parteneri.

 

 • Pe durata unei luni, participantii beneficieaza de preturi promotionale la anumite produse din magazinul www.f64.ro.

 

 • Castigatorul concursului organizat in cadrul workshop-ului, va fi premiat de AME design cu un print profesional, al imaginii castigatoare sau al oricarei alte fotografii dorite.

 

 •  Participantii primesc pe o perioada nelimitata un discount de 30% pentru orice serviciu de inramare profesionala comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • La workshop participantii pot invata cum se curata senzorul aparatului foto si pot beneficia de o curatare gratuita cu produse Green Clean si Visible Dust.

 

 • Participantii la workshop primesc un discount de 20% pentru orice imprimare realizata la Studioul Foto Cosmos, www.cosmosfoto.ro.

 

 • La final fiecare participant primeste o diploma care adevereste ca a urmat acest workshop si toate materialele prezentate.

 

 • Cei care au urmat un alt curs sau un workshop impreuna cu noi primesc un discount de 50 de lei la urmatorul serviciu accesat pe PHOTOLIFE, cu cateva exceptii, acolo unde este specificat altfel.

 

Pentru orice alta informatie va stam la dispozitie pe mail sau la numarul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Parcul Natural Putna-Vrancea, se suprapune sectorului central-nord-vestic al Muntilor Vrancei, aflati in Carpatii de Curbura. Parcul cuprinde in cea mai mare parte bazinul hidrografic montan al Raului Putna, suprafata acestuia fiind de 38 204 hectare, reprezentand aproximativ 41 % din suprafata montana a judetului Vrancea.

 

Flora Parcului natural Putna-Vrancea este alcatuita din circa 650 de specii de plante superioare, dintre care, din punct de vedere conservativ, mai importante sunt papucul doamnei (Cypripedium calceolus), jneapanul (Pinus mugo), tisa (Taxus baccata), bulbucul de munte (Trollius europaeus) si floarea de cols (Leontopodium alpinum).

 

Pe raza parcului sunt identificate 184 specii de vertebrate, ce sunt protejate de unul sau mai multe acte legislative. Dintre cele 110 specii de pasari ce traiesc pe teritoriul parcului, 75 sunt strict protejate, iar dintre celelalte specii de vertebrate, 10 specii sunt protejate.


Fauna parcului Natural Putna-Vrancea este una tipica arealului montan, in paduri existand numeroase specii de mamifere, cum ar fi: cerbul (Cervus elaphus), mistretul (Sus scrofa), jderul de copac (Martes martes), vulpea (Vulpes vulpes), bursucul (Meles meles), pisica salbatica (Felis silvestris), iepurele comun (Lepus europaeus), capra neagra (Rupicapra rupicapra). Carnivorele mari (ursul, lupul, rasul) si vidra sunt cele mai importante specii faunistice, atat prin faptul ca sunt prioritare pentru desemnarea de arii de protectie, cat si prin faptul ca sunt populatii nucleu foarte importante la nivel european.

Dupa ce ati citit toate informatiile si v-ati inscris la workshop, o sa primiti un mail de confirmare si un altul cu toate informatiile necesare legate de locul de intalnire, posibilitati de transport si alte informatii utile.

CAZARE SI MASA


Cazarea se face la o pensiune in Lepsa, in camere cu doua paturi si baie. Videoproiectiile si intreaga activitate se vor desfasura intr-o sala special amenajata in acest scop.

Masa se serveste la pensiune si include toate mesele incepand cu joi seara si terminand cu duminica la pranz.


TRANSPORT

 

Pana la Lepsa puteti ajunge urmand drumul DN 2D, ce leaga Brasov de Focsani. Daca veniti dinspre Brasov, aveti cativa kilometrii de drum neasfaltat, dar destul de bun, inainte de a trece in judetul Vrancea. Din Brasov si pana la Lepsa sunt aproximativ 100km, iar din Focsani si pana la destinatie sunt 70km. Pentru mai multe informatii legate de localizare intrati pe acest link.


ECHIPAMENT


Pentru o buna desfasurare a activitatilor va rugam sa tineti cont de echipamentul necesar pentru acest workshop. In privinta echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat compact sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot sa le aduca pentru ca peisajul zonei permite fotografierea cu orice focala iar abordarile sunt total diferite. Alte accesorii utile: filtre, in special polarizare si gradual neutru (o sa puteti studia aceste filtre la partea practica), acumulatori de rezerva, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied si un rucsac pentru transport in care sa poata intra si cateva obiecte personale (geaca, sticla cu apa, etc.). Cei care detin un laptop sunt rugati sa il aduca pentru usurarea sedintelor de selectare a imaginilor.

In privinta echipamentului personal, tura de fotografiere necesita un echipament adecvat. Este necesara in primul rand o pereche de bocanci sau ghete de munte mai robuste pentru zonele accidentate si pentru siguranta deplasarii. Foarte necesara este o geaca sau pelerina de ploaie. In principiu in perioada desfasurarii workshop-ului temperaturile sunt destul de scazute, mai ales pe langa rau si in zona alpina. Pentru a fi pregatiti este bine sa aveti haine calduroase, dar care sa va permita totusi miscarea, manusi si caciula. Sunt de preferat materialele usoare gen polartec.

PROGRAM ORIENTATIV

Joi
16.00    Sosirea si cazarea participantilor. Prezentarea activitatilor.
18.00    Seminar teoretic. Fotocompozitia si fotografia de peisaj.
20.00    Cina urmata de  proiectii de fotografie si discutii libere.

Vineri
07.00    Mic dejun.
08.00    Sesiune foto. Cheile Tisitei, padure si cascade.
13.00    Servirea pranzului la pensiune.
15.00    Sesiune foto. Golul Lepsei, peisaj alpin, apus de soare.
19.00    Transport la cabana.
20.00    Cina urmata de  proiectii de fotografie si discutii libere.

Sambata
07.00    Mic dejun.
08.00    Sesiune foto. Cascada Putnei si padurile din jur.
13.00    Servirea pranzului la pensiune.
15.00    Sfaturi despre editarea imaginilor de la workshop.
17.00    Sesiune foto la apus de soare.
20.00    Cina urmata de  proiectii de fotografie si discutii libere.

Duminica
08.00    Mic dejun.
09.00    Selectarea imaginilor. Proiectie cu fotografiile realizate. Discutii si feedback.
13.00    Servirea pranzului. Plecarea.

 

Pentru orice alta informatie va stam la dispozitie pe mail sau la numarul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:


 • instruirea si suportul de la workshop (partea teoretica studiata si diploma de participare);
 • cazarea si masa (pe toata sederea la workshop, incepand cu cina de joi si terminand cu pranzul de duminica).

 

Taxa nu include:


 • transportul pana la Lepsa;
 • taxa de vizitare a parcului.

 

Cei care au urmat un alt curs sau un workshop impreuna cu noi primesc un discount de 50 de lei. Va rugam sa anuntati acest lucru printr-un mail la inscriere.

 

Dupa inscriere o sa primiti o factura proforma cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata si pentru a rezerva locul. Dupa ce ati facut plata, va rugam sa ne trimiteti o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupa in ordinea primirii confirmarilor de plata, nu in ordinea completarii formularului de inscriere. Va rugam sa verificati locurile disponibile inainte sa efectuati plata. Va rugam sa ne comunicati orice abatere de la aceste conditii, pentru a gasi solutii avantajoase pentru ambele parti. A doua parte din taxa se poate plati la fata locului.


Cei care vor sa urmeze acest serviciu in cadrul unei firme si au nevoie de factura cu alte informatii decat cele furnizate la inscriere sunt rugati sa anunte acest lucru  si sa furnizeze detaliile pentru facturare.


MODALITATEA DE PLATA


Plata se poate realiza prin mandat postal numai in contul firmei (aveti nevoie cand efectuati plata la posta de datele firmei) sau prin virament bancar in contul


IBAN: RO04BTRL00801202E19001XX | Banca TRANSILVANIA
date firma:
SC PHOTOLIFE SRL | Centru Nord bl. 7 sc. C ap. 1 | Rasnov | BRASOV 505400
CUI: 22353550 | RC: J08/2410/03.09.2007


ANULARE/REPROGRAMARE


Va rugam sa ne anuntati anularea participarii dumneavoastra la workshop cu cel putin 14 zile inainte de inceperea acestuia. In aceste conditii, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, in limita locurilor disponibile. Daca anularea vine cu mai putin de 14 zile inainte de inceperea  workshop-ului, valoarea  taxei platite pana in acel moment nu va mai putea fi returnata si va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice alta informatie va stam la dispozitie pe mail sau la numarul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajeaza sa presteze, in cadrul workshop-ului de fotografie servicii de calitate catre participanti. Toate informatiile prezentate in cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participantilor si le vor imbunatati cunostintele in domeniu.


Toate informatiile furnizate de catre participanti la workshop, atat la inscriere cat si in timpul acestuia, sunt confidentiale si nu vor fi utilizate in alte scopuri decat cele referitoare la activitatile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o forma instrainate unor terti.

 

Acest workshop este dedicat celor ce au o conditie fizica buna pentru a putea suporta o zi de mers. Dificultatea traseelor alese nu este una mare insa necesita echipament adecvat. Acordati o atentie deosebita acestui aspect. Participarea in aceste trasee se face pe propria raspundere.

INSCRIEREA

 

Completarea formularului de inscriere trebuie realizata dupa verificarea prealabila a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate zilnic si afisate pe site in spatiul informational aferent fiecarui workshop. Dupa completarea formularului o sa primiti o confirmare prin care vi se va valida inscrierea.

ANULARE / REPROGRAMARE

 

Va rugam sa ne anuntati anularea participarii dumneavoastra la workshop cu cel putin 14 zile inainte de inceperea acestuia. In aceste conditii, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, in limita locurilor disponibile. Daca anularea vine cu mai putin de 14 zile inainte de inceperea workshop-ului, valoarea taxei platite pana in acel moment nu va mai putea fi returnata si va acoperi cheltuielile comune.

PLATA

 

Dupa inscriere o sa primiti o factura proforma cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata si pentru a rezerva locul. Dupa ce ati facut plata, va rugam sa ne trimiteti o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupa in ordinea primirii confirmarilor de plata, nu in ordinea completarii formularului de inscriere. Va rugam sa verificati locurile disponibile inainte sa efectuati plata. Va rugam sa ne comunicati orice abatere de la aceste conditii, pentru a gasi solutii avantajoase pentru ambele parti. A doua parte din taxa se poate plati la fata locului.

 

Acceptarea conditiilor prezentate aici se face implicit de catre participantii la curs odata cu completarea formularului de inscriere.


Pentru orice alta informatie va stam la dispozitie pe mail sau la numarul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM