curs foto online

SERVICII


Vrei să afli ce fel de curs este cel mai potrivit pentru tine? Completează acest formular și îți vom spune care este nivelul tău și ce fel de curs ți se potrivește. Pentru a vedea cum arată cursurile noastre și pentru a te convinge de profesionalismul cu care lucrăm, te invităm să descarci cursurile gratuite.

 

15
Oct 2014

Initiere in fotografie

Online - indiferent de tara sau locatie
0
LOCURI
500
LEI
Durata
8 saptamani / 8 lectii
Nivel
INCEPATOR
Trainer
Dan Dinu

Pasiunea pentru fotografie nu ar trebui să țină cont de locația în care vă aflați sau de țară, așa că vă invităm la un curs online care să vă demonstreze că, atâta timp cât pui pasiune în cea ce faci, distanțele devin irelevante. Am încercat continuu să construim o platformă de curs dedicata, în care interacțiunea cu trainer-ul și ceilalți colegi să te facă să te simți ca într-o sală de curs, iar lecțiile și temele sunt realizate astfel încât să pară că Dan Dinu este chiar în fața ta și îți vorbeste sau îți dă un feedback.Informații importante și utile:

 

 • lecții ce însumează peste 300 de pagini și aproximativ 600 de fotografii ilustrative

 • studii de caz și sfaturi practice foarte variate și pe înțelesul tuturor

 • date EXIF pentru o mai bună înțelegere a fotografiilor

 • platforma dedicată de comunicare cu trainer-ul și colegii

 • feedback permanent pe teme și răspunsuri la întrebări

 • program flexibil, indiferent de locație sau țară

 • trainer cu experiență de 10 ani în susținerea de cursuri și workshop-uri

 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Cursul online este adresat fotografilor începători sau mai avansați deopotrivă, care nu au posibilitatea să urmeze un curs fizic, oferindu-le oportunitatea să își desfășoare activitatea oricum și oricând au timp, indiferent de zona în care se află sau de țară. Suportul de curs se poate descărca, iar asimilarea informațiilor se face fără a mai necesita o conexiune la Internet. Aceasta este necesară numai pentru încărcarea temei și pentru discuțiile cu îndrumătorul cursului sau cu ceilalți colegi. Fiecare curs, deși se desfășoară exclusiv online, are un caracter interactiv, cu multe discuții și exemple practice.

Pe lângă un suport de curs complet, cu multe informații, studii de caz și sfaturi practice, din care să puteți asimila partea teoretică, vă așteptăm și la rezolvarea unor teme, unde prin comentarii și sugestii privitoare la acestea, să asimilați și o parte practică. De asemenea o să putem avea diverse discuții și o să puteți primi răspuns la orice întrebare vă frământă. Acest modul de curs online vă este util mai ales când timpul nu vă permite să fiți în fiecare seară la ședințe clasice și vă dă libertatea să lucrați oricând și cum doriți. Întregul curs este în așa fel structurat încât să puteți beneficia oricând de întregul nostru ajutor și suport.

 

DESPRE TRAINER

 

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada cursului și vă va îndruma permanent. Experiența lui din 2004 și până astăzi în practicarea fotografiei și cunoștințele acumulate din 2007 și până în prezent, de când este trainer la PhotoLife, vă vor fi utile pentru a învăța cât mai multe despre acest domeniu. Dan este inițiatorul România Sălbatică, cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în țara noastră și este președintele Forona (Organizația fotografilor de natură din România).

 

Trainerul nostru are o bogată experiență în ceea ce privește fotografia, dobândită atât în țară, unde a documentat zonele rurale și anumite zone istorice, cât și în turele organizate în diferite țări din Europa, în Iordania, Noua Zeelandă, Kenya, Uganda sau Namibia. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 de lei la următorul curs foto accesat pe PhotoLife, fie el fizic sau online.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Cursul cuprinde 8 lecții după cum urmează:

 

01. Introducere în fotografie. Fundamente


În această primă lecție ne familiarizăm cu aparatul de fotografiat și principalele lui componente. Discutăm pe larg despre obiective și despre cum se folosesc acestea, în funcție de fiecare tip în parte. O să aflăm cum se folosesc diafragma și obturatorul și cum pot ele influența creativ o imagine. De asemenea facem și un scurt istoric al fotografiei și aflăm despre cei mai importanți oameni care au reușit să o dezvolte și să o aducă la stadiul pe care îl cunoaștem noi astăzi.

 

02. Fotocompoziția. Reguli și principii

 

Lecția este axată în special pe studiul regulilor de compoziție, cu foarte multe exemple și studii de caz pentru o înțelegere mai ușoară. Se vor discuta însă și unele aspecte despre încălcarea regulilor care uneori pot duce la obținerea unei fotografii reușite. Vom vedea ce înseamnă o fotografie realizată armonios și echilibrat din punct de vedere compozițional și bineînțeles vizual.

 

03. Lumina în fotografie. Expunerea

 

În această lecție o să aflăm care sunt tipurile de lumină, care lumină este mai bună în fotografie și o să vorbim despre culori și despre temperatura acestora. După această lecție nu vor mai exista secrete despre cum se formează o fotografie, pentru că vom discuta în amănunt despre expunere, poate cel mai dificil și mai de neînțeles capitol al fotografiei. Tot aici o să discutăm pe larg despre filtrele fotografice și despre importanța acestora în formarea oricărei imagini.

 

04. Fotografia digitală. Caracteristici și fundamente


La început toți ne confruntăm cu probleme în a înțelege multe aspecte legate de fotografia digitală. În această lecție ne propunem să clarificăm toate întrebările despre formarea imaginii, despre rezoluție și formatul de fișier, despre white balance și multe altele. Vom învăța ce este histograma, cum se citește și cum ne poate ajuta să realizăm o expunere corectă și vom afla informațiile de bază despre calibrarea monitorului și despre color management.

 

05. Fotografia de călătorie și arhitectură. Oamenii în fotografie


Foarte mulți asociază orice călătorie cu un bun prilej de a face fotografii interesante. Este momentul să vedem ce înseamnă o călătorie fotografică, care sunt problemele principale pe care le putem întâmpina și cum putem face o bună documentare. Tot în această lecție vom învăța care sunt regulile și cele mai bune sfaturi dacă vrem să fotografiem arhitectura. Portretul este preferat de foarte mulți fotografi, însă ca orice alt gen fotografic și aici sunt unele reguli ce trebuie învățate. Vă invităm în această lecție să aflați cum puteți face fotografii cu oameni, indiferent că este vorba de un instantaneu sau un portret regizat.

 

06. Fotografia de peisaj și wildlife


Majoritatea fotografilor apreciază un peisaj deosebit, însă puțini știu secretele acestui tip de fotografie. Vă invităm să le aflați în această lecție. Tot aici vom vedea care sunt bazele în fotografia wildlife și cum putem lua startul în acest gen de fotografie spectaculoasă, dar nu tocmai ușoară.

 

07. Macrofotografia și alte genuri fotografice


Macrofotografia este un gen aparte, iar fie că fotografiați flori și insecte sau detalii abstracte, trebuie să știți care sunt secretele și ce echipamente se folosesc pentru a putea realiza acest gen de fotografie. Fotografia alb-negru a fascinat întotdeauna, dar nu orice imagine se pretează a fi transformată. În această lecție vom învăța câteva secrete despre acest gen de fotografie. Tot aici o să primiți și câteva sfaturi caracteristice fotografiei de studio, cu toate genurile comerciale sau mai puțin comerciale care se pot realiza cu ajutorul luminii controlate. La final vom vedea și care sunt unele dintre cele mai dificile condiții de fotografiere.

 

08. Etica în fotografie. De la amator la profesionist


Orice fotograf iși pune uneori întrebări despre ceea ce este bine sau ce nu este bine să fotografieze. Vă invit în această lecție la o discuție liberă despre etica în fotografie. În a doua parte vom vedea care sunt principalele domenii în care fotografia poate trece de la hobby la profesie, despre cum să vă căutați clienți și despre cum să discutați cu ei, despre cum să vă pregătiți un portofoliu, dar și despre cum să investiți în propria imagine prin promovarea voastră ca fotograf cu ajutorul Internetului sau a expozițiilor și proiectelor.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Cursul online se poate urma de oriunde, indiferent de țară sau locație, de zi sau oră. Trebuie să aveți doar o conexiune la Internet, o dată pe săptămână, pentru a vă putea descărca lecțiile și pentru a încărca temele și discuta cu ceilalți colegi.

 

CURSURILE MELE


După ce vă înregistrați pe site, în meniul CONT / CURSURILE MELE puteți avea acces la toate cursurile la care sunteți înscris. În acest meniu aveți acces atât la cursuri cât și la informațiile despre lecții și teme.

 

LECȚII

 

Fiecărui curs îi aparține un anumit număr de lecții, ce se activează pe rând pe parcursul cursului. Lecțiile se activează o dată de săptămână, de obicei miercuri, începând cu prima zi de curs. Utilizatorul are astfel un timp de studiu până în weekend când poate merge la fotografiat și la rezolvarea temei, iar până la activarea următoarei lecții, timp pentru încărcarea temei și pentru comentarii referitoare la aceasta.

 

Fiecare lecție este prezentată într-o formă și într-un design ușor de asimilat, cu multe fotografii și exemple practice, cu sfaturi și studii de caz pentru o înțelegere cât mai facilă. Fiecare fotografie din lecție are date EXIF și explicații despre cum a fost realizată și unde.

 

TEME

 

La finalul fiecărei lecții o să găsiți o temă ce trebuie rezolvată. În general temele sunt bazate pe realizarea unor fotografii cu anumite caracteristici studiate în lecția respectivă. După rezolvare, fotografiile rezultate se vor încărca pe site la secțiunea aferentă și vor primi un feedback de la trainer-ul cursului. Fotografiile vor putea fi descărcate și analizate, trainer-ul va putea să vă facă unele ajustări și să vă arate varianta corectă. De asemenea trainer-ul va putea să vă înscrie alte fotografii ca exemplu.


Fiecare temă poate fi făcută publică, iar în acest fel oricare alt coleg de la curs va putea să o vadă și va putea să învețe câte ceva din feedback-ul dat de trainer și, de ce nu, de ceilalți participanți. Temele publice sunt afișate pentru fiecare participant în parte.

 

DISCUȚII

 

În orice moment al cursului utilizatorul poate începe o discuție în acest meniu, în care să afle răspunsul la anumite întrebări sau nelămuriri. La fel ca și la teme și aici se pot încărca fotografii și se pot contura discuții în jurul acestora. Oricând se poate merge mai departe de acest segment și se pot duce discuțiile, dacă este cazul, pe mail sau chiar telefon. Discuțiile nu sunt numai cu trainer-ul ci cu toți colegii înscriși la curs. Nu ezitați să folosiți acest meniu pentru a putea să faceți acest curs mai personal și pentru a cunoaște și alți pasionați de fotografie.

 

FINALITATE

 

După finalizarea cursului acesta rămâne activ încă o lună, timp în care utilizatorul va avea acces la toate informațiile. După această perioadă cursul este sters din lista utilizatorului. Este bine să vă salvați lecțiile, temele și discuțiile importante dacă este cazul. În informațiile despre curs aveți afișat constant numărul de zile rămas până la expirarea sesiunii. La finalul cursului se poate emite la cerere, o diplomă care să ateste participarea la acest curs.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare se plătește la înscriere. Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 de lei. Vă rugăm să anunțați acest lucru printr-un e-mail la înscriere.

 

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de curs;
 • feedback permanent din partea trainer-ului.

 

Taxa de participare nu include:

 • costul trimiterii prin curier a diplomei de participare, dacă aceasta este solicitată de către cursant. Costul de tipărire și de ambalare este suportat de către organizator.

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea totală a cursului, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.


Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscriere sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.

 

MODALITATEA DE PLATĂ


Plata se poate face prin mandal poștal sau virament bancar. Mai multe informații despre plată și efectuarea ei o să primiți după înscriere.


ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastră la curs cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea cursului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul cursului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile personale furnizate de către participanți la curs, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.

ÎNSCRIEREA

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate zilnic și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui curs. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastra la curs cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea cursului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

PLATĂ

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea totală a cursului, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la curs odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

In toti anii nostrii de activitate, nu am acumulat numai experienta, ci ne-am facut si foarte multi prieteni. Daca inca nu esti convins de profesionalismul care ne caracterizeaza, poti citi mai jos parerile unora dintre cei care au participat la activitatile noastre, indiferent daca a fost vorba despre un curs foto, un workshop sau un photo tour.
CATALINA POPA
Initiere in fotografie, 21 Sep 2014

Pentru cei ce fac primii pasi in aceasta lume sau pentru cei ce intra pentru prima data in contact cu partea tehnica a lumii fotografice ...este ca si cum ai deschide cutia Pandorei. La inceput esti coplesit de avalansa lucrurilor noi pe care le afli, de noua viziune care ti se ofera, poate chiar incepi sa te indoiesti de tine... si atunci descoperi un sprijin extraordinar in Dan Dinu - un trainer nu numai cu o bogata experienta, ci si cu dorinta de a o impartasi celor dornici a intra in aceasta lume minunata; un profesor cu multa rabdare si mult tact :) . In concluzie: Diversitatea informatiei, structurarea ei, aplicatiile si explicatiile, temele si feedback-ul ...toate la superlativ! O extraordinara lectie de \"cum trebuie bine-facute lucrurile\" :). Felicitari! ...si multe multumiri :)

Aurel Schiopu-Toth
Initiere in fotografie, 17 Aug 2014
Încă de anul trecut mi-am dorit să urmez un curs de fotografie, dar am întâmpinat trei probleme majore: lipsa de timp, lipsa banilor și distanța mare. La începutul lunii iunie am auzit despre acest curs și m-am înscris fără să stau prea mult pe gânduri deoarece este accesibil din toate punctele de vedere. Lecțiile sunt ușor de înțeles, foarte bine explicate, însoțite de fotografii superbe care m-au ajutat foarte mult. Cursul mi-a oferit o nouă perspectivă asupra fotografiei. Păcat că timpul a trecut atât de repede și am ajuns la finalul cursului, aștept cu nerăbdare să înceapă următorul curs online Photolife la care m-am înscris (Oamenii în fotografie). Felicitări echipei Photolife și sper să ne vedem anul viitor la un Photo Tour.
Andrei-Bogdan Vesa
Initiere in fotografie, 02 Iul 2014

A meritat sa fac acest curs de \"Initiere in fotografie\"-online. Diploma pe care am obtinut-o mi-a permis sa imi infiintez un PFA de profil. Vreau sa fac o mentiune, poate ca de acum doi ani s-a schimbat inscrisul de pe diploma insa doresc totusi sa aduc la cunostinta celor care se ocupa de acest curs ca felul in care diploma este editata da semne de intrebare in momentul in care se depun actele pentru PFA (in cazul meu). Pe a mea scrie ca Vesa Andrei \"A PARTICIPAT\" la cursul.... Functionarul vazand acest lucru mi-a spus \"sper sa nu fie batuti in cap sefii si sa se lege de faptul ca nu scrie \"A ABSOLVIT\", parca nu e foarte clar ca ti-ai insusit cunostintele necesare\" Daca nu s-a facut aceasta modificare, dupa parerea mea, ar fi bine sa se schimbe formularea pentru a nu mai exista dubii, asta bineinteles daca nu se face mentiunea pe motiv ca este un curs online iar legislatia are unele rezerve pentru termenul de ABSOLVIRE. In final am reusit sa infiintez PFA-ul dar am avut emotii.

Ilie Apafi
Initiere in fotografie, 05 Sep 2013

Este un curs pe care il recomand celor care vor sa invete corect tehnica fotografica. Dan si echipa Photolife, va vor veni in ajutor cu niste lectii foarte bine concepute, cu explicatii detaliate, insotite de multe fotografii exemplificative. Datorita acestui curs am invatat sa privesc altfel prin vizorul aparatului foto si am o alta perceptie asupra fotografiei. Multumesc inca o data lui Dan si echipei Photolife! O echipa de profesionisti!

Andreea Barbulescu
Initiere in fotografie, 28 Aug 2013
Recomand acest curs deoarece pe langa lectiile bine structurate si care contin multe exemple cu explicatiile aferente, am apreciat sfaturile si indrumarile lui Dan, disponibilitatea si dorinta sa de a transmite si altor persoane din experienta pe care a dobandit-o in acest domeniu. Multumesc echipei Photolife!
Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM