workshop foto

SERVICII


Descoperă unele dintre cele mai spectaculoase locuri din țară cu ajutorul workshop-urilor de fotografie create special pentru tine și învață în ritmul tău, alături de trainerii noștri.

11
Dec 2014

Potecile Ciucasului

Masivul Ciucas
3
LOCURI
800
LEI
Durata
4 zile
Tematica
Peisaj natural
Traseu
Dificultate medie
Trainer
Dan Dinu

Muntele este întotdeauna unul dintre subiectele cele mai apreciate de către fotografii de natură și asta pentru că este spectaculos, imprevizibil și mereu în schimbare. Stâncăriile Ciucașului și potecile lui cele mai ascunse, te așteaptă să le fotografiezi în lumina caldă și plăcută a iernii, într-o călătorie fotografică în care să descoperi ținutul misterios al zăganului, cu ale lui forme sculptate de vânt și cu goluri alpine de o frumusețe aparte.Informații importante și utile:


 • taxa include masa și cazarea la cabană (în condițiii excelente), în camere cu două paturi și baie, pe toată durata workshop-ului
 • trasee de dificultate medie către ridicată în turele foto
 • studierea filtrelor fotografice și a altor echipamente
 • ședință specială pentru feedback pe imaginile realizate
 • curățarea gratuită a senzorului pentru participanți

 • trainer cu experienta de 9 ani în susținerea de cursuri și workshop-uri

 • grup dedicat pe Facebook, doar pentru cursanți, pentru feedback și discuții cu trainerii PhotoLife

 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Workshop-ul pe care îl susținem are trei părți distincte. Prima dintre ele, este una teoretică și va fi prezentată în prima seară sub forma unui slideshow cu informații, fotografii și studii de caz. A doua parte este una practică și constă în două ture foto pe teren de câte o zi, pentru a fotografia peisajul specific al Masivului Ciucaș. Ultima parte este una în care vom putea vizualiza imaginile create și veți putea primi un feedback. De asemenea vom discuta despre oportunitățile ivite pe parcursul turelor. Pe lângă toate acestea, vor mai fi bineînțeles videoproiecții și discuții despre tehnici de editare a imaginilor și despre arhivarea și indexarea acestora.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE


Pe parcursul workshop-ului vom putea fotografia peisajul alpin al Masivului Ciucaș, vom admira și fotografia apusul de soare din zona Tigăilor sau de pe Culmea Gropșoare, vom căuta formele misterioase ale conglomeratelor specifice acestui munte, printre care Moșul, Goliath sau Babele la Sfat, vom urca pe vârfurile din zonă și vom survola cu privirea întregul masiv, așa cum o făceau în trecut zăganii, vulturii ce populau aceste stâncării.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada workshop-ului, vă va îndruma din punct de vedere fotografic și va răspunde la toate întrebările voastre legate de zonă. A vizitat aceste locuri de mai multe ori și vă va crea cât mai multe oportunități fotografice. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și wildlife, vă va fi utilă pentru a învăța despre metodele de abordare în aceste situații și despre cum puteți să vă creați oportunități, atâta timp cât sunteți atenți la detalii precum lumina și mediul din jur.

 

Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Masivul Ciucaș face parte din Carpații de Curbură și se încadrează în grupa Orientalilor, fiind partea cea mai sudică a acestora. Ciucașul are o suprafață de aproximativ 200 kmp, cel mai înalt punct fiind Vârful Ciucaș, cu 1954m, urmat de Gropșoare cu 1883 și de Tigăile Mari, 1844m. Masivul este alcătuit din două culmi principale, Ciucaș - Bratocea pe aliniamentul SV-NE și Gropșoarele - Zăganu, pe direcția NV-SE.

 

Specifice acestui masiv sunt formele de eroziune în conglomerate, ce au căpătat nume interesante cum ar fi Sfinxul Bratocei, Porumbelul, Moșul, Turnul Goliath, Mâna Dracului, Gemenii sau Babele la Sfat.

 

În Ciucaș a trăit unul dintre cei mai interesanți vulturi, și anume zăganul sau vulturul bărbos. Această specie are ca și particularitate abilitatea de a se hrăni cu oase, chiar și de dimeniuni foarte mari, pe care le înghite. Uneori, pentru a ajunge la măduvă, le ridică la altitudini impresionante, de unde le lasă să cadă și să se spargă de stânci. Specia este declarată dispărută la noi în țară, Ciucașul fiind printre ultimele locuri în care a fost semnalată.

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la workshop, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile.

CAZARE ȘI MASĂ


Cazarea se face la Cabana Vârful Ciucaș, în camere cu două paturi și cu baie proprie. Activitatea de training se va desfășura într-o sală special amenajată pentru noi.

Masa se servește la cabană și include toate mesele începând cu joi seara și terminând cu duminică la prânz.


TRANSPORT

 

Până la cabană se ajunge urmând drumul DN1A, Brașov - Cheia. Mașinile se vor lăsa la baza masivului, lângă fabrica de apă, iar de aici vom putea urca cu un mijloc de transport asigurat de cei de la cabană.

ECHIPAMENT

 

Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest workshop. În privința echipamentului fotografic este necesar un aparat de fotografiat compact sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot să le aducă pentru că peisajul zonei permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o sa puteti studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă, sticlă cu apă, etc.). Cei care dețin un laptop sunt rugați să îl aducă pentru ușurarea ședințelor de selectare a imaginilor.

În privința echipamentului personal, tura de fotografiere necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o pereche de bocanci sau ghete de munte mai robuste pentru zonele accidentate și pentru siguranța deplasării. Foarte necesară este o geacă de vânt și un polar mai gros sau geacă de puf pentru a vă asigura un confort termic. Fiind iarnă, în perioada desfășurarii workshop-ului temperaturile sunt destul de scăzute, mai ales dimineața și seara. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți haine călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea, mănuși și căciulă. Este foarte important să aveți și o pereche de parazăpezi, pentru a fi mai ușor să înaintați prin zăpadă și o lanternă frontală. O lista mai detaliată cu echipament veți putea primi înainte de workshop.


PROGRAM ORIENTATIV

Joi
15.00    Sosirea și cazarea participanților. Transport la cabană. Prezentarea activităților.
18.00    Seminar teoretic. Fotocompoziția și fotografia de peisaj.
20.00    Cină urmată de  proiecții de fotografie și discuții libere.

Vineri
07.30    Sesiune foto răsărit în apropierea cabanei.
09.00    Mic dejun.
10.00    Sesiune foto în pădurile din zonă.
13.00    Servirea prânzului.
14.00    Sesiune foto Culmea Gropșoare - Zăganu.
17.00    Transport la cabană.
19.00    Cina urmată de discuții libere.

Sâmbătă
07.30    Sesiune foto răsărit în apropierea cabanei.
09.00    Mic dejun.
10.00    Sfaturi despre editarea imaginilor de la workshop.
12.00    Servirea prânzului.
13.00    Sesiune foto Șaua Tigăilor.
17.00    Transport la cabana.
19.00    Cina urmată de discuții libere.

Duminică
08.00    Mic dejun.
09.00    Selectarea imaginilor. Proiecție cu fotografiile realizate. Discuții și feedback.
13.00    Servirea pranzului. Plecarea.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de la workshop (partea teoretică studiată și diploma de participare);
 • cazarea și masa (pe toată șederea la workshop, începând cu cina de joi și terminând cu prânzul de duminică).

 

Taxa nu include:

 • transportul până la cabană.

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la fața locului.


Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscriere sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.


MODALITATEA DE PLATĂ


Plata se poate realiza prin mandat poștal numai în contul firmei (aveți nevoie când efectuați plata la poștă de datele firmei) sau prin virament bancar în contul


IBAN: RO04BTRL00801202E19001XX | Banca TRANSILVANIA
date firmă:
SC PHOTOLIFE SRL | Centru Nord bl. 7 sc. C ap. 1 | Râșnov | BRAȘOV 505400
CUI: 22353550 | RC: J08/2410/03.09.2007


ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastră la workshop cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea workshop-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul workshop-ului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile personale furnizate de către participanți la workshop, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.


Acest workshop este dedicat celor ce au o condiție fizică bună pentru a putea suporta o zi de mers. Dificultatea traseelor alese este moderată, însă fiind iarnă efortul devine mai mare și este necesar echipament adecvat. Acordați o atenție deosebită acestui aspect. Participarea în aceste trasee se face pe propria răspundere.

 

ÎNSCRIEREA

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate zilnic și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui workshop. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastra la workshop cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea workshop-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

PLATĂ

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se poate plăti la fața locului.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanți odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

In toti anii nostrii de activitate, nu am acumulat numai experienta, ci ne-am facut si foarte multi prieteni. Daca inca nu esti convins de profesionalismul care ne caracterizeaza, poti citi mai jos parerile unora dintre cei care au participat la activitatile noastre, indiferent daca a fost vorba despre un curs foto, un workshop sau un photo tour.
Florin Opris
Potecile Ciucasului, 16 Dec 2014

Eu sunt fotograf de oras, pasionat de puterea si tensiunea creata din lupta dintre betoane, natura si oameni. Participand la acest workshop am trecut intr-un mediu in care natura are puterea sa iti ofere si sa iti ascunda frumusetea sa. Acest workshop a fost o experienta frumoasa nu doar prin perspectiva locurilor si momentelor surprinse dar si datorita oamenilor si starii de spirit create. In acest workshop am avut parte de un tutore relaxat si pozitiv, miscare, voie buna, experiente si peisaje frumoase. Acesta experienta este datorata lui Dan Dinu care ne-a motivat, indrumat si sustinut pe intreaga perioada a workshopului.

Dan Dinu
Potecile Ciucasului, 20 Mai 2013
Stefan HUTU Workshopul din Ciucas a fost in cateva cuvinte: surprinzator de frumos. Desi vremea n-a tinut deloc cu noi, rezultatele adaptarii la conditiile atmosferice neprielnice au fost aproape la fel de fotogenice. Am fost placut impresionat de faptul ca, desi afara era o ceata laptoasa si nu vedeai la 10 metri in fata ta, a existat initiativa din partea lui Dan sa iesim sa facem fotografii in padure. Ceata face o atmosfera minunata in padure, iar senzatia de adancime, de perspectiva este foarte usor subliniata de liniile copacilor tot mai estompate. Ne-am aplecat asupra detaliilor intalnite, am studiat unghiuri de fotografiere mai neobisnuite si am invatat sa nu ne dam loviti atunci cand nu e prea frumos afara. Atmosfera a fost foarte placuta in grup, conditiile de cazare si masa de la noua cabana Ciucas sunt excelente. Am ajuns seara la cabana, condusi in doua masini 4x4 stil \"senzatii tari\". Dan n-a mai avut loc langa noi, asa ca s-a agatat de fiarele din spatele masinii si a facut-o pe Superman :-) (prelata masinii se transformase in pelerina). A doua zi a fost dedicata mersului sustinut pe munte si descoperirii unor peisaje spectaculoase, de care am profitat si le-am surprins in fotografii. Ziua a 3-a trebuia sa se dedice urcarii pe varful Ciucas, insa ceata laptoasa ne-a impiedicat planurile. Jumatate din zi am ramas in cabana si am urmarit cateva filme legate tot de fotografie. In a doua jumatate ne-am urnit din loc si am iesit in padure sa surprindem atmosfera mistica, creata de ceata. Dimineata ultimei zile speram cu totii sa se intample ceva spectaculos. Am stat la panda si cand am vazut ca rasaritul avea sa ne aduca in fata ochilor o explozie de culori, am sarit instinctiv din pat, si in doua minute eram deja afara din cabana cu toata aparatura, trepied, filtre. Instinctul acesta de a surprinde ceva frumos, spectaculos se poate intelege doar daca esti iubitor de natura si fotografie. Efortul de a iesi din carapace, din propriul confort, din caldura patului a fost rasplatit pe deplin. Soarele si-a aratat doar cateva raze, insa a reusit sa coloreze rosiatic toata atmosfera. Excursia s-a incheiat cu acordarea de feedback asupra selectiei noastre de fotografii realizate. Feedback-ul venit de partea lui Dan a fost foarte constructiv si argumentat. A urmat si binecunoscutul concurs, in care a trebuit sa alegem cea mai frumoasa fotografie realizata in workshop. Cu totii cred ca am avut ceva de castigat si de invatat in urma acestui workshop. Desi nu a fost cel mai spectaculos, am invatat sa ne adaptam la diverse conditii atmosferice neprielnice si impresia generala a ramas, asa cum am spus la inceput... suprinzator de frumos.
Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM