photo tour

SERVICII


Cele mai spectaculoase și fotogenice locuri nu sunt greu de găsit dacă ai o îndrumare pe măsură. Lasă-te purtat de pasiunea ta și călătorește, descoperă și fotografiază alături de Dan Dinu și ceilalți traineri ai noștri.

12
Noi 2016

Coasta Bretaniei

Franta
0
LOCURI
1100
EUR
Inscriere
01 mai 2016
Durata
8 zile
Tematica
Peisaj si calatorie
Trainer
Dan Dinu

Bretania constituie cel mai vestic punct al Franței și oferă un peisaj de coastă inedit, plin de istorie. Spectaculoasa abație Mont Saint-Michel, orașul de corsari Saint-Malo, fortificații medievale, faruri și Coasta de Granit Roz, vor fi atracțiile noastre principale. O să învățăm ce înseamnă fotografia de călătorie, într-o destinație extrem de generoasă în subiecte.Informații importante și utile:


 • avionul, transportul local și cazarea sunt incluse în preț
 • grup restrâns de 7 participanți și condiții optime pentru învățare
 • ture fără dificultate și locații cu potențial fotografic deosebit
 • studierea fotografiei cu timpi lungi de expunere și învățarea folosirii filtrelor
 • studierea fotografiei citadine în ora albastră
 • însoțitor francez și trainer cu experiență de 10 ani în susținerea cursurilor și workshop-urilor foto
 • curățarea gratuită a senzorului pe parcursul turei
 • beneficii la achiziționarea de echipamente foto de la parteneri

 

Termene de plată:


 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 mai 2017
 • plata finală până la 01 iulie 2017

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Bretania este axat în special pe fotografierea peisajului de coastă și a orașelor și porturilor specifice acestei zone. O să fotografiem în special în lumina de seară și dimineață, dar și în ora albastră, atunci când vom avea în față arhitectura spectaculoasă a orășelelor din zonă. În perioadele în care nu suntem pe teren, o să putem discuta și anumite aspecte teoretice legate de fotografia de călătorie, sau vă puteți bucura de un feedback pe imaginile realizate, din partea lui Dan Dinu.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE

 

Pe parcursul acestui photo tour o să fotografiem coasta Bretaniei și majoritatea atracțiilor principale din partea de nord a acesteia. Mont Saint-Michel este poate cel mai cunoscut obiectiv al zonei (chiar dacă este de fapt plasat în Normandia) și o să îl surprindem în lumina de seară, cu reflexii în estuarul cu unele dintre cele mai mari variații de flux-reflux din lume, ce înconjoară abația și fortificațiile acesteia. Orașul Saint-Malo a fost în trecut locuit de corsari, iar fortificațiile acestuia sunt inedite și deosebit de interesante. Alte orașe precum Dinan sau Combourg, oferă și ele arhitecturi specifice, deosebit de interesante. O să încercăm și imagini cu timp lung de expunere, pentru a pune în valoare peisajul interesant al Coastei de Granit Roz de la Ploumanac'h și Tregastel. Printre subiecte se vor număra și farurile Men Ruz sau Petit Minou.

 

Nu este de lăsat deoparte nici bucătăria tradițională a zonei, bazată în special pe pește și fructe de mare, așa că o să degustăm și din preparatele specifice. O să profităm la maxim de prezența însoțitorului nostru francez care o să ne introducă în lumea gastronomică de aici.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și călătorie și cunoștințele acumulate în celelalte ture organizate în astfel de zone,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre acest tip fotografie, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos. Dan este specializat pe fotografia de peisaj, iar până acum a mai avut ocazia să fotografieze peisaje de coastă, mai mult sau mai puțin exotice, în Islanda, Norvegia, Scoția, Irlanda de Nord, Anglia, Italia, Franța și Noua Zeelandă. Toate cunoștințele lui vă vor fi puse la dispoziție. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

În această tură avem un invitat special, pe Laurent Lefevre, vechi prieten PhotoLife și unul dintre cei care ne-au însoțit la foarte multe ture foto. Laurent este originar din Bretania și cunoaște această zonă, așa că ne va fi gazdă și ne va introduce în bucătăria locului. Este fotograf amator și călător pasionat și ne va fi un insoțitor de încredere.

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 30% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.


CAZARE ȘI MASĂ


Pe perioada acestui photo tour, cazarea este asigurată în cottage-uri tradiționale, unde beneficiem de camere cu două sau mai multe paturi, living, baie și bucătărie echipată complet pentru pregătirea meselor. Mâncarea o putem procura de la un magazin din zonă și aveți ocazia ca la acest photo tour să testați și abilitățile culinare ale lui Dan Dinu sau ale însoțitorului nostru francez, Laurent Lefevre. Cu alte cuvinte o să ne simțim ca acasă.

 

AVION

 

Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare, însă dacă intervin modificări de tarife o să fiți anunțați. Dacă rezervările sunt făcute din timp, putem cumpăra și biletele și o să evităm astfel de neplaceri. Zburăm întotdeauna cu o companie de linie, pentru a evita neplăcerile cauzate de anulările companiilor low-cost și de problemele cauzate la transportul în cabină a bagajelor foto, de obicei mai grele și mai voluminoase decât cele acceptate.

 

TRANSPORT

 

Transportul în Franța, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, este asigurat de organizatori. Deplasarea se va face cu un microbuz închiriat, așa că o să fie foarte ușor să ne deplasăm între zonele de fotografiat. Combustibilul este inclus în preț, în limita turelor din program.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic este necesar un aparat de fotografiat compact sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot să le aducă pentru că peisajul zonei permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Este recomandat totuși un obiectiv superangular pentru peisajele de coastă și arhitectură și un teleobiectiv pentru detalii. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare, gradual neutru și neutru, chiar și de mai multe stop-uri pentru imaginile cu timp lung (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied (foarte important pentru imaginile cu timp lung) și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă de ploaie, sticlă cu apă etc.). Un laptop poate fi și el foarte util pentru descărcarea și stocarea imaginilor.

În privința echipamentului personal, tura foto necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o pereche de bocanci sau semighete mai robuste pentru zonele mai accidentate de pe coastă și pentru siguranța deplasării. Foarte necesară este o geacă sau pelerină de ploaie. În principiu în perioada desfășurării photo tour-ului temperaturile sunt destul de scăzute, iar în zonele de coastă unde bate vântul și este mai multă umezeală, poate fi frig dimineața și seara. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți și niște haine mai călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec sau gecile umplute cu puf. O listă amănunțită a echipamentului necesar o să primiți înainte de plecare.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

ZIUA 01 - 25.11.2017 - BUCUREȘTI - PARIS - BRETANIA

 

Plecare din București spre Paris la ora 09.15. Sosire în Paris la ora 11.35. Ne ridicăm mașina închiriată și plecăm către destinația noastră, Coasta Bretaniei, unde ajungem după aproximativ 4h. Pe drum ne facem și aprovizionarea pentru zilele petrecute în această tură, de la un supermarket aflat în zona în care suntem cazați. În funcție de timp, putem să facem o plimbare de seară, după ce ne cazăm.

 

ZIUA 02 - 26.11.2017 - FORT LA-LATTE - SAINT-MALO

 

Începem de dimineață la răsărit cu Fort la-Latte, o impresionantă fortăreață aflată pe malul mării, iar după masă o să mergem să vizităm orașul Saint-Malo, o veche așezare de corsari, ce ne va oferi decorul perfect pentru fotografii la apus de soare și în ora albastră.

 

ZIUA 03 - 27.11.2017 - DINAN - COMBOUR - MONT SAINT-MICHEL

 

În această zi începem cu ora albastră într-un frumos orășel medieval, Dinan, mai apoi facem o vizită la castelul din Combourg și după-amiază ajungem la Mont Saint-Michel, pentru a descoperi labirintul de străduțe și abația celebră ce se înalță în vârful stâncii de granit. Seara o petrecem în estuarul de la Mont Saint-Michel, pentru a fotografia reflexia acestuia în ora albastră.

 

ZIUA 04 - 28.11.2017 - SAINT-MALO - PLOUMANAC'H

 

După încă un răsărit de soare în zona de coastă de la Saint-Malo, sau într-un alt loc care ne-a plăcut mai mult, ne facem bagajele și plecăm către a doua parte din Coasta Bretaniei pe care ne propunem să o vizităm. Spre seară o să începem să explorăm celebra coastă de granit roz de la Ploumanac'h, unde o să fotografiem apusul de soare.

 

ZIUA 05-06 - 29-30.11.2017 - PLOUMANAC'H - TREGASTEL

 

În aceste două zile continuăm să explorăm zona și să facem fotografii pe Coasta de Granit, atât la răsărit cât și la apus.

 

ZIUA 07 - 01.12.2017 - PERROS GUIREC - PETIT MINOU

 

Ultima zi petrecută în Bretania o să o dedicăm vizitării zonei vestice de coastă. După un răsărit în zona unde suntem cazați, o să mergem în căutarea de faruri spectaculoase și de zone inedite. Seara o petrecem la farul Petit Minou, un loc foarte bun pentru apus.

 

ZIUA 08 - 02.12.2017 - BRETANIA - PARIS - BUCUREȘTI

 

După micul dejun ne facem bagajele și ne îndreptăm către Paris, unde avem zbor la 16:20 și ajungem în București la 20:10.

 

Acest program este unul orientativ, el putând fi modificat în funcție de vreme sau de alți factori.

Taxa de participare include:


 • biletul de avion și taxele de aeroport București - Paris și retur cu Tarom  (în cazul în care se modifică prețul avionului sau se schimbă orarul de zbor, pot interveni modificări la tariful de baza, lucru ce se va anunța din timp participanților. Putem rezolva această problema prin rezervarea și cumpărarea biletelor din timp);
 • cazarea la case tradiționale în camere cu două sau mai multe paturi;
 • transportul local și combustibilul în limita turelor din program;
 • instruirea și suportul de la photo tour.

 

Taxa nu include:


 • mâncarea pe toată perioada photo tour-ului (putem să ne luăm mâncare la comun și să gătim în locația unde suntem cazați);
 • asigurarea de călătorie obligatorie;
 • alte cheltuieli personale.

 

TERMENE DE PLATĂ


 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 mai 2017
 • plata finală până la 01 iulie 2017

 

MODALITATEA DE PLATĂ

 

După formarea grupului, o să încercăm să găsim cele mai bune tarife pentru biletele de avion. Plata avansului, mai puțin costul biletului de avion, dacă acesta a fost deja achiziționat și plata finală, vor fi efectuate după termenele de mai sus.

 

Plata acestui photo tour va fi făcută către agenția noastră de turism parteneră, ce se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale și cazare. Locurile se ocupa în ordinea primirii confirmărilor de plata, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

 

Mai multe informații despre plată și o eșalonare mai exactă o să primiți după formarea grupului.

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:


a) Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 25%
b) Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 % 
c) Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %

d) Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul photo tour-ului servicii fotografice de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioară a participanților și le vor imbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile furnizate de către participanți la photo tour, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nicio forma înstrăinate unor terți.


ÎNSCRIEREA

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate constant și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui photo tour. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.


TERMENE DE PLATĂ


 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 mai 2017
 • plata finală până la 01 iulie 2017

 

MODALITATEA DE PLATĂ

 

După formarea grupului, o să încercăm să găsim cele mai bune tarife pentru biletele de avion. Plata avansului, mai puțin costul biletului de avion, dacă acesta a fost deja achiziționat și plata finală, vor fi efectuate după termenele de mai sus.

 

Plata acestui photo tour va fi făcută către agenția noastră de turism parteneră, ce se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale și cazare. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupa în ordinea primirii confirmărilor de plata, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

 

Mai multe informații despre plată și o eșalonare mai exactă o să primiți după formarea grupului.

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:


a) Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 25%
b) Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 % 
c) Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %

d) Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.


Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la tura foto odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM