workshop foto

SERVICII


Descoperă unele dintre cele mai spectaculoase locuri din țară cu ajutorul workshop-urilor de fotografie create special pentru tine și învață în ritmul tău, alături de trainerii noștri.

23
Apr 2015

Cazanele Dunarii

Parcul Natural Portile de Fier
1
LOCURI
900
LEI
Durata
4 zile
Tematica
Peisaj natural
Traseu
Dificultate moderata
Trainer
Dan Dinu

Locul în care Dunărea întâlnește Carpații, nu avea cum să nu fie unul absolut impresionant. Fluviul a săpat în Cazanele Mari și Mici un defileu fabulos, cu pereți verticali deosebiți și puncte de belvedere care îți vor tăia respirația. Alături de Dan Dinu te vei putea aventura în peșteri și te vei putea plimba cu barca prin cel mai mare defileu al Europei, la un workshop inedit, într-unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din România, Parcul Natural Porțile de Fier.Informații importante și utile:


 • taxa include masa și cazarea la pensiune, în camere cu două paturi și baie, pe toată durata workshop-ului
 • trasee de dificultate medie în turele foto
 • studierea filtrelor fotografice și a altor echipamente
 • ședință specială pentru feedback pe imaginile realizate
 • curățarea gratuită a senzorului pentru participanți

 • trainer cu experiență de 9 ani în susținerea de cursuri, workshop-uri și ture foto

 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Workshop-ul pe care îl susținem are trei părți distincte. Prima dintre ele, este una teoretică și va fi prezentată în prima seară sub forma unui slideshow cu informații, fotografii și studii de caz. A doua parte este una practică și constă în două ture foto pe teren de câte o zi, pentru a fotografia peisajul specific al Parcului Natural Porțile de Fier. Ultima parte este una în care vom putea vizualiza imaginile create și veți putea primi un feedback. De asemenea vom discuta despre oportunitățile ivite pe parcursul turelor. Pe lângă toate acestea, vor mai fi bineînțeles videoproiecții și discuții despre tehnici de editare a imaginilor și despre arhivarea și indexarea acestora.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE

 

Pe parcursul workshop-ului vom putea fotografia peisajul deosebit al Parcului Natural Porțile de Fier, văzut din puncte de belvedere situate deasupra defileului, vom admira și fotografia apusul de soare din zona Ciucarului Mare și a Ciucarului Mic, vom descoperi peșterile Ponicova și Veterani și dacă avem noroc vom putea fotografia broasca țestoasă de uscat și de ce nu, chiar și vipera cu corn. O tură mai aparte va fi făcută pentru a descoperi peisajul cu ajutorul unei bărci, ce ne va plimba pe la baza pereților impresionanți din Cazanele Mari și Mici.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada workshop-ului, vă va îndruma din punct de vedere fotografic și va răspunde la toate întrebările voastre legate de zonă. A vizitat aceste locuri de mai multe ori și vă va crea cât mai multe oportunități fotografice. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și wildlife, vă va fi utilă pentru a învăța despre metodele de abordare în aceste situații și despre cum puteți să vă creați oportunități, atâta timp cât sunteți atenți la detalii precum lumina și mediul din jur.

 

Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 30% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Parcul Natural Porțile de Fier se află situat în partea de sud-vest a României, la frontiera cu Serbia, ocupând o suprafață de peste 110 000 de hectare. Este aflat pe raza județelor Carasș- Severin și Mehedinți, fiind situat în Munții Locvei, Almăjului și Podișul Mehedinți. Defileul Dunării este cel mai lung defileu din Europa și măsoară 134 km, parcul fiind aria protejata cu cea mai mare diversitate etnică din România. Peisajul este foarte diversificat, de la defileul propriu-zis, la peșteri, zone umede și versanți de munte si până la pădurile de amestec de foioase. Altitudinea variază între 35-40m în sectorul estic și 968m în Munții Almăjului. În general, relieful este format din culmi rotunjite, cu pante domoale, văi largi, care sunt întrerupte pe alocuri de zone calcaroase, intruziuni magmatice și depresiuni sedimentare largi.

În Cazanele Dunării formele carstice au o dezvoltare deosebită. Lapiezurile formează un microrelief caracteristic dezvoltat în Cazanele Mici și în partea de SV a Cazanelor Mari. În masivul calcaros Ciucaru Mare au fost identificate șapte peșteri, cu o lungime totală de 2155m. Dintre acestea, cea mai importantă este Peștera Ponicova, interesantă și pentru că apa care o străbate se varsă direct în Dunăre, printr-un portal impresionant.

Dintre speciile de floră întâlnite în parc se remarcă în special laleaua de cazane, ce poate fi întâlnită numai aici pe teritoriul României. În trecut, Defileul Dunării a jucat un rol de coridor pentru migrația speciilor de floră și faună, astfel că în prezent, vegetația este formată din elemente pontice (estice), panonice (vestice), central-europene, nordice și sudice (mediteraneene). Această diversitate dă un aspect inedit zonei.

Fauna parcului are și ea câteva elemente importante ce merită amintite, printre care dintre nevertebrate se numără scorpionul, iar dintre vertebrate cele mai importante fiind broasca țestoasă de uscat și vipera cu corn. Pe teritoriul parcului se întâlnesc 205 specii de păsări, dintre care foarte multe sunt acvatice și 35 de mamifere.

Broasca țestoasă de uscat (țestoasa lui Hermann) este o specie strict protejată, fiind în pericol de dispariție datorită diminuării efectivelor și arealului. În prezent se găsește numai în arealul situat în sud-vestul țării între localitățile Strehaia și Baziaș. Trăiește în pajiști și fânețe aflate lângă margini de pădure, unde cresc tufișuri în care se pot ascunde în timpul zilei.

Vipera cu corn este declarată specie strict protejata, datorită scăderii dramatice a numărului de exemplare în ultimul secol și a distrugerii habitatelor. În Europa, arealul ocupat de această specie este restrâns la câteva regiuni din zona Balcanilor și Europa Centrală. În România principalul areal este reprezentat de partea sud - vestică a țării.

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la workshop, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile.


CAZARE ȘI MASĂ


Cazarea se face la Pensiunea Steaua Dunării, aflată în Eșelnița, în camere cu două paturi și baie. Videoproiecțiile și întreaga activitate se vor desfășura într-o sală amenajată în acest scop.

 

Masa se servește la pensiune și include toate mesele începând cu joi seara și terminând cu duminică la prânz.


TRANSPORT

 

Până la unitatea de cazare puteți ajunge urmând drumul DN 57 ce leagă Orșova de Moldova Nouă. Pensiunea se află în Eșelnița nr. 1016, la aproximativ 13km de Orșova în direcția Moldova Nouă. Locația exacta o puteți vedea aici.

 

ECHIPAMENT

 

Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest workshop. În privința echipamentului fotografic este necesar un aparat de fotografiat compact sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot să le aducă pentru că peisajul zonei permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o sa puteti studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă, sticlă cu apă, etc.). Cei care dețin un laptop sunt rugați să îl aducă pentru ușurarea ședințelor de selectare a imaginilor.


În privința echipamentului personal, tura de fotografiere necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o pereche de bocanci sau ghete de munte mai robuste pentru zonele accidentate și pentru siguranța deplasării. Foarte necesară este o geacă sau pelerină de ploaie. În principiu în perioada desfășurării workshop-ului temperaturile sunt ridicate, dar deseori acestea pot scădea destul de mult, mai ales dimineața. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți și niște haine mai călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Mai este necesar un rucsac mic în care să vă transportați o sticlă de apă, o haină și aparatul de fotografiat.

PROGRAM ORIENTATIV

Vineri
16.00    Sosirea și cazarea participanților. Prezentarea activităților.
18.00    Seminar teoretic. Fotocompoziția și fotografia de peisaj.
20.00    Cină urmată de proiecții de fotografie și discuții libere.

Sâmbătă
05.30    Sesiune foto la răsărit în Golful Dubova. Mic dejun.
07.00    Mic dejun la pensiune.
08.00    Sesiune foto Valea și Peștera Ponicova
14.00    Servirea prânzului la pensiune.
16.00    Sesiune foto. Cazanele Mari, apus de soare.
21.00    Transport la pensiune.
22.00    Cină.

Duminică
06.00    Mic dejun.
07.00    Sesiune foto. Cazanele Mari și Mici, plimbare cu barca.
13.00    Servirea prânzului la pensiune.
16.00    Sesiune foto. Cazanele Mici, apus de soare.
21.00    Transport la pensiune.
22.00    Cină.

Luni
07.00    Mic dejun.
08.00    Proiecție cu fotografiile realizate la workshop. Feedback și discuții.
12.00    Prânz
13.00    Plecarea

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de la workshop (partea teoretica studiată și diploma de participare);
 • plimbarea cu barca în Cazanele Mici și Mari și combustibilul necesar;
 • cazarea și masa (pe toată șederea la workshop, începând cu cina de joi și terminând cu prânzul de duminică).

 

Taxa nu include:

 • transportul până la pensiune și turele ce se vor face cu mașinile personale pe distanțe scurte;
 • taxa de vizitare a parcului.

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la fața locului.


Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscriere sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.


MODALITATEA DE PLATĂ


Plata se poate realiza prin mandat poștal numai în contul firmei (aveți nevoie când efectuați plata la poștă de datele firmei) sau prin virament bancar în contul


IBAN: RO04BTRL00801202E19001XX | Banca TRANSILVANIA
date firmă:
SC PHOTOLIFE SRL | Centru Nord bl. 7 sc. C ap. 1 | Râșnov | BRAȘOV 505400
CUI: 22353550 | RC: J08/2410/03.09.2007


ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastră la workshop cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea workshop-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul workshop-ului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile personale furnizate de către participanți la workshop, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.


Acest workshop este dedicat celor ce au o condiție fizică bună pentru a putea suporta o zi de mers. Dificultatea traseelor alese nu este una mare însă necesită echipament adecvat. Acordați o atenție deosebită acestui aspect. Participarea în aceste trasee se face pe propria răspundere.

 

ÎNSCRIEREA

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate zilnic și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui workshop. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastra la workshop cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea workshop-ului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

PLATĂ

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se poate plăti la fața locului.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanți odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

In toti anii nostrii de activitate, nu am acumulat numai experienta, ci ne-am facut si foarte multi prieteni. Daca inca nu esti convins de profesionalismul care ne caracterizeaza, poti citi mai jos parerile unora dintre cei care au participat la activitatile noastre, indiferent daca a fost vorba despre un curs foto, un workshop sau un photo tour.
Dan Dinu
Cazanele Dunarii, 20 Mai 2013
Bogdan Emil Bunica Workshopul in Cazane a fost prima experienta de acest gen pentru mine si mi-a deschis, in mod clar, apetitul pentru altele. Imi place sa umblu in natura, in compania altor persoane cu pasiunea fotografiei, facand ceea ce ne place. Din punct de vedere organizational, totul a fost in regula, se vede experienta acumulata in timp. Cazarea bine aleasa, chiar pe malul Dunarii, gazde primitoare, mancare buna, inclusiv peste, camere ok. Turele au fost alese bine, evidentiind frumuseatea zonei: Cheile si Pestera Ponicovei, Ciucarul Mare, Ciucarul Mic, tura cu barca prin ambele Cazane. Oamenii au fost de treaba, s-a putut face schimb de idei sau tehnica (obiective, filtre, etc.) fara nicio problema. Sper sa nimeresc, in viitor, cu mai multi Canonisti, de data asta fiind foarte slab reprezentati. :-) Pe agenda de anul viitor, daca nu intervine nimic, am planificat deja Delta Dunarii, iar pe anul asta mai vin eu undeva, aproape sigur. :-) Sa ne revedem cu bine!
Dan Dinu
Cazanele Dunarii, 20 Mai 2013
Stefan HUTU In cele patru zile cat a durat workshop-ul Cazanele Dunarii, am putut sa fotografiem peisajul din zona in momentele cele mai bune. In prima tura am iesit dimineata la rasarit in Golful Dubova si am surprins textura inedita scoasa la iveala de nivelul scazut al apei Dunarii. Am asteptat cu totii aparitia soarelui de dupa versantul sarbesc, moment in care tot peisajul a capatat volum, profunzime si caldura. Am strabatut apoi cu atentie cheile Ponicovei si am fotografiat caderile de apa din pestera, formatiunile stancoase si vegetatia salbatica. Dupa-amiaza si apusul le-am petrecut pe varful Ciucaru Mare, in mai multe puncte de belvedere. Traseul Dunarii a fost subliniat si de lumina calda ce colora peretele stancos sarbesc, iar detaliile au intregit imaginea de ansamblu asupra zonei. A doua zi am petrecut-o intr-o plimbare cu barca pe Dunare si am reusit sa suprindem peisajul de la nivelul apei. Chipul lui Decebal, Tabula Traiana si intrarea in pestera Ponicova dinspre Dunare au fost cateva dintre obiectivele principale. Am putut observa chiar si laleaua de cazane, ce-i drept de la distanta. Apusul l-am suprins de pe Ciucaru Mic, dintr-un punct de belvedere in care se contura traseul Dunarii. Ultima zi a fost dedicata “jurizarii” fotografiilor realizate, iar feedback-ul venit din partea lui Dan a fost foarte constructiv. Atmosfera placuta a fost intregita de oameni de calitate, de o gazda foarte amabila, dar si de mancarea absolut delicioasa: saramura de somn cu mamaliguta, salau facut dupa reteta specifica zonei precum si mujdeiul de usturoi :-) Workshopul din Cazanele Dunarii a fost foarte bine structurat, gandit si realizat, iar singurul inconvenient a fost lipsa norilor de pe cer. Ma bucur ca am putut face parte din grup si abia astept sa vad ce planuri indraznete mai nascoceste Dan.
Dan Dinu
Cazanele Dunarii, 20 Mai 2013
Elena ENE Primul workshop de fotografie la care am participat si cea mai frumoasa experienta romaneasca alaturi de oameni diferiti ca varsta si ocupatie, toti pasionati de fotografie. Dupa genul asta de intalnire ramai cu o serie de amintiri frumoase. Asta inseamna pentru mine acest workshop: o amintire vie si frumoasa! Chiar daca unele dintre trasee au fost solicitanate din punct de vedere fizic, au meritat din plin. Plimbarea cu barca prin Cazanele Dunarii a fost una dintre cele mai impresionante experiente pe apa. Totul a fost atat de intens, incat cele patru zile au trecut extrem de repede. Sunt putin dezamagita pentru ca nu am prins nici o vipera in poze, in rest totul a fost foarte bine organizat si m-am simtit foarte bine alaturi de voi. Sper sa ne vedem cat mai curand in aceeasi formula si nu numai. Multumesc inca o data pentru tot!
Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM