photo tour

SERVICII


Cele mai spectaculoase și fotogenice locuri nu sunt greu de găsit dacă ai o îndrumare pe măsură. Lasă-te purtat de pasiunea ta și călătorește, descoperă și fotografiază alături de Dan Dinu și ceilalți traineri ai noștri.

07
Noi 2015

Desertul Iordaniei

Petra / Wadi Rum
2
LOCURI
1650
EUR
Inscriere
pana la 01 iunie 2015
Durata
8 zile
Tematica
Peisaj, calatorie, oameni
Traineri
Dan Dinu & Luiza Boldeanu

Lumea deșertului este fascinantă, cu atât mai mult dacă ne gândim la deșertul arab. Beduinii trăiesc aici de secole și fac din uriașele întinderi de nisip un loc pe care îl numesc casă. Vă invităm la o tură foto în care să descoperim această lume fascinantă, în care să călătorim pe urmele beduinilor și în care să elucidăm misterele săpate în piatra la Petra. Alături de Dan Dinu și Luiza Boldeanu, o să puteți încerca atât fotografia de peisaj și călătorie, cât și fotografia de portret documentar, pentru că subiectele vor fi la tot pasul.Informații importante și utile:


 • avionul, taxele de aeroport, transportul și intrarea la monumentele vizitate sunt incluse în preț
 • taxa include de asemenea masa și cazarea la hotel și tabără de corturi în deșert
 • deplasarea se face cu microbuz pentru întregul grup, iar în deșert mergem în turele foto în mașini 4x4
 • grup restrâns și condiții optime de fotografiere, cu doi traineri la dispoziția grupului, unul specializat pe fotografia de peisaj și călătorie, celălalt pe fotografia de portret documentar
 • ghid vorbitor de limbă română pe toata perioada photo tour-ului
 • organizator cu experiență de 8 ani în susținerea de cursuri, workshop-uri și ture foto
 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Termene de plata:


 • plata unui avans de 500 euro la înscriere
 • restul de plată până la 01 octombrie 2015

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Iordania este axat atât pe fotografierea monumentelor de arhitectură specifice Petrei, dar și pe fotografierea peisajului din deșert sau a oamenilor pe care îi vom întâlni. În perioadele în care nu suntem pe teren, o să putem discuta și anumite aspecte teoretice legate de fotografierea oamenilor, în această cultură complet diferită de a noastră, sau despre abordarea peisajului și vă veți putea bucura de un feedback pe imaginile voastre, din partea lui Dan Dinu sau a Luizei Boldeanu.

 

OPORTUNITATI FOTOGRAFICE


Pe parcursul acestei ture foto o să putem fotografia tot ceea ce ține de peisaj, portret documentar și fotografie de călătorie. Iordania abundă de monumente, fie unele foarte vechi, lăsate în urmă de nabateeni, o civilizație arabă străveche, fie cele romane sau cele construite de teutoni pe vremea cruciadelor. La Petra o să putem fotografia timp de două zile cele mai semnificative monumente, printre care celebra Visterie săpată în stâncă la capătul unui canion impresionant, sau Mănăstirea, o construcție inedită aflată într-un punct de belvedere. Pe lângă cele două, o să mai avem în fața camerei morminte și locuințe săpate în stâncă, dar și beduinii localnici și cămilele lor. O experiență aparte în acest loc o vom avea pentru că vom merge la cină la o familie ce locuiește într-o casă săpată în piatră. Vom servi desigur o mâncare tradițională. Petra își va deschide porțile doar pentru grupul nostru într-o dimineață, pentru a ne lăsa să ne bucurăm de toată splendoarea ei fără alți turiști prin preajmă. Seara o să asistăm și la un eveniment mai inedit, în care monumentele vor fi luminate de sute de lumânări, oferind oportunități inedite de fotografiere.

 

Wadi Rum este un deșert mai atipic, în care nisipul se combină armonios cu formațiuni inedite de rocă. Vom petrece aici trei zile, pentru a avea timp suficient să îl explorăm. Vom pleca dis de dimineață la răsărit și nu vom rata niciun apus de soare în această lume extrem de fotogenică. Vom călători pe dune pe cămile și ne vom aventura până în inima deșertului în mașini 4x4 pentru a putea descoperi cele mai inedite locuri. Poduri naturale din piatră, roci impresionante, dune cu vegetație specifică, dar și celebrii beduini care străbat aceste locuri, vor fi subiectele noastre. Pentru a înțelege pe deplin lumea arabă, o să luăm și în acest loc masa cu o familie de localnici. Deși oamenii locului sunt mai greu de fotografiat, datorită restricțiilor culturale, o să facem tot posibilul să avem în fața camerei și astfel de subiecte. Desigur însă că o să le respectăm cultura și religia, pentru că numai așa o să putem înțelege pe deplin aceste locuri.

 

DESPRE TRAINERI


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Puneți întrebări, implicați-vă activ și folosiți timpul la maxim. Într-o astfel de întâlnire nu trebuie să existe timpi morți așa că orice minut trebuie să treacă în avantajul vostru. Experiența trainer-ului în practicarea fotografiei de peisaj și călătorie va fi utilă pentru a învăța micile trucuri care fac diferența între o fotografie obișnuită și una deosebită. Mai multe detalii despre trainer gasiti pe www.dandinu.net

 

Luiza Boldeanu este atrasă de orice formă de portret, însă cel mai mult îi place să lucreze cu oamenii în mediul în care aceștia trăiesc. De la ea o să învățați despre fotografia documentară și despre cum trebuie să intrați în vorba cu oamenii, pentru ca aceștia să se simtă în largul lor atunci când sunt fotografiați. Suntem într-o cultură nouă, cu multe prejudecăți și restricții, așa că este important să învățăm și când trebuie să lăsăm camera jos și să fim înțelegători față de anumite situații. În portretul documentar etica este foarte importantă, iar Luiza vă va îndruma și în acest sens. Experiența ei dobândită în periplurile fotografice în care a portretizat oamenii din: Nepal, Argentina, India, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda și alte țări mai mult sau mai puțin exotice, vă va ajuta să ințelegeți ce înseamnă să lucrați cu oamenii în orice locație ați alege. Este la a doua vizită în Iordania, iar experiența ei anterioară în acest loc ne va fi de ajutor pentru a înțelege mai bine lumea de aici. Mai multe detalii despre trainer gasiti pe luiza-boldeanu-photography.com

 

Pe toată perioada acestui photo tour o să beneficiem și de experiența ghizilor noștri locali, care ne vor ajuta să descoperim cele mai fotogenice locuri și să avem o experiență cât mai frumoasă. Pe toată perioada o să avem pentru grup un ghid vorbitor de limba română, iar în locațiile mai speciale din Petra și din deșert, o să fim însoțiți de ghizi locali vorbitori de limbă engleză.

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții la photo tour beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Pe durata unei luni, participanții beneficiază de prețuri promoționale la anumite produse din magazinul www.f64.ro.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 30% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • La photo tour participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții la photo tour primesc un discount de 20% pentru orice imprimare realizată la Studioul Foto Cosmos www.cosmosfoto.ro.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

În curând...

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile.


CAZARE ȘI MASĂ


Pe toată durata photo tour-ului cazarea și masa sunt asigurate de către organizatori. Cazarea se va face fie la hotel, în Amman și Petra, fie la o tabără de beduini în Wadi Rum. Condițiile de cazare în tabăra de corturi sunt foarte bune, există corturi speciale în care vom dormi și baie cu duș. Este o experiență unică și specifică acestei zone, așa că ne vom bucura la maxim de ea.

 

Unitățile de cazare sunt următoarele: Tetra Tree Hotel în Petra și Mohammed Mutlak Camp în Wadi Rum.

 

AVION


Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare. Compania cu care se zboară este Tarom, iar orarul este cel de mai jos.


07.11 - Bucuresti 23:55 – Amman 02:35 (sosire in 08.11)

15.11 - Amman 03:20 – București 06:15

 

TRANSPORT

 

Transportul în Iordania, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, este asigurat de organizatori. Deplasarea între locații se va face cu un microbuz, iar turele foto în deșert vor fi făcute cu mașini 4x4 sau pe cămile.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat compact sau DSLR, un obiectiv superangular pentru peisaj și un teleobiectiv sau obiectiv dedicat pentru portret. Cei care au însă mai multe obiective pot să le aducă, pentru că zona permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Putem discuta mai multe despre echipamentul foto după înscriere. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied și un rucsac pentru transport. Nu uitați și de stocarea imaginilor, așa că fie vă luați mai multe carduri, fie un laptop sau un HDD portabil pentru stocare.

În privința echipamentului personal, tura necesita un echipament adecvat. În principiu în perioada desfășurării photo tour-ului este destul de cald, așa că alegeți haine subțiri și comode, de culori cât mai neutre. Temperaturile nu depășesc 25-26 de grade, însă dimineața și seara poate fi foarte răcoare, mai ales în deșert, unde temperaturile pot scădea sub 16 grade. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți și o bluză călduroasă, dar care să vă permită totuși mișcarea. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Foarte important este să aveți o șapcă sau pălărie și ochelari de soare. Cremele de protecție solară sunt și ele binevenite.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

ZIUA 01 - 07.11.2015 - BUCUREȘTI – AMMAN

 

Plecare din București spre Amman la ora 23:55. Sosire în Amman la ora 02:35. Cazare peste noapte la un hotel în Amman.

 

•    Regim mese: în avion.
•    Durata călătoriei: București - Amman 2h 40min.


ZIUA 02 - 08.11.2015 - AMMAN - MADABA - MT. NEBO - KERAK - PETRA

 

După micul dejun ne îmbarcăm pentru prima zi a călătoriei noastre. Destinația finală este Petra, însă pe drum facem câteva escale în locații interesante. O să oprim pentru o priveliște interesantă de pe Mt. Nebo, locul din care Moise a privit pentru ultima dată către Țara Sfântă și o să continuăm cu o vizită în Mataba, orașul de mozaic, unde o să putem vedea localnicii la lucru. Mai departe continuăm cu Castelul Kerak, o construcție cu arhitectură militară din timpul Cruciadelor și ajungem într-un final la Petra, unde ne cazăm la Tetra Tree Hotel.

 

•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.

•    Durata călătoriei: Amman - Petra 240 km / 3h.

 

ZIUA 03 - 09.11.2015 - PETRA

 

După un mic dejun servit devreme, mergem pentru o primă vizită la Petra. Deși cu toții am văzut imagini cu acest sit arheologic unic în lume, cel mai adesea am văzut Visteria, aflată la capătul unui canion sinuos denumit al-Siq. Pe lângă acest loc emblematic mai sunt foarte multe altele de descoperit și de explorat. Construit de nabateeni în urmă cu 2000 de ani, situl arheologic este unul uimitor, plin de lăcașe de cult, morminte sau locuițe săpate adânc în gresia muntelui. După amiază o să ne deplasăm să vedem Little Petra, o altă clădire săpată în stâncă, de unde putem să ne bucurăm și de un apus de soare. După cină ne întoarcem în Petra pentru un spectacol de lumină, întregul sit fiind luminat de sute de lumânări, oferind oportunități unice de fotografiere. Cazarea peste noapte o avem tot la Tetra Tree Hotel.

 

•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: plimbare prin siturile arheologice.

 

ZIUA 04 - 10.11.2015 - PETRA

 

Această zi va fi una foarte specială și o să plecăm foarte devreme de dimineață pentru a fotografia Petra în liniște. Situl se va deschide special pentru grupul nostru și o să avem posibilitatea să fotografiem în liniște, departe de turiștii de peste zi. Putem merge într-o locație mai înaltă pentru a admira răsăritul, sau putem aștepta ca lumina lui caldă să intre prin canionul strâmt de la intrare pentru a lumina Visteria. După prânz o să mergem să descoperim o altă zonă pentru a fotografia apusul, iar cina o să o servim alături de o familie locală, într-o casă săpată în stâncă. O să avem astfel ocazia să relaționăm cu oamenii locului pentru a-i înțelege mai bine. Cazarea la Tetra Tree Hotel.


•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină împreună cu o familie de localnici.
•    Durata călătoriei: plimbare prin siturile arheologice.


ZIUA 05 - 11.11.2015 - PETRA - WADI RUM

 

După micul dejun o să ne începem călătoria către deșert, unde o să ajungem la o tabără de corturi, condusă de o familie de beduini, ce ne va fi casă pentru trei zile. După prânz vom pleca într-o primă tură de recunoaștere, alături de ghizii noștri locali în mașini 4x4. O să descoperim atât peisajul deșertic, dar și viața dificilă din astfel de locuri. Apusul o să îl fotografiem în deșert, iar după această experiență ne putem întoarce în tabără la timp pentru cină. În perioada în care suntem aici este lună nouă, așa că sunt condiții numai bune pentru a fotografia cerul nopții. Cazarea o facem la Mohammed Mutlak Camp.


•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: Petra - Wadi Rum 120km / 2h; tura în deșert 4h.

 

ZIUA 06 - 12.11.2015 - WADI RUM

 

De dimineață ne vom bucura de un răsărit de soare în apropiere de tabără, iar după mic dejun vom pleca împreună cu ghizii noștri într-o plimbare de aproximativ 3h în care să descoperim deșertul la pas. O să ne urcăm pe dune, o să explorăm peisajul inedit și o să ne bucurăm de puțina viață existentă în astfel de locuri. La prânz vom fi așteptați de o familie de beduini la masă și o să mâncăm un preparat tradițional. În condițiile în care o să avem deschidere, o să putem să fotografiem viața localnicilor. Seara o să mai avem parte de o experiență autentică, o tură de 3h pe cămile, în apus de soare. Cazare la Mohammed Mutlak Camp.


•    Regim mese: mic dejun, prânz cu o familie de beduini și cină.
•    Durata călătoriei: plimbare în deșert pe jos 3h; plimbare pe cămile 3h.

 

ZIUA 07 - 13.11.2015 - WADI RUM

 

Ultima noastră zi în deșert va fi una plină, în care mergem să descoperim zonele mai îndepărtate. O să plecăm după ce fotografiem la răsărit în apropiere și o să continuăm până la apus. Tura noastră în mașinile 4x4 va dura aproximativ 7h, timp în care o să ne bucurăm pe deplin de peisajul specific și inedit și de oamenii pe care o să îi întâlnim. După apus revenim în tabără pentru o ultimă noapte. Cazare la Mohammed Mutlak Camp.


•    Regim mese: mic dejun, prânz la pachet și cină.
•    Durata călătoriei: plimbare cu mașina prin deșert 7h.

 

ZIUA 08 - 14.11.2015 - WADI RUM - DANA RESERVE - AMMAN

 

După un ultim răsărit de soare și mic dejun, plecăm către Dana Reserve, unde putem vizita satul și împrejurimile lui, incluse în cea mai mare rezervație naturală a Iordaniei. După prânz ne continuăm drumul către Amman unde facem un tur panoramic al orașului. Cina o avem la un restaurant local, după care ne îndreptăm către aeroport pentru zborul către casă.


•    Regim mese: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei Wadi Rum - Amman: 320 km / 4h; plimbare Dana Reserve 3-4h.


ZIUA 09 - 15.11.2015 - AMMAN - BUCUREȘTI

Avionul nostru de întoarcere către casă pleacă la 03:20 din Amman și ajunge în București la 06:15.


•    Regim mese: în avion.
•    Durata călătoriei: Amman - București 2h 40min.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Taxa de participare include:


 • biletul de avion București - Amman și retur, toate taxele de aeroport și taxa de bagaj pentru aceste zboruri;
 • taxele de viză;
 • cazarea și masa la hotel și tabăra de corturi (pe toată șederea în Iordania, începând cu micul dejun din ziua sosirii și terminând cu cina din ziua plecarii);
 • mese speciale, cină cu o familie de localnici la Petra și prânz cu beduinii în deșert;
 • transportul cu microbuzul și mașini 4x4 în deșert pentru toata perioada și combustibilul aferent;
 • taxe de intrare la toate monumentele specificate în program (numai la Petra este 70 de dolari pe zi);
 • taxă specială de fotografiere la Petra în afara orelor de program și vizită la Petra noaptea la lumina lumânărilor;
 • tură cu ghid în satul Dana;
 • ture în deșert, două cu mașini 4x4, una de 4h și alta de 7h, tură cu ghid pe jos 3h și tură pe cămile 3h;
 • ghid vorbitor de limbă română și ghizi locali în deșert;
 • instruirea și suportul de la photo tour asigurat de Dan Dinu și Luiza Boldeanu.

 

Taxa nu include:


 • băuturile din timpul meselor și alte cheltuieli personale;
 • bacșișul pentru ghizi și șofer;
 • asigurarea medicală obligatorie și asigurarea storno opțională a călătoriei.


MODALITATEA DE PLATĂ


Prețul acestei ture foto este calculat pentru un minim de 10 persoane. În cazul în care grupul va fi mai mic, prețul se poate recalcula. După înscriere, o să primiți o factură proformă din partea agenției partenere pentru plata unui avans de 500 euro din prețul final. Restul de plată se împarte dupa termenele de mai jos.

 

TERMENE DE PLATA


 • plata unui avans de 500 euro la înscriere;
 • restul de plată până la 01 octombrie 2015.

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice, se vor percepe următoarele penalizări datorate agenției organizatoare:

 

a) Avansul în cazul rezervării Early Booking este nereturnabil;

b) Penalizare 25% în cazul anulării în orice moment după rezervarea și emiterea biletului de avion;
c) Penalizare 50%  în cazul anulării între 60 și 30 de zile înainte de data plecării;
d) Penalizare 100% în cazul anulării cu mai puțin de 30 de zile înainte de data plecării.


Recomandăm încheierea asigurării storno a călătoriei pentru a evita penalizările în cazul unor situații neplăcute care să vă oblige să renunțați la călătoria rezervată. Asigurarea storno se încheie în ziua înscrierii la excursie și costă 1,5% din valoarea totală.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM