photo tour

SERVICII


Cele mai spectaculoase și fotogenice locuri nu sunt greu de găsit dacă ai o îndrumare pe măsură. Lasă-te purtat de pasiunea ta și călătorește, descoperă și fotografiază alături de Dan Dinu și ceilalți traineri ai noștri.

24
Iul 2016

Crestele Mont Blancului

Chamonix - Mont Blanc / Franta
1
LOCURI
1300
EUR
Inscriere
pana la 01 februarie 2016
Durata
10 zile
Tematica
Fotografie de peisaj si wildife
Trainer
Dan Dinu

Alpii sunt locul de naștere al alpinismului, iar crestele acestor munți tronează peste unele dintre cele mai pitorești peisaje ale Europei. Traseele montane de la poalele Mont Blanc-ului, din celebra vale Chamonix, sunt absolut uimitoare. Potecile te vor purta pe lângă lacuri cu reflexii inedite, printre ghețari, pajiști și mlaștini de altitudine, prin locuri de belvedere impresionante și peisaje fabuloase. Zona alpilor francezi este extrem de fotogenică, așa că merită descoperită pe îndelete, în ritmul fotografului de munte.Informații importante și utile:


 • avionul (companie de linie), transportul local și cazarea cu demipensiune sunt incluse în preț
 • grup restrâns și condiții optime pentru învățare
 • ture de dificultate medie și locații cu potențial fotografic deosebit
 • studierea fotografiei de peisaj montan și învățarea folosirii filtrelor
 • organizator cu experiență de 9 ani în susținerea cursurilor și workshop-urilor foto
 • curățarea gratuită a senzorului pe parcursul turei
 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Termene de plată:


 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 februarie 2016
 • plata finală până la 01 mai 2016

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Chamonix - Mont Blanc este axat în special pe fotografierea peisajului montan, însă ne vom concentra și asupra câtorva specii de floră și faună alpină. Întrega perioadă o să o petrecem într-un cadru montan desăvârșit, la cabane alpine aflate în zone absolut spectaculoase, pentru a putea fi în cele mai bune momente ale zilei, răsărit și apus, foarte aproape de punctele de fotografiat. Accesul la aceste cabane se va face cu mijloace de transport pe cablu și pe jos, pe trasee bine marcate cu o dificultate cuprinsă între plimbări scurte și câteva ore de drumeție.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE

 

Pe parcursul acestei ture foto o să explorăm cele mai spectaculoase zone din valea Chamonix și o să parcurgem atât Rezervația Aiguilles Rouges, ce oferă priveliști incredibile către munții din jur, dar și zone aflate la poalele Mont Blancului. O să fotografiem ghețarii Argentiere, Mer de Glace și Tour, o să urcăm la 3842m cu cea mai înaltă telecabină din Europa pe Aiguille du Midi, o să admirăm în toată splendoarea lor pereți celebri în istoria alpinismului european, cum ar fi Les Drus sau Grande Jorasses și o să putem fotografia Mont Blancul oglindit în Lac Blanc, Lacs des Cheserys sau în mlaștinile din rezervația Carlaveyron. Dacă mai punem în ecuație florile de munte, ce se găsesc în această perioadă din abundență, caprele Ibex și marmotele, putem să avem un tablou complet al subiectelor pe care le putem avea în fața camerei.

 

O galerie de imagini din aceste zone puteți vedea aici.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj montan și cunoștințele acumulate în celelalte două ture realizate în această zonă,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre fotografie și munte, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos. Dan a realizat prima lui expediție fotografică mai serioasă în această zonă, iar imaginile de aici au constituit prima lui expoziție de fotografie în 2006. Din acest motiv, el este legat emoțional de aceste locuri și revine de fiecare dată cu plăcere.

 

Trainerul nostru este specializat pe fotografia de peisaj și wildlife, munții regăsindu-se mereu printre subiectele lui favorite. A fotografiat peisaje montane în Italia, Norvegia, Scoția, Elveția, Austria, Noua Zeelandă și bineînțeles România, iar toate cunoștințele lui vă vor fi puse la dispoziție. Are o bogată experiență montană, formată încă din 1998 de când a început să practice drumețiile, iar acest lucru este important pentru desfășurarea în bune condiții a unei ture foto într-o astfel de zonă. Este alpinist amator și pasionat de tot ceea ce înseamnă munte. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 30% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Zona aflată la poalele Mont Blancului este considerată leagănul alpinismului european, denumirea acestui sport fiind strâns legată de numele Alpilor. Chamonix se situează în valea cu același nume, strajuită de zona alpilor mai înalți pe de o parte și de Rezervația Aiguilles Rouges pe de cealaltă. Regiunea este foarte aproape de punctul de frontieră între Franța, Italia și Elveția.

 

Mont Blancul, cu ai lui 4810m, este cel mai înalt vârf al Alpilor și al Europei de Vest. Prima ascensiune documentată a fost pe 8 august 1786, iar echipa care a ajuns pe vârf a fost compusă din Jacques Balmat și Michel Paccard. Chiar dacă Mont Blancul este cel mai înalt vârf din zonă, alte vârfuri mai mici au dat de furcă alpiniștilor, printre care peretele uriaș al lui Les Drus sau Grandes Jorasses.

 

În zonă sunt foarte mulți ghețari, printre care se remarcă Mer de Glace. Lung de 7km și cu o adâncime de 200m, este cel mai mare ghețar din Franța.

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.


CAZARE ȘI MASĂ


Pe perioada acestui photo tour, cazarea este asigurată la cabane montane (camere cu mai multe paturi și facilități comune) și hotel. Mâncarea o avem asigurată în regim de demipensiune la cabanele de munte, iar la prânz putem să ne procurăm sandvișuri când suntem pe teren, sau să ne bucurăm de un prânz la o cabană sau într-un orășel de munte.

 

AVION

 

Prețul biletului de avion (companie de linie) este inclus în taxa de participare, însă dacă intervin modificări de tarife o să fiți anunțați. Dacă rezervările sunt făcute din timp, putem cumpăra și biletele și o să evităm astfel de neplaceri. Compania cu care se zboară este Tarom, iar orarul este cel de mai jos:

 

24.07 - București 09:20 – Geneva 11:00
02.08 - Geneva 11:45 – București 15:15

 

TRANSPORT

 

Transportul în Franța, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, este asigurat de organizatori. Deplasarea se va face cu un microbuz închiriat, așa că o să fie foarte ușor să ne deplasăm între locațiile de fotografiat. Pe traseu urcăm doar cu bagaj de una/două zile după caz, restul rămâne la mașină. Combustibilul este inclus în preț, în limita turelor din program. Pentru a ajunge mai ușor în zonele înalte o să folosim telecabine și un tren cu cremalieră.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic este necesar un aparat de fotografiat compact sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot să le aducă pentru că peisajul zonei permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Este recomandat totuși un obiectiv superangular pentru peisajele montane și un teleobiectiv pentru animale. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied (foarte important pentru imaginile cu timp lung) și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă de ploaie, un sac de dormit subțire pentru cabane, o sticlă cu apă, ceva de mâncare etc.). Un laptop poate fi și el foarte util pentru descărcarea și stocarea imaginilor.

În privința echipamentului personal, tura foto necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o pereche de bocanci sau ghete de munte mai robuste pentru zonele accidentate și pentru siguranța deplasării. Foarte necesară este o geacă sau pelerină de ploaie. În principiu în perioada desfășurării photo tour-ului temperaturile sunt destul de ridicate, însă seara și dimineața poate fi destul de frig. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți haine călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea, mănuși și căciulă. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Pentru nopțile în care stăm la cabană, avem nevoie de un sac de dormit ușor și nu foarte gros. Unele cabane au paturi și lenjerie, însă este recomandabil să avem și propriul sac. Câteva haine de schimb și alte obiecte personale trebuie să ne cărăm cu noi în turele de mai multe zile de la cabană, așa că aveți grijă să aveți un rucsac în care să încapă toate acestea. O lista mai detaliată cu echipamentul necesar o să primiți după înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

ZIUA 01 - 24.07.2016 - BUCUREȘTI – GENEVA – CHAMONIX

 

Plecare din București spre Geneva la ora 09:20, sosirea la 11:00. După ce ne recuperăm bagajele și ne ridicăm mașina, plecăm către Chamonix. După un drum de aproximativ o ora și jumătate putem să ne începem aventura și o să urcăm cu telecabina la Brevent și mai apoi să continuăm traseul până la Refugiul Bel Lachat. Ne rămâne timp pentru explorat un pic zona și pentru fotografii în lumina de apus în rezervația Carlaveyron și la Lac de l'Aiguillette.

 

Traseu: telecabină + trekking ușor 1h

 

ZIUA 02 - 25.07.2016 - BEL LACHAT - LAC BLANC

 

După răsărit pornim mai departe însă rămânem în rezervația Aiguilles Rouges, coborâm cu telecabina de la Brevent pentru a urca înapoi la Flegere. De aici ne așteaptă un drum nu foarte lung până la Lac Blanc, unde rămânem pentru două nopți. Apusul îl putem petrece pe malul lacului pentru reflexii inedite cu întregul lanț spectaculos al Mont Blancului.

 

Traseu: telecabină + trekking moderat 1h 30min

 

ZIUA 03 - 26.07.2016 - LAC BLANC - LACS DES CHESERYS

 

Peisajul din Aguilles Rouges este unul deosebit, cu blocuri uriașe de granit, vegetație alpină specifică și lacuri interesante, așa că nu o să ne plictisim explorând această zonă. Seara și dimineața ne vom afla pe malurile lacurilor Blanc sau Cheserys pentru reflexii, iar fără prea mult noroc în această zonă ar trebui sa găsim și capre Ibex pe care să le fotografiem.

 

Traseu: trekking moderat 4h

 

ZIUA 04 - 27.07.2016 - LAC BLANC - COL DE BALME

 

Ne continuăm aventura prin Alpi după răsărit, iar de această dată traversăm valea pentru a urca în lumea pășunilor alpine și a ghețurilor. Coborâm de la Flegere cu telecabina și mai apoi urcăm cu o altă telecabină până în apropiere de Col de Balme, unde o să rămânem peste noapte. Avem aici peisaje cu pajiști înverzite și flori, peste care tronează crestele înzăpezite. Suntem chiar pe granița cu Elveția, așa că putem face un pas și în această țară.

 

Traseu: trekking ușor 1h Lac Blanc + trekking ușor 1h până la Col de Balme

 

ZIUA 05 - 28.07.2016 - COL DE BALME - GLACIER DU TOUR

 

După o ședință foto la răsărit, plecăm mai departe către Glacier de Tour, unde vom sta la refugiul Albert 1er, la baza ghețarului. Ne bucurăm de apus în această lume de gheață, cu peisaje superbe ce se aștern chiar la picioarele noastre.

 

Traseu: trekking moderat 2h Col de Balme - Gacier du Tour

 

ZIUA 06 - 29.07.2016 - GLACIER DU TOUR - LOGNAN

 

După o ședință foto la răsărit, ne întoarcem către Col de Balme și mai apoi cu telecabina până jos, după care mergem către Argentiere. De aici ne așteaptă o altă telecabină care ne va urca până la Col de Grande Montets la 3295m altitudine. Din acest loc avem o priveliște asupra lui Aguilles Verte cu ai lui 4122m, dar și asupra ghețarilor și văilor din jur. După ce ne delectăm cu imagini în această zonă, coborâm o stație mai jos și ne îndreptăm către refugiul Lognan. Acesta este aflat la baza căderii de gheață a ghețarului Argentiere, considerată cea mai spectaculoasă din întreaga zonă, iar aici ne vom petrece apusul.

 

Traseu: telecabină + trekking ușor 1h Lognan

 

ZIUA 07 - 30.07.2016 - LOGNAN - MONTENVERS - MER DE GLACE - PLAN DE L'AIGUILLE

 

După un răsărit în zona refugiului, ne îndreptăm către un alt ghețar faimos al zonei, Mer de Glace. Pentru a ajunge aici reluăm drumul către telecabină și coborâm înapoi în Chamonix. Mai departe pornim cu un trenuleț cu cremalieră ce ne va urca până la Montenvers. Aici avem vederi inedite către celebrii pereți ai lui Les Drus sau Grandes Jorasses și un punct de belvedere excelent către Mer de Glace. Plecăm mai departe către Plan de l'Aiguille pe un traseu foarte frumos, unde rămânem peste noapte. Dacă timpul ne permite, seara o să fotografiem în această zonă și putem merge până la Lac Bleu, aflat în imediata apropiere.

 

Traseu: tren cu cremalieră + trekking moderat 4h Montenvers - Plan de l'Aiguille

 

ZIUA 08 - 31.07.2016 - AIGUILLES DU MIDI - CHAMONIX

 

De dimineață putem fotografia din această zonă o panoramă frumoasă către Aiguilles Rouges, iar după micul dejun urcăm cu telecabina aflată la cea mai mare altitudine din Europa și mergem către Aiguilles du Midi 3842m, cel mai înalt punct al turei noastre. De aici putem lua și niște telegondole ce ne vor purta peste Vallee Blanche, până la Pointe Helbroner în Italia. Vom avea o priveliște deosebita către Mont Blanc și lumea de gheață de sub noi. Ne întoarcem cu telecabina până în Chamonix și o să putem face și o scurtă vizită în parcul de animale Merlet, pentru a ne bucura de capre negre sau Ibex, marmote, cerbi și mufloni. O să rămânem peste noapte în Chamonix.

 

Traseu: telecabină și trekking ușor 2h Merlet

 

ZIUA 09 - 01.08.2016 - CHAMONIX - MER DE GLACE

 

Această zi o dedicăm explorării ghețarului și putem să mergem într-un tur ghidat pe acesta, echipați cu colțari și piolet, pentru vedea ce înseamnă crevasele sau seracurile. Putem face și o incursiune într-o peșteră de gheață, unde putem simți pe propria noastră piele forța ghețarului. După amiază ne întoarcem în Chamonix pentru o vizită în oraș și pentru o cină de rămas bun.


Traseu: trekking pe ghețar cu echipament special 4h

 

ZIUA 10 - 02.08.2016 - CHAMONIX - GENEVA - BUCUREȘTI

 

Aceasta este ziua de întoarcere, așa că plecăm dis de dimineață către aeroport, de unde avem zborul către casă la 11:45. Ajungem în București la 15:15.

 

Acest program este unul orientativ, el putând fi modificat în funcție de vreme sau de alți factori.

Taxa de participare include:


 • biletul de avion și taxele de aeroport București - Geneva și retur cu Tarom (în cazul în care se modifică prețul avionului sau se schimbă orarul de zbor, pot interveni modificări la tariful de baza, lucru ce se va anunța din timp participanților. Putem rezolva această problema prin rezervarea și cumpărarea biletelor din timp);
 • cazarea la cabane de munte și hotel pe toată perioada photo tour-ului;
 • masa în regim de demi pensiune (mic dejun și cină) la cabane;
 • transportul local și combustibilul în limita turelor din program;
 • instruirea și suportul de la photo tour.

 

Taxa nu include:


 • masa de prânz în turele de la cabană (putem să ne facem sandvișuri când suntem pe munte sau să mâncăm la cabane sau în orășelele de la bază);
 • cina în ziua de dinaintea plecării;
 • transportul pe cablu Mont Blanc Multipass în valoare de aproximativ 140 euro, ce ne oferă transport nelimitat cu telecabina pentru toate zilele din tură;
 • tura cu ghid de pe ghețar, aproximativ 110 euro pentru o zi întreagă;
 • asigurarea de călătorie obligatorie;
 • alte cheltuieli personale.

 

TERMENE DE PLATĂ:


 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 februarie 2016
 • plata finală până la 01 mai 2016

 

MODALITATEA DE PLATĂ

 

După formarea grupului, o să încercăm să găsim cele mai bune tarife pentru biletele de avion. Plata avansului, mai puțin costul biletului de avion, dacă acesta a fost deja achiziționat și plata finală, vor fi efectuate după termenele de mai sus.

 

Plata acestui photo tour va fi făcută atât către noi, cât și către agenția noastră de turism parteneră, ce se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale și cazare acolo unde este cazul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupa în ordinea primirii confirmărilor de plata, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

 

Mai multe informații despre plată și o eșalonare mai exactă o să primiți după formarea grupului.

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:


a) Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 25%
b) Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 % 
c) Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %

d) Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul photo tour-ului servicii fotografice de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioară a participanților și le vor imbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile furnizate de către participanți la photo tour, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nicio forma înstrăinate unor terți.


ÎNSCRIEREA

 

Acest photo tour este dedicat celor care au o minimă experiență montană și rezistă la o zi de mers pe jos. Participarea în această tură foto se face pe propria răspundere.

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate constant și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui photo tour. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.


TERMENE DE PLATĂ


 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 februarie 2016
 • plata finală până la 01 mai 2016

 

MODALITATEA DE PLATĂ

 

După formarea grupului, o să încercăm să găsim cele mai bune tarife pentru biletele de avion. Plata avansului, mai puțin costul biletului de avion, dacă acesta a fost deja achiziționat și plata finală, vor fi efectuate după termenele de mai sus.

 

Plata acestui photo tour va fi făcută atât către noi, cât și către agenția noastră de turism parteneră, ce se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale și cazare acolo unde este cazul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupa în ordinea primirii confirmărilor de plata, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

 

Mai multe informații despre plată și o eșalonare mai exactă o să primiți după formarea grupului.

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:


a) Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 25%
b) Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 % 
c) Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %

d) Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.


Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la tura foto odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM