curs foto

SERVICII


Vrei să afli ce fel de curs este cel mai potrivit pentru tine? Completează acest formular și îți vom spune care este nivelul tău și ce fel de curs ți se potrivește. Pentru a vedea cum arată cursurile noastre și pentru a te convinge de profesionalismul cu care lucrăm, te invităm să descarci cursurile gratuite.

16
Mai 2016

Natura in fotografie BV

Brasov
1
LOCURI
500
LEI
Durata
6 saptamani / 12 lectii
Nivel
INTERMEDIAR
Versiune
2.0 (2016)
Trainer
Dan Dinu

Natura este mereu surprinzătoare, iar în mijlocul ei te poți bucura, pe lângă fotografie, de aer curat, de mișcare, de întâlniri neașteptate cu animale sălbatice și de explorarea unor zone noi. În natură nu înveți numai despre ce este în jurul tău, ci și despre ce este în interiorul tău, iar uneori în mijlocul ei te redescoperi la fiecare pas. Fotografia îți dă posibilitatea de a descoperi fiecare loc cu alți ochi, mai pătrunzători, mai iscoditori și mai atenți la fiecare detaliu. Dan Dinu te așteaptă la un curs unic în țară, într-o atmosferă prietenoasă și relaxantă.Informații importante și utile:

 

 • lecțiile însumează aproximativ 550 de pagini și peste 800 de fotografii ilustrative

 • se vor face 2 ture pe teren pentru practică în locații cu bun potențial fotografic

 • se va susține o lecție practică în sala de curs pentru învățarea editării în Adobe Lightroom

 • vor exista 2 sesiuni de feedback pe pozele participanților și un concurs

 • suport tehnic și testare de echipamente de la partenerii noștri

 • curățarea gratuită a senzorului pentru cursanți

 • trainer cu experiență de 10 ani în susținerea de cursuri și workshop-uri

 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Cursul este alcătuit dintr-un numar de 12 ședințe în sală, dintre care una practică pentru informații de bază despre editare și indexare în Adobe Lightroom. Alte două ședințe sunt pentru acordarea de feedback pe imaginile participanților, atât cele realizate la turele foto de la curs, cât și cele din arhiva personală. Pe lângă aceste întâlniri din sală, vor mai exista și două ieșiri pe teren pentru practică. Fiecare lecție va fi însoțită de material vizual, punându-se astfel baza pe exemple practice și pe un caracter cât mai interactiv al informației prezentate. Fiecare lecție beneficiază de un slideshow prezentat cu videoproiector pe un ecran mare.

Cursul se poate urma chiar dacă nu dețineți un aparat de fotografiat performant sau dacă sunteți în curs de achiziționare a unei camere foto. Informațiile din curs și sfaturile trainer-ului vă pot ajuta la luarea unei decizii bune în acest sens.

 

La finalul cursului veți obține o diplomă care atestă că ați urmat acest curs, iar Dan Dinu vă poate ajuta să vă pregătiți un portofoliu pentru a vă înscrie în Forona (Organizația fotografilor de natură din România), unde să aveți ocazia să vă implicați mai mult în acest domeniu și să participați la expoziții și proiecte. Mai multe detalii despre organizație găsiți pe www.forona.ro

 

DESPRE TRAINER

 

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada cursului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și wildlife și cunoștințele acumulate în turele realizate și în proiectele de conservare în care s-a implicat alături de WWF sau Propark,  vă vor fi utile pentru a învăța cât mai multe despre fotografia de natură. Dan este inițiatorul România Sălbatică, cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în țara noastră și este președintele Forona (Organizația fotografilor de natură din România).

 

Trainerul nostru are o bogată experiență în ceea ce privește fotografia de natură și wildlife, dobândită atât în țară, cât și în Islanda, Norvegia, Irlanda de Nord, Scoția, Noua Zeelandă, Kenya, Uganda și Namibia. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Fiecare participant primește la final o diplomă care adeverește că a urmat acest curs și toate informațiile studiate sub forma unui suport de curs.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite deNikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Pe durata unei luni, participanții beneficiază de prețuri promoționale la anumite produse din magazinul www.f64.ro.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • La curs participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 de lei la următorul curs foto accesat pe PhotoLife, fie el fizic sau online.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Cursul cuprinde 12 lecții după cum urmează:

 

01. Echipamentul fotografului de natură


Prima lecție este dedicată aparatului de fotografiat și funcționării acestuia. O să discutăm amănunțit despre obiective și despre când și cum să le folosim, dar și despre distanța focală și profunzimea de câmp a acestora. O să mai povestim și despre alegerea tipului de senzor sau alte caracteristici importante atunci când fotografiem în natură.

 

02. Expunerea în fotografia de natură


În această lecție discutăm despre expunere și cum se formează ea cu ajutorul diafragmei și obturatorului. De asemenea o să învățam care sunt modurile de expunere și cum se măsoară aceasta, o să discutăm despre ISO și histogramă.

 

03. Lumina naturală și filtrele fotografice


Lumina este esențială în realizarea oricărei fotografii, așadar în această lecție ne propunem să îi învățam principalele caracteristici. O să vedeam care sunt tipurile de lumina și cum influențează direcția luminii orice imagine. O să vorbim despre culoarea luminii și vom încheia cursul cu discuții despre filtrele fotografice și importanța lor în fotografia de peisaj.

 

04. Compoziția în fotografia de natură


Dincolo de orice aspect tehnic, fotografiile frumoase se remarcă prin compoziție. În această lecție ne propunem să vedem care sunt principalele reguli de compoziție și când trebuie să le aplicăm sau să le încălcăm. Vom lua în calcul în compozițiile noastre atât elementele grafice din care se compune o imagine, dar și cum să simulăm perspectiva în spațiul plan sau cum să ținem cont de design și armonie vizuală. Această lecție vă va deschide ochii asupra unor aspecte care de cele mai multe ori sunt trecute cu vederea.

 

05. Subiectul și abordarea acestuia


Orice imagine are nevoie de un subiect, iar modul cum îl scoatem în evidență și cum îl abordăm în imaginea noastră este foarte important. În această lecție vom vedea ce înseamnă spiritul locului și cum putem recunoaște anumite cadre fotogenice. Vom vedea cum să evidențiem mișcarea în fotografie, cum să lucrăm efectiv cu profunzimea de câmp, cum să ne alegem unghiul din care fotografiem și care sunt cele mai spectaculoase momente din natură din punct de vedere al luminii.

 

06. Lecție practică. Editarea și indexarea fotografiilor în Adobe Lightroom


Cu siguranță nu numai capturarea unei imagini deosebite este importantă, ci și editarea ei și transformarea într-o fotografie menita să încânte ochiul celui care o privește. În această lecție vom învăța practic cum se editează o imagine în format RAW în Adobe Lightroom și care sunt principalele setări pe care trebuie să le facem. Tot în această lecție vom învăța și cum trebuie să stocăm miile de fotografii pe care le facem într-un an, cum să ne ușurăm munca de căutare și cum să le protejăm pe termen lung.

 

07. Fotografia de peisaj


În această lecție o să învățam despre cum putem fotografia peisajul și care sunt echipamentele necesare pentru a face acest lucru. Vom vorbi despre cum influențează vremea imaginile noastre, dar și despre cum să captăm cel mai bine un anume anotimp. De asemenea vom discuta și despre cum să abordăm anumite elemente specifice din natură, cum ar fi apa, pădurea, cerul și norii, peisajele montane sau peisajele acvatice etc. Vom învăța în această lecție și câte ceva și despre fotografia panoramică.

 

08. Fotografia wildlife


Această lecție o dedicăm fotografierii animalelor și vom discuta atât despre echipamentul necesar dar și despre metodele de abordare. Vom vedea ce înseamnă să îți cunoști subiectul și cât de bine trebuie să fii camuflat atunci când stai la pândă. Vom discuta pe larg despre fotografierea mamiferelor, a păsărilor, reptilelor sau a altor animale.

 

09. Macrofotografia și fotografia abstractă


Natura oferă multe oportunități de fotografiere și probabil cele mai trecute cu vederea sunt aspectele uneori abstracte pe care le putem întâlni. Vom învăța în această lecție despre puterea texturilor și despre câteva metode pe care să le putem folosi pentru a crea imagini abstracte, însă care au un impact vizual puternic. Tot în această lecție o să discutăm despre echipamentele specifice macrofotografiei și despre cum să abordăm această lume a detaliilor. Vom studia cum se pot fotografia florile și insectele.

 

10. Lecție practică. Feedback și proiecție de fotografie

 

În această lecție ne propunem un feedback pe imaginile pe care le-am realizat împreună la ieșirile foto sau pe orice alte fotografii din portofoliul vostru, despre care vreți să aflați mai multe. La final, dacă timpul ne permite, o să vizualizăm împreună o proiecție de fotografie.

 

11. Expedițiile fotografice și dezvoltarea personală

 

Organizarea unei expediții fotografice în natură necesita timp și o bună documentare. În această lecție ne propunem să vedem care sunt pașii cei mai importanți pentru a avea o expediție reușită care să genereze imagini de calitate. De asemenea vom învăța și despre cum putem să ne promovăm rezultatele și cum putem să le arătăm celorlalți cu ajutorul unor galerii foto, expoziții și de ce nu montaje mai inedite precum o diaporamă.

 

12. Concurs de fotografie și feedback

 

Ultima lecție este dedicată unui concurs ce se va derula între participanți, în care puteți fi în același timp și concurenți și membri ai juriului. Scopul acestui concurs este de a încerca să vă faceți o autoevaluare în comparație cu ceilalți colegi și să vă bucurați de încă un feedback din partea trainer-ului.

 

Ture foto pe teren


Pe parcursul cursului o să facem și două ture foto pe teren, în care să aplicăm cele învățate la partea teoretică. Prima dintre ele va fi în apropierea orașului, pe Tâmpa, la Zoo, sau la Pietrele lui Solomon, pentru a putea învăța câte ceva despre fotografia wildlife. A doua tură va fi mai lungă și o să ne deplasăm într-o zonă cu bun potențial fotografic, unde să avem ocazia să studiem fotografia de peisaj.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Cursul se va desfășura în Brașov, pe o perioadă de aproximativ o lună și jumătate și va fi susținut de două ori pe săptămână. Zilele de desfășurare vor fi luni și marți de la ora 18:00.

 

Turele fotografice vor fi în weekend. Una dintre ele va fi în apropierea orașului, pentru a fotografia păsări și animale mici, sau la Zoo pentru studii de caz mai amănunțite. Cealaltă tură va fi într-o locație cu bun potențial fotografic. Până acum am fost în Piatra Craiului, în Bucegi, în Ciucaș, pe Lempeș sau în pădurea de la Reci, dar și la Racoș, în Cheile Vârghișului sau la Vulcanii Noroioși.

 

LOCAȚIA

 

Cursul se va desfășura la sediul PhotoLife (HUB 1317), pe strada Griviței în spatele magazinului Onix. Între Pizzeria 4 Amici și Onix este o mică străduța, unde o să vedeți o clădire mov. Intrarea se face pe ușa din dreapta.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Taxa de participare se plătește în două tranșe, un avans de 200 lei la înscriere și restul la începerea cursului. Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 de lei. Vă rugăm să anunțați acest lucru printr-un e-mail la înscriere.

 

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de curs;
 • diploma de participare care atestă că ați urmat un curs de fotografie.

 

Taxa nu include:

 • costul deplasărilor în turele foto sau alte cheltuieli generate de acestea.

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la fața locului.


Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscriere sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.

 

MODALITATEA DE PLATĂ


Plata se poate face prin mandal poștal sau virament bancar. Mai multe informații despre plată și efectuarea ei o să primiți după înscriere.


ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastră la curs cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea cursului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul cursului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile personale furnizate de către participanți la curs, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.

ÎNSCRIEREA

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate zilnic și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui curs. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastra la curs cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea cursului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

PLATĂ

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se poate plăti la fața locului.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la curs odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

In toti anii nostrii de activitate, nu am acumulat numai experienta, ci ne-am facut si foarte multi prieteni. Daca inca nu esti convins de profesionalismul care ne caracterizeaza, poti citi mai jos parerile unora dintre cei care au participat la activitatile noastre, indiferent daca a fost vorba despre un curs foto, un workshop sau un photo tour.
Irina Capatina
Natura in fotografie BV, 31 Oct 2013

Singurul regret dupa acest curs... este ca s-a terminat. Pe langa informatiile de calitate primite de la fotograful Dan Dinu am avut placerea sa cunosc si un om bun care raspunde cu drag si pasiune la orice intrebare, care ne-a impartasit din tainele si frumusetea fotografiei vazuta de el, cu care am avut placerea sa mergem sa pozam natura si sa bem un ceai fierbinte in varf de munte :) Abia astept sa merg in workshop-uri cu echipa Photolife sa pun in practica ceea ce am invatat. In concluzie, recomand din suflet acest curs. Veti afla o multime de lucruri noi, veti privi altfel prin obiectivul aparatului de fotografiat, va veti imbogati din experienta impartasita de Dan si nu in ultimul rand veti petrece patru ore pe saptamana in compania unor oameni draguti, cu aceeasi pasiune ca si voi.

 • Curs foto Brasov

  making of
  Daca te-ai intrebat vreodata care este atmosfera cursurilor de la Brasov, acum ai ocazia sa vezi cateva imagini. Acestea sunt surprinse fie la sedintele de curs, fie la partile parctice din sala sau de pe teren, fie la testarile de echipament. Toate bune..

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM