curs foto online

SERVICII


Vrei să afli ce fel de curs este cel mai potrivit pentru tine? Completează acest formular și îți vom spune care este nivelul tău și ce fel de curs ți se potrivește. Pentru a vedea cum arată cursurile noastre și pentru a te convinge de profesionalismul cu care lucrăm, te invităm să descarci cursurile gratuite.

 

15
Feb 2017

Oamenii in fotografie

Online - indiferent de tara sau locatie
9
LOCURI
500
LEI
Durata
8 saptamani / 8 lectii
Nivel
INTERMEDIAR
Versiune
2.0 (2016)
Traineri
Luiza Boldeanu & Tatiana Volontir

Oamenii sunt un subiect la îndemâna oricui, însă a face fotografii bune cu aceștia nu este tocmai ușor. Vă invităm să descoperiți un curs susținut de Luiza Boldeanu și Tatiana Volontir, ce vă va vorbi nu numai despre tehnică și compozitie, ci și despre emoție, stare sufletească și empatie, pentru că de cele mai multe ori fotografiem subiectele în care ne regăsim. Acest curs o să vă facă să priviți fotografia de portret cu alți ochi, unii care vor ști cum și la ce să privească.Informații importante și utile:

 

 • lecții ce însumează peste 400 de pagini și aproximativ 800 de fotografii ilustrative

 • studii de caz și sfaturi practice foarte variate și pe înțelesul tuturor

 • date EXIF pentru o mai bună înțelegere a fotografiilor

 • platforma dedicată de comunicare cu trainer-ul și colegii

 • feedback permanent pe teme și răspunsuri la întrebări

 • program flexibil, indiferent de locație sau țară

 • traineri cu experiență în fotografia de portret

 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Cursul online despre fotografia cu oameni este adresat fotografilor care au deja anumite cunoștințe de bază, dar care vor să le dezvolte înspre domeniul portretului, fie el documentar sau artistic, sau orice alt gen de fotografie care are oamenii drept subiect. Cursul este adresat celor care nu au posibilitatea să urmeze un curs fizic, oferindu-le oportunitatea să își desfășoare activitatea oricum și oricând au timp, indiferent de zona în care se află sau de țară. Suportul de curs se poate descărca, iar asimilarea informațiilor se face fără a mai necesita o conexiune la Internet. Aceasta este necesară numai pentru încărcarea temei și pentru discuțiile cu îndrumătorul cursului sau cu ceilalți colegi. Fiecare curs, deși se desfășoară exclusiv online, are un caracter interactiv, cu multe discuții și exemple practice.

Pe lângă un suport de curs complet, cu multe informații, studii de caz și sfaturi practice, din care să puteți asimila partea teoretică, vă așteptăm și la rezolvarea unor teme, unde prin comentarii și sugestii privitoare la acestea, să asimilați și o parte practică. De asemenea o să putem avea diverse discuții și o să puteți primi răspuns la orice întrebare vă frământă. Acest modul de curs online vă este util mai ales când timpul nu vă permite să fiți în fiecare seară la ședințe clasice și vă dă libertatea să lucrați oricând și cum doriți. Întregul curs este în așa fel structurat încât să puteți beneficia oricând de întregul nostru ajutor și suport.

 

DESPRE TRAINERI


Acest curs este susținut de Luiza Boldeanu și Tatiana Volontir, două fotografe cu experiență când vine vorba despre oameni. Ele vor fi alături de voi pe toată perioada cursului și vă vor îndruma permanent, așa că puneți întrebări și implicați-vă activ în discuțiile de pe site.

 

Luiza Boldeanu este atrasă și de portretul artistic și fine-art, însă cel mai mult îi place să lucreze cu oamenii în mediul în care aceștia trăiesc. De la ea o să învățați despre fotografia documentara și despre cum trebuie să intrați în vorbă cu oamenii, pentru ca aceștia să se simtă în largul lor atunci când sunt fotografiați. Experiența ei dobândită în periplurile fotografice în care a portretizat oameni din: Nepal, Argentina, India, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda, Iordania și alte țări mai mult sau mai puțin exotice, vă va ajuta să înțelegeți ce înseamnă să lucrați cu oamenii în orice locație ați alege. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe luiza-boldeanu-photography.com

 

Tatiana Volontir este specializată pe portretul artistic, iar viziunea ei asupra imaginilor pe care le crează este una din care cu toții avem câte ceva de învățat. De la Tatiana o să învățați cum să lucrați cu un model, cum să comunicați cu el și cum să vă folosiți de lumina pe care o aveți la îndemână, indiferent că este naturală sau artificială. Chiar și după o simplă discuție cu Tatiana, o să înțelegeți că un aparat și un om în fața acestuia nu este de ajuns ci mai trebuie și implicare și empatie între fotograf și subiect. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe tatianavolontir.blogspot.ro

 

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 de lei la următorul curs foto accesat pe PhotoLife, fie el fizic sau online.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Cursul cuprinde 8 lecții după cum urmează:

 

01. Introducere în portret. Echipamentul necesar


În această primă lecție începem prin a studia un scurt istoric al portretului și vom vedea cine au fost cei care au revoluționat acest domeniu. În a doua parte a lecției ne familiarizăm cu aparatul de fotografiat, cu principalele setări și caracteristici necesare unei camere foto ce este folosită pentru a fotografia oamenii. Tot aici vom vedea ce înseamnă obturator și diafragmă și cum putem folosi aceste două elemente ale aparatului în avantajul nostru, pentru a ne exprima creativ viziunea. Obiectivul este și el studiat în această lecție și vom vedea care sunt cele mai importante obiective în fotografia de portret.

 

02. Expunerea și lumina


După această lecție nu vor mai exista secrete despre cum se formează o imagine și vom afla care este expunerea cea mai bună pentru un anumit cadru. Vom afla de asemenea care sunt tipurile de lumină, care lumina este mai bună în fotografia de portret, vom vorbi despre culori și despre temperatura acestora, despre balansul de alb și managementul culorii.

 

03. Compoziția și abordarea


Lecția este axată în special pe studiul regulilor de compoziție, cu foarte multe exemple și studii de caz pentru o înțelegere mai ușoară. Se vor discuta însă și unele aspecte despre încălcarea regulilor, care uneori pot duce la obținerea unei fotografii reușite. Vom vedea ce înseamnă o fotografie realizată armonios și echilibrat din punct de vedere vizual, vom studia în amănunt unghiurile din care fotografiem și planurile pe care le folosim și vom vedea cât de importantă este perspectiva în fotografia de portret.

 

04. Lumina în fotografia de portret

 

Chiar dacă am mai discutat o dată despre lumină într-o lecție anterioară, de această dată o să ne axăm pe utilizarea ei în fotografia de portret. O să discutăm despre lumina naturală și lumina artificială și când și cum să le combinăm, o să vorbim despre principalele tipuri și situații de iluminare folosite în portret, vom vedea care sunt cele mai importante caracteristici atunci când ne dorim să scoatem în evidență ceva anume la subiectul nostru și vom discuta despre cât de importantă este lumina în redarea armoniei vizuale a imaginii.

 

05. Subiectul și abordarea acestuia


Oamenii oferă un bun subiect de fotografiat, uneori la îndemâna oricui, însă fiecare om în parte se fotografiază altfel. În această lecție o să discutăm despre cum abordăm fotografic femeia, bărbatul și copilul și o să aflăm care sunt secretele fotografiei de grup. Această lecție o să o mai dedicăm metodelor de abordare a portretului, atât în interior cât și în exterior. Fiecare tip de imagine vine cu secretele ei, așa că este bine să le dăm o importanță aparte pentru cele mai bune rezultate. Vom vedea ce înseamnă să fotografiem în natură sau în oraș, cât de importantă este recuzita și lumina pe care să o alegem în funcție de fiecare locație în parte.

 

06. Portretul artistic


Această lecție este dedicată abordării portretului artistic, în care nu mai imortalizăm pur și simplu un subiect, ci mai degrabă spunem o poveste cu un anume concept. O să discutăm despre rolul fotografului, importanța comunicării cu subiectul, limbajul corpului sau al gesturilor și importanța privirii. La final o să încheiem cu câteva sfaturi despre editarea imaginilor, uneori atât de importantă într-o fotografie fine-art.

 

07. Oamenii în fotografia documentară


Această lecție o dedicăm fotografiei documentare în care avem ca subiect oamenii. O să discutăm despre cum ne alegem locațiile cele mai generoase în subiecte, despre cum trecem peste anumite probleme de limbaj sau impedimente etnice și o sa vedem care sunt cele mai inedite compoziții și mai spectaculoase lumini pe care să le folosim pentru a comunica mesajul nostru. O să amintim în această lecție și despre fotojurnalism și fotografie de stradă și o să acordăm o importanță deosebită eticii de care trebuie să ținem cont atunci când realizăm astfel de imagini.

 

08. Alte genuri de fotografie cu oameni. Dezvoltarea personală


În această ultimă lecție o să discutăm despre fotografia de călătorie, de vacanță și de familie, o să vă oferim câteva sfaturi despre fotografia sportivă și despre cum să faceți cele mai frumoase imagini alb-negru. Chiar dacă nu ne propunem să abordăm pe larg genurile de fotografie comercială în acest curs, în lecție o să primiți și câteva sfaturi despre fotografia de eveniment sau despre portretul la comandă. La final o să discutăm despre dezvoltarea personală a fiecărui fotograf, despre expoziții, proiecte și multe altele care să vă ajute să vă dezvoltați această pasiune.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

Cursul online se poate urma de oriunde, indiferent de țară sau locație, de zi sau oră. Trebuie să aveți doar o conexiune la Internet, o dată pe săptămână, pentru a vă putea descărca lecțiile și pentru a încărca temele și discuta cu ceilalți colegi.

 

CURSURILE MELE


După ce vă înregistrați pe site, în meniul CONT / CURSURILE MELE puteți avea acces la toate cursurile la care sunteți înscris. În acest meniu aveți acces atât la cursuri cât și la informațiile despre lecții și teme.

 

LECȚII

 

Fiecărui curs îi aparține un anumit număr de lecții, ce se activează pe rând pe parcursul cursului. Lecțiile se activează o dată de săptămână, de obicei miercuri, începând cu prima zi de curs. Utilizatorul are astfel un timp de studiu până în weekend când poate merge la fotografiat și la rezolvarea temei, iar până la activarea următoarei lecții, timp pentru încărcarea temei și pentru comentarii referitoare la aceasta.

 

Fiecare lecție este prezentată într-o formă și într-un design ușor de asimilat, cu multe fotografii și exemple practice, cu sfaturi și studii de caz pentru o înțelegere cât mai facilă. Fiecare fotografie din lecție are date EXIF și explicații despre cum a fost realizată și unde.

 

TEME

 

La finalul fiecărei lecții o să găsiți o temă ce trebuie rezolvată. În general temele sunt bazate pe realizarea unor fotografii cu anumite caracteristici studiate în lecția respectivă. După rezolvare, fotografiile rezultate se vor încărca pe site la secțiunea aferentă și vor primi un feedback de la trainer-ul cursului. Fotografiile vor putea fi descărcate și analizate, trainer-ul va putea să vă facă unele ajustări și să vă arate varianta corectă. De asemenea trainer-ul va putea să vă înscrie alte fotografii ca exemplu.


Fiecare temă poate fi făcută publică, iar în acest fel oricare alt coleg de la curs va putea să o vadă și va putea să învețe câte ceva din feedback-ul dat de trainer și, de ce nu, de ceilalți participanți. Temele publice sunt afișate pentru fiecare participant în parte.

 

DISCUȚII

 

În orice moment al cursului utilizatorul poate începe o discuție în acest meniu, în care să afle răspunsul la anumite întrebări sau nelămuriri. La fel ca și la teme și aici se pot încărca fotografii și se pot contura discuții în jurul acestora. Oricând se poate merge mai departe de acest segment și se pot duce discuțiile, dacă este cazul, pe mail sau chiar telefon. Discuțiile nu sunt numai cu trainer-ul ci cu toți colegii înscriși la curs. Nu ezitați să folosiți acest meniu pentru a putea să faceți acest curs mai personal și pentru a cunoaște și alți pasionați de fotografie.

 

FINALITATE

 

După finalizarea cursului acesta rămâne activ încă o lună, timp în care utilizatorul va avea acces la toate informațiile. După această perioadă cursul este sters din lista utilizatorului. Este bine să vă salvați lecțiile, temele și discuțiile importante dacă este cazul. În informațiile despre curs aveți afișat constant numărul de zile rămas până la expirarea sesiunii. La finalul cursului se poate emite la cerere, o diplomă care să ateste participarea la acest curs.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare se plătește la înscriere. Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 de lei. Vă rugăm să anunțați acest lucru printr-un e-mail la înscriere.

 

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de curs;
 • feedback permanent din partea trainer-ului.

 

Taxa de participare nu include:

 • costul trimiterii prin curier a diplomei de participare, dacă aceasta este solicitată de către cursant. Costul de tipărire și de ambalare este suportat de către organizator.

 

După înscriere o să primiți toate informațiile necesare pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.


Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscriere sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.


MODALITATEA DE PLATĂ


Plata se poate face prin mandal poștal sau virament bancar. Mai multe informații despre plată și efectuarea ei o să primiți după înscriere.


ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastră la curs cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea cursului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul cursului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.


Toate informațiile personale furnizate de către participanți la curs, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.

ÎNSCRIEREA

 

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate zilnic și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui curs. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

ANULARE/REPROGRAMARE


Vă rugăm să ne anunțați anularea participării dumneavoastra la curs cu cel puțin 30 de zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea cursului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

PLATĂ

 

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea totală a cursului, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți o copie a documentului doveditor pe adresa contact(at)photolife.ro. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la curs odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

In toti anii nostrii de activitate, nu am acumulat numai experienta, ci ne-am facut si foarte multi prieteni. Daca inca nu esti convins de profesionalismul care ne caracterizeaza, poti citi mai jos parerile unora dintre cei care au participat la activitatile noastre, indiferent daca a fost vorba despre un curs foto, un workshop sau un photo tour.
Vasile Sorin Tarcea
Oamenii in fotografie, 10 Dec 2014

Atunci cand vrei sa incepi sa faci un lucru serios ai nevoie de profesionisti care sa te indrume. Tatiana si Luiza au fost cele doua aripi cu ajutorul carora mi-am luat zborul spre... fotografie. Deopotriva profesioniste, doamne si prietene, uneori poate prea indulgente (ca sa nu imi franga elanul), m-au facut sa-mi doresc sa devin mai bun, mai atent, mai inventiv, mai dezinhibat, mai serios!... Va sarut mainile cu recunostinta!!!

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM