photo tour

SERVICII


Cele mai spectaculoase și fotogenice locuri nu sunt greu de găsit dacă ai o îndrumare pe măsură. Lasă-te purtat de pasiunea ta și călătorește, descoperă și fotografiază alături de Dan Dinu și ceilalți traineri ai noștri.

24
Ian 2020

Wildlife in India

Satpura / Bandhavgarh
9
LOCURI
*
EUR
Inscriere
pana la 01 iunie 2019
Durata
9 zile
Tematica
Fotografia wildlife
Trainer
Dan Dinu

India este una dintre destinațiile de excepție din lume, când vine vorba de fotografiat animale, iar tigrii sunt trofeul cel mai de preț. Pe lângă aceștia însă, există aici multe alte subiecte, de la languri și macaci la ierbivore mari și de la leoparzi și urși la sute de specii de păsări. Vă așteptăm la o tură foto aparte, în inima Indiei, pentru a descoperi două dintre cele mai interesante parcuri naționale ale regiunii Madhya Pradesh și pentru a fotografia una dintre cele mai emblematice feline din lume: tigrul bengalez. 

Informații importante și utile:


 • avionul (Qatar Airways), transportul local și intrarea în parcurile naționale sunt incluse în preț
 • taxa include de asemenea masa și cazarea la hotel și lodge pe toată durata turei
 • deplasarea și turele fotografice se fac cu mașini speciale de safari sau cu canoe
 • două ture de safari pe zi, în zilele în care suntem în parcuri
 • grup restrâns și condiții bune de fotografiere
 • ghizi vorbitori de limbă engleză, oferiți de partenerul nostru local
 • trainer cu experiență de 12 ani în susținerea cursurilor și workshop-urilor foto
 • curățarea gratuită a senzorului pe parcursul turei
 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

 

Termene de plata:


 • plata unui avans de 600 euro la înscriere;
 • 50% din suma rămasă până la 01 iunie 2019;
 • plata finală până la 01 octombrie 2019.

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din India este axat în special pe fotografierea animalelor, chiar dacă o să ne mai concentram un pic atenția și asupra peisajului sau a oamenilor pe care îi întâlnim. În perioadele în care nu suntem pe teren, o să putem discuta și anumite aspecte teoretice legate de fotografierea animalelor, vom putea studia speciile văzute cu ajutorul ghidurilor de specialitate, sau vă puteți bucura de un feedback pe imaginile voastre, din partea lui Dan Dinu.

 

OPORTUNITĂȚI FOTOGRAFICE


Pe parcursul acestui photo tour, o să putem fotografia majoritatea animalelor simbolice ale Indiei, dar și peisajul interesant al parcurilor pe care le vizităm. În Parcul Național Satpura avem șansa să vedem leopard sau urs buzat (aflați aici în număr mai mare decât în alte parcuri), câini sălbatici, cerbi, crocodili, antilopa black buck (o atracție unică a zonei) și, datorită zonelor acvatice, o multitudine de păsări. În acest loc o să avem și o tură mai specială, în care o să pornim în canoe pentru a descoperi peisajul și animalele de pe malurile râului.

 

Parcul Național Bandhavgarh este locul în care toată atenția noastră se va concentra pe tigrul bengalez, acest parc fiind unul dintre locurile cu cea mai mare rată de succes în observarea acestor feline spectaculoase. Peisajul de aici este și el unul destul de interesant, iar pe lista animalelor pe care le putem vedea mai putem adăuga două specii de maimuțe (macaci și languri), două specii de cerbi (spotted deer și sambar) și numeroase păsări.

 

Într-una dintre zile o să mergem să vizităm un sat din zonă, unde putem vedea cum trăiesc oamenii locului. O să avem aici șansa să realizăm fotografie de portret, dar și să întâlnim numeroase specii de păsări adaptate să trăiască alături de oameni în sate.

 

DESPRE TRAINER


Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei wildlife și cunoștințele acumulate în celelalte ture organizate în astfel de zone,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre acest gen fotografic, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos. Dan este specializat pe fotografia de peisaj și wildlife, iar până acum a mai avut ocazia să fotografieze animale în Kenya, Uganda, Namibia, parcurile din SUA sau India. Alături de ghizii locali, Dan vă poate cu siguranță oferi sfaturi despre speciile pe care le întâlniți sau despre modul de abordare. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

AVANTAJE ȘI BENEFICII


Special pentru voi, am pus în serviciile PHOTOLIFE experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de experiența și dedicarea trainerilor noștri și de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 

 • Participanții beneficiază de prețuri speciale de la partenerii noștri, și pot achiziționa camere foto și obiective oferite de Nikon, trepiede de la Manfrotto și Gitzo, genți și rucsaci foto de la Kata și National Geographic, oferite de Photo Set-up.

 

 • Participanții pot beneficia de dublul punctelor la orice comandă pe www.f64.ro, iar aceste puncte le puteți folosi pentru achiziția ulterioară de produse. Vă rugăm să ne cereți codul care activează această ofertă specială.

 

 • Participanții primesc pe o perioadă nelimitată un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.

 

 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.

 

 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

 

 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine și vor avea șansa să intre în expoziția anuală pe care o organizăm.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu)

 

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de călătorie. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.


CAZARE ȘI MASĂ


Pe toată durata photo tour-ului cazarea și masa sunt asigurate la hoteluri lodge-uri în parcuri. Aceste unități de cazare nu au aceeași clasificare ca hotelurile din orașe, însă oferă tot confortul necesar turiștilor, fiind construite cu materiale locale și în stil tradițional, însă păstrând facilitățile unui hotel. Fiecare camera are baie proprie și sistem de ventilație. Lodge-urile dispun de restaurant, bar și chiar piscină. Masa va fi cu specific indian desigur, însă în ciuda tuturor ideilor preconcepute pe care le avem despre bucătăria locală, mâncarea este extrem de gustoasă și variată. Serviciile de masă și cazare de la lodge sunt foarte bune, fiind testate de către noi în prealabil.

 

Lodge-urile la care vom sta sunt urmatoarele: Denwa Backwater Escape și Kings Lodge.

 

AVION

 

Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare. Compania cu care se zboara este Qatar Airways, iar orarul aproximativ este cel de mai jos:

 

24.01 - București 12:05 – Doha 17:50 / Doha 20:05 – New Delhi 02:05 / New Delhi - Bhopal (ziua următoare)
02.02 - Jabalpur - New Delhi (ziua anterioară) / New Delhi 09:45 – Doha 11:45 / Doha 16:00 – București 20:15

 

TRANSPORT

 

Transportul în India, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, este asigurată de organizatori. Deplasarea între aeroport și parcuri se va face cu mașina, în condiții foarte bune (doi pasageri pe mașină, aer condiționat). În turele din parcuri vom folosi mașini deschise, speciale pentru safari. Mașinile au patru locuri, fiecare la margine pentru a putea fotografia și observa în voie. În mașină vor mai fi, pe locurile din față, un ghid și un ranger de la parc.

 

ECHIPAMENT


Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat DSLR sau mirrorless și un teleobiectiv cât mai lung pentru animale (recomandare noastră este un minim de 300mm). Mai sunt necesare un obiectiv superangular și niște filtre (în special polarizare și gradual neutru), dacă vreți să fotografiați peisaj. Alte accesorii utile: acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor și un rucsac pentru transport.


În privința echipamentului personal, tura necesită un echipament adecvat. În principiu, în perioada desfășurării photo tour-ului este cald, așa că alegeți haine subțiri și comode, de culori cât mai neutre. Temperaturile nu depășesc 26-28 de grade, însă dimineața și seara poate fi mai răcoare. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți si o bluză mai călduroasă sau o jachetă subțire. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Foarte important este să aveți o șapcă sau pălărie  și ochelari de soare. Cremele de protecție solară și cele împotriva tânțarilor sunt și ele binevenite. O listă amănunțită a echipamentului necesar o să primiți înainte de plecare.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

 

ZIUA 01 - 25.01.2020 - BUCUREȘTI – DOHA - NEW DELHI

 

Plecare din București spre Doha și mai apoi către New Delhi, unde ajungem noaptea târziu. Completarea formalităților pentru viză și, în funcție de timpul rămas, un pic de odihnă la hotel.

 

•    Mese incluse: pe avion.

•    Durata aproximativă a călătoriei: București - Doha: 5h; Doha - New Delhi: 3h 30min.


ZIUA 02 - 26.01.2020 - NEW DELHI – BHOPAL – PARCUL NAȚIONAL SATPURA

 

După un mic dejun foarte matinal plecăm către aeroport să zburăm mai departe către Bhopal. De aici mai departe ne așteaptă un drum confortabil de 4h, în regim de taxi, până la primul parc din tura noastră, Satpura. Seara putem începe tura foto în jurul zonei de cazare, unde putem întâlni mamifere de talie mică și numeroase păsări. Cazare la Denwa Backwater Escape.


•    Mese incluse: mic-dejun și cină.
•    Durata aproximativă a călătoriei: New Delhi – Bhopal 1h 30min; Bhopal – Satpura: 200 km / 4h.

 

ZIUA 03 - 27.01.2020 - PARCUL NAȚIONAL SATPURA

 

La răsărit plecăm în prima noastră tură de safari, iar micul dejun îl vom avea la pachet. După această tură revenim la lodge pentru prânz, iar spre seară mergem la o tură de canoe, pentru a descoperi frumusețea râului ce trece chiar pe lângă locul unde suntem cazați. Canoele au trei locuri, în fiecare fiind loc pentru doi fotografi și un ghid. Unul dintre fotografi va trebui să și ajute la vâslit, însă efortul nu va fi foarte mare, distanțele nefiind foarte lungi. Seara ne întoarcem la lodge pentru cină. Cazare la Denwa Backwater Escape.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: plimbări prin parc cu mașina și pe râu cu canoe.

 

ZIUA 04 - 28.01.2020 - PARCUL NAȚIONAL SATPURA

 

Ca și în ziua precedentă, plecăm înainte de răsărit pentru o nouă tură de safari. Mic dejun la pachet în parc, prânz la lodge iar după-amiaza o petrecem tot în parc la safari. Cină și cazarea la Denwa Backwater Escape.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata aproximativă a călătoriei: plimbări prin parc cu mașina.

 

ZIUA 05 - 29.01.2020 - PARCUL NAȚIONAL SATPURA – PARCUL NAȚIONAL BANDHAVGARH

 

De dimineață mai putem ieși la o tură scurtă de fotografiat în jurul locului de cazare, iar după mic dejun plecăm către al doilea parc din tura noastră. Drumul este destul de lung, așa că o să facem o oprire pentru prânz în Jabalpur. Seara ajungem în Bandhavgarh. Cină și cazare la Kings Lodge.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.

•    Durata aproximativă a călătoriei: Satpura - Bandhavgarh: 400 km / 9h.

 

ZIUA 06-07 - 30-31.01.2020 - PARCUL NAȚIONAL BANDHAVGARH

 

Înainte de răsăritul soarelui plecăm în căutarea tigrilor, în parcul care are una dintre cele mai mari rate de succes. Micul dejun o să îl avem în parc, iar la prânz ne întoarcem la lodge. După-amiază mergem într-o nouă tură de safari. A doua zi experimentăm practic același lucru, însă putem alege o regiune diferită din parc. Cină și cazare la Kings Lodge.

 

•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.

•    Durata aproximativă a călătoriei: plimbări prin parc cu mașina.


ZILELE 08
 - 01.02.2020 - PARCUL NAȚIONAL BANDHAVGARH - JABALPUR - NEW DELHI

 

De dimineață putem face o vizită într-un sat de lângă zona în care suntem cazați, pentru a vedea și fotografia viața localnicilor. După micul dejun plecăm către Jabalpur, de unde zburăm mai departe către New Delhi. Ne cazăm la un hotel de lângă aeroport.


•    Mese incluse: mic dejun și prânz la pachet.
•    Durata călătoriei: Bandhavgarh - Jabalpur: 165 km / 3h; Jabalpur - New Delhi: 2h.

 

ZIUA 09 - 02.02.2020 - NEW DELHI - DOHA - BUCUREȘTI

 

După micul dejun plecăm mai departe către aeroport și luăm zborul către Doha și București

 
•    Mese incluse: mic dejun și pe avion.
•    Durata aproximativa a călătoriei: New Delhi - Doha: 4h 30min; Doha - București: 5h.

 

Acest program este unul orientativ, el putând fi modificat în funcție de vreme, de sfatul ghizilor locali sau de alți factori.

 

Taxa de participare include:


 • biletul de avion și taxele de aeroport București - Doha - New Delhi și retur cu Qatar Airways;
 • biletele de avion New Delhi - Bhopal și Jabalpur - New Delhi cu o companie locală;
 • cazarea și masa la lodge (pe toată șederea în safari,  după specificațiile din program);
 • transportul cu mașini de taxi speciale și cu mașini de safari pentru toată perioada și combustibilul aferent;
 • plimbare cu canoe în Satpura;
 • taxe de intrare în parcurile naționale din India;
 • instruirea și suportul de la photo tour asigurat de Dan Dinu.

 

Taxa nu include:


 • viza pentru India de aproximativ 50 USD/persoana ce se obține online;
 • costuri suplimentare pentru depășirea cotei la bagajul de mână și cel de cală pentru avionul intern, aproximativ 60 USD; 
 • bacsiș pentru ghizi;
 • două mese după cum se specifică în program;
 • asigurarea medicală;
 • băuturile din timpul meselor și alte cheltuieli personale;
 • asigurarea storno a călătoriei.

 

MODALITATEA DE PLATĂ


Prețul acestei ture de safari este calculat pentru un număr de 11 persoane. În cazul în care grupul va fi mai mic, prețul se poate recalcula. După înscriere, o să primiți o factură proformă din partea agenției partenere pentru plata unui avans de 600 euro din prețul final. Restul de plată se împarte după termenele de mai jos.

 

TERMENE DE PLATĂ


 • plata unui avans de 600 euro la înscriere;
 • 50% din suma rămasă până la 01 iunie 2020;
 • plata finală până la 01 octombrie 2020.

 

ANULARE


În cazul în care participantul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice, se vor percepe următoarele penalizări datorate agenției organizatoare:


a) Pentru anulări cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizari 50%;
b) Pentru anulări în intervalul 16 - 30 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizari 75 %;
c) Pentru anulări cu mai puțin de 16 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %.


Recomandam încheierea asigurării storno a călătoriei pentru a evita penalizările în cazul unor situații neplacute care să vă oblige să renunțați la călătoria rezervată. Asigurarea storno se încheie în ziua înscrierii la tura foto și costa 1,5% din valoarea totală a excursiei.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

 

Documentele necesare călătoriei:

 

 • pașaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii din călătorie;
 • viza de intrare în India ce se obține online;
 • asigurarea medicală.

 

Reglementări în parcurile naționale:

 

 • permisele pentru safari se obțin cu trei luni în avans de la data deschiderii parcurilor, așa că este bine să completăm grupul cât mai devreme ca să le putem obține și să avem mai multă flexibilitate în alegerea zonelor pe care să le vizităm. Permisele sunt individuale și partenerii noștri locali vor face toate demersurile pentru obținerea lor;
 • deplasarea în parcuri se face numai pe drumuri autorizate și după un program strict, ce trebuie respectat de fiecare vizitator. Accesul în anumite zone se face pe baza permisului obținut în avans, iar traseele sunt stabilite în ziua fiecărei vizite în parte. La o anumită oră toate mașinile trebuie să ajungă la un loc central pentru check in. Acest fapt implică un anumit ritm de mers cu mașina și un anumit orar ce trebuie respectat;
 • există un număr limitat de mașini pe fiecare traseu din parc, iar din acest motiv este posibil ca nu toate mașinile grupului nostru să aibă exact același traseu. Facem însă eforturi să nu existe această problemă. Trainer-ul va schimba mașina în care merge pentru a putea sta cu fiecare participant în parte;
 • toate aceste reglementări sunt create pentru a pune cât mai puțină presiune pe habitatul și pe viața tigrilor și nu depind de noi sau de partenerul local.


Sfaturi medicale:

 

 • pentru regiunea din India pe care o vizităm nu sunt necesare vaccinuri speciale sau medicamente specifice.

 

Alte observații:

 

 • în funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului;
 • organizatorii nu răspund în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Momentan nu exista imagini de making of pentru acest workshop. Daca vreti sa vedeti care a fost atmosfera la celelalte activitati ale noastre, va invitam sa intrati aici.

Cursuri gratuite


Curs foto
Curs foto online
Aceste cursuri gratuite sunt cu titlu consultativ si va ajuta sa va faceti o idee despre cum arata cursul normal. Pentru a accesa cursurile in format complet apelati la serviciile noastre.

Cursuri & Workshop-uri
PARTENERI

SUSTINEM