MAKING OF

SERVICII


In Tara Lapusului
making of 2011

Un workshop de fotografie inseamna mai inainte de toate o experienta. Chiar daca am mers de multe ori in Maramures, de fiecare data acesta a reusit sa ma uimeasca. Ajuns pentru a treia oara in Tara Lapusului, in cadrul unui workshop de fotografie, credeam ca nu o sa mai am parte de foarte multe surprize, insa lucrurile nu au fost chiar asa, iar aventura noastra de cateva zile s-a transformat intr-unul dintre cele mai deosebite workshop-uri pe care Photolife le-a organizat pana acum.

 

Plecat de acasa cu ideea de a "regiza" cateva sedinte foto, asa cum se intampla adesea pe la workshop-uri, am amanat acest lucru pana in ultima zi. Anul trecut am avut parte de o sedinta foto deosebita la un cuptor cu paine unde gazda noastra ne-a invitat sa vedem intregul proces de preparare, dar si sa gustam din produsul final. Tentatia de a merge din nou la tanti Maria a fost una foarte mare, insa ideea de a pune pe cineva la treaba doar pentru cateva fotografii nu imi suradea foarte tare. Pana la urma am renuntat la acest mic aranjament si ca de fiecare data am lasat lucrurile sa curga de la sine, manate de spontaneitatea descoperita de fiecare data in Maramures. Asa cum speram, aceasta a fost cea mai buna decizie.

 

Desi nu am mai fotografiat cuptorul de paine, surprizele au aparut la tot pasul, iar subiectele au fost din ce in ce mai diverse. In loc de paine ne-am putut delecta cu prepararea placintelor, pe care niste sateni primitori s-au oferit sa ni le pregateasca si care au fost cu adevarat delicioase, insa in cantitati mult prea mari pentru a fi dovedite de 15 fotografi flamanzi. Au urmat pe lista noastra binecunoscutele biserici de lemn, dintre care s-a remarcat cea din Rogoz si cea greco-catolica din Lapusul Romanesc, oameni la diferite treburi de prin jurul casei, cirezile de bivoli aflati la pascut, Manastirea Rohia unde am fotografiat in ora albastra, dar si un festival popular unde ne-am miscat pe ritm de jocuri populare si am cantat chiar si noi la trambita, fluier sau vioara, spre deliciul celor care stiau cu adevarat cum se folosesc aceste instrumente.

 

Workshop-ul IN TARA LAPUSULUI a fost primul la care ne-am trezit pentru trei rasarituri de soare, chiar daca nu chiar in formula completa, si am reusit sa ne bucuram atat de ceturile matinale specifice zonei, dar si de siluetele bivolilor aflati la pascut in contralumina sau de culorile calde de pe dealurile presarate de biserici sau case. Echipa de la workshop a fost una de oameni ce parca se cunosteau de multa vreme si nu s-a simtit in nici un moment faptul ca majoritatea dintre ei nu se stiau dinainte. Gazdele noastre au fost ca de obicei cu totul la dispozitia noastra si ne-au servit cu cele mai bune bucate maramuresene, servite fie la pensiune, fie sub forma de picnic la masa mosilor de la biserica din Rogoz.

 

La acest workshop s-au strans mai bine de 1000 de poze de making of, insa noi incercam sa fim foarte selectivi si sa va aratam doar cateva dintre ele. Toate bune si va asteptam si pe voi sa ne fiti alaturi data viitoare cand o sa mergem in Tara Lapusului.ALTE ARTICOLE

TESTIMONIAL

Madalina Ghica
Initiere in fotografie BV - curs foto
De mult timp imi doream sa urmez acest curs si in sfarsit am reusit sa bifez aceasta activitate de pe lista mea. Ma bucur tare mult ca am participat la cursul de initiere in fotografie pentru ca mi-am cizelat foarte mult gusturile legate de fotografie (desi inca mai e loc de mai bine)si am invatat foarte multe trucuri si strategii pentru a-mi imbunatati pozele. De asemenea, am apreciat la Dan Dinu dragostea pentru natura imbinata cu pasiunea pentru fotografie si faptul ca isi indreapta atentia si spre a promova tara noastra si se implica activ in activitati care sprijina protejarea naturii.

PARTENERI

SUSTINEM