STIRI & EVENIMENTE

SERVICII


Expozitie foto dedicata Parcurilor Romaniei
24 Mai 2010

La initiativa WWF, pe 23 mai parcurile nationale, naturale si geoparcurile din 5 tari traversate de lantul Muntilor Carpati vor sarbatori pentru prima oara Ziua parcurilor din Carpati. WWF desfasoara zilele acestea o campanie regionala de informare a publicului larg asupra importantei parcurilor din Carpati, dar si asupra problemelor cu care acestea se confrunta. Campania se desfasoara, concomitent, in Romania, Cehia, Slovacia, Serbia si Ucraina.

De ce o zi a parcurilor din Carpati? 80% din resursele de apa potabila ale Romaniei provin din Carpati, care sunt de asemenea spatiul vital pentru 300.000 de hectare de paduri virgine si pentru jumatate din populatia de carnivore mari a Europei. Romania este cea mai bogata ţara din Uniunea Europeana, la capitolul „natura salbatica”. Cu Delta Dunarii, rezervaţie a biosferei, cu cele mai intinse suprafeţe de paduri, cu cele 28 de parcuri naturale şi naţionale, Romania are o „moştenire” naturala deloc de neglijat. Este „zestrea” pe care ţara noastra a adus-o Uniunii Europene, in momentul aderarii din 2007.

De ziua lor, pe 23 mai, frumusetea parcurilor nationale si naturale din Romania va putea fi admirata de catre publicul larg, prin intermediul unei expozitii fotografice de strada organizata de WWF, impreuna cu partenerii Photolife si Terra Magazin. Cele 28 de panouri fotografice expuse, ce masoara 1 metru pe 1,5 metri vor reda cele mai reprezentative imagini si aspecte din toate cele 28 de parcuri nationale, naturale, geoparcuri, dar si din Delta Dunarii, rezervatie a Biosferei.

Expozitia, amplasata in parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din Bucuresti, a fost lansata duminica, 23 mai, si va putea fi vizitata timp de o saptamana.

Dan Dinu impreuna cu Photolife sunt parteneri ai acestui eveniment dedicat naturii si asigura o parte dintre imaginile expozitiei. Parcurile Muntii Apuseni, Balta Mica a Brailei, Bucegi, Hasmas - Cheile Bicazului, Cozia, Tara Hategului, Lunca Prutului, Muntii Maramuresului, Piatra Craiului, Putna - Vrancea, dar si Rezervatia Biosferei Delta Dunarii sunt ilustrate cu imagini realizate de catre fotograf sau cu imagini generice sugestive pentru aceste zone.

Acest proiect este al doilea realizat de Dan Dinu in colaborare cu WWF, dupa expeditia Dunarea - de la Padurea Neagra la Marea Neagra, si inceputul unui proiect mai amplu, ce are la baza promovarea frumusetilor naturale din zonelor protejate din Romania.

Va asteptam la o plimbare in parc in care sa puteti admira si panourile expozitiei.


ALTE STIRI & EVENIMENTE

CALENDAR

Photo tour - 30 Noi 2018
Curs foto - 14 Ian 2019
Photo tour - 05 Sep 2019

PARTENERI

SUSTINEM