STIRI & EVENIMENTE

SERVICII


Zurich
sunt ghid de calatorie

Acest proiect s-a nascut din dorinta Nikon de a oferi iubitorilor de calatorie din Romania, pe langa aparatul foto, si  un alt partener de nadejde in vacante: un ghid turistic si fotografic. 12 fotografi profesionisti vor calatori in fiecare luna cu un alt aparat Nikon in diferite orase turistice si vor oferi indicatii pretioase atat despre obiectivele interesante ce pot fi vizitate, cat mai ales despre modul in care trebuie fotografiate. Astfel, cititorii vor avea in premiera acces la informatii turistice, completate de referinte esentiale despre felul in care trebuie surprinse amintirile din vacanta.

In fiecare luna va fi publicat prin intermediul site-ului comunitatii Nikon, http://www.nikonisti.ro/sunt-ghid-de-calatorie, un nou episod  al acestui ghid. Cele mai interesante destinatii se vor regasi si in paginile revistei National Geographic Traveller. Fiecare episod, scris de un alt fotograf, va cuprinde si o galerie de imagini care va ilustra explicatiile despre obiectivele turistice vizitate. Fiecare fotograf va utiliza un alt aparat foto Nikon, fiind incluse atat aparate foto compacte, cat si aparate cu obiective interschimbabile. in acest fel, cititorii vor putea invata trucuri folosite de profesionisti pentru a surprinde imagini uluitoare cu orice tip de aparat foto.
 
Pe data de 1 februarie a fost publicat primul capitol al acestui ghid, realizat de Dan Dinu in Zurich, Elvetia. Fotograful poarta cititorii, alaturi de aparatul foto Nikon COOLPIX P7000, printr-un oras unic, aflat in eterna miscare, in ritmul unui ceas elvetian, in care muntii, apa si arhitectura se intalnesc pentru a crea un spectacol unic. „Zurich cel mai important oras al Elvetiei si centrul financiar al tarii”, afirma Dan Dinu. “Pana acum doi ani era considerat orasul cu cea mai buna calitate a vietii, acum fiind pe locul doi. Desi acest lucru suna interesant, nici pe departe nu este motivul pentru care Zurich este un oras turistic de exceptie. Lucrurile frumoase si inedite oferite de oras sunt regasite doar de cei care le cauta, iar pentru un fotograf acesta este mereu scopul unei calatorii”.

Intre fotografii profesionisti care participa la acest ghid se vor afla, printre altii, Mihai Moiceanu, Dinu Lazar, Cristian Lascu, Vlad Eftenie si Mircea Bezergheanu. Partenerul media al proiectului este revista National Geographic Romania.

Sustinatorii primului episod sunt Swiss International Air Lines si Biroul de Turism Zurich - Zürich Tourism, care si-au adus un aport important pentru a face posibila realizarea acestuia.

Va invitam asadar sa calatoriti si sa fotografiati pe parcursul acestui an alaturi de Nikon.

:: articol si imagini


ALTE STIRI & EVENIMENTE

CALENDAR

Photo tour - 30 Noi 2018
Curs foto - 14 Ian 2019
Photo tour - 05 Sep 2019

PARTENERI

SUSTINEM