STIRI & EVENIMENTE

SERVICII


Islanda
invitatie la calatorie alaturi de Bonus Card

Pasiunea mea pentru fotografie s-a născut din cea pentru natură și călătorie, iar astăzi, cele trei se împletesc și constituie munca mea de zi cu zi. Biroul meu poate fi oriunde, prin pădurile sau munții din țară, sau în orice colț al lumii. În acest moment scriu acest articol din Hong Kong, în așteptarea zborului către Noua Zeelandă, una dintre destinațiile la care visez de multă vreme. Ce nu știu însă, este unde o să fiu când o să citiți voi ceea ce am scris. De ce spun asta, pentru că, de mai bine de șapte ani, călătoriile fac parte din viața mea de fotograf, iar în acest moment, după ce am prins gustul lor, nu m-aș mai vedea niciodată trăind fără ele. Am avut ocazia până acum să văd două locații de top ale Europei, în ceea ce privește peisajul montan, Dolomiții, aflați în nordul Italiei și Alpii francezi din zona Mont Blanc-ului, dar și ineditul arhipelag Lofoten, din Norvegia, aflat mult dincolo de Cercul Polar, sau toate țările scăldate de apele Dunării, într-un itinerar inedit pe malul fluviului. Recent am ajuns chiar și într-un safari în Kenya, ce mi-a schimbat pentru totdeauna părerea despre Africa și despre oamenii de acolo, ca să nu mai vorbesc despre bogăția și diversitatea de animale pe care le-am putut fotografia. Cu toate acestea însă, una dintre cele mai inedite călătorii ale mele a fost într-o țară aflată undeva la marginea Europei, în mijlocul Atlanticului de Nord.


Islanda este cel mai vestic tărâm al Europei, si nu se aseamănă cu mai nimic de pe bătrânul continent. Este o țară a superlativelor europene, aici aflându-se cea mai mare cascadă a continentului, dar și cea mai înaltă sau cu cel mai mare debit de apă, cel mai mare ghețar și cel mai mare parc natural, dar și peisaje vulcanice nemaîntâlnite în Europa.


Pentru mine, Islanda a fost un vis devenit realitate, care nu numai că m-a purtat într-unul dintre cele mai spectaculoase peisaje pe care le-am vazut până acum, însă mi-a îmbogățit și portofoliul cu imagini inedite. Dincolo de acest aspect, însă, ceea ce rămâne la final, nu sunt pozele mai bine sau mai prost făcute, ce de multe ori sunt uitate printr-un folder pe undeva, ci experiența trăită și amintirile păstrate. De cele mai multe ori, nu destinația este importantă, ci călătoria în sine.


Nu știu dacă Noua Zeelanda va depăși sau nu experiența din Islanda, mă mai despart în acest moment încă vreo unsprezece ore de zbor până să pun piciorul pe insulă, și vreo trei săptămâni de colindat prin acest tărâm feeric, însă promit să vă spun mai multe despre această călătorie la întoarcere. Fiecare țară în parte vine cu provocările ei, iar dacă sunteți pasionați de călătorie, nu prea trebuie să vă dați în lături de la nimic pentru a vă trăi visul.


Susțin de fiecare dată orice proiect legat de natură și călătorie, așa că mi-a făcut o deosebită plăcere să mă alătur campaniei Bonus Card, a celor de la GarantiBank, mai ales pentru că una dintre destinațiile alese de ei este chiar Islanda, locul în care eu m-am simțit atât de bine.


Campania „Trăiește inedit cu Bonus Card!” propune șase destinații interesante pentru pasionații de călătorii. Cuplurile pot alege între Copenhaga (Danemarca), Edinburgh (Scoția), Reykjavík (Islanda) și Tel Aviv (Israel), în timp ce familiile cu copii pot merge la Cappadocia (Turcia) sau Rovaniemi (Finlanda).


Pentru a afla cum puteți și voi să plecați într-o vacanță de cinci stele, trebuie doar să intrați în clubul select al posesorilor de Bonus Card, pe club.bonuscard.ro.


O invitație la călătorie merită tratată cu toată atenția, pentru că o țară precum Islanda nu trebuie ratată.

 

Pentru a vedea un scurt film cu recomandarea mea pentru aceasta destinatie, intrati pe http://vimeo.com/80542158

 

Drumuri bune să aveți.

 


ALTE STIRI & EVENIMENTE

CALENDAR

Eveniment - 15 Noi 2018 - 15 Dec 2018
Curs foto - 14 Ian 2019
Photo tour - 23 Mai 2019
Photo tour - 24 Ian 2020

PARTENERI

SUSTINEM