STIRI & EVENIMENTE

SERVICII


Surprinde natura Brasovului
concurs de fotografie

Îţi place Brașovul, natura şi fotografia? Vrei să ne arăţi perspectiva ta? ProPark – Fundaţia pentru Arii Protejate şi Photolife, vă invită să vă înscrieți cele mai frumoase imagini surprinse în ariile protejate ale județului Brașov, până pe 13 mai, la concursul de fotografie organizat în cadrul proiectului „Descoperă Natura din Judeţul Braşov”, finanțat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.
 
Cele mai bune imagini vor fi expuse în aer liber în Săptămâna Ariilor Protejate din Judeţul Braşov, desfășurată între 01-07 iunie 2015.
 
Fotografiile vor fi jurizate de către fotografii Dan Dinu și Horia Bogdan, care vor alege imaginile ce vor fi expuse și vor decide cine va primi cele trei premii după cum urmează:
 
Premiul I – Un curs de fotografie susținut de Dan Dinu în cadrul Photolife.
Premiul II – Un curs organizat de Propark - Fundaţia pentru Arii Protejate.
Premiul III – Un pachet cu cărţi din domeniul protecției naturii.
 
Tematica
 
Se pot înscrie în concurs imagini din ariile protejate ale județului Brașov, care au ca subiect natura în ansamblu sau specii de floră sau faună. Elementele antropice care se regăsesc în aceste rezervații (case tradiționale, căpițe, garduri, câmpuri cultivate etc.) pot fi folosite în compoziție doar dacă pun în valoare natura din jur și se încadrează în peisaj. Imaginile care au ca subiect doar astfel de elemente nu vor fi luate în considerare.
 
Regulamentul concursului

 
- Fotografiile trebuie trimise în format JPG cu latura mare de 2000px pe adresa de email roxana.iordachescu@propark.ro.
- Termenul limită de trimitere este 13 mai 2015.
- Numărul maxim de fotografii admise de la un singur participant este de 10.
- Fotografiile trimise trebuie să aparțină autorului, acesta cesionând dreptul neexclusiv de folosire atât pentru promovarea concursului, cât și a proiectului în sine și a materialelor publicate în cadrul acestuia. Fotograful își dă acceptul pentru cele specificate prin trimiterea imaginilor la concurs.
- Fotografiile trimise trebuie să fie fără procesări exagerate și fără manipulări digitale. Nu se acceptă colaje. Juriul va pune accent pe autenticitatea fotografiei, pe compoziție și mesaj, dar și pe originalitate. Se va ține cont desigur și de conduita etică a fotografului.
- Fotografiile înscrise în concurs trebuie să fie redenumite după următoarea structură: Nume-Specie (dacă este cazul) – Aria protejată (ex: Dan Dinu – Rușcuță de primăvară – Dealul Cetății Lempeș).
- Lista câştigătorilor va fi postată pe www.propark.ro în data de 16 mai 2015.
 
Listă arii protejate
 
Fotografiile acceptate în concurs trebuie să fie din următoarele arii protejate, chiar dacă unele se extind și pe raza altor județe:  Parcul național Piatra Craiului, Parcul natural Bucegi, Munții Ciucaș, Munții Perșani, Munții Leota, Piatra Mare, Postăvarul, Munții și Piemontul Făgăraș, Munții Bodoc-Baraolt, Dumbrăvița – Rotbav – Măgura Codlei, Podișul Hârtibaciului, Muntele Tâmpa și Stejerișul Mare, Holbav, Oltul Superior, oltul Mijlociu și Cotul Turzunului,  Dealul Cetății Lempeș și Mlaștina Hărman, Coloanele de bazalt de la Racoș și Complexul geologic Racoșul de Jos, Coloanele de bazalt de la Piatra Cioplită, Vulcanii noroioși de la Homorod, Dealurile Homoroadelor, Microcanionul de bazalt de la Hoghiz, Cheile Dopca, Stânca bazaltică de la Rupea, Pădurea și mlaștinile eutrofe de la Prejmer, Dealul Ciocaș – Dealul Vițelului, Pădurea de gorun și stejar de pe Dealul Purcăretului, Pădurea Bogății, Pădurea de gorun și stejar de la Dosul Fânatului, Poienile cu narcise de la Dumbrava Vadului, Sighișoara – Târnava Mare, Locurile fosilifere Carhaga, Purcăreni și Ormeniș, Aninișurile de pe Târlung, Peșterile Comăna, Valea Cetății, Liliecilor și Bârlogul Ursului.
 
Vă urăm mult succes.


ALTE STIRI & EVENIMENTE

CALENDAR

Eveniment - 15 Noi 2018 - 15 Dec 2018
Curs foto - 14 Ian 2019
Photo tour - 23 Mai 2019
Photo tour - 24 Ian 2020

PARTENERI

SUSTINEM