STIRI & EVENIMENTE

SERVICII


Valea Ialomitei
lansare episod nou DRS la Cluj

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au plăcerea să vă invite la lansarea celui de-al treilea episod al serialului Descoperă România Sălbatică, în cadrul Photo Romania Festival de la Cluj-Napoca. Proiecția va avea loc la Universitatea Sapienția, Calea Turzii nr. 4, joi 19 mai de la ora 18:30, în cadrul deschiderii festivalului.

 

Se va proiecta la întâlnire atât unul dintre cele două episoade deja lansate, dedicate Mestecănișului de la Reci și Deltei Dunării, dar și un episod nou, în premieră, despre Valea Ialomiței din Parcul Natural Bucegi. Deși această zonă este una extrem de vizitată de către turiști, veți descoperi că mai ascunde zone inedite, precum Valea Horoabei sau Cheile Peșterii. O să străbateți împreună cu Dan aproape toate cheile Ialomiței în căutare de fotografii frumoase, o să urcați la Cascada Obârșia Ialomiței, sau în Șaua Strunga pentru un peisaj inedit dat de bujorul de munte. O să primiți sfaturi despre fotografie și o să vă puteți întâlni cu păsări spectaculoase, în timp ce străbateți potecile acestui munte frumos și uneori subapreciat.

 

Serialul vine ca o completare la proiectul România Sălbatică, o inițiativă a lui Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature). În cadrul acestui proiect au fost vizitate și fotografiate cele mai spectaculoase zone din parcurile naționale și naturale, iar imaginile rezultate sunt puse la dispoziția parcurilor și a ONG-urilor de mediu pentru o mai bună promovare a zonelor naturale de la noi din țară. Acesta este cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în România.

 

Serialul Descoperă România Sălbatică își propune să te poarte prin intermediul fotografiei, în unele dintre cel mai interesante zone ale țării, dar și să îți arate locuri mai puțin cunoscute, însă la fel de frumoase și pline de viață. Dan a avut încă de la început în minte realizarea unui film documentar despre natura de la noi, însă totul a stagnat până când Cosmin și-a manifestat interesul să sprijine acest proiect. Cei doi au început să pună bazele NTD (Nature and Travel Documentaries) și au conceput acest serial documentar, care pe parcursul fiecărui episod vă va plimba printr-o altă zonă naturală deosebită. Dan este prezentatorul filmelor și pe lângă informații despre locurile vizitate, vă va da și multe sfaturi despre fotografie. Până în prezent este filmat un prim sezon, iar zonele prezentate sunt Mestecănișul de la Reci din Covasna, Delta Dunării, Valea Ialomiței din Parcul Natural Bucegi, Zona Padiș din Parcul Natural Apuseni și Masivul Ciucaș.

 

Locurile în sală sunt limitate, așa că vă invităm să veniți din timp. Intrarea este liberă.

Vă așteptăm!


ALTE STIRI & EVENIMENTE

CALENDAR

Eveniment - 15 Noi 2018 - 15 Dec 2018
Curs foto - 14 Ian 2019
Photo tour - 23 Mai 2019
Photo tour - 24 Ian 2020

PARTENERI

SUSTINEM