Natura în fotografie

15
MAR 2021

Natura în fotografie | BV
Brașov

0
LOCURI LIBERE

7
săptămâni

600
lei

Trainer
Dan Dinu

Înscriere
până la 15 martie 2021

Natura este mereu surprinzătoare, iar în mijlocul ei te poți bucura de aer curat, de mișcare, de întâlniri neașteptate cu animale sălbatice și de explorarea unor zone noi. În natură nu înveți numai despre ce este în jurul tău, ci și despre ce este în interiorul tău, pentru că în sălbăticie te redescoperi la fiecare pas.

Dan Dinu te așteaptă la un curs unic în țară, unde să descoperi fotografia de natură și unde să înveți să vezi cu alți ochi, mai pătrunzători, mai iscoditori și mai atenți la fiecare detaliu. Totul într-o atmosferă prietenoasă și relaxantă.

Informații importante și utile:

 • lecțiile însumează aproximativ 650 de pagini și peste 900 de fotografii ilustrative;
 • se vor face 2 ture pe teren pentru practică în locuri cu potențial fotografic;
 • se va susține o lecție practică în sala de curs pentru a învăța cum se editează în Adobe Lightroom;
 • vor exista 2 sesiuni de feedback pe pozele participanților și un concurs;
 • suport tehnic și testare de echipamente de la partenerii noștri;
 • curățarea gratuită a senzorului pentru cursanți;
 • trainer cu experiență de 14 ani în susținerea de cursuri și workshop-uri;
 • vârsta minimă de participare este 16 ani;
 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri.


Cursul este alcătuit dintr-un numar de 14 ședințe în sală, dintre care una practică pentru a învăța informații de bază despre editare și indexare fotografiilor în Adobe Lightroom. Alte două ședințe sunt pentru acordarea de feedback pe imaginile participanților, atât cele realizate la turele foto de la curs, cât și cele din arhiva personală. Pe lângă aceste întâlniri din sală, vor mai exista și două ieșiri pe teren pentru practică. Fiecare lecție va fi însoțită de material vizual, punându-se astfel baza pe exemple practice și pe un caracter cât mai interactiv al informației prezentate. Fiecare lecție beneficiază de un suport de curs prezentat cu ajutorul unui videoproiector performant pe un ecran mare, iar acest suport de curs îl puteți primi după fiecare lecție în parte.

Cursul se poate urma chiar dacă nu dețineți un aparat de fotografiat performant sau dacă sunteți în curs de achiziționare a unei camere foto. Informațiile din curs și sfaturile trainer-ului vă pot ajuta la luarea unei decizii bune în acest sens.

La finalul cursului veți obține o diplomă care atestă că ați urmat acest curs, iar Dan Dinu vă poate ajuta să vă pregătiți un portofoliu pentru a vă înscrie în Forona (Organizația fotografilor de natură din România), unde să aveți ocazia să vă implicați mai mult în acest domeniu și să participați la expoziții și proiecte. Mai multe detalii despre organizație găsiți pe www.forona.ro.

 

Despre trainer

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada cursului și vă va îndruma permanent. Experiența lui din 2004 și până astăzi în practicarea fotografiei de peisaj și wildlife și cunoștințele acumulate în turele realizate și în proiectele de conservare în care s-a implicat alături de WWFPropark sau Conservation Carpathia, vă vor fi utile pentru a învăța cât mai multe despre fotografia de natură. Dan este inițiatorul România Sălbatică, cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în țara noastră, și este președintele Forona (Organizația fotografilor de natură din România).

Trainerul nostru are o bogată experiență în ceea ce privește fotografia, dobândită atât în țară, cât și în turele organizate în diferite țări din Europa, în India, Noua Zeelandă, SUA, Kenya, Uganda sau Namibia. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

Avantaje și beneficii

Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 • Fiecare participant primește la final o diplomă care adeverește că a urmat acest curs și toate informațiile studiate sub forma unui suport de curs.
 • Participanții beneficiază de testare gratuită de camere foto și obiective Nikon.
 • Participanții beneficiază de cadouri la comenzile din magazinul F64.
 • Participanții primesc un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.
 • La curs participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită.
 • Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 de lei la următorul curs foto accesat pe PhotoLife.
 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.
 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

01. Introducere în fotografia de natură. Aparatul de fotografiat

După un scurt istoric, dedicăm prima lecție aparatului de fotografiat și funcționării acestuia. Discutăm în amănunt despre ce fel de cameră foto putem folosi în acest domeniu, despre alegerea tipului de senzor și despre cele mai utile funcții pentru a fotografia în natură.

 

02. Obiectivul și sistemul de focalizare. Filtrele fotografice

În această lecție discutăm în amănunt despre obiective și despre când și cum să le folosim. Învățăm despre distanța focală, despre luminozitate și profunzime de câmp, dar și despre sistemul de focalizare și principalele lui setări. O ultimă parte a lecției o dedicăm filtrelor fotografice.

 

03. Expunerea în fotografia de natură

În această lecție studiem expunerea, diafragma și obturatorul. De asemenea, învățam care sunt modurile de expunere ale aparatului, cum se măsoară expunerea și discutăm despre valoarea ISO și histogramă.

 

04. Lumina naturală

Lumina este esențială în realizarea oricărei fotografii, așadar, în această lecție, ne propunem să îi învățam principalele caracteristici. Discutăm despre tipurile de lumina, despre culoare și cum influențează direcția luminii orice imagine.

 

05. Compoziția și armonia vizuală

Dincolo de orice aspect tehnic, fotografiile frumoase se remarcă prin compoziție. În această lecție ne propunem să vedem care sunt principalele reguli de compoziție și când trebuie să le aplicăm sau să le încălcăm. Discutăm despre elementele grafice din care se compune o imagine, despre cum să simulăm perspectiva în spațiul plan și despre design și armonie vizuală. Această lecție ne va deschide ochii asupra unor aspecte care sunt foarte des trecute cu vederea.

 

06. Subiectul și abordarea acestuia

Orice imagine are nevoie de un subiect, iar modul cum îl scoatem în evidență și cum îl abordăm în imaginea noastră este foarte important. În această lecție vedem ce înseamnă spiritul locului și cum putem recunoaște anumite cadre fotogenice. Învățăm despre cum să evidențiem mișcarea în fotografie, cum să lucrăm efectiv cu profunzimea de câmp, cum să ne alegem unghiul din care fotografiem și care sunt cele mai spectaculoase momente din natură din punct de vedere al luminii.

 

07. Fotografia digitală și soluțiile de back-up. Managementul culorii

În această lecție învățam despre fotografia digitală și principalele ei caracteristici, dar și despre cum trebuie să avem grija ca fotografiile noastre să fie stocate în siguranță pe termen lung. O parte din lecție o dedicăm unei discuții despre ce înseamnă managementul culorii și cum ne putem calibra monitorul cu ajutorul unui colorimetru.

 

08. Lecție practică. Editarea și indexarea fotografiilor în Adobe Lightroom

Cu siguranță nu numai realizarea unei imagini deosebite este importantă, ci și editarea acesteia. În această lecție învățam practic cum se editează o imagine în format RAW în Adobe Lightroom și care sunt principalele ajustări pe care trebuie să le facem. Tot în această lecție învățam cum trebuie să ne indexăm fotografiile pentru a găsi ușor orice imagine.

 

09. Fotografia de peisaj

În această lecție învățam despre cum putem fotografia peisajul natural și care sunt echipamentele necesare pentru a face acest lucru. Discutăm despre cum influențează vremea imaginile noastre, dar și despre cum să captăm cel mai bine un anume moment spectaculos. De asemenea, învățăm  despre cum să abordăm anumite elemente specifice din natură, cum ar fi apa, pădurea, cerul și norii, peisajele montane sau peisajele acvatice.

 

10. Fotografia wildlife

Această lecție o dedicăm fotografierii animalelor și învățăm atât despre echipamentul necesar, cât și despre metodele de abordare. Discutăm despre ce înseamnă să îți cunoști subiectul și cât de bine trebuie să fii camuflat atunci când stai la pândă. Aflăm mai multe, folosind numeroase studii de caz, despre fotografierea mamiferelor și a păsărilor.

 

11. Macrofotografia. Fotografia panoramică și alte genuri fotografice

În această lecție discutăm despre echipamentele specifice macrofotografiei și despre cum să abordăm acest gen fotografic. Studiem care sunt subiectele acestei lumi și ne concentrăm în special pe flori și insecte. Tot în această lecție învățăm despre puterea texturilor și cum să creem imagini abstracte cu un impact vizual puternic. La final, acordăm ceva timp fotografiei panoramice și aflăm care este tehnica prin care se pot crea astfel de imagini.

 

12. Lecție practică de feedback

În această lecție ne propunem un feedback pe imaginile pe care le-am realizat împreună la ieșirile foto sau pe orice alte fotografii din portofoliul vostru, despre care vreți să aflați mai multe.

 

13. Etica în fotografie. Turele foto și dezvoltarea personală

Începem această lecție cu o discuție despre etică și continuăm cu sfaturi despre echipamentul necesar într-o tură foto și despre cum să ne documentăm. De asemenea, învățăm despre cum putem să ne promovăm pe Internet, cum putem să ne alcătuim un portofoliu sau cum putem să ne dezvoltăm mai mult în acest domeniu.

 

14. Concurs de fotografie și feedback

Ultima lecție este dedicată unui concurs, în care aveți ocazia să fiți atât participanți cât și jurați. Scopul acestui concurs este de a încerca să vă faceți o autoevaluare în comparație cu ceilalți colegi, dar și să ne bucurăm împreună de feedback pe imagini.

 

Ture foto pe teren

Pe parcursul cursului o să facem și două ture foto pe teren, în care să aplicăm cele învățate la partea teoretică. Prima dintre ele va fi în apropierea orașului, pe Tâmpa sau la bălțile de la Rotbav și Dumbrăvița, pentru a putea învăța câte ceva despre fotografia wildlife. A doua tură va fi mai lungă și o să ne deplasăm într-o zonă cu un bun potențial fotografic, unde să avem ocazia să studiem fotografia de peisaj.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Cursul se va desfășura în Brașov, pe o perioadă de aproximativ două luni și va fi susținut de două ori pe săptămână. Zilele de desfășurare vor fi luni și marți de la ora 18:00.

Turele fotografice vor fi în weekend. Una dintre ele va fi în apropierea orașului, pentru a fotografia păsări și animale mici. Cealaltă tură va fi într-un loc cu un bun potențial fotografic pentru peisaj. Până acum am fost în Piatra Craiului, în Bucegi, în Ciucaș, pe Lempeș sau în pădurea de la Reci, dar și la Racoș, în Cheile Vârghișului sau la Vulcanii Noroioși.

 

Loc de desfășurare

Cursul se va desfășura la sediul PhotoLife (HUB 1317), pe strada Griviței în spatele magazinului Onix. Între Pizzeria 4 Amici și Onix este o mică străduța, unde o să vedeți o clădire maro. Intrarea se face pe ușa din dreapta.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Taxa de participare se plătește în două tranșe, un avans de 200 lei la înscriere și restul la începerea cursului. Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 lei. Vă rugăm să anunțați acest lucru printr-un e-mail la înscriere.

 

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de curs;
 • diploma de participare care atestă că ați urmat un curs de fotografie.

Taxa de participare nu include:

 • costul deplasărilor în turele foto sau alte cheltuieli generate de acestea.

 

Modalitatea de plată

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor.

Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la întâlnirea de la activitatea la care v-ați înscris.

Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscrierea pe site sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.

Plata se poate face prin virament bancar în contul nostru. Mai multe informații despre plată și efectuarea ei o să primiți după înscriere.

 

Anulare / Reprogramare

Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la activitatea la care v-ați înscris cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea activității, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul cursului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.

Toate informațiile personale furnizate de către participanți la curs, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.

 

Înscrierea

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate permanent și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui curs. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care se va valida înscrierea.

Vârsta minimă de participare este de 16 ani. Dacă participantul nu este major atunci este nevoie de acordul părinților.

 

Anulare / Reprogramare

Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la curs cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea cursului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

Plată

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la întâlnirea de la curs.

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la curs odată cu completarea formularului de înscriere.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Durată și desfășurare

7 săptămâni / 14 lecții (două lecții pe săptămână)

Luni și marți de la ora 18:00.

Versiune

Cursul se află la versiunea 3.0, revizuită în 2021 și conține aproximativ 650 de pagini și peste 900 de fotografii ilustrative.

Număr de participanți

Pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a acestui curs, numărul maxim de participanți admiși este 12.

 

Nivel de cunoștințe

Acest curs se adresează fotografilor puțin mai avansați, care au deja informațiile de bază și își doresc să aprofundeze tehnica și compoziția în domeniul fotografiei de natură.

Echipament necesar

Nu este obligatoriu să aveți un aparat foto performant ca să urmați acest curs, ci doar multă pasiune. Pe durata cursului o să puteți studia și testa echipamente Nikon, însă putem să vă ajutăm indiferent de marca aparatului pe care îl dețineți. În dotarea școlii noastre avem aparate Nikon D5, D800, D300, obiective Nikon 200-400mm f/4, 70-200mm f/2.8, 105mm f/2.8, 16-35mm f/4, 28-300mm f/4 și multe accesorii.

 

Ce vei învăța la acest curs:

 • despre echipamentul fotografului de natură;
 • despre filtrele fotografice;
 • cum să folosim lumina și expunerea în avantajul nostru;
 • care sunt principalele reguli de compoziție;
 • despre fotografia de peisaj și wildlife;
 • cum să realizăm imagini armonioase vizual;
 • cum ne abordăm subiectele;
 • cum să judecăm corect o imagine;
 • cum se editează o fotografie;
 • și multe altele.

Making of
Natura în fotografie 2013

Irina CAPATINA

Natura în fotografie | BV

Singurul regret dupa acest curs... este ca s-a terminat. Pe langa informatiile de calitate primite de la fotograful Dan Dinu am avut placerea sa cunosc si un om bun care raspunde cu drag si pasiune la orice intrebare, care ne-a impartasit din tainele si frumus...