Inițiere în fotografie

4
IUN 2022

Editarea și indexarea fotografiilor | BV
Brașov

5
LOCURI LIBERE

2
zile

500
lei

Trainer
Dan Dinu

Înscriere
până la 5 iunie 2022

Zilnic vedem fotografii minunate și ne întrebăm care sunt secretele din spatele acestora. Ei bine a venit momentul să le aflați alături de Dan Dinu, la un workshop interactiv ce își propune să vă dezvăluie tainele Adobe Lightroom, un program special conceput pentru fotografi, unde puteți edita, arhiva și indexa imaginile digitale.

Uitați de miile de imagini împrăștiate peste tot, uitați de programe complicate și neprietenoase, pentru că aveți acum șansa să învățati cum lucrează un fotograf profesionist.

Informații importante și utile:

 • grup restrâns pentru a da posibilitatea trainer-ului de a lucra cu fiecare cursant în parte;
 • lucrul direct pe baza de date a fotografului Dan Dinu și discuții despre structura acesteia;
 • informații despre back-up pe medii de stocare externe și despre color management;
 • workflow complet de la descărcarea imaginilor și până la indexarea și editarea lor;
 • informații despre cuvinte cheie și modul cum se pot folosi în organizarea imaginilor;
 • informații despre formatul RAW, white balance, histogramă și editare de imagini;
 • sfaturi despre calibrarea și alegerea monitorului;
 • curățarea gratuită a senzorului pentru participanți;
 • trainer cu experiență de 14 ani în susținerea de cursuri și workshop-uri;
 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri.

 

Workshop-ul pe care îl susținem este sub forma unui training intensiv și are două părți distincte, ce se vor desfășura pe parcursul a câte 5h, în cele două zile de workshop. Prima dintre ele, este dedicată indexării și arhivării fotografiilor într-o bază de date concepută în mod profesionist, cu soluții de back-up și facilități simple de căutare. A doua parte este dedicată editării imaginilor în Adobe Lightroom și vă va oferi un workflow complet, de la declanșare și până la imaginea finală. Ambele zile conțin atât părți teoretice, în care vă vor fi explicate noțiunile de bază, dar și părți practice, în care o să puteți exersa împreună cu trainer-ul.

La acest workshop veți învăța bazele fotografiei digitale, veți învăța despre formatul RAW și care sunt avantajele acestuia, veți învăța cum să vă calibrați monitorul și câteva noțiuni de bază despre color management, veți învăța cum se editează o fotografie și care sunt principalele secrete pentru a obține imagini corect procesate, veți învăța cum să vă stocați și cum să vă arhivați fotografiile pe termen lung, veți învăța cum să vă indexați imaginile și cum să le adăugați cuvinte cheie care să vă ușureze căutarea ulteriora și veți vedea cum se lucrează în Adobe Lightroom, program dedicat fotografilor.

 

Despre trainer

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada acestui workshop și vă va îndruma permanent. Dan folosește Adobe Lightroom cu succes încă de prin 2008, de la a doua versiune, iar experiența de a vedea cum se lucrează într-o bază de imagini bine indexată și concepută în mod profesionist, vă va deschide cu siguranță ochii și vă va arăta cât de important este să vă mențineți munca în ordine și să vă editați corect fotografiile.

Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net.

 

Avantaje și beneficii

Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 • Fiecare participant primește la final o diplomă care adeverește că a urmat acest curs și toate informațiile studiate sub forma unui suport de curs.
 • Participanții beneficiază de testare gratuită de camere foto și obiective Nikon.
 • Participanții beneficiază de prețuri preferențiale în magazinul F64.
 • Participanții primesc un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.
 • La curs participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.
 • Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 de lei la următorul curs foto accesat pe PhotoLife.
 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.
 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la workshop, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.

 

Loc de desfășurare

Cursul se va desfășura la sediul PhotoLife (HUB 1317), pe strada Griviței în spatele magazinului Onix. Între Pizzeria 4 Amici și Onix este o mică străduța, unde o să vedeți o clădire mov. Intrarea se face pe ușa din dreapta.

 

Echipament necesar

Workshop-ul este destinat în special prelucrării de imagini și nu necesită echipament fotografic. Dacă aveți unele nelămuriri legate de acesta sau diverse întrebări la care vreți să aflați răspunsul, puteți veni și cu aparatul de fotografiat.

Sala în care se desfășoară activitățile este echipată cu proiector performant și ecran mare. Vă rugăm să aduceți un  laptop pentru o mai bună desfășurare a activității și pentru a putea experimenta în același timp cu trainerul. La workshop veți primi toate soft-urile necesare în varianta trial pentru experimentare. Cea mai mare parte a workshopului se va desfășura în Adobe Lightroom, soft dedicat special fotografilor.

 

Program orientativ

Workshop-ul se va desfășura pe parcurul a două zile de weekend, câte 5h în fiecare zi. Mai jos aveți un program orientativ, ce va putea fi însă ușor restructurat în funcție de nevoile participanților și de firul discuțiilor, fără a schimba însă structura de bază a acestuia.

Sâmbătă

09:00   Întâlnirea participanților, prezentarea tematicii.
09:30   Seminar teoretic. Indexarea și arhivarea fotografiilor.
10:30   Coffee break (cu o selecție interesantă de ceaiuri).
11:00   Seminar practic. Indexarea și arhivarea fotografiilor.
14:00   Masă (opțional) unde putem continua discuțiile.

Duminică

09:00   Scurtă recapitulare a zilei precedente.
09:30   Seminar teoretic. Editarea fotografiilor.
10:30   Coffee break (cu o selecție interesantă de ceaiuri).
11:00   Seminar practic. Editarea fotografiilor.
14:00   Masă (opțional) unde putem continua discuțiile.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Taxa de participare se plătește în două tranșe, un avans de 200 lei la înscriere și restul la începerea cursului. Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 lei. Vă rugăm să anunțați acest lucru printr-un e-mail la înscriere.

 

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de la workshop (partea teoretica studiată și diploma de participare);
 • coffee break (cu o selecție interesantă de ceaiuri).

Taxa de participare nu include:

 • transportul până la Brașov și cazarea dacă este nevoie;
 • masa de prânz opțională.

 

Modalitatea de plată

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor.

Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la întâlnirea de la activitatea la care v-ați înscris.

Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscrierea pe site sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.

Plata se poate face prin virament bancar în contul nostru. Mai multe informații despre plată și efectuarea ei o să primiți după înscriere.

 

Anulare / Reprogramare

Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la activitatea la care v-ați înscris cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea activității, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul cursului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.

Toate informațiile personale furnizate de către participanți la curs, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.

 

Înscrierea

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate permanent și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui curs. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care se va valida înscrierea.

Vârsta minimă de participare este de 16 ani. Dacă participantul nu este major atunci este nevoie de acordul părinților.

 

Anulare / Reprogramare

Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la curs cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea cursului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

Plată

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la întâlnirea de la curs.

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la curs odată cu completarea formularului de înscriere.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Durată și desfășurare

2 zile / 5h pe zi (9:00-14:00)

 

Nivel de cunoștințe

Acest workshop se adresează fotografilor care vor să învețe cum să editeze corect fotografiile și cum să fie mai organizați, indiferent de cunoștințele pe care le au în domeniu. Acest workshop poate fi util însă și persoanelor care nu sunt neapărat fotografi, dar care lucrează cu un număr mare de fotografii pe care trebuie să le gestioneze.

Echipament necesar

Pentru acest workshop aveți nevoie de un laptop pe care să puteți instala Adobe Lightroom (de preferabil ultima versiune). Sala este echipată cu proiector performant și ecran mare.

Software

Adobe Lightroom și mici sfaturi pentru redimensionarea imaginilor pentru web în Adobe Photoshop.

 

Ce vei învăța la acest workshop:

 • cum să editezi corect o imagine;
 • cum să îți păstrezi fotografiile în ordine;
 • cum să îți construiești un sistem de back-up;
 • ce înseamnă un studio digital complet și performant;
 • ce înseamnă color management;
 • cum să îți optimizezi imaginile pentru web;
 • cum să ai un workflow complet și coerent de la declanșare și până la arhivare;
 • și multe altele.

Diana Bercaru

Editarea și indexarea fotografiilor | BV

Un workshop interactiv, interesant, plăcut, deschis... adică, PERFECT. Un workshop pe parcursul căruia trainerul îți oferă toate informațiile de care ai nevoie și îți răspunde la întrebări, înainte de a le adresa. Vă mulțumim pentru că ne ajutați să evoluăm!

Cristian CERGHEDEAN

Editarea și indexarea fotografiilor | BV

Am fost a treia oară la acest curs și tot am plecat cu 9 lecții noi învățate. Lightroom este cu siguranță cea mai utilă unealtă software pentru un fotograf, fie el amator sau profesionist. Cursul PhotoLife te împrietenește cu acest software într-o atmosferă fa...

Petrica - Daniel HASIEGAN

Editarea și indexarea fotografiilor | BV

Un workshop excelent, poti fi un bun fotograf, poti avea imagini uluitoare daca nu le poti gestiona rapid, daca nu le poti pastra la îndemana, si nu stii ce, cât si unde să editezi din imaginile tale cred ca ai nevoie de acest workshop. Dan Dinu te...