Întrebări frecvente
În primul rând, ca să economisești timp. La un curs foto este mult mai ușor să asimilezi informațiile necesare, mai ales când acestea sunt structurate în ordinea care trebuie. De obicei, pe Internet (probabil ce mai comună sursă de documentare), informațiile sunt de foarte multe ori prezentate haotic și este mai complicată munca de sinteză a acestora. În al doilea rând, pentru a face parte dintr-un grup cu aceeași pasiune ca și tine. Acest lucru face învățarea mai facilă, iar interacțiunea cu trainerul și cu ceilalți colegi va oferi și momente plăcute, nu numai utile.
Numărul maxim de participanți la cursurile noastre de la Brașov este de 12. Din experiența noastră este cel mai bine să lucrezi cu un număr mai mic de participanți, pentru ca ei să interacționeze mai bine, decât să ai prea mulți și să nu le acorzi atenția necesară. În funcție de specificul cursului sau de sala în care lucrăm, uneori numărul poate ajunge la 16, dar niciodată mai mult de atât.
Vârsta minimă de participare la cursurile obișnuite este de 16 ani. În cazul în care participantul nu este major este nevoie de acordul părinților. La cursurile adresate copiilor, vârsta participanților este între 12-16 ani. Acestea se pot urma doar cu acordul scris al părinților.
Pot să urmez un curs dacă nu am un aparat de fotografiat?
Cursul se poate urma chiar dacă nu ai un aparat de fotografiat, deși la ședințele practice ar fi bine să poți lucra pe aparatul pe care îl vei folosi ulterior pentru a putea să îl înveți mai bine. Pe de altă parte, sfaturile din curs și ajutorul trainerului îți pot fi de folos pentru a achiziționa o cameră foto pe parcursul cursului, cu ajutorul beneficiilor de la partenerii noștri.
În principiu da, deși nu recomandăm neapărat asta. Chiar dacă și la cursurile mai avansate avem lecții în care ne punem cunoștințele de bază în ordine, este mai firesc să urmezi un curs de inițiere și mai apoi unul care studiază anumite genuri fotografice.
De ce nu aveți și cursuri de avansați, ci numai unele pe domenii?
Din punctul nostru de vedere, a face un curs mai avansat dar tot generalist este mai puțin interesant și nu foarte util. După ce îți pui bazele de cunoștințe în ordine la un curs de inițiere în fotografie, următorul pas logic este să înveți mai multe despre fiecare domeniu în parte. În acest fel te specializezi mai mult pe ceea ce îți place, iar informațiile de care ai nevoie sunt mai aplicate și mai bine structurate.
În costul cursului este inclusă instruirea efectivă, suportul de curs și diploma de participare. În descrierea cursului de pe site aveți întotdeauna toate detaliile legate de acest aspect. Nu sunt incluse în curs cheltuielile legate de turele practice din teren.
La finalul cursului se primește o diplomă care adeverește că ai urmat un curs foto. Diploma nu are o anumită recunoaștere, însă îți poate fi utilă în diverse situații.
Un curs de fotografie își propune să te ajute cu partea teoretică și cu asimilarea acesteia. Chiar dacă are și o bază practică destul de consistentă, ponderea este mai mult pe partea teoretică. Aceasta este desigur foarte bine structurată și se bazează pe interacțiune și foarte multe exemple și studii de caz. Cursurile sunt de mai lungă durată comparativ cu workshop-urile. Acestea se bazează mult mai mult pe practică, iar partea teoretică este mai puțină și mult mai aplicată. De obicei la un workshop se învață un anume gen de fotografie prin experimentarea acestuia. Un photo tour vine cu și mai multă practică și, de obicei, la o astfel de activitate partea teoretică lipsește, învățarea fiind pusă în practică prin experimentare și prin exemplele date de trainer. Un photo tour este mai lung decât un workshop și, de cele mai multe ori, se desfășoară în afara țării, în zone cu potențial fotografic foarte mare.
Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).
Desigur. Participarea la un workshop nu este condiționată de un anume curs foto sau de o aparatură minimă. Chiar dacă la un workshop nu vor exista foarte multe părți teoretice (cu excepția unor informații studiate în prima seară sau trimise în avans participanților), asimilarea informației se face cu ajutorul practicii și a studiilor de caz din teren. Acest aspect, din experiența noastră, pune mai bine și mai repede anumite cunoștințe în ordine.
Pentru că ne place să oferim servicii de calitate și pentru că ne place ca grupul noastru să fie mereu închegat la finalul turei. Un trainer nu o să poată fi niciodată atent la un grup mai mare de atât, iar participanții vor lega mai greu legături între ei dacă nu apucă să se cunoască suficient. Cu riscul de a fi poate un pic mai scumpi la preț, din cauza numărului mai mic de participanți admiși, preferăm ca serviciile oferite să fie mult mai de calitate. Într-un grup mai mic există un risc mai redus de a se forma „bisericuțe”, iar la final o să plecați acasă cu mai mulți prieteni decât ați venit.
Vârsta minimă de participare este de 18 ani. Un minor poate fi prezent la o tură foto doar dacă este însoțit de un părinte sau de un tutore.
În costul workshop-ului este inclusă cazarea și masa pe toată perioada desfășurării acestuia, instruirea efectivă, un suport scris (acolo unde este cazul) și o diplomă de participare. În descrierea activității de pe site aveți întotdeauna toate detaliile legate de acest aspect. De obicei nu sunt incluse în preț costurile legate de deplasarea până în locul unde se desfășoară workshop-ul. Nu avem niciodată costuri ascunse sau mascate, pentru că ne place să fim transparenți. Pe de altă parte includem toate mesele, pentru că vrem ca întreaga atenție a participanților să fie asupra activităților fotografice și nu a altor aspecte inutile. Rareori ne abatem de la aceste reguli.
După toți anii de experinență am constatat că această formulă este cea mai benefică. Prima zi este pentru a ajunge în zonă, iar seara pentru a ne cunoaște și discuta aspecte teoretice și structura activităților. Urmează două zile de practică, în care să putem învăța cât mai mult din teren. Ultima zi este dedicată unei ample ședințe de feedback, pe care noi o considerăm extrem de importantă, iar mai apoi ne îndreptăm spre casă. Cu această structură putem acoperi toate aspectele importante, de la teorie până la fotografierea efectivă și feedback-ul de final asupra a ceea ce s-a realizat. Pot exista și workshop-uri de mai puține zile, însă în acest caz sunt anumite situații speciale, de obicei destul de rare.
Atunci când înveți o informație complet nouă, așa cum este cazul unui program de editare, nu o să poți sta în fața unui computer într-un tur de forță de o zi întreagă, cu motoarele turate la maxim. Atât tu cât și trainerul veți obosi în a doua parte a zilei, iar randamentul va fi mai scăzut. Deși există și workshop-uri de o zi pe acest program, la alte școli de fotografie, noi preferăm (cu riscul de a munci mai mult) să parcurgem totul în două zile diferite. Nu numai că tu vei fi mai relaxat iar după-amiaza o poți folosi pentru a testa ce ai învățat, dar ai ocazia să cunoști mai bine și grupul și să îți faci prieteni noi. Numărul de participanți este și el foarte important, iar noi preferăm să nu lucrăm cu mai mult de 8 oameni odată. Astfel avem ocazia să le acordăm tuturor atenția necesară.
De obicei această parte cade în răspunderea fiecărui participant în parte, însă noi venim în ajutorul tău cu un mail înainte de workshop prin care te punem în legătură cu alți colegi care vin din zone similare. Ai astfel ocazia să te cuplezi la transport cu alți participanți, atât pentru a optimiza costurile, cât mai ales pentru a putea să îți faci mai ușor prieteni care au aceeași pasiune ca și tine.
Dacă la un curs îți dezvolți partea teoretică, atât la workshop cât și la photo tour accentul este pus pe practică. De obicei la un workshop se învață un anume gen de fotografie prin experimentarea acestuia într-un loc adecvat. Workshop-ul se desfășoară de obicei în țară și este de mai scurtă durată, patru zile în cele mai multe dintre cazuri. Un photo tour vine cu și mai multă practică și, de obicei, la o astfel de activitate partea teoretică lipsește, învățarea fiind pusă în practică prin experimentare și prin exemplele date de trainer. Un photo tour este mai lung decât un workshop și, de cele mai multe ori, se desfășoară în afara țării, în zone cu potențial fotografic foarte mare.
Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).
Când va fi definitivată această secțiune?
Pentru că site-ul nostru este abia lansat, nu am avut timp să definitivăm toate întrebările pe care le-ai putea pune despre un photo tour. Vrem să fim cât mai transparenți cu această secțiune așa că o să revenim cât de curând cu mai multe informații.
Am încercat să optimizăm website-ul nostru pentru cele mai populare browsere, însă nu toate oferă navigarea în condiții optime. Din acest motiv vă recomandăm să folosiți Chrome, Safari sau Firefox.
Colectăm date cu caracter personal pentru a putea comunica atunci când vă înscrieți la una dintre activitățile noastre, când ne trimiteți un mesaj cu ajutorul formularului de pe site, sau când vă abonați la newsletter. Aceste date sunt păstrate în conformitate cu prevederile legate și nu sunt vândute. Cesionarea către terțe părți se face atât timp cât acest lucru este strict necesar pentru desfășurarea unei activități la care v-ați înscris. Mai multe informații despre acest aspect găsiți în politica noastră de Confidențialitate & cookies.
Care sunt termenii și condițiile de pe site?
Atunci când vă creați un cont pe site-un nostru sunteți rugați să acceptați anumiți termenii și condiții specifice, care să ajute la buna noastră colaborare. Este o condiție obligatorie pentru crearea unui cont pe site-ul nostru și pentru participarea la activitățile noastre. Mai multe informații despre acest aspect găsiți în politica noastră de Termeni & condiții.
Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).