Numărul din acest an te poartă în continuarea aventurii din parcurile naționale din SUA, dar și printr-o lume imaginară a fotografiei de portret sau printre delicii culinare. Ți-am mai pregătit și unul dintre cele mai ample articole despre fotografia wildlife care au fost scrise până acum în România.

 • Imaginarium - galerie foto Raluca Arhire
 • Fotografia wildlife - Dan Dinu
 • Despre fotografia culinară - Diana Popescu
 • Parcurile americane II - Dan Dinu

În acest număr ai ocazia să călătorești în lumea minunată a nordului, atât în Islanda cât și în Norvegia, și o să poți să descoperi spectaculoasele parcuri naționale din SUA, în cadrul proiectului Road Trip 4 Nature.

 • 10 ani de PhotoLife
 • Tărâmurile Islandei - galerie foto Dan Dinu
 • Luminile Nordului - Dan Dinu
 • La nivelul apei - Dan Dinu
 • Parcurile americane I - Dan Dinu

Al doilea număr al revistei noastre te va purta într-un safari în Kenya, va explora într-o galerie foto peisajele din Scoția, Anglia și Irlanda de Nord și îți va arăta lumea exotică și plină de culoare a Vietnamului.

 • Peisaje britanice - galerie foto Dan Dinu
 • Ratări fotografice - Dan Dinu
 • Kenya, safari cu 400mm f/2.8 - Dan Dinu
 • Culorile Vietnamului - Dan Dinu, Vlad Popescu și Laurent Lefèvre

În primul număr al revistei PhotoLife am încercat să te purtăm prin deșertul din Namibia și Iordania, sau printre mlaștinile și munții din Scoția. Am povestit despre fotografia nud și am înțeles importanța filtrele în fotografia de peisaj.

 • Safari în deșertul namibian - Dan Dinu
 • Despre fotografia nud - Anca Cernoschi
 • Tărâmurile Scoției - Horia Bogdan
 • Filtrele în fotografia de peisaj - Dan Dinu
 • Deșertul Iordaniei - Dan Dinu & Luiza Boldeanu
Crestele Mont Blancului

Milvus

expoziție de fotografie la Târgu Mureș

Grupul Milvus din Târgu Mureș vă așteaptă la vernisajul celei de-a XI-a ediții a concursului de fotografie de natură ce va avea loc la Cetatea Târgu Mureș, Muzeul de Istorie și Arheologie în 22 noiembrie de la ora 18:00. Expoziția rămâne deschisă până în 10 decembrie, iar programul de vizitare este marți - vineri 9:00-16:00 și sâmbătă - duminică 10:00-14:00.

 

Vă așteptăm!

Wildlife în India

Photo Story 2019

un eveniment F64 cu Dan Dinu la Brașov

Anul acesta, evenimentul PhotoStory, organizat de F64, revine cu a treia ediție! În 2019 evenimentul se va axa pe comunitate, pe ceea ce am reușit să creăm împreună cu partenerii noștri de-a lungul a 18 ani în care am învățat, am crescut împreună și ne-am adaptat schimbărilor.

Pe lângă evenimentul din București, de pe 3 octombrie, ce va avea loc la The Ark,  invităm comunitățile locale din 6 orașe: Timișoara, Constanța, Piatra-Neamț, Sibiu, Brașov și Cluj-Napoca să sărbătorească alături de noi, Majoratul Fotografilor. Noi facem cinste cu „berea”, iar voi puteți să vă cunoșteți mai bine, să legați prietenii și, de ce nu, colaborări viitoare!

Mai multe informații despre evenimentele din țară găsiți aici, iar pentru evenimentul de la Brașov puteți să vă înscrieți cu ajutorul acestui formular.

Întâlnirea de la Brașov are loc sâmbătă 5 octombrie 2019 de la ora 11:00 La Noi Acasă (str. Constantin Brâncoveanu 36, Brașov). Vă așteptăm!

SUA

Parcurile americane

proiecție de film documentar la Arad

Peisajele americane sunt poate unele dintre cele mai emblematice peisaje din lume, iar parcurile lor naționale sunt cu siguranță un exemplu de funcționalitate când vine vorba de protecția naturii. Stau însă lucrurile chiar atât de bine cum ni le imaginăm noi? Sunt aceste locuri cu adevărat sălbatice? Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache și-au propus să exploreze aceste parcuri în cadrul unui proiect îndrăzneț.

Început în octombrie 2017, proiectul Road Trip 4 Nature și-a propus o călătorie atât prin unele dintre cele mai celebre parcuri naționale americane, cât și prin câteva rezervații mai mici, dar interesante, pentru a înțelege cum este protejată natura aici și ce avem noi de învățat de la cei care au inventat practic acest concept. Timp de 43 de zile, Dan și Cosmin au străbătut în lung și-n lat rezervațiile americane, în căutarea unor peisaje frumoase de fotografiat și a unor povești interesante de spus într-un film documentar. De la istoria tumultoasă a așezărilor din Smoky Mountains și până la mlaștinile din Congaree de pe coasta de est, de la uimitorul labirint din Badlands și până la celebrele canioane din sud-vestul american, de pe coasta Californiei și până în Yellowstone, primul parc național al lumii, povestea lor poate fi văzută acum la Arad, în cadrul unui picnic organizat la Centrul de vizitare Ceala.

Filmul este realizat de Cosmin Dumitrache și Dan Dinu, iar la proiecție o să aveți ocazia să îi întâlniți și să discutați mai multe despre aventura lor.

Proiecție film: 03 iulie ora 20:00 la Centrul de vizitare Ceala din Parcului Natural Lunca Mureșului.

Puteți vedea un trailer al filmului pe https://vimeo.com/286562774 

Acest proiect a fost realizat în colaborare cu Propark - Fundația pentru arii protejate, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București.

Popcorn, hot-dog, hamburgeri și răcoritoare veți gasi la noi, pătura o va aduce fiecare.

Dacă vremea nu ne va permite să realizăm proiecția în aer liber, ne vom muta în sala de conferințe a centrului de vizitare.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm.