Wildlife în India

31
IAN 2020

Wildlife în India
Satpura & Bandhavgarh

10
zile

2550
euro

Trainer
Dan Dinu

India este una dintre destinațiile de excepție din lume, când vine vorba de fotografiat animale, iar tigrii sunt trofeul cel mai de preț. Pe lângă aceștia însă, există aici multe alte subiecte, de la languri și macaci la ierbivore mari și de la leoparzi și urși la sute de specii de păsări.

Vă așteptăm la o tură foto aparte, în inima Indiei, pentru a descoperi două dintre cele mai interesante parcuri naționale ale regiunii Madhya Pradesh și pentru a fotografia una dintre cele mai emblematice feline din lume: tigrul bengalez.

Informații importante și utile:

 • avionul (Turkish Airlines), transportul local și intrarea în parcurile naționale sunt incluse în preț;
 • taxa include de asemenea masa cât suntem în dafari și cazarea la hotel și lodge pe toată durata turei;
 • deplasarea și turele fotografice se fac cu mașini speciale de safari sau cu canoe și barcă;
 • două ture de safari pe zi, în zilele în care suntem în parcuri;
 • grup restrâns și condiții bune de fotografiere;
 • ghizi vorbitori de limbă engleză, oferiți de partenerul nostru local;
 • trainer cu experiență de 12 ani în susținerea de cursuri, workshop-uri și ture foto;
 • vârsta minimă de participare este de 18 ani;
 • curățarea gratuită a senzorului pe parcursul turei;
 • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri.

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din India este axat în special pe fotografierea animalelor, chiar dacă o să ne mai concentram un pic atenția și asupra peisajului sau a oamenilor pe care îi întâlnim. În perioadele în care nu suntem pe teren, o să putem discuta și anumite aspecte teoretice legate de fotografierea animalelor, vom putea studia speciile văzute cu ajutorul ghidurilor de specialitate, sau vă puteți bucura de un feedback pe imaginile voastre, din partea lui Dan Dinu.

 

Oportunități fotografice

Pe parcursul acestui photo tour, o să putem fotografia majoritatea animalelor simbolice ale Indiei, dar și peisajul interesant al parcurilor pe care le vizităm. În Parcul Național Satpura avem șansa să vedem leopard sau urs buzat (aflați aici în număr mai mare decât în alte parcuri), câini sălbatici, cerbi, crocodili, antilopa black buck (o atracție unică a zonei) și, datorită zonelor acvatice, o multitudine de păsări. În acest loc o să avem și o tură mai specială, în care o să pornim în canoe pentru a descoperi peisajul și animalele de pe malurile râului.

Parcul Național Bandhavgarh este locul în care toată atenția noastră se va concentra pe tigrul bengalez, acest parc fiind unul dintre locurile cu cea mai mare rată de succes în observarea acestor feline spectaculoase. Peisajul de aici este și el unul destul de interesant, iar pe lista animalelor pe care le putem vedea mai putem adăuga două specii de maimuțe (macaci și languri), două specii de cerbi (spotted deer și sambar) și numeroase păsări.

Într-una dintre zile o să mergem să vizităm un sat din zonă, unde putem vedea cum trăiesc oamenii locului. O să avem aici șansa să realizăm fotografie de portret, dar și să întâlnim numeroase specii de păsări adaptate să trăiască alături de oameni în sate.

 

Trainer

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei wildlife și cunoștințele acumulate în celelalte ture organizate în astfel de zone,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre acest gen fotografic, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos.

Trainerul nostru este specializat pe fotografia de peisaj și wildlife, iar până acum a mai avut ocazia să fotografieze animale în Kenya, Uganda, Namibia, parcurile din SUA sau India. Alături de ghizii locali, Dan vă poate cu siguranță oferi sfaturi despre speciile pe care le întâlniți sau despre modul de abordare. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net.

 

Avantaje și beneficii

Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 • Participanții beneficiază de testare gratuită de camere foto și obiective Nikon.
 • Participanții beneficiază de prețuri preferențiale în magazinul F64.
 • Participanții primesc un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.
 • La photo tour participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.
 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.
 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de călătorie. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.


Cazare și masă

Pe toată durata photo tour-ului cazarea și masa sunt asigurate la hotel și lodge în parcuri. Acestea din urmă nu au aceeași clasificare ca hotelurile din orașe, însă oferă tot confortul necesar turiștilor, fiind construite cu materiale locale și în stil tradițional, însă păstrând facilitățile unui hotel. Fiecare camera are baie proprie și sistem de ventilație. Lodge-urile dispun de restaurant, bar și chiar piscină. Masa va fi cu specific indian desigur, însă în ciuda tuturor ideilor preconcepute pe care le avem despre bucătăria locală, mâncarea este extrem de gustoasă și variată. Serviciile de masă și cazare de la lodge sunt foarte bune, fiind testate de către noi în prealabil.

Lodge-urile la care vom sta sunt urmatoarele: Denwa Backwater Escape și Kings Lodge.

 

Avion

Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare. Compania cu care se zboara este Turkish Ailines, iar orarul aproximativ este cel de mai jos:

31.01 - București 09:55 – Istanbul 12:20 / Istanbul 20:55 – New Delhi 05:15 / New Delhi - Bhopal (ziua următoare)
09.02 - Jabalpur - New Delhi (ziua anterioară) / New Delhi 06:55 – Istanbul 11:30 / Istanbul 19:35 – București 19:55

 

Transport

Transportul în India, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, este asigurată de organizatori. Deplasarea între aeroport și parcuri se va face cu mașina, în condiții foarte bune. În turele din parcuri vom folosi mașini deschise, speciale pentru safari. Mașinile au patru locuri, fiecare la margine pentru a putea fotografia și observa în voie. În mașină vor mai fi, pe locurile din față, un ghid și un ranger de la parc.

 

Echipament

Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat DSLR sau mirrorless și un teleobiectiv cât mai lung pentru animale (recomandare noastră este un minim de 300mm). Mai sunt necesare un obiectiv superangular și niște filtre (în special polarizare și gradual neutru), dacă vreți să fotografiați peisaj. Alte accesorii utile: acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor și un rucsac pentru transport.

În privința echipamentului personal, tura necesită un echipament adecvat. În principiu, în perioada desfășurării photo tour-ului este cald, așa că alegeți haine subțiri și comode, de culori cât mai neutre. Temperaturile nu depășesc 26-28 de grade, însă dimineața și seara poate fi mai răcoare. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți si o bluză mai călduroasă sau o jachetă subțire. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Foarte important este să aveți o șapcă sau pălărie  și ochelari de soare. Cremele de protecție solară și cele împotriva tânțarilor sunt și ele binevenite. O listă amănunțită a echipamentului necesar o să primiți înainte de plecare.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Ziua 01&02 - 31.01-01.02.2020 - București – Istanbul - New Delhi

Plecare din București spre Istanbul și mai apoi către New Delhi, unde ajungem a doua zi de dimineață. Completarea formalităților pentru viză și, după un mic dejun la hotel, facem o vizită în centrul istoric al orașului. Seara ne cazăm la hotel.

•    Mese incluse: pe avion, mic dejun.

•    Durata aproximativă a călătoriei: București - Istanbul: 1:30h; Istanbul - New Delhi: 6h.

 

Ziua 03 - 02.02.2020 - New Delhi – Bhopal – Parcul Național Satpura

După un mic dejun foarte matinal plecăm către aeroport să zburăm mai departe către Bhopal. De aici mai departe ne așteaptă un drum confortabil de 4h, plus câteva opriri să vizităm câteva atracții, până la primul parc din tura noastră, Satpura. Seara putem începe tura foto în jurul zonei de cazare, unde putem întâlni mamifere de talie mică și numeroase păsări. Cazare la Denwa Backwater Escape.

•    Mese incluse: mic-dejun, prânz și cină.
•    Durata aproximativă a călătoriei: New Delhi – Bhopal 1h 30min; Bhopal – Satpura: 200 km / 4h.

 

Ziua 04 - 03.02.2020 - Parcul Național Satpura

La răsărit plecăm în prima noastră tură de safari, iar micul dejun îl vom avea la pachet. După această tură revenim la lodge pentru prânz, iar spre seară mergem la o tură de canoe, pentru a descoperi frumusețea râului ce trece chiar pe lângă locul unde suntem cazați. Canoele au trei locuri, în fiecare fiind loc pentru doi fotografi și un ghid. Unul dintre fotografi va trebui să și ajute la vâslit, însă efortul nu va fi foarte mare, distanțele nefiind foarte lungi. Seara ne întoarcem la lodge pentru cină. Cazare la Denwa Backwater Escape.

•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata călătoriei: plimbări prin parc cu mașina și pe râu cu canoe.

 

Ziua 05 - 04.02.2020 - Parcul Național Satpura

Ca și în ziua precedentă, plecăm înainte de răsărit pentru o nouă tură de safari. Mic dejun la pachet în parc, prânz la lodge iar după-amiaza o petrecem tot în parc la safari. Cină și cazarea la Denwa Backwater Escape.

•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
•    Durata aproximativă a călătoriei: plimbări prin parc cu mașina.

 

Ziua 06 - 05.02.2020 - Parcul Național Satpura – Parcul Național Bandhavgarh

De dimineață mai putem ieși la o tură scurtă de fotografiat în jurul locului de cazare, iar după mic dejun plecăm către al doilea parc din tura noastră. Drumul este destul de lung, așa că o să facem o oprire pentru prânz în Jabalpur. Seara ajungem în Bandhavgarh. Cină și cazare la Kings Lodge.

•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.

•    Durata aproximativă a călătoriei: Satpura - Bandhavgarh: 400 km / 9h.

 

Ziua 07&08 - 06-07.02.2020 - Parcul Național Bandhavgarh

Înainte de răsăritul soarelui plecăm în căutarea tigrilor, în parcul care are una dintre cele mai mari rate de succes. Micul dejun o să îl avem în parc, iar la prânz ne întoarcem la lodge. După-amiază mergem într-o nouă tură de safari. A doua zi experimentăm practic același lucru, însă putem alege o regiune diferită din parc. Cină și cazare la Kings Lodge.

•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.

•    Durata aproximativă a călătoriei: plimbări prin parc cu mașina.

 

Ziua 09 - 08.02.2020 - Parcul Național Bandhavgarh - Jabalpur - New Delhi

De dimineață putem face o vizită într-un sat de lângă zona în care suntem cazați, pentru a vedea și fotografia viața localnicilor. După micul dejun plecăm către Jabalpur, de unde zburăm mai departe către New Delhi. Ne cazăm la un hotel de lângă aeroport.

•    Mese incluse: mic dejun.
•    Durata călătoriei: Bandhavgarh - Jabalpur: 165 km / 3h; Jabalpur - New Delhi: 2h.

 

Ziua 10 - 09.02.2020 - New Delhi - Istanbul - București

După micul dejun plecăm mai departe către aeroport și luăm zborul către Istanbul și București.

•    Mese incluse: pe avion.
•    Durata aproximativa a călătoriei: New Delhi - Istanbul: 7h; Istanbul - București: 1:30h.

 

Acest program este unul orientativ, el putând fi modificat în funcție de vreme, de sfatul ghizilor locali sau de alți factori. Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:

 • biletul de avion și taxele de aeroport București - Istanbul - New Delhi și retur cu Turkish Airlines;
 • biletele de avion New Delhi - Bhopal și Jabalpur - New Delhi cu o companie locală;
 • cazarea și masa la lodge (pe toată șederea în safari,  după specificațiile din program);
 • transportul pentru toată perioada și combustibilul aferent;
 • plimbare cu canoe și barcă în Satpura;
 • taxe de intrare în parcurile naționale din India;
 • instruirea și suportul de la photo tour asigurat de Dan Dinu.


Taxa nu include:

 • viza pentru India de aproximativ 85 euro/persoana ce se obține online;
 • costuri suplimentare pentru depășirea cotei la bagajul de mână și cel de cală pentru avionul intern; 
 • bacsiș pentru ghizi;
 • patru mese după cum se specifică în program;
 • asigurarea medicală;
 • băuturile din timpul meselor și alte cheltuieli personale;
 • asigurarea storno a călătoriei.


Modalitatea de plată

Prețul acestei ture de safari este calculat pentru un număr de 11 persoane. În cazul în care grupul va fi mai mic, prețul se poate recalcula. Pentru un grup de 7 persoane, costul este de 2650 euro. După înscriere, o să primiți o factură proformă din partea agenției de turism partenere pentru plata unui avans de 600 euro din prețul final. Agenția se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale, cazare și tot ce mai este nevoie ca tura să se desfășoare în siguranță. Restul de plată se împarte după termenele de mai jos. 

 

Termene de plata:

 • plata unui avans de 600 euro la înscriere;
 • 50% din suma rămasă până la 01 iunie 2019;
 • plata finală până la 01 octombrie 2019.


Anulare

În cazul în care participantul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice, se vor percepe următoarele penalizări datorate agenției organizatoare:

 • Pentru anulări cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50%;
 • Pentru anulări în intervalul 16 - 30 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 75 %;
 • Pentru anulări cu mai puțin de 16 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %;
 • Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.

Recomandăm încheierea asigurării storno a călătoriei pentru a evita penalizările în cazul unor situații neplăcute care să vă oblige să renunțați la călătoria rezervată. Asigurarea storno se încheie în ziua înscrierii la tura foto și costă 1,5% din valoarea totală a excursiei.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Documentele necesare călătoriei:

 • pașaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii din călătorie;
 • viza de intrare în India ce se obține online;
 • asigurarea medicală.


Reglementări în parcurile naționale:

 • permisele pentru safari se obțin cu trei luni în avans de la data deschiderii parcurilor, așa că este bine să completăm grupul cât mai devreme ca să le putem obține și să avem mai multă flexibilitate în alegerea zonelor pe care să le vizităm. Permisele sunt individuale și partenerii noștri locali vor face toate demersurile pentru obținerea lor;
 • deplasarea în parcuri se face numai pe drumuri autorizate și după un program strict, ce trebuie respectat de fiecare vizitator. Accesul în anumite zone se face pe baza permisului obținut în avans, iar traseele sunt stabilite în ziua fiecărei vizite în parte. La o anumită oră toate mașinile trebuie să ajungă la un loc central pentru check in. Acest fapt implică un anumit ritm de mers cu mașina și un anumit orar ce trebuie respectat;
 • există un număr limitat de mașini pe fiecare traseu din parc, iar din acest motiv este posibil ca nu toate mașinile grupului nostru să aibă exact același traseu. Facem însă eforturi să nu existe această problemă. Trainer-ul va schimba mașina în care merge pentru a putea sta cu fiecare participant în parte;
 • toate aceste reglementări sunt create pentru a pune cât mai puțină presiune pe habitatul și pe viața tigrilor și nu depind de noi sau de partenerul local.

 

Sfaturi medicale:

 • pentru regiunea din India pe care o vizităm nu sunt necesare vaccinuri speciale sau medicamente specifice.


Alte observații:

 • în funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului;
 • organizatorii nu răspund în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

 

Termeni și condiții

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate permanent și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărei activități. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care se va valida înscrierea.

Vârsta minimă de participare este de 18 ani.

Acest photo tour include deplasări cu mașini descoperite de safari și cu canoe și barcă așa că este dedicat celor ce nu au probleme de sănătate în aceasta privință. Participarea în aceste ture se face pe propria răspundere.

Acceptarea condițiilor prezentate pe site se face implicit de către participanții la această activitate odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Confidențialitate

SC PHOTOLIFE SRL și SC EXPLORE TRAVEL SRL se angajează să presteze servicii de calitate către participanți. Toate informațiile personale furnizate de către participanți, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile noastre și nu vor fi înstrăinate unor terți.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Durată

10 zile (31 ianuarie - 09 februarie)

Tematică

Fotografia wildlife.

 

Termene de plată:

 • plata unui avans de 600 euro la înscriere;
 • 50% din suma rămasă până la 01 iunie 2019;
 • plata finală până la 01 octombrie 2019.

 

Număr de participanți

Pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a acestui photo tour și pentru condiții optime de fotografiere din barcă, numărul maxim de participanți admiși este 11.

Cazare

Hotel și lodge tradițional în parcurile naționale, în camere cu două paturi cu baie proprie.

 

Dificultate

Acest photo tour nu ridică probleme de dificultate fizică, însă include deplasări cu mașina deschisă de safari și canoe, deci este bine să nu aveți probleme legate de acest aspect.

 

Nivel de cunoștințe

Acest photo tour se adresează celor care își doresc să aprofundeze în special cunoștințele despre fotografia wildlife.

Echipament necesar

Nu este obligatoriu să aveți un aparat foto performant ca să veniți în acest photo tour, însă pentru rezultate cât mai bune este recomandat un obiectiv cu distanța focală minimă de 300mm. Pentru cei care nu dețin echipamentul necesar, există posibilitatea închirierii acestuia de la partenerii noștri.

 

Ce vei învăța la acest photo tour:

 • cum se fotografiază animalele și ce setări se folosesc;
 • care sunt cele mai bune metode de focalizare;
 • cum să folosim lumina în avantajul nostru;
 • cum să realizăm imagini armonioase vizual;
 • tehnici de abordare creativă;
 • cum să judecăm corect o imagine;
 • cum se editează o fotografie;
 • despre etică și despre fotografia documentară;
 • și multe altele. 

Remus Daniel MUNTEANU

Wildlife în India

A fost o experiență interesantă, mai ales din punct de vedere culinar și mai puțin fotografic (acum sunt răutăcios pentru că eu nu am văzut tigrii). Mâncarea a fost extraordinară. Mă așteptam să mă întorc mai gras de acolo, dar nu a fost așa. Animalele nu sunt...