Colinele Transilvaniei

6
IUN 2019

Colinele Transilvaniei
Viscri | Meșendorf | Saschiz

4
zile

1400
lei

Trainer
Dan Dinu

Începutul de vară în Colinele Transilvaniei, locul în care au luat naștere comunitățile săsești cu ale lor biserici fortificate, este unul extrem de plăcut. Pajiștile sunt pline de flori, activitățile din sate sunt în plină desfășurare, vremea este mai mult decât plăcută, iar oportunitățile pentru fotografie se găsesc din plin.

Te invităm la o plimbare prin Viscri, Meșendorf, Criț și Saschiz, pentru a descoperi peisajul care dă farmec Transilvaniei și pentru a întâlni oamenii acestor locuri.

Informații importante și utile:

 • taxa include masa și cazarea, în camere cu două paturi și baie, pe toată durata workshop-ului;
 • ședințe foto cu meșterii din zonă;
 • studierea filtrelor fotografice și a altor echipamente;
 • ședință specială pentru feedback pe imaginile realizate;
 • curățarea gratuită a senzorului pentru participanți;
 • trainer cu experiență de 12 ani în susținerea de cursuri, workshop-uri și ture foto;
 • vârsta minimă de participare este 18 ani.

 

Workshop-ul pe care îl susținem are trei părți distincte. Prima dintre ele este una teoretică și va fi prezentată în prima seară sub forma unui slideshow cu informații, fotografii și studii de caz. A doua parte este una practică și constă în două ture foto pe teren de câte o zi, pentru a fotografia peisajul rural al zonei și pentru a vizita bisericile fortificate și oamenii locului. Ultima parte este una în care vom putea vizualiza imaginile create și veți putea primi un feedback. De asemenea vom discuta despre oportunitățile ivite pe parcursul turelor. Pe lângă toate acestea, vor mai fi bineînțeles discuții despre tehnici de editare a imaginilor și despre arhivarea și indexarea acestora.

 

Oportunități fotografice

Pe parcursul acestui workshop vom putea fotografia peisajul interesant din inima Transilvaniei, cu pajiștile specifice, presărate cu sate și biserici fortificate. Natura de pe aceste pajiști este cu totul deosebită, fiind un habitat pentru foarte multe specii de flori și insecte, un loc care a dispărut din foarte multe alte zone ale Europei. O să mai fotografiem locuitorii zonei, fie la activitățile cotidiene, fie în ședințe foto cu meșterii locului. O să avem ocazia să fotografiem și în ora albastră la biserica fortificată din Saschiz (Monument Unesco), dar și să ne bucurăm de fiecare răsărit și apus de soare pe dealurile din zonă.

 

Trainer

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada workshop-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj, fie el antropic sau natural, și cunoștințele acumulate în multe ture foto și proiecte,  vă vor fi utile pentru a învăța mai mult despre acest gen fotografic, într-un decor cum nu se poate mai generos.

Trainerul nostru este pasionat de aceste peisaje rurale specifice și a vizitat de nenumărate ori această zonă, încă de prin 2008. Experiența lui fotografică este dobândită atât în turele și proiectele realizate în țară, cât și în cele realizate în Iordania, Scoția, Franța, Noua Zeelandă, India, Vietnam, Kenya, Uganda sau Namibia, unde s-a concentrat și pe fotografia de peisaj antropic sau pe fotografia documentară sau de portret. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net.

 

Avantaje și beneficii

Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 • Participanții beneficiază de testare gratuită de camere foto și obiective Nikon.
 • Participanții beneficiază de prețuri preferențiale în magazinul F64.
 • Participanții primesc un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.
 • La workshop participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.
 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.
 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la workshop, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.

 

Cazare și masă

Cazarea se va face la Meșendorf Gasthaus, o pensiune foarte elegantă, în camere cu două paturi și baie proprie. Masa se servește la restaurantul pensiunii și include toate mesele începând cu joi seara și terminând cu duminică la prânz.

 

Transport

Dacă veniți cu mașina personală dinspre Brașov sau Sighișoara, urmați DN13 (E60) până în dreptul localității Criț, de unde se ajunge în Meșendorf. O să primiți desigur mai multe detalii despre localizarea pensiunii. Dacă veniți cu un mijloc de transport în comun vă rugăm să ne spuneți acest lucru și vedem cum putem aranja să ajungeți la pensiune.

 

Echipament

Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest workshop. În privința echipamentului fotografic aveți nevoie de un aparat de fotografiat compact, mirrorless sau DSLR. Un obiectiv superangular ne va ajuta pentru fotografia de peisaj și arhitectură, iar un teleobiectiv sau un obiectiv fix de portret va fi util pentru oameni. Dacă aveți un obiectiv macro și vă pasionează acest subiect, pajiștile în această perioadă oferă nenumărate subiecte fascinante. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă, sticla cu apă, etc.). Cei care dețin un laptop sunt rugați să îl aducă pentru ușurarea ședințelor de feedback pe imagini.

În privința echipamentului personal, această tură necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o geacă sau pelerină de ploaie sau vânt. În principiu, în perioada desfășurării turei este destul de cald, dar deseori temperatura poate scădea mai ales dimineața. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți și niște haine mai călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. O pereche de bocanci poate fi utilă mai ales dimineața, când iarba este udă și sunt șanse foarte mari să ne udăm. Mai multe informații despre echipament o să primiți înainte de tură.

 

Program

Joi
16:00    Întâlnirea la pensiune și prezentarea activităților.
18:00    Seminar teoretic.
20:00    Cină urmată de discuţii libere.

Vineri
05:00    Ședință foto la răsărit pe dealurile din Meșendorf.
07:00    Mic dejun la pensiune.
08:00    Sesiune foto în Viscri (biserică, sat, meșteri).
13:00    Servirea prânzului la o familie de localnici.
15:00    Sesiune foto în Viscri (dealurile din zonă, stână).
22:00    Cină târzie la pensiune.

Sâmbătă
05:00    Ședință foto la răsărit pe dealurile din Criț.
07:00    Mic dejun la pensiune.
08:00    Sesiune foto în Meșendorf și Criț (biserică, sat, localnici).
13:00    Servirea prânzului la pensiune.
15:00    Timp liber și lucru pe poze.
18:00    Cină la pensiune.
20:00    Ședință foto la apus și ora albastră la Saschiz.

Duminică
08:00    Mic dejun.
09:00    Selectarea imaginilor. Proiecţie cu fotografiile realizate. Discuții și feedback.
13:00    Servirea prânzului. Plecarea.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de la workshop;
 • cazarea și masa (pe toată șederea la workshop, începând cu cina de joi și terminând cu prânzul de duminică).

Taxa nu include:

 • transportul până la Meșendorf;
 • transportul local (îl facem împreună cu mașinile existente);
 • taxele de intrare la bisericile fortificate.

 

Modalitatea de plată

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor.

Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la întâlnirea de la activitatea la care v-ați înscris.

Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscrierea pe site sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.

Plata se poate face prin virament bancar în contul nostru. Mai multe informații despre plată și efectuarea ei o să primiți după înscriere.

 

Anulare / Reprogramare

Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la activitatea la care v-ați înscris cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea activității, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul activităților sale servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniul fotografic.

 

Termeni și condiții

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate permanent și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărei activități. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care se va valida înscrierea.

Vârsta minimă de participare este de 18 ani.

Participarea în aceste ture se face pe propria răspundere.

Acceptarea condițiilor prezentate pe site se face implicit de către participanții la această activitate odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Confidențialitate

SC PHOTOLIFE SRL și SC EXPLORE TRAVEL SRL se angajează să presteze servicii de calitate către participanți. Toate informațiile personale furnizate de către participanți, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile noastre și nu vor fi înstrăinate unor terți.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Durată

4 zile (joi - duminică)

Tematică

Fotografia de peisaj, arhitectură și oameni.

 

Număr de participanți

Pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a acestui workshop și pentru condiții optime de fotografiere și cazare, numărul maxim de participanți admiși este 11.

Cazare

Pensiune rurală elegantă din Meșendorf, în camere cu două paturi cu baie proprie.

 

Dificultate

Acest workshop nu ridică probleme de dificultate fizică, însă include deplasări pe jos, așadar este bine să nu aveți probleme legate de acest aspect.

 

Nivel de cunoștințe

Acest workshop se adresează celor care își doresc să aprofundeze în special cunoștințele despre fotografia de peisaj, natural și antropic, fotografia documentară și arhitectură tradițională. 

Echipament necesar

Nu este obligatoriu să aveți un aparat foto performant ca să veniți la acest workshop, însă pentru rezultate cât mai bune este recomandat un obiectiv superangular pentru peisaj și arhitectură și un teleobiectiv sau un obiectiv fix dedicat pentru portret. Filtrele fotografice pot fi și ele foarte utile pentru fotografia de peisaj.

 

Ce vei învăța la acest photo tour:

 • despre fotografia de peisaj și principalele ei caracteristici;
 • despre filtrele fotografice;
 • despre fotografia documentară (peisaj rural, tradiții, oameni);
 • cum să folosim lumina în avantajul nostru;
 • cum să realizăm imagini armonioase vizual;
 • tehnici de abordare creativă;
 • cum să judecăm corect o imagine;
 • cum se editează o fotografie;
 • și multe altele.