Coasta Spaniei

29
FEB 2020

Coasta Spaniei
Asturia & Biscaya

8
zile

1250
euro

Trainer
Dan Dinu

Nordul Spaniei are unele dintre cele mai spectaculoase peisaje de coastă din Europa, iar fluxul și refluxul oferă în acest loc o dinamică inedită. Golful Biscaya este renumit pentru furtunile lui, iar acest lucru se vede în peisajul spectaculos sculptat de valuri. Peșterile, arcadele, falezele impresionante și rocile cu forme inedite, vor fi doar o parte din subiectele noastre. Dacă mai punem la socoteală și delicioasa bucătărie a zonei, credem că am găsit rețeta perfectă pentru un photo tour alături de Dan Dinu.

Informații importante și utile:

 • avionul, transportul local și cazarea sunt incluse în preț;
 • grup restrâns de 7 participanți și condiții optime pentru învățare;
 • ture fără dificultate și locuri cu potențial fotografic deosebit;
 • studierea fotografiei cu timpi lungi de expunere și învățarea folosirii filtrelor;
 • trainer cu experiență de 12 ani în susținerea cursurilor și turelor foto;
 • curățarea gratuită a senzorului pe parcursul turei;
 • beneficii la achiziționarea de echipamente foto de la parteneri.

 

Termene de plată:

 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife;
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 decembrie 2019;
 • plata finală până la 01 ianuarie 2020.

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din nordul Spaniei este axat în special pe fotografierea peisajului de coastă. O să fotografiem atât în lumina de seară și dimineață cât și în ora albastră și vom urmări îndeaproape fluxul și refluxul pentru a fi mereu în locul potrivit la momentul potrivit. În perioadele în care nu suntem pe teren, o să putem discuta și anumite aspecte teoretice legate de fotografia de peisaj, sau vă puteți bucura de un feedback pe imaginile realizate, din partea lui Dan Dinu.

 

Oportunități fotografice

Pe parcursul acestui photo tour o să fotografiem peisajele spectaculoase de coastă din Asturia și Biscaya, aflate în nordul Spaniei. Mai puțin cunoscute și mai puțin aglomerate, plajele de aici sunt cu adevărat impresionante. O să ne pierdem printre arcade și tuneluri săpate de apă la Playa de las Catedrales sau Playa del Silencio, o să explorăm roci inedite dezvelite de reflux la Gueirua, o să ne jucăm cu prim-planuri formate din linii spectaculoase la Barrika sau Zumaia și o să ne bucurăm de viața marină abundentă din aceste locuri și de culorile minunate ale rocilor.

Nu este de lăsat deoparte nici bucătăria tradițională a zonei, bazată în special pe pește și fructe de mare, așa că o să degustăm și o paella autentică dacă tot suntem în zonă, într-un mic orășel port.

 

Despre trainer

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și cunoștințele acumulate în celelalte ture organizate în această zonă,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre acest tip fotografie, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos. Dan este specializat pe fotografia de peisaj, iar până acum a mai avut ocazia să fotografieze peisaje de coastă, mai mult sau mai puțin exotice, în Islanda, Norvegia, Scoția, Irlanda de Nord, Anglia, Spania, Italia și Noua Zeelandă. Toate cunoștințele lui vă vor fi puse la dispoziție.

Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

Avantaje și beneficii

Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 • Participanții beneficiază de testare gratuită de camere foto și obiective Nikon.
 • Participanții beneficiază de prețuri preferențiale în magazinul F64.
 • Participanții primesc un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.
 • La photo tour participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.
 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.
 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.

 

Cazare și masă

Pe perioada acestui photo tour, cazarea este asigurată în case tradiționale, unde beneficiem de camere cu două sau mai multe paturi, living, baie și bucătărie echipată complet pentru pregătirea meselor, sau la hotel. Mâncarea o putem procura de la un magazin din zonă și aveți ocazia ca la acest photo tour să testați și abilitățile culinare ale lui Dan Dinu. Cu alte cuvinte o să ne simțim ca acasă. O să mâncăm desigur și la restaurantele din zonă atunci când va fi cazul.

 

Avion

Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare, însă dacă intervin modificări de tarife o să fiți anunțați. Dacă rezervările sunt făcute din timp, putem cumpăra și biletele și o să evităm orice fel de surpriză. Zburăm întotdeauna cu o companie de linie (Lufthansa în acest caz), pentru a evita neplăcerile cauzate de anulările companiilor low-cost și de problemele cauzate la transportul în cabină a bagajelor foto, de obicei mai grele și mai voluminoase decât cele acceptate.

 

Transport

Transportul în Spania, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, se va face cu un microbuz închiriat. O să fie foarte ușor să ne deplasăm între zonele de fotografiat. Combustibilul este inclus în preț, în limita turelor din program.

 

Echipament

Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic este necesar un aparat de fotografiat compact sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot să le aducă pentru că peisajul zonei permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Este recomandat totuși un obiectiv superangular pentru peisajele de coastă și arhitectură și un teleobiectiv pentru detalii. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare, gradual neutru și neutru, chiar și de mai multe stop-uri pentru imaginile cu timp lung (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied (foarte important pentru imaginile cu timp lung) și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă de ploaie, sticlă cu apă etc.). Un laptop poate fi și el foarte util pentru descărcarea și stocarea imaginilor.

În privința echipamentului personal, tura foto necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o pereche de bocanci sau semighete mai robuste pentru zonele mai accidentate de pe coastă și pentru siguranța deplasării. Foarte necesară este o geacă sau pelerină de ploaie. În principiu în perioada desfășurării photo tour-ului temperaturile sunt destul de scăzute, iar în zonele de coastă unde bate vântul și este mai multă umezeală, poate fi frig dimineața și seara. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți și niște haine mai călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec sau gecile umplute cu puf. O listă amănunțită a echipamentului necesar o să primiți înainte de plecare.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Ziua 01 - 29.02.2020 - București – Bilbao - Asturias

Plecarea din București se face la ora 06:00 și ajungem la Bilbao la 11:05, după o escală în Munchen. Ne recuperăm bagajele, ne luam mașina închiriată și pornim la drum către Asturias, cea mai verde zonă a Spaniei. După aproximativ 4h ajungem la destinație, în timp pentru a ne caza la o casă special închiriată doar pentru grupul nostru.

 

Ziua 02 - 01.03.2020 - Gueirua - Playa de Campiecho

Această zi o dedicăm explorării peisajului de coastă la reflux. Începem la răsărit cu una dintre cele mai spectaculoase plaje ale zonei, Gueirua, și continuăm până seara cu o pauză de masă. Chiar dacă pare mult doar pentru două plaje, nu numai momentele de răsărit și apus sunt spectaculoase, ci și perioadele de low tide când se pot explora aceste plaje în amănunt. Rocile sunt inedite și au uneori culori spectaculoase, numai bune pentru compoziții mai abstracte, iar bălțile formate în urma refluxului sunt pline de viață. Dacă mai punem la socoteală și grotele ce pot fi explorate tot la reflux, o să avem cu ce ne ocupa timpul.

 

Ziua 03 - 02.03.2020 - Playa del Aguilar - Playa del Silencio

Continuăm să fotografiem peisajul de coastă și mai putem merge la Castro de las Gaviotas sau la Playa del Aguilar. După amiază mergem la Playa del Silencio, un loc pe care o să îl explorăm până la apus.

 

Ziua 04 - 03.03.2020 - Playa de Portizuelo - Playa de las Catedrales

De dimineață mergem la un răsărit la Playa de Portizuelo, iar pe urmă ne continuăm drumul cu o scurtă pauză la Playa de Coedo pentru niște detalii inedite, către o plajă mai îndepărtată dar care merită toată atenția noastră. Playa de las Catedrales este probabil cea mai spectaculoasă plajă a zonei și una dintre cele mai spectaculoase din Europa. Are numeroase grote și arcade care pot fi explorate și fotografiate la reflux. Acesta este și motivul pentru care o să îi dedicăm mai mult timp, pentru a vedea locul atât la flux cât și la reflux. Este ziua în care ne vom bucura la cină de o paella gătită așa cum trebuie, la un mic restaurant din portul Ribadeo, după care ne întoarcem la cazare.

 

Ziua 05 - 04.03.2020 - Cudillero - Zumaia

După un pic mai multă odihnă, mergem să explorăm orășelul port din zona în care suntem cazați și mai apoi pornim către o altă destinație a călătoriei noastre. Ne așteaptă un drum de 5h, însă trecem printre peisaje inedite în care avem pe de o parte coasta și pe de cealaltă munții. Putem să mai facem pauze fotografice acolo unde ni se pare interesant. După ce ne cazăm, seara o să o petrecem pe plaja de lângă Zumaia, o zonă inedită cu peisaje spectaculoase. Plaja are niște linii de rocă ce merg în mare, iar falezele înalte sunt și ele foarte spectaculoase, oferind locul ideal pentru apus. Seara putem să ne delectăm cu o cină la un restaurant pescăresc din zonă și mai apoi ne cazăm la hotel.

 

Ziua 06 - 05.03.2020 - Playa de Sakoneta - Atxabiribil

După încă un răsărit de soare pe plaja de la Sakoneta, unde să descoperim Geoparcul Basque Coast, mergem către ultimul loc din tura noastră, Barrika Coast. Seara o petrecem pe plaja de la Atxabiribil. Ne cazăm la un hotel din zonă.

 

Ziua 07 - 06.03.2020 - San Juan de Gaztelubatxe - Barrika Coast

De dimineață mergem pentru un răsărit la San Juan de Gaztelugatxe, o abație ridicată pe o insulă în mare, la care ajunge un pod inedit. Continuăm cu o vizită în Bermeo, un orășel port unde o să putem lua un mic dejun excelent la una dintre micile terase de pe malul mării. Coasta din zona Barrika vine cu un peisaj inedit, iar rocile sunt asemeni unor spinări de dinozauri ce șerpuiesc frumos înspre mare. O să putem explora acest peisaj pe îndelete la reflux, iar seara o petrecem desigur tot pe plajă.

 

Ziua 08 - 07.03.2020 - Bilbao - București

De dimineață ne pregătim pentru zborul spre casă, avionul nostru pleacă la 11:50 și ajunge la București la 17:50, după o escală în Munchen.

 

Acest program este unul orientativ, el putând fi modificat în funcție de vreme sau de alți factori.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:

 • biletul de avion și taxele de aeroport București - Bilbao și retur cu o companie de linie (în cazul în care se modifică prețul avionului sau se schimbă orarul de zbor, pot interveni modificări la tariful de baza, lucru ce se va anunța din timp participanților. Putem rezolva această problema prin rezervarea și cumpărarea biletelor din timp);
 • cazarea la case tradiționale în camere cu două sau mai multe paturi, sau la hotel;
 • transportul local și combustibilul în limita turelor din program;
 • instruirea și suportul de la photo tour.

 

Taxa de participare nu include:

 • mâncarea pe toată perioada photo tour-ului (putem să ne luăm mâncare la comun și să gătim în locația unde suntem cazați sau putem alege să mâncăm la restaurant);
 • asigurarea de călătorie obligatorie;
 • alte cheltuieli personale.

 

Termene de plată:

 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife;
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 decembrie 2019;
 • plata finală până la 01 ianuarie 2020.

 

Modalitatea de plată

După formarea grupului, o să încercăm să găsim cele mai bune tarife pentru biletele de avion. Plata avansului, mai puțin costul biletului de avion, dacă acesta a fost deja achiziționat și plata finală, vor fi efectuate după termenele de mai sus.

Plata acestui photo tour va fi făcută către agenția noastră de turism parteneră, ce se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale și cazare. Locurile se ocupa în ordinea primirii confirmărilor de plata, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

Mai multe informații despre plată și o eșalonare mai exactă o să primiți după formarea grupului.

 

Anulare

În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:

 • Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 25%
 • Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 % 
 • Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %
 • Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul photo tour-ului servicii fotografice de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioară a participanților și le vor imbunătăți cunoștințele în domeniu.

Toate informațiile furnizate de către participanți la photo tour, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nicio forma înstrăinate unor terți.

 

Înscrierea

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate constant și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui photo tour. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

Termene de plată:

 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife;
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 decembrie 2019;
 • plata finală până la 01 ianuarie 2020.

 

Modalitatea de plată

După formarea grupului, o să încercăm să găsim cele mai bune tarife pentru biletele de avion. Plata avansului, mai puțin costul biletului de avion, dacă acesta a fost deja achiziționat și plata finală, vor fi efectuate după termenele de mai sus.

Plata acestui photo tour va fi făcută către agenția noastră de turism parteneră, ce se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale și cazare. Locurile se ocupa în ordinea primirii confirmărilor de plata, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

Mai multe informații despre plată și o eșalonare mai exactă o să primiți după formarea grupului.

 

Anulare

În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:

 • Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 25%
 • Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 % 
 • Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %
 • Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la tura foto odată cu completarea formularului de înscriere.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Durată

8 zile (28 februarie - 07 martie 2020)

Tematică

Fotografia de peisaj și fotografia macro.

 

Termene de plată

 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife;
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 decembrie 2019;
 • plata finală până la 01 ianuarie 2020.

 

Număr de participanți

Pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a acestui photo tour, numărul maxim de participanți admiși este 7.

Cazare

Casă de vacanță închiriată special pentru grupul nostru, care are camere cu două sau mai multe paturi, bucătărie, living, băi și hotel.

Transport

Avion și microbuz (8+1 locuri).

 

Dificultate

Turele din această tură foto nu sunt dificile și nu aveți nevoie de o pegătire specială.

 

Nivel de cunoștințe

Acest photo tour se poate urma indiferent de cunoștințele pe care le aveți în domeniul fotografic sau de echipamentul foto pe care îl dețineți. Nu vă putem promite că o să plecați acasă mai buni fotografi, dar vă putem promite că vom face tot posibilul să evoluați atât tehnic cât și creativ.

Echipament necesar

Nu este obligatoriu să aveți un aparat foto performant ca să veniți în acest photo tour, însă pentru rezultate cât mai bune este recomandat un aparat foto DSLR sau mirrorless și două obiective, unul superangular și un teleobiectiv. Este util și un obiectiv de macro dacă vă pasionează lumea detaliilor, o să avem din plin în această tură. Ar mai fi necesare câteva filtre, în special polarizare, gradual neutru și neutru, dacă vreți să învățați mai multe despre cum se folosesc, și un trepied.

 

Ce vei învăța la acest photo tour:

 • cum să fotografiezi peisajul de coastă;
 • cum să folosești filtrele fotografice;
 • cum să creezi imagini cu timp lung de expunere;
 • cum să studiezi prim-planul pentru compoziții creative;
 • și multe altele.