Aventură în Noua Zeelandă

25
NOI 2024

Aventură în Noua Zeelandă
Mount Cook | Milford Sound | Insula de Sud

0
LOCURI LIBERE

16
zile

*
euro

Trainer
Dan Dinu

Înscriere
până la 25 noiembrie 2024

Ce ai spune dacă te-am invita la o aventură la capătul lumii, în lumea fabuloasă din Noua Zeelandă? Este un loc de vis, în care un fotograf de peisaj este provocat la fiecare pas. De la vârfurile Alpilor Sudici la plaja superbă de la Wharariki, de la păduri subtropicale la o faună unică, de la celebrul Milford Sound și până la monoliții de la Moeraki, îți promitem o călătorie de neuitat. Ce zici? Te-am convins?

Informații importante și utile:

 • avionul, transportul local și cazarea sunt incluse în preț;
 • grup restrâns de 7 participanți și condiții optime pentru învățare;
 • ture fără dificultate mare și locuri cu potențial fotografic deosebit;
 • studierea fotografiei cu timpi lungi de expunere și învățarea folosirii filtrelor;
 • trainer cu experiență de 13 ani în susținerea cursurilor și turelor foto;
 • curățarea gratuită a senzorului pe parcursul turei;
 • beneficii la achiziționarea de echipamente foto de la parteneri.

 

Termene de plată:

 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife;
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 mai 2020;
 • plata finală până la 01 septembrie 2020.

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Noua Zeelandă este axat în special pe fotografierea peisajului în toată splendoarea lui, dar și a animalelor sălbatice unice ale acestui loc. În perioadele în care nu suntem pe teren, o să putem discuta și anumite aspecte teoretice legate de fotografie, sau vă puteți bucura de un feedback pe imaginile realizate, din partea lui Dan Dinu.

 

Oportunități fotografice

Pe parcursul acestui photo tour o să fotografiem peisajele spectaculoase din insula de sud a Noii Zeelande. Mai diversificată și mai sălbatică decât insula de nord, zona cuprinde atât peisaje montane uimitoare, cât și păduri subtropicate temperate sau peisaje de coastă impresionante. O să mergem pe cărări de munte în Parcul național Aoraki/Mount Cook și o să fotografiem cel mai înalt vârf al Alpilor Sudici oglindit în lacurile Hooker sau Matheson și o să ne bucurăm de prezența ghețarilor, aflați la doar câțiva kilometrii de coastă. O să vedem păduri impresionante și formațiuni de rocă interesante în Parcul național Kahurangi și în Catlins, o să fotografiem peisajele de coastă de la Wharariki și Moeraki și o să ne bucurăm de abundența de animale unice ale insulei. Nu în ultimul rând, o să ne aventurăm în Milford Sound, un fiord spectaculos, declarat Monument Unesco.

 

Pentru a înțelege mai bine complexitatea acestei călătorii fotografice, vă invităm să vedeți o proiecție realizată de Dan Dinu în 2013, după prima vizită în acest loc. De asemenea, puteți vedea și cum a fost în prima noastră tură din Noua Zeelandă.

Aotearoahttps://vimeo.com/dandinu/aotearoa

Making of - https://vimeo.com/dandinu/aotearoa-makingof

 

Despre trainer

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și wildlife și cunoștințele acumulate în cealaltă tură foto organizată în această zonă,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre aceste genuri fotografice, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos. Dan este specializat pe fotografia de natură, iar până acum a mai avut ocazia să fotografieze în Islanda, Norvegia, Scoția, SUA, Iordania, Vietnam, Uganda, Kenya și Namibia. Toate cunoștințele lui vă vor fi puse la dispoziție.

Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

 

Avantaje și beneficii

Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.

 • Participanții beneficiază de testare gratuită de camere foto și obiective Nikon.
 • Participanții beneficiază de prețuri preferențiale în magazinul F64.
 • Participanții primesc un discount de 20% pentru orice serviciu de înrămare profesională comandat pe site-ul www.arta-inramarii.ro.
 • La photo tour participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită cu produse Visible Dust.
 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.
 • Cele mai frumoase imagini realizate de către participanții la turele noastre foto, fie ele ture de la curs, workshop-uri sau photo tour-uri, vor fi publicate în revista PhotoLife magazine.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.

 

Cazare și masă

Pe perioada acestui photo tour, cazarea este asigurată în căsuțe de vacanță închiriate special pentru grup sau la hotel. În unele căsuțe avem și condiții să ne gătim, așa că mâncarea o putem procura la comun. O să mâncăm desigur și la restaurant atunci când va fi cazul.

 

Avion

Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare, însă dacă intervin modificări de tarife o să fiți anunțați. Dacă rezervările sunt făcute din timp, putem cumpăra și biletele și o să evităm orice fel de surpriză. Zburăm întotdeauna cu o companie de linie, pentru a evita neplăcerile cauzate de anulările companiilor low-cost și de problemele cauzate la transportul în cabină a bagajelor foto, de obicei mai grele și mai voluminoase decât cele acceptate.

 

Transport

Transportul în Noua Zeelandă, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, se va face cu un microbuz închiriat. O să fie foarte ușor să ne deplasăm între zonele de fotografiat. Combustibilul este inclus în preț, în limita turelor din program.

 

Echipament

Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic este recomandat un aparat de fotografiat mirrorless sau DSLR. Cei ce au mai multe obiective pot să le aducă pentru că peisajul zonei permite fotografierea cu orice focală iar abordările sunt total diferite. Este recomandat totuși un obiectiv superangular pentru peisaj și un teleobiectiv pentru detalii și animale. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare, gradual neutru și neutru, chiar și de mai multe stop-uri pentru imaginile cu timp lung (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor, trepied (foarte important pentru imaginile cu timp lung) și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă de ploaie, sticlă cu apă etc.). Un laptop poate fi și el foarte util pentru descărcarea și stocarea imaginilor.

În privința echipamentului personal, tura foto necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o pereche de bocanci pentru zonele mai accidentate de pe coastă și pentru siguranța deplasării. Foarte necesară este o geacă sau pelerină de ploaie. În principiu în perioada desfășurării photo tour-ului temperaturile sunt destul de ridicate, însă va fi mai frig dimineața și seara. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți și niște haine mai călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec sau gecile umplute cu puf. O listă amănunțită a echipamentului necesar o să primiți înainte de plecare.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Programul pe zile va fi disponibil în curând, mai jos aveți zonele principale pe care o să le vizităm:

 • Parcul național Aoraki/Mount Cook (Hooker Lake, Tasman Valley);
 • Parcul național Kahurangi (Oparara Basin, Moria Gate);
 • Parcul național Westland (Matheson Lake, Fox Glacier, Okarito Lagoon);
 • Parcul național Fiordland (Milford Sound, Te Anau);
 • Parcul național Paparoa (Punakaiki, Fox River Valley)
 • Parcul forestier Catlins, Wanaka Lake, Roy's Peak, Moeraki Boulders, Otago, Wharariki Beach etc.

Taxa de participare include:

 • biletul de avion și taxele de aeroport București - Christchurch și retur cu o companie de linie (în cazul în care se modifică prețul avionului sau se schimbă orarul de zbor, pot interveni modificări la tariful de baza, lucru ce se va anunța din timp participanților. Putem rezolva această problema prin rezervarea și cumpărarea biletelor din timp);
 • cazarea în case de vacanță în camere cu două sau mai multe paturi și la hotel;
 • transportul local și combustibilul în limita turelor din program;
 • instruirea și suportul de la photo tour.

 

Taxa de participare nu include:

 • mâncarea pe toată perioada photo tour-ului (putem să ne luăm mâncare la comun și să gătim în locația unde suntem cazați sau putem alege să mâncăm la restaurant);
 • excursii opționale, unde o să fie cazul și intrările în anumite rezervații;
 • asigurarea de călătorie obligatorie;
 • alte cheltuieli personale.

 

Termene de plată:

 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife;
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 mai 2020;
 • plata finală până la 01 septembrie 2020.

 

Modalitatea de plată

După formarea grupului, o să încercăm să găsim cele mai bune tarife pentru biletele de avion. Plata avansului, mai puțin costul biletului de avion, dacă acesta a fost deja achiziționat și plata finală, vor fi efectuate după termenele de mai sus.

Plata acestui photo tour va fi făcută către agenția noastră de turism parteneră, ce se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale și cazare. Locurile se ocupa în ordinea primirii confirmărilor de plata, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

Mai multe informații despre plată și o eșalonare mai exactă o să primiți după formarea grupului.

 

Anulare

În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:

 • Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 25%
 • Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 % 
 • Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %
 • Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul photo tour-ului servicii fotografice de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioară a participanților și le vor imbunătăți cunoștințele în domeniu.

Toate informațiile furnizate de către participanți la photo tour, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nicio forma înstrăinate unor terți.

 

Înscrierea

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate constant și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui photo tour. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care vi se va valida înscrierea.

 

Termene de plată:

 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife;
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 mai 2020;
 • plata finală până la 01 septembrie 2020.

 

Modalitatea de plată

După formarea grupului, o să încercăm să găsim cele mai bune tarife pentru biletele de avion. Plata avansului, mai puțin costul biletului de avion, dacă acesta a fost deja achiziționat și plata finală, vor fi efectuate după termenele de mai sus.

Plata acestui photo tour va fi făcută către agenția noastră de turism parteneră, ce se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale și cazare. Locurile se ocupa în ordinea primirii confirmărilor de plata, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.

Mai multe informații despre plată și o eșalonare mai exactă o să primiți după formarea grupului.

 

Anulare

În cazul în care participantul renunță din vina sa la photo tour, se vor percepe următoarele penalizări, începând cu 60 de zile înainte de data plecării:

 • Pentru anulări în intervalul 60 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 25%
 • Pentru anulări în intervalul 29 - 15 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50 % 
 • Pentru anulări cu mai puțin de 14 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %
 • Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.

 

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la tura foto odată cu completarea formularului de înscriere.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Durată

aprox. 16 zile

Tematică

Fotografia de peisaj și wildlife.

 

Termene de plată

 • plata biletului de avion, după formarea grupului, pentru a beneficia de cele mai bune tarife;
 • plata avansului de 50% (din care se scade costul avionului, dacă a fost deja plătit) până la 01 mai 2020;
 • plata finală până la 01 septembrie 2020.

 

Număr de participanți

Pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a acestui photo tour, numărul maxim de participanți admiși este 7.

Cazare

Case de vacanță închiriate special pentru grupul nostru sau hotel.

Transport

Avion și microbuz (8 locuri).

 

Dificultate

Turele din această tură foto necesită câteva trasee de drumeție de dificultate moderată.

 

Nivel de cunoștințe

Acest photo tour se poate urma indiferent de cunoștințele pe care le aveți în domeniul fotografic sau de echipamentul foto pe care îl dețineți. Nu vă putem promite că o să plecați acasă mai buni fotografi, dar vă putem promite că vom face tot posibilul să evoluați atât tehnic cât și creativ.

Echipament necesar

Nu este obligatoriu să aveți un aparat foto performant ca să veniți în acest photo tour, însă pentru rezultate cât mai bune este recomandat un aparat foto DSLR sau mirrorless și două obiective, unul superangular și un teleobiectiv, mai ales dacă vreți să fotografiați animale. Ar mai fi necesare câteva filtre, în special polarizare, gradual neutru și neutru, dacă vreți să învățați mai multe despre cum se folosesc, și un trepied.

 

Ce vei învăța la acest photo tour:

 • cum să fotografiezi peisajul, fie el montan sau de coastă;
 • cum să folosești filtrele fotografice;
 • cum să creezi imagini cu timp lung de expunere;
 • cum să studiezi prim-planul pentru compoziții creative;
 • cum să fotografiezi animalele;
 • și multe altele.

Making of
Aventură în Noua Zeelandă 2013