Safari în Kenya

3
FEB 2023

Safari în Kenya
Meru, Samburu, Lake Nakuru & Bogoria

0
LOCURI LIBERE

11
zile

3550
euro

Trainer
Dan Dinu

Înscriere
până la 3 februarie 2023

Cine nu a visat măcar o dată la explorarea savanelor africane, la întâlnirea cu unele dintre cele mai emblematice animale și la aventurile care ne-au influențat copilăria? A venit vremea să îți faci bagajele pentru o călătorie inedită, în sălbăticia Africii, unde să te poți bucura de un safari fotografic de excepție, pus la punct în detaliu într-unele dintre cele mai interesante zone din Kenya. Te așteptăm să călătorești, să descoperi și să fotografiezi minunata lume a savanei africane împreună cu noi.

Informații importante și utile:

 • avionul (Qatar Airways), transportul local și intrarea în parcurile naționale sunt incluse în preț;
 • taxa include de asemenea masa și cazarea la hotel și lodge pe toată durata turei;
 • două ture de safari pe zi, la răsărit și apus pentru lumina specială din aceste perioade;
 • grup restrâns și condiții bune de fotografiere din mașinile speciale de safari;
 • ghizi locali cu experiență, vorbitori de limbă engleză;
 • trainer cu experiență de 15 ani în susținerea cursurilor și workshop-urilor foto;
 • vârsta minimă de participare este de 18 ani.

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Kenya este axat în special pe fotografierea animalelor, chiar dacă o să ne mai concentram un pic atenția și asupra peisajului sau a oamenilor pe care îi întâlnim. În perioadele în care nu suntem pe teren, o să putem discuta și anumite aspecte teoretice legate de fotografierea animalelor, vom putea studia speciile văzute cu ajutorul ghidurilor de specialitate, sau vă puteți bucura de un feedback pe imaginile voastre, din partea lui Dan Dinu.

 

Termene de plata:

 • plata unui avans de 1.000 euro la înscriere;
 • plata finală până la 15 ianuarie 2023.

 

Oportunități fotografice

Pe parcursul acestui safari, o să putem fotografia majoritatea animalelor simbolice ale Africii, dar și peisajul interesant al savanelor din Meru, cu celebrii acacia, peisajele lacustre de la Nakuru sau Bogoria și ineditul peisaj arid din Samburu. În acestă rezervație o să ne axăm pe turmele sălbatice de elefanți și pe animalele din această zonă mai aridă, cum ar fi zebrele, atât specia comună cât și Grevy, mult mai rară. Vom putea vedea și alte animale deosebite, cum ar fi Gerenuk, Kudu sau frumoasa antilopă Oryx. Animalele de pradă sunt și ele prezente, așa că avem șansa să vedem lei, gheparzi și leoparzi, iar dacă avem noroc, sunt șanse mari să întâlnim și câinele sălbatic african, cel mai eficient prădător din lume.

 

La Lacul Nakuru o să ne concentrăm în special pe păsările flamingo, pe rinoceri, atât cel alb cât și cel negru, pe cale de dispariție, pe girafe, în special specia Rotchild, mult mai rară, și pe leoparzi. La Nakuru o să întâlnim și foarte multe specii de păsări de apă. La Lacul Bogoria putem admira peisajul vulcanic și lacurile caustice și vom putea fotografia animalele care au reușit să trăiască în acest mediu ostil.

 

În Parcul Național Meru o să facem cunoștință cu savana africană, aici întâlnindu-ne cu o varietate de gazele și antilope, zebre, girafe, dar și carnivore precum lei, leoparzi, gheparzi, hiene și șacali. Acest parc este mai puțin vizital și aglomerat decât celelalte mult mai cunoscute, iar acest lucru ne va da ocazia să fotografiem în liniște. peisajul parcului este și el foarte interesant, oferind puncte de belvedere asupra savanei de aici.

 

Dacă o să avem ocazia sau dacă o să vă doriți, o să putem merge să fotografiem și un sat de Masai sau Samburu, unde să descoperim cultura și tradiția acestor civilizații interesante și exotice.

 

Trainer

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei wildlife și cunoștințele acumulate în celelalte ture organizate în astfel de zone,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre acest gen fotografic, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos.

Trainerul nostru este specializat pe fotografia de peisaj și wildlife, iar până acum a mai avut ocazia să fotografieze animale în Kenya, Uganda, Namibia, parcurile din SUA sau India. Alături de ghizii locali, Dan vă poate cu siguranță oferi sfaturi despre speciile pe care le întâlniți sau despre modul de abordare. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de călătorie. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.


Cazare și masă

Pe toată durata safari-ului cazarea și masa sunt asigurate la hotel și lodge-uri din parcuri. Aceste unități de cazare nu au aceeași clasificare ca hotelurile din orașe, însă oferă tot confortul necesar turiștilor, fiind construite cu materiale locale și în stil tradițional, însă păstrând facilitățile unui hotel. Fiecare camera are baie proprie, sistem de ventilație și plasă în jurul patului pentru a vă proteja de insecte. Lodge-urile dispun de restaurant, bar și chiar piscină.

Nu veți întâlni aer condiționat sau televizor, însă în anumite locații de cazare avem semnal la telefon sau Internet. Câteva zile departe de agitația cotidiană sunt binevenite și vă veți simți extrem de relaxați ascultând seara pe terasă sunetul naturii sau cântecele tradiționale ale localnicilor.

 

Avion

Prețul biletului de avion este inclus în taxa de participare. Compania cu care se zboara este Qatar Airways, iar orarul aproximativ este cel de mai jos:

03.02 - București 11:50 – Doha 17:30 / Doha 18:50 – Nairobi 00:15 (sosire în 04.02)
12.02 - Nairobi 17:55 – Doha 23:15 / Doha 01:40 – București 05:50 (sosire in 13.02)

 

Transport

Transportul în Kenya, de la plecarea din aeroport și până la sosirea înapoi în aeroport, este asigurată de organizatori. Deplasarea între parcuri și în safari, se va face cu mașini speciale ce pot oferi condiții optime de fotografiat, atât de pe fereastră, cât și de pe acoperișul ce se poate ridica. Mașinile au șase locuri, fiecare la geam pentru a putea fotografia și observa în voie.

 

Echipament

Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat DSLR sau mirrorless și un teleobiectiv cât mai lung pentru animale (recomandare noastră este un minim de 300mm). Mai sunt necesare un obiectiv superangular și niște filtre (în special polarizare și gradual neutru), dacă vreți să fotografiați peisaj. Alte accesorii utile: acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor și un rucsac pentru transport.


În privința echipamentului personal, tura de safari necesită un echipament adecvat. În principiu, în perioada desfășurării photo tour-ului este cald, așa că alegeți haine subțiri și comode, de culori cât mai neutre. Temperaturile nu depășesc 24-28 de grade, însă dimineața și seara poate fi mai răcoare. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți si o bluză mai călduroasă sau o jachetă subțire. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Foarte important este să aveți o șapcă sau pălărie  și ochelari de soare. Cremele de protecție solară și cele împotriva tânțarilor sunt și ele binevenite. O listă amănunțită a echipamentului necesar o să primiți înainte de plecare.

 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Ziua 01 - 03.02.2023 - București – Doha - Nairobi

Plecare din București spre Doha la ora 11:50. Sosire în Doha la ora 17:30 și escală scurtă până la ora 18:50 când se pleacă spre Nairobi, unde ajungem la 00:15. Ne cazăm peste noapte la hotel.

 

•    Mese incluse: pe avion.

•    Durata aproximativă a călătoriei: București - Doha: 4h 30min; Doha - Nairobi: 5h 30min.

 

Ziua 02 - 04.02.2023 - Nairobi - Parcul Național Meru

După micul dejun de la hotel ne îmbarcăm în mașinile speciale de safari și plecăm către Meru. Fiecare persoana are acces la geam, iar acoperișul mașinii se ridică pentru a permite pasagerilor să stea în picioare pentru a privi și fotografia. Deplasare spre nordul țării până în Parcul Național Meru unde ajungem în jurul prânzului. După masă o să ne putem bucura de o primă plimbare prin parc pentru a fotografia până la apus. Cazare la Ikweta Safari Camp.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
 

Zilele 03 & 04 - 05-06.02.2023 - Parcul Național Meru

Două zile pline pentru safari în Meru cu ture dimineața înainte de micul dejun și seara, pentru a profita de cea mai bună lumină. Cazare la Ikweta Safari Camp.

•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
 

Ziua 05 - 07.02.2023 - Parcul Național Meru - Samburu National Reserve

După micul dejun ne îmbarcăm într-o călătorie lungă către următoarea naostră destinație. După masa de prânz mergem într-o primă tură de safari în Samburu pentru a descoperi fauna și peisajul inedit al acestei zone. Cazarea se face la Samburu Simba Lodge.

•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
 

Ziua 06 - 08.02.2023 - Samburu National Reserve

La răsărit putem merge la o primă tură de safari, după care putem alege un mic dejun la pachet sau ne putem întoarce la lodge. Continuăm explorarea acestui parc, faimos pentru populația de feline mari, gheparzi, lei sau leoparzi. Cina și cazarea la Samburu Simba Lodge.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
 

Ziua 07 - 09.02.2023 - Samburu National Reserve - Lake Bogoria

După micul dejun plecăm cu prânzul la pachet prin marele Rift African către Lacul Bogoria. După amiază o să facem un safari în acest loc interesant pentru peisajul spectaculos și pentru fauna specială care s-a adaptat aici. Cina și cazarea la Lake Bogoria Spa Resort.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.
 

Ziua 08 - 10.02.2023 - Lake Bogoria - Lake Nakuru National Park

De dimineață mergem la o tură de safari la răsărit, iar mai apoi ne întoarcem pentru mic dejun. Plecăm mai departe către următoarea noastră destinație. Ajungem la Lake Nakuru pentru prânz și pentru un safari de după amiază. Cină și cazare o avem la Lake Nakuru Lodge.


•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.

 

Ziua 09 - 11.02.2023 - Lake Nakuru National Park

Această zi o dedicăm acestui parc în care există nenumărate posibilități de a fotografia păsări de apă, ambele specii de rinoceri, bivoli, leoparzi și girafe. Cină și cazare la Lake Nakuru Lodge.

•    Mese incluse: mic dejun, prânz și cină.

 

Ziua 10 - 12.02.2023 - Lake Nakuru National Park - Nairobi - Doha

După un safari scurt înainte de mic dejun, ne îndreptăm înapoi către Nairobi pentru zborul către casă la ora 17:55.


•    Mese incluse: mic dejun și cina pe avion.
 

Ziua 11 - 13.02.2023 - Doha - București

Continuarea călătoriei cu zborul de noapte de la Doha către București unde ajungem la 05:50.

 
•    Mese incluse: mic dejun, prânz, cina pe avion.

 

Acest program este unul orientativ, el putând fi modificat în funcție de vreme, de sfatul ghizilor locali sau de alți factori.

Taxa de participare include:

 • biletul de avion și taxele de aeroport București - Doha - Nairobi și retur cu Qatar Airways;
 • cazarea și masa la hotel și lodge (pe toată șederea în safari);
 • transportul cu mașini de safari pentru toată perioada și combustibilul aferent;
 • apă îmbuteliată pe parcursul călătoriei cu mașina în safari;
 • taxe de intrare în parcurile naționale din Kenya;
 • instruirea și suportul de la photo tour asigurat de Dan Dinu.


Taxa nu include:

 • viza pentru Kenya de aprox. 100 USD/persoana ce se obține online;
 • bacsiș pentru ghidul din safari aprox. 10 USD/persoană/zi;
 • alte bacșișuri pentru personalul de la hotel sau porteri;
 • vaccinurile și medicamentele recomandate pentru vizita în Kenya și asigurarea medicală;
 • băuturile din timpul meselor și alte cheltuieli personale;
 • asigurarea storno a călătoriei.

 

Modalitatea de plată

Prețul acestei ture de safari este calculat pentru un număr de 11 persoane. În cazul în care grupul va fi mai mic, prețul se poate recalcula. După înscriere, o să primiți o factură proformă din partea agenției de turism partenere pentru plata unui avans de 1.000 euro din prețul final. Agenția se ocupă de biletele de avion, serviciile de transport locale, cazare și tot ce mai este nevoie ca tura să se desfășoare în siguranță. Restul de plată se împarte după termenele de mai jos. 

 

Termene de plata:

 • plata unui avans de 1.000 euro la înscriere;
 • plata finală până la 15 ianuarie 2023.


Anulare

În cazul în care participantul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice, se vor percepe următoarele penalizări datorate agenției organizatoare:

 • Pentru anulări cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 50%;
 • Pentru anulări în intervalul 16 - 30 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizări 75 %;
 • Pentru anulări cu mai puțin de 16 zile calendaristice înainte de data plecării – penalizare 100 %;
 • Pentru biletele de avion, penalizările se percep în funcție de agenția de la care s-a cumpărat biletul.

Recomandăm încheierea asigurării storno a călătoriei pentru a evita penalizările în cazul unor situații neplăcute care să vă oblige să renunțați la călătoria rezervată. Asigurarea storno se încheie în ziua înscrierii la tura foto și costă 1,5% din valoarea totală a excursiei.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Documentele necesare călătoriei:

 • pașaport valabil încă 6 luni de la data întoarcerii din călătorie;
 • viza de intrare în Kenya ce se obține online;
 • certificat de vaccinare Covid sau test PCR făcut cu maxim 72h înainte;
 • asigurarea medicală.

 

Sfaturi medicale:

Covid - Nu există restricții pentru persoanele vaccinate, însă la intararea în țară se cere certificatul de vaccinare. Pentru cei nevaccinați este necesar un test PCR făcut cu maxim 72h înainte de călătorie.

Malaria - medicamentele anti-malarie sunt obligatorii pentru toți călătorii în Kenya. Există mai multe tipuri de medicamente anti-malarie. Cereți sfatul unui doctor înainte de cumpărarea medicamentelor. Tratamentul nu se recomandă femeilor însărcinate, iar pe perioada tratamentului femeile nu pot rămâne însărcinate!
Apa nu este potabilă în Kenya. Nu beți decât apă îmbuteliată și folosiți apa îmbuteliată și când vă spălați pe dinți.

Febra galbenă -  este deja eradicată în zonă, însă unii doctorii recomandă încă vaccinul împotriva ei. Acesta se poate face la centrele medicale private, însă nu este obligatoriu.

Vaccinurile pentru Hepatita A și B sunt opționale.


Alte observații:

 • în funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului;
 • agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

 

Termeni și condiții

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate permanent și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărei activități. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care se va valida înscrierea.

Vârsta minimă de participare este de 18 ani.

Acest photo tour include deplasări cu mașini speciale de safari pe teren accidentat, așa că este dedicat celor ce nu au probleme de sănătate în aceasta privință. Participarea în aceste ture se face pe propria răspundere.

Acceptarea condițiilor prezentate pe site se face implicit de către participanții la această activitate odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Confidențialitate

SC PHOTOLIFE SRL și SC EXPLORE TRAVEL SRL se angajează să presteze servicii de calitate către participanți. Toate informațiile personale furnizate de către participanți, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile noastre și nu vor fi înstrăinate unor terți.


Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Durată

11 zile (03-13 februarie)

Tematică

Fotografia wildlife.

 

Termene de plată:

 • plata unui avans de 1.000 euro la înscriere;
 • plata finală până la 15 ianuarie 2023.

 

Număr de participanți

Pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a acestui photo tour și pentru condiții optime de fotografiere din mașină, numărul maxim de participanți admiși este 11.

Cazare

Hotel și lodge tradițional în parcurile naționale, în camere cu două paturi cu baie proprie.

 

Dificultate

Acest photo tour nu ridică probleme de dificultate fizică, însă include deplasări lungi cu mașina de safari pe drumuri accidentate, deci este bine să nu aveți probleme legate de acest aspect.

 

Nivel de cunoștințe

Acest photo tour se adresează celor care își doresc să aprofundeze în special cunoștințele despre fotografia wildlife.

Echipament necesar

Nu este obligatoriu să aveți un aparat foto performant ca să veniți în acest photo tour, însă pentru rezultate cât mai bune este recomandat un obiectiv cu distanța focală minimă de 300mm. Pentru cei care nu dețin echipamentul necesar, există posibilitatea închirierii acestuia de la partenerii noștri.

 

Ce vei învăța la acest photo tour:

 • cum se fotografiază animalele și ce setări se folosesc;
 • care sunt cele mai bune metode de focalizare;
 • cum să folosim lumina în avantajul nostru;
 • cum să realizăm imagini armonioase vizual;
 • tehnici de abordare creativă;
 • cum să judecăm corect o imagine;
 • cum se editează o fotografie;
 • despre etică și despre fotografia documentară;
 • și multe altele. 

Making of
Safari în Kenya 2013