Wildlife în Delta Dunării

19
SEP 2024

Wildlife în Delta Dunării
Rezervația biosferei Delta Dunării

0
LOCURI LIBERE

4
zile

2300
lei

Trainer
Dan Dinu

Înscriere
până la 19 septembrie 2024

De cum te urci pentru prima dată într-o barcă și te avânți pe canalele Deltei, rămâi cu siguranță uluit în fața acestei zone pe care uneori nu o apreciem la adevărata ei valoare. Delta se remarcă în primul rând prin bogăția avifaunei, iar tura noastră foto se bazează în special pe acest aspect. Pe parcursul turei o să mergem în căutarea păsărilor, pe unele dintre cele mai frumoase și sălbatice lacuri și canale.

O experiență foto ce nu trebuie ratată, indiferent dacă îți place sau nu fotografia wildlife.

Informații importante și utile:

 • taxa include masa și cazarea, în camere cu două paturi și baie, pe toată durata photo tour-ului;
 • închirierea bărcii și combustibilul pentru toate turele sunt incluse în preț;
 • grup restrâns și deplasare cu o singură barcă pentru condiții optime de fotografiere a păsărilor;
 • studierea filtrelor fotografice și a altor echipamente;
 • curățarea gratuită a senzorului pentru participanți;
 • trainer cu experiență de 15 ani în susținerea de cursuri, workshop-uri și ture foto;
 • vârsta minimă de participare este 18 ani;
 • posibilitatea de închiriere de teleobiective sau achiziționarea de echipamente la prețuri speciale de la parteneri.

 

Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Deltă este axat în special pe fotografierea păsărilor, chiar dacă o să ne mai concentrăm un pic atenția și asupra peisajului. În prima seară o să definitivăm anumite aspecte tehnice și moduri de abordare, iar apoi în celelalte două zile o să ne concentrăm doar pe fotografiat și feedback.

 

Oportunități fotografice

Delta Dunării constituie cea mai mare zonă umedă din Europa și deține cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume. Are una dintre cele mai mari biodiversități din lume, peste 5.000 de specii, dintre care peste 300 sunt păsări, mai mult de jumătate dintre speciile prezente pe continent.

Pe parcursul photo tour-ului vom putea fotografia peisajul specific al Deltei, cu păduri inundate și canale spectaculoase, dar și cu lacurile pline de vegetație acvatică. Dimineața vom profita de lumina caldă pentru a da un plus de valoare acestor peisaje. Bineînțeles că nu pot lipsi păsările din fotografiile noastre. Vom merge în fiecare zi în căutarea lor și, cu puțin noroc, ne vor trece prin fața obiectivului: pelicani, lebede, cormorani, egrete, stârci și multe alte specii.

 

Trainer

Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și wildlife și cunoștințele acumulate în foarte multe ture realizate în Deltă,  vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre fotografie și speciile întâlnite, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos.

Trainerul nostru este specializat pe fotografia de peisaj și wildlife, iar Delta este unul dintre locurile lui preferate din România. Vine aici regulat de mai multe ori pe an încă de la prima vizită din 2008. Păsările sunt printre subiectele lui favorite și are o bogată experiență în ceea ce privește fotografia wildlife, dobândită atât în țară, cât și în Islanda, Noua Zeelandă, Kenya, Uganda și Namibia, unde s-a concentrat foarte mult pe acest aspect. Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.dandinu.net

Această tură este organizată împreună cu Iliuță Goean, fotograf, ghid și un foarte bun cunoscător al Deltei. Ne vom baza și pe experiența lui pentru a găsi cele mai interesante păsări și peisaje.

 

Avantaje și beneficii

Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto.

 • La photo tour participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită.
 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la photo tour, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.

 

Cazare și masă

Cazarea se face la o pensiune din Mila 23, în camere cu două paturi. Masa se servește în restaurantul pensiunii și include toate mesele începând cu joi seara și terminând cu duminică la mic dejun.


Transport

Întâlnirea participanților este în Tulcea, de unde vom fi preluați de o barcă pentru transfer la Mila 23. Mașinile personale se pot lăsa la debarcaderul de unde vom fi preluați, într-o parcare păzită.

 

Echipament

Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat compact sau DSLR și un teleobiectiv cât mai lung pentru păsări.  Cei care au un obiectiv superangular pot să îl aducă pentru fotografia de peisaj. Un obiectiv de macro poate fi și el util pentru flori și insecte. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor și un rucsac pentru transport în care să poată intra și câteva obiecte personale (geacă, sticla cu apă, etc.). Cei care dețin un laptop sunt rugați să îl aducă pentru ușurarea ședințelor de feedback pe imagini.

În privința echipamentului personal, tura în Deltă necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o geacă sau pelerină de ploaie sau vânt, mai ales pentru transportul cu barca sau în caz de vreme rea. Pentru că barca în care ne deplasăm este una descoperită, este bine să avem și o husă pentru rucsac să ne protejăm echipamentul foto. În principiu în perioada desfășurării turei este cald, dar deseori temperatura poate scădea mai ales seara și dimineața. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți haine călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea, și căciulă. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Foarte important este să aveți o șapcă sau pălărie și ochelari de soare. Cremele de protecție solară și cele impotriva tânțarilor sunt și ele binevenite.


Program

Joi
15:00    Întâlnirea participanților și tură foto pe drumul către pensiune.
19:00    Cazarea și prezentarea activităților. Ședință tehnică.
20:00    Cină și discuții.

Vineri
05:30    Sesiune foto la răsărit și mic dejun la pensiune.
10:00    Tura foto prin Delta.
13:00    Prânz la pensiune.
16:00    Tură foto până la apus de soare.
21:00    Cină și discuții.

Sâmbătă
05:30    Sesiune foto la răsărit și mic dejun la pensiune.
10:00    Vizualizarea imaginilor și feedback sau timp de odihnă.
13:00    Prânz la pensiune.
16:00    Tură foto până la apus de soare.
21:00    Cină și discuții.

Duminică
05:30    Sesiune foto la răsărit și mic dejun la pensiune.
09.30    Plecarea și tură foto pe drumul de întoarcere.

Acest program este unul orientativ și poate fi modificat în funcție de vreme, oportunități fotografice ivite sau alți factori.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de la photo tour;
 • transportul cu barca și  combustibilul pe toată durata photo tour-ului (în cazul în care nu se fac ture suplimentare față de program);
 • cazarea și masa (pe toată șederea la photo tour, începând cu cina de joi și terminând cu mic dejunul de duminică).

Taxa nu include:

 • transportul până la Tulcea și parcarea pentru cei ce vin cu mașina personală;
 • taxa de rezervație - 15 lei/săptămână sau 30 lei/an.

 

Modalitatea de plată

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor.

Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la întâlnirea de la activitatea la care v-ați înscris.

Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscrierea pe site sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.

Plata se poate face prin virament bancar în contul nostru. Mai multe informații despre plată și efectuarea ei o să primiți după înscriere.

 

Anulare / Reprogramare

Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la activitatea la care v-ați înscris cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea activității, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul activităților sale servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniul fotografic.

 

Termeni și condiții

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate permanent și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărei activități. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care se va valida înscrierea.

Vârsta minimă de participare este de 18 ani.

Acest photo tour include deplasări cu barca descoperită așa că este dedicat celor ce nu au probleme de sănătate în aceasta privință. Participarea în aceste ture se face pe propria răspundere.

Acceptarea condițiilor prezentate pe site se face implicit de către participanții la această activitate odată cu completarea formularului de înscriere.

 

Confidențialitate

SC PHOTOLIFE SRL și SC EXPLORE TRAVEL SRL se angajează să presteze servicii de calitate către participanți. Toate informațiile personale furnizate de către participanți, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile noastre și nu vor fi înstrăinate unor terți.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu).

Durată

4 zile (joi-duminică)

Tematică

Fotografia de peisaj și wildlife.

 

Număr de participanți

Pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a acestui photo tour și pentru condiții optime de fotografiere din barcă, numărul maxim de participanți admiși este 11.

Cazare

Pensiune de 3* din Mila 23, în camere cu două paturi cu baie proprie.

 

Dificultate

Acest photo tour nu ridică probleme de dificultate fizică, însă include foarte multe deplasări cu barca descoperită, așadar este bine să nu aveți probleme legate de acest aspect.

 

Nivel de cunoștințe

Acest photo tour se adresează celor care își doresc să aprofundeze în special cunoștințele despre fotografia wildlife. 

Echipament necesar

Nu este obligatoriu să aveți un aparat foto performant ca să veniți în acest photo tour, însă pentru rezultate cât mai bune este recomandat un obiectiv cu distanța focală minimă de 300mm. Pentru cei care nu dețin echipamentul necesar, există posibilitatea închirierii acestuia de la partenerii noștri.

 

Ce vei învăța la acest photo tour:

 • cum se fotografiază animalele și ce setări se folosesc;
 • care sunt cele mai bune metode de focalizare;
 • cum să folosim lumina în avantajul nostru;
 • cum să realizăm imagini armonioase vizual;
 • tehnici de abordare creativă;
 • cum să judecăm corect o imagine;
 • cum se editează o fotografie;
 • despre păsări, habitat și comportament;
 • despre etică și despre fotografia documentară;
 • și multe altele. 

Making of
Wildlife în Delta Dunării 2010
Making of
Wildlife în Delta Dunării 2011

Roxana BADEA

Wildlife în Delta Dunării

Îmi pare rău că am descoperit Delta atât de târziu dar turele cu Dan îmi dau ocazia să mai recuperez câte ceva. Și tare mult îmi place că și în echipa cu care colaborează el acolo sunt oameni faini și oferă servicii de calitate, protejând și promovând zona. O...