photolife-logo

Apa

expoziție Forona în Piața Sfatului

Forona - Organizația Fotografilor de Natură din România vă invită la o nouă expoziție în aer liber, desfășurată în cadrul Alpin Film Festival. Din 28 februarie și până pe 13 martie puteți descoperi, în Piața Sfatului din Brașov, povestea apei, imaginată de 14 fotografi de natură. Lichidul ce stă la baza vieții este prezentat în cadrul expoziției în toate formele lui, de la mări și oceane la râuri și cascade, de la delicați fulgi de nea și până la puternici ghețari, expozanții oferind și o incursiune în lumea viețuitoarelor care depind de zonele umede ale planetei. Vă propunem o călătorie pe cinci continente, în încercarea de a înțelege importanța apei și valoarea incontestabilă pe care acest lichid uimitor o are în susținerea vieții.

„Pură și simplă, apa este un miracol. Alcătuită din două gaze, care fiecare în parte ar atinge starea lichidă la temperaturi comparabile cu gerul cosmic, apa nu ar trebuit să scalde Pământul. Și totuși, iată că apa a învăluit planeta în scutece unduitoare, când calde, când răcoroase. De sub ele s-a auzit primul gângurit al moleculelor complexe și au orăcăit pruncii vieții scăldați în cristelnița primordială. Trăim pe Planeta Albastră, o planetă a oceanelor, a cascadelor și ploilor, a ghețarilor, a norilor cumulus. Priviți alte corpuri cerești și veți recunoaște: Pământul este cea mai frumoasă planetă, dacă îl vedem din spațiu. Căci dacă ne apropiem, începem să vedem și griurile, cafeniul, negrul. Ploile spală terenuri răvășite și defrișate, conductele orașelor urinează în mare, din rezervoare și epave se scurge țițeiul, iar miliarde de PET-uri sunt purtate de vânt pe întinsul mărilor. Salvarea apelor este o urgență maximă. Oamenii de știință, oceanografii, ecologiștii, au misiunea de a trage semnalul de alarmă. Fotografii nu stau cu mâinile în sân. Ne reamintesc, iată, ce comori cristaline și susurătoare mai avem, și cât de fragile sunt. Altfel, lacrimile noaste nu vor mai fi decât din benzină, iar leagănul vieții se va transforma în giulgiul ei.”  Cristian Lascu

 

Fotografii care expun sunt: Alexandru Preoteasa, Simon Bela Attila, Costas Dumitrescu, Dorin Bofan, Dan Dinu, Florentina Tîlvîc, Helmut Ignat, Horia Bogdan, Remus Munteanu, Șerban Sîmbotelecan, Theodor Alexandru Dinulescu, Vlad Popescu, Zoltán Nagy și Zsolt Andras Szabo.

Expoziția este constituită din 40 de imagini de mari dimensiuni (100x70 cm), montate pe panouri speciale, iluminate noaptea.

 

Expoziție: 28 februarie - 13 martie 2018

Venisaj: 28 februarie ora 17:00

Locație: Piața Sfatului, Brașov

 

Sponsor: Nikon

Parteneri: Primăria Brașov, Muzeul Județean de Istorie Brașov și Agenția Metropolitană Brașov. 

 

Mai multe informații despre Forona găsiți pe www.forona.ro

Mai multe despre Alpin Film Festival și programul din acest an găsiți pe www.alpinfilmfestival.ro

Tură foro aniversară

din nou în Mestecănișul de la Reci

A venit vremea să mergem din nou împreună la Tura aniversară PhotoLife de la Reci, locul în care ne-am bucurat de atâtea ori de o zi de socializare în natură. Nouă ne-a lipsit acest eveniment în ultima perioadă și suntem siguri că și vouă. Așadar, iată ce v-am pregătit:

 

Data: 2 aprilie 2022 ora 08:00

Întâlnire: Gara Brașov (în parcarea de lângă stația de taxi)

Transport: Mergem cu mașinile personale, iar cei care nu au mașină vor găsi un loc la colegi.

Unde mergem: Mestecănișul de la Reci

 

Acesta este locul unde o să ne lăsăm mașinile la Reci: https://goo.gl/maps/4cpb8z4UGDkTPffQ9, ne vedem aici la ora 09:00 pentru cei care vin din altă direcție și nu mai ajung la Brașov.

La această tură poate participa oricine a susținut o activitate alături de PhotoLife sau oricine altcineva vrea să ne cunoască.

Participarea este gratuită.

Vă așteptăm!

Natura în fotografie

România Sălbatică la cinema

avanpremieră specială și lansarea în cinematografe din 17 septembrie în toată țara.

După un proiect lung de mai bine de 10 ani, iată că a venit momentul să vă bucurați de un film documentar de excepție. Lansat la TIFF în Cluj-Napoca, într-o proiecție eveniment în aer liber la care au participat peste 2.000 de spectatori și unde a câștigat Premiul Publicului, documentarul România Sălbatică a mers într-o caravană prin țară și acum este gata de lansarea în cinematografe din 17 septembrie.

Iată unde și când poți vedea filmul nostru documentar:
 
PREMIERA DE GALĂ LA BUCUREȘTI
 

  • 15 septembrie ora 19:30 la Amfiteatrul Mihai Eminescu în prezența întregii echipe;
  • recital al orchestrei Bucharest Film Orchestra condusă de Tiberiu Soare cu pasaje din muzica filmului și recital Mădălina Pavăl care interpretează melodia de pe coloana sonoră;
  • biletele se găsesc pe https://eventbook.ro/film/bilete-romania-salbatica-premiera-de-gala

 
AVAMPREMIERĂ ÎN REȚEAUA CINEMA CITY
 

LANSAREA ÎN CINEMATOGRAFE
 

 
Puteți vedea un trailer al filmului pe https://romaniasalbatica.ro/ro/filme/romania-salbatica-trailer
Vă așteptăm!

Filmul România Sălbatică

are acum trailer oficial și premieră națională de la TIFF

Celui mai ambițios documentar despre natura din România se lansează în premieră națională pe 30 iulie de la ora 21:45, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca. După premieră, filmul își începe în luna august călătoria prin țară, cu o serie de proiecții-eveniment open-air. Din septembrie, documentarul va putea fi vizionat în cinematografele din toată țara, în peste 50 de orașe. Vă așteptăm să îl vedeți!

 

Bilete premieră TIFF | Trailer film

 

Acest film este 100% autentic și prezintă țara noastră așa cum nu a mai fost văzută până acum. Proiectul a fost dezvoltat în mai bine de 10 ani de către Dan Dinu și Cosmin DumitracheEchipa de producție este 100% autohtonă și a adus aproape oameni faini și dedicați.

Naratorul documentarului este bine-cunoscutul actor Adrian Titieni, care ne poartă pe parcursul a 2h cu vocea lui caldă dintr-o poveste în alta. Coloana sonoră este compusă special pentru orchestră și este creată de Alexei Țurcan. Înregistrarea a fost realizată alături de Bucharest Film Orchestra, prima  și singura orchestră de studio-session din țară, dirijată de Tiberiu Soare, cu ajutorul partiturilor scrise de Corina Cioplea. Piesa principală a filmului România Sălbatică este interpretată de Mădălina Pavel.

Creația și post-producția sunetului, cât și mixajul final au fost realizate cu multă migală de Ioan Filip și echipa Smart Sound Studios.

România Sălbatică este cel mai complex documentar dedicat naturii din țara noastră și promite publicului filmări în premieră și povești unice despre biodiversitatea țării. A fost realizat cu sprijinul a numeroși specialiști din zona conservării, cu ONG-uri de mediu și cu sprijinul parcurilor naționale și naturale de la noi.


Filmul este co-produs de Libra Films și Avanpost Media și este distribuit de Transilvania Film.

Mai multe detalii despre proiect aici.

Cocos de munte

Album foto România Sălbatică

lansarea site-ului de precomenzi

Multe dintre ideile din proiectul România Sălbatică au apărut pe parcurs, însă una a fost acolo încă de la început: albumul de fotografie. Credem cu tărie că acest album va inspira și va educa, fiind o poartă deschisă către biodiversitatea uriașă pe care România încă o mai are. În cei 10 ani de proiect, Dan Dinu a adunat sute de imagini din ariile protejateimportante ale României. Cele mai bune imagini se vor regăsi într-un album cu peste 200 de pagini, alături de texte informative și ilustrații grafice realizate de Gabriel Șerban.

 

Cum întregul scop al proiectului a fost unul educativ, la fiecare album comandat donăm unul către o școală sau bibliotecă publică.

Precomenzile pentru album se pot face pe www.dandinu.net/album-romania-salbatica, livrarea fiind estimată pentru februarie 2021.

 

Proiectul România Sălbatică a surprins natura și viața sălbatică din 13 parcuri naționale12 parcuri naturale2 geo-parcuri1 rezervație a biosferei și multe alte arii protejate. În tot acest demers, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au străbătut zeci de mii de kilometri de-a lungul și de-a latul țării, au parcurs sute de kilometri pe jos și au realizat peste 80 de deplasări în teren în care au stat mai bine de 450 de zile. Toată această aventură s-a transformat în cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natura de la noi din țară, realizat aproape în totalitate prin voluntariat.

Filmul România Sălbatică este o altă componentă ambițioasă a proiectului, și va fi lansat lansat gratuit în 2021, în cadrul unor evenimente naționale și mai apoi online. Până atunci vă invităm să vedeți primele imagini din film și să vă alăturați comunității noastre de pe pagina de Facebook.

 

Teaser film | Galerie foto | Comandă album foto

Toamna în Munții Vrancei

Forona

Organizația fotografilor de natură din România

FORONA (Organizația fotografilor de natură din România) lansează în data de 5 iunie 2020, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, noul site de prezentare al asociației www.forona.ro și pagina proprie de Facebook www.facebook.com/asociatia.forona.

Prin intermediul acestora, FORONA își propune să vină mai aproape de toți iubitorii de natură din România, dar mai ales de fotografii pasionați de natură și de conservarea acesteia, fie ei începători sau avansați, amatori sau profesioniști.  

Asociația a fost înființată în anul 2015 cu scopul de a dezvolta și promova domeniul fotografiei de natură din România și de a sprijini conservarea zonelor naturale prin implicarea membrilor în proiecte ce vizează arta fotografică și protecția mediului. Numele este un acronim format din primele două litere ale cuvintelor: FOtografie, ROmânia și NAtură. Asociația are în rândurile ei atât fotografi profesioniști, care s-au remarcat prin proiecte interesante sau care au dat dovadă de un simț artistic deosebit în munca lor (Dan Dinu, Dorin Bofan, Zoltán Nagy, pentru a enumera doar trei dintre ei), dar și fotografi amatori care se preocupă de documentarea anumitor aspecte ale vieții sălbatice sau a anumitor locuri. 

FORONA este o asociație deschisă către colaborări sau proiecte care să ajute la promovarea naturii și la protejarea acesteia. Membrii Forona și asociația în sine, vor încerca să fie mereu un exemplu de urmat în ceea ce privește conduita etică și viziunea artistică pe care o împărtășesc, iar în acest sens au dezvoltat și primul cod etic din România referitor la fotografia de natură, ce poate fi găsit pe www.forona.ro/cod-etic. Prin acest set de reguli asociația și membrii acesteia promovează o conduită responsabilă față de natură și oferă suport fotografilor aflați la început de drum.

Vă așteptăm alături de noi pe www.forona.ro sau pe pagina de Facebook.

SUA

Parcurile americane - lansare online

vino să descoperi povestea parcurilor naționale din SUA

În 28 martie 2020, de la ora 20:30, vă invităm să vedeți filmul documentar Parcurile americane ce se va lansa online în cadrul Earth Hour, eveniment global organizat de WWF. Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au început realizarea acestui documentar în 2017, pentru a spune povestea unora dintre cele mai spectaculoase parcuri naționale ale Statelor Unite, cu ajutorul unui film documentar și a unei expoziții de fotografie.

Dincolo de acest aspect, proiectul vine cu informații despre cum sunt protejate aceste parcuri, despre problemele cu care se confruntă cei ce le administrează și despre modul în care aceștia reușesc să le promoveze și să le gestioneze. Toate aceste informații sunt menite să ajute ariile protejate de la noi, iar cei care le administrează să găsească în film idei de bune practici, sfaturi utile pentru gestionarea unor probleme sau pur și simplu un pic de inspirație care să aducă un plus de valoare în lupta pentru conservarea naturii din România.

În cele peste 40 de zile din teren, adunate în două ture organizate în toamna lui 2017 și primăvara lui 2018, au fost vizitate nu mai puțin de 11 parcuri naționale americane. În prima tură am mers în Great Smoky Mountains, Congaree, Badlands, Grand Tetons și Yellowstone, iar în a doua tură am mers în Canyonlands, Arches, Bryce Canyon, Zion, Sequoia și Yosemite, alături de multe alte rezervații naturale.

Filmul este primul documentar de lungmetraj realizat de echipa NTD (Nature & Travel Documentaries) și face parte din proiectul Road Trip 4 Nature, realizat alături de Propark și finanțat de Ambasada SUA la București. A fost lansat în 2019 la Cinema One în Brașov, în cadrul Alpin Film Festival, unde a câștigat premiul Nature & environment.

Mai multe fotografii și informații despre proiect găsiți în revista PhotoLife magazine 3/2017 și PhotoLife magazine 4/2018.

INFO: Format 4K | Limba: română | Subtitrare: engleză | Durată: 52min

Filmul poate fi văzut pe www.ntdfilm.ro/parcurile-americane începând cu 28 martie ora 20:30 și va rămâne online și după această dată.

Vizionare plăcută!

Crestele Mont Blancului

Lansare NTD

site de filme documentare despre natură și călătorie

Ne placem să credem că orice colaborare frumoasă, creativă și de durată, nu se caută, ci se așează de la sine. Povestea NTD (Nature & Travel Documentaries) a plecat de la proiectul România Sălbatică, inițiat de Dan Dinu alături de WWF (World Wide Fund for Nature) în 2010. Chiar dacă proiectul a fost conceput în jurul fotografiei, ideea unui film documentar era acolo încă de la început. Impresionat de acest demers, Cosmin Dumitrache și-a manifestat dorința de a se alătura echipei doi ani mai târziu, iar de atunci lucrurile au luat o turnură neașteptată.

Din 2012 și până astăzi, echipa NTD a lucrat la mai multe filme documentare, majoritatea dintre ele pentru organizații de protecția mediului. Dintre acestea amintim Natura Brașovului și serialul Descoperă România Sălbatică.

Cea mai mare provocare a venit în 2017, când Dan și Cosmin au acceptat provocarea de a realiza un film despre parcurile naționale americane, cu un grant de la Ambasada SUA din România. Nu au uitat însă de la ce a plecat întreaga lor poveste, iar lucrul la filmul România Sălbatică este în continuu proces de dezvoltare și va fi finalizat în curând.

Mai multe detalii despre proiectele NTD și filmele realizate până acum găsiți pe www.ntdfilm.ro

Canioanele americane

Parcurile americane

proiecție de film documentar la București

Peisajele americane sunt poate unele dintre cele mai emblematice peisaje din lume, iar parcurile lor naționale sunt cu siguranță un exemplu de funcționalitate când vine vorba de protecția naturii. Stau însă lucrurile chiar atât de bine cum ni le imaginăm noi? Sunt aceste locuri cu adevărat sălbatice? Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache și-au propus să exploreze aceste lucruri în cadrul unui proiect îndrăzneț.

Început în octombrie 2017, proiectul Road Trip 4 Nature și-a propus o călătorie atât prin unele dintre cele mai celebre parcuri naționale americane, cât și prin câteva rezervații mai mici, dar interesante, pentru a înțelege cum este protejată natura aici și ce avem noi de învățat de la cei care au inventat practic acest concept. Timp de 43 de zile, Dan și Cosmin au străbătut în lung și-n lat rezervațiile americane, în căutarea unor peisaje frumoase de fotografiat și a unor povești interesante de spus într-un film documentar. De la istoria tumultuoasă a așezărilor din Smoky Mountainsși până la mlaștinile din Congaree de pe coasta de est, de la uimitorul labirint din Badlands și până la celebrele canioane din sud-vestul american, de pe coasta Californiei și până în Yellowstone, primul parc național al lumii, povestea lor poate fi văzută acum la București, în cadrul unei proiecții de film organizate la Cinema Muzeul Țăranului.

Proiecție de film documentar

27 ianuarie 2020, ora 19:00Cinema Muzeul Țăranului, Studio Horia Bernea (str. Monetăriei nr. 3, București)

Intrarea este liberă.

Filmul este realizat de Cosmin Dumitrache și Dan Dinu, iar la proiecție o să aveți ocazia să îi întâlniți și să discutați mai multe despre aventura lor.

Puteți vedea un trailer al filmului pe https://vimeo.com/286562774 

Mai multe despre proiectul Road Trip 4 Nature puteți citi în numerele din 2017 și 2018 din PhotoLife magazine, pe care le puteți descărca de aici https://photolife.ro/ro/revista 

Acest proiect a fost realizat în cadrul Propark - Fundația pentru arii protejate, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București.

 

Organizator: Alpin Film Festival.

Finanțator: Ambasada Statelor Unite la București.

Parteneri: Cinema Muzeul Țăranului, Propark, PhotoLife, NTD - nature and travel documentaries  și Muzeul Național al Țăranului Român.

Vă așteptăm.

Making of

Happy Mountain

concurs de fotografie Alpin Film Festival & F64

În perioada 11 ianuarie – 11 februarie 2020, te invităm să participi la Happy Mountain, cel mai nou concurs de pe platforma F64. Dacă ești pasionat de drumețiile pe munte, de sporturile montane, de floră sau faună, sau dacă ai adunat fotografii care surprind viața la cabană în toată naturalețea ei, atunci acest concurs este pentru tine.

Tematica

Tematica fotografiilor înscrise poate fi constituită din peisaje montane, sporturi montane, faună și floră, viață de cabană și orice alte elemente relevante pentru iubitorii de munte care să sugereze starea de bucurie pe care acest loc o poate transmite. Fotografiile trebuie să fie realizate în zone montane. Elementele antropice prezente în fotografie trebuie să fie relevante pentru tema concursului. Nu se acceptă elemente antropice, animale în captivitate sau fotografii realizate în condiții de etică discutabile. Fotografiile pot fi procesate minimal, însă nu se accepta colajele. Pentru mai multe detalii citiți regulamentul complet al concursului!

Perioada de desfășurare

  • Înscriere imagini: 11 ianuarie – 11 februarie 2020
  • Jurizare: 12 – 23 februarie
  • Publicarea câștigătorilor (blog, Facebook) – 24 februarie
  • Premiere în cadrul Festivalului Alpin Film – 28 februarie

Premiile sunt următoarele

  • Premiul I – SKY PASS în valoare de 250 EURO, oferit de SNOW-FEST la Festivalul de la 2 ALPES FRANȚA, în perioada 21 – 28 martie 2020
  • Premiul II – Brațară monitorizare activitate Huawei A1, Silicon, NegruPremiu, în valoare de 400 Lei
  • Premiul III –  Abonament anual pentru OUTDOOR MAGAZINE, în valoare de 200 Lei.

În plus, cele trei imagini câștigătoare vor fi publicate in revistele partenere NATIONAL GEOGRAPHIC și OUTDOOR MAGAZINE.


Partenerii concursului

PhotoLife, National Geographic, Outdoor Magazine.

Mai multe informații și înscrierea pe pagina concursului. Succes!

Revista

PhotoLife magazine 2019

a cincea ediție a revistei

Au trecut 5 ani de când edităm PhotoLife magazine, o revistă care vă este adresată în întregime și în care puteți descoperi în ce proiecte ne-am implicat, ce ture am mai făcut, ce ni s-a mai întâmplat și ce ne-a inspirat în anul ce a trecut.

Pe lângă aceste informații strict legate de activitatea noastră, vă oferim și articole cu și despre fotografie, galerii foto și sfaturi utile. Iată ce v-am pregătit în acest număr.

  • Coasta Bretaniei - galerie foto Dan Dinu și Laurent Lefèvre, cu imagini realizate în trei ture PhotoLife în această zonă minunată a Franței;
  • De Coloribus - imagini macro dintr-un proiect interesant creat de Mircea Sasu, unul dintre participanții noștri frecvenți la turele foto;
  • Ce i-a inspirat pe 16 fotografi de natură autohtoni, printre care Daniel Mîrlea, Gabriel Șerban, Laurențiu Pavel, Daniel Ștefan, Emil Ionescu sau Adrian Dedu, și o colecție de imagini care ne-au plăcut în acest an;
  • Rețeta fotografiei de eveniment - câteva gânduri despre acest gen fotografic împărtășite de Claudiu Guraliuc;
  • Fotografia wildlife II - a doua parte a unui articol dedicat acestui gen fotografic scris de Dan Dinu.

Puteți descărca revista de aici. Spor la citit!

Întreaga arhivă o găsiți pe www.photolife.ro/ro/revista.

Natura în fotografie

Milvus Photo contest

îți așteaptă din nou fotografiile în concurs

Grupul Milvus din Tîrgu Mureș vă așteaptă să vă înscrieți cu cele mai bune fotografii ale voastre la cea de-a XI-a ediție a concursului de fotografie de natură. Imaginile pentru cele trei categorii pot fi încărcate pe o nouă platformă, fapt ce va ajuta la scurtarea timpului de înscriere.

Nu uitați că este în joc un trofeu și un premiu de 500 de euro și multe alte premii pentru toate categoriile, inclusiv premiul publicului. Data până la care sunt așteptate fotografiile voastre este 3 august, iar categoria Natura din România este fără costuri pentru fotografii din România!

Mai multe detalii puteți afla pe site-ul https://milvus.ro/alege-sa-imparti-cu-noi-natura-ta/.

SUA

Parcurile americane

expoziție de fotografie și proiecție de film documentar

Peisajele americane sunt poate unele dintre cele mai emblematice peisaje din lume, iar parcurile lor naționale sunt cu siguranță un exemplu de funcționalitate când vine vorba de protecția naturii. Stau însă lucrurile chiar atât de bine cum ni le imaginăm noi? Sunt aceste locuri cu adevărat sălbatice? Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache și-au propus să exploreze aceste lucruri în cadrul unui proiect îndrăzneț.

Început în octombrie 2017, proiectul Road Trip 4 Nature și-a propus o călătorie atât prin unele dintre cele mai celebre parcuri naționale americane, cât și prin câteva rezervații mai mici, dar interesante, pentru a înțelege cum este protejată natura aici și ce avem noi de învățat de la cei care au inventat practic acest concept. Timp de 43 de zile, Dan și Cosmin au străbătut în lung și-n lat rezervațiile americane, în căutarea unor peisaje frumoase de fotografiat și a unor povești interesante de spus într-un film documentar. De la istoria tumultoasă a așezărilor din Smoky Mountains și până la mlaștinile din Congaree de pe coasta de est, de la uimitorul labirint din Badlands și până la celebrele canioane din sud-vestul american, de pe coasta Californiei și până în Yellowstone, primul parc național al lumii, povestea lor poate fi văzută acum la Brașov, în cadrul a două evenimente deosebite, parte din Alpin Film Festival.

 

Expoziția de fotografie

26 februarie – 20 martie 2019

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov va găzdui o expoziție de fotografie realizată de Dan Dinu, în cadrul acestui proiect. Aceasta însumează peste 50 de imagini, atât în format clasic cât și panoramic, ce ilustrează frumusețea peisajelor naturale întâlnite în rezervațiile americane, dar și diversitatea faunei prezente în acest loc.

Vernisajul expoziție va avea loc în 28 februarie 2019, de la ora 18:00, și vă va oferi prilejul să aflați mai multe de la Dan Dinu despre aventura din parcurile naționale americane. Expoziția va putea fi vizitată între 26 februarie și 20 martie, de luni până vineri, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania (Rectorat, bd. Eroilor nr. 29, parter) între 14:00-19:00.

 

Proiecția de film documentar

1 martie 2019, ora 19:00

În urma proiectului Road Trip 4 Nature, a rezultat și un film documentar despre parcurile naționale americane și despre modul cum acestea sunt protejate, ce va fi proiectat la Cinema One Brașov (sala 1), aflat în cadrul Coresi Shopping Resort. Filmul este realizat de Cosmin Dumitrache și Dan Dinu, iar la proiecție o să aveți ocazia să îi întâlniți și să discutați mai multe despre aventura lor.

Puteți vedea un trailer al filmului pe https://vimeo.com/286562774

 

Mai multe despre proiectul Road Trip 4 Nature puteți citi în ultimele două numere din revista PhotoLife magazine pe https://photolife.ro/ro/revista

Acest proiect a fost realizat în cadrul Propark - Fundația pentru arii protejate, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București.

 

Organizatori: Alpin Film Festival, Ambasada Statelor Unite la București, Centrul Multicultural al Universității Transilvania și Cinema One.

Parteneri: Propark, F64, PhotoLife și NTD - nature and travel documentaries.

 

Intrarea la ambele evenimente este gratuită.

Vă așteptăm.

Wildlife în India

Pădurea

expoziție Forona în Piața Sfatului

Forona - Organizația Fotografilor de Natură din România și Konica Minolta vă invită la o nouă expoziție de fotografie în aer liber, desfășurată în cadrul Alpin Film Festival. Între 27 februarie - 15 martie puteți descoperi în Piața Sfatului din Brașov, povestea pădurii, imaginată de 14 fotografi de natură. Acest habitat natural are o importanță deosebită în cultura populară românească, însă călătoria noastră va depăși granițele țării și ne va purta pe toate cele șase continente unde arborii reușesc să supraviețuiască. Vom descoperi junglele din India și savanele împădurile ale Africii, vom admira arborii contorsionați de vânt ai Patagoniei și impresionantele ferigi din Noua Zeelandă, ne vom plimba printre peisajele mai familiare de acasă și vom face cunoștință cu câteva dintre animalele ce populează tot acest habitat uimitor. 

Fotografii care expun sunt: Alexandru Preoteasa, Dan Dinu, Dorin Bofan, Florentina Tîlvîc, Helmut Ignat, Horia Bogdan, Kinga Mihaly, Radu Lăncrănjan, Remus Munteanu, Șerban Sîmbotelecan, Theodor Alexandru Dinulescu, Vlad Popescu, Zoltán Nagy și Zsolt András Szabó.

Expoziția este constituită din 40 de imagini de mari dimensiuni (90x65 cm), montate pe panouri speciale, iluminate noaptea. Alături de fotografiile membrilor Forona, mai sunt expuse trei imagini alese în urma unui concurs național de fotografie, desfășurat cu ajutorul magazinului F64, partener al întregului proiect.

 

Expoziție: 27 februarie - 15 martie 2019

Venisaj: 27 februarie ora 18:00

Locație: Piața Sfatului, Brașov

 

Sponsor: Konica Minolta

Parteneri: F64, Primăria Brașov, Muzeul Județean de Istorie Brașov și Agenția Metropolitană Brașov. 

 

Mai multe informații despre Forona găsiți pe www.forona.ro

Mai multe despre Alpin Film Festival și despre programul din acest an găsiți pe www.alpinfilmfestival.ro

Aventură în Noua Zeelandă

Concurs foto

cu tema „Pădurea”

Forona (Organizația fotografilor de natură din România), F64 și Alpin Film Festival vă invită să participați la un concurs foto cu tema „Pădurea”. Acesta se desfășoară pe platforma de concurs F64, iar tema este una destul de generoasă, însă trebuie să se încadreze în tematica peisajului natural.

Fotografiile pot avea ca subiect pădurea în toate aspectele ei (peisaj general, floră, faună). Nu se acceptă elemente antropice, animale în captivitate sau fotografii realizate în condiții de etică discutabile. Imaginile trebuie să se alinieze la codul etic dezvoltat de Forona (Organizația fotografilor de natură din România), ce se regăsește pe www.forona.ro.

Premiile acordate sunt următoarele:

Locul I – Voucher F64 în valoare de 1000 ron;

Locul II –  Voucher F64 în valoare de 750 ron;

Locul III –  Voucher F64 în valoare de 500 ron.

Cele trei imagini câștigătoare vor fi prezentate și în cadrul expoziție în aer liber din Piața Sfatului din Brașov, în cadrul festivalului Alpin Film Festival. Expoziția este deschisă publicului pentru o lună, începând cu 27 februarie 2019.

Mai multe informații despre regulament și înscriere găsiți aici www.concurs.f64.ro/concurs-foto/fotografie-padurea.

Vă așteptăm! Succes!

Making of

PhotoLife 3.0

iată ce ți-am pregătit pe noul nostru website

După multă muncă depusă, cu la fel de multă pasiune, iată că avem un nou website. Este mai modern, mai intuitiv, mai performant, mai transparent și mai interactiv ca niciodată. Am păstrat tot ceea ce era bun din vechiul site și am schimbat tot ceea ce nu mergea bine, ținând desigur cont de toate sfaturile voastre. Așadar, iată ce v-am pregătit pe noua noastră pagină:

  • O mai bună funcționalitate și mult mai multă performanță;
  • Un design atractiv și responsiv, pentru a ușura navigarea pe orice dispozitiv;
  • Un calendar cu toate activitățile și evenimentele pe care le susținem;
  • Galerii de making of și testimoniale de la turele noastre anterioare;
  • Toate numerele revistei PhotoLife într-un singur loc;
  • Un nou serviciu, Photo hide, ce va fi disponibil în curând;
  • Posibilitatea de a adăuga activitățile dorite într-un wish list;
  • Mai multă securitate și o mai mare transparență a ceea ce vă oferim;
  • Mult mai multe fotografii frumoase.

Dacă ați avut un cont pe vechiul site, atunci, pentru siguranța datelor voastre, va trebui să vă resetați parola înainte de a intra în contul vostru pe noul site. După ce vă autentificați, puteți să vă actualizați datele din cont, să vă schimbați preferințele de comunicare cu noi, să vă adăugați o fotografie de profil și să vă vedeți toată arhiva de activități urmate alături de PhotoLife. Iată ce mai este nou:

  • Posibilitatea de a completa un wish list cu orice activitate dorită, dintre cele pe care noi le-am avut vreodată. Astfel putem să reedităm o anume activitate dacă este cerere.
  • O arhivă a tuturor turelor la care ai participat, cu galerii de making of și o listă de colegi. Ai astfel ocazia să îți reamintești momente frumoase sau să poți trimite un mesaj unui coleg.
  • O scurtă statistică a activității tale la PhotoLife.

Vă mulțumim că ne-ați fost aproape, în toți cei peste 10 ani de activitate, și sperăm să vă placă noul nostru website. Așteptăm părerile voastre, poate mai implementăm câte ceva, dacă tot suntem puși pe inovație.

Un an așa cum v-il doriți, plin de fotografii frumoase.

Luminile Nordului

Lightroom

editarea și indexarea fotografiilor

Te-ai gândit vreodată că o fotografie este mai frumoasă dacă este editată corect? Și nu, nu ne gândim la exagerări care să îți fure privirea, ci la acele minime ajustări care să o pună în valoare. Te-ai gândit vreodată că degeaba facem fotografii frumoase, dacă atunci când vrem să le căutăm nu le mai găsim prin miile de cadre împrăștiate peste tot? Ei bine a venit timpul să fim mai organizați, mai cumpătați în editare, mai profesioniști în abordare. A venit timpul să învățăm cum să ne ținem munca în ordine și în siguranță. 

Adobe Lightroom este un program dezvoltat exclusiv pentru fotografi, cu ajutorul căruia puteți nu numai să vă editați imaginile, ci și să le organizați într-o bază de date conceputa profesionist și să scăpați astfel de miile de imagini împraștiate peste tot. O să vedeți ce înseamnă un  workflow complet, de la declanșare și până la arhivare pe termen lung, o să învățați despre back-up, color management și calibrarea monitorului, formatul RAW, histogramă și multe altele.

Workshop-ul se desfășoara pe parcursul a două zile și însumează 10h, ce conțin atât informații teoretice cât și practice. Numărul de locuri este limitat la 8, pentru a da posibilitatea trainer-ului să lucreze cu fiecare cursant în parte. Participanții vor putea exersa la acest workshop cele discutate, fiind alocat timp pentru a experimenta în program noțiunile și conceptele studiate. Trainer vă este Dan Dinu, care folosește cu succes acest program de mai bine de opt ani și care vă va arăta exemplele de funcționare chiar pe baza lui de date.

 

EDITAREA SI INDEXAREA FOTOGRAFIILOR - 23-24 februarie 2019 - Brașov

Durata: 2 zile (10h)

Taxa: 400 lei (include instruirea de la workshop și coffee break)

Mai multe detalii și înscrierea aici. Vă așteptăm!

Tabăra PhotoLife

Cobor 2017

Așa cum v-ați obișnuit deja, în fiecare an PhotoLife te invită într-o tabără foto complet gratuită. Dacă ești pasionat de peisaje rurale, cai, oameni faini și viața de la țară, PhotoLifeFerma Ecologică din Cobor și Nikon te invită la o tabără foto gratuită în Colinele Transilvaniei, pentru a petrece patru zile în lumea satului transilvănean. Locurile la această tabără se ocupă printr-un concurs, ce va fi jurizat de Dan Dinu și alți traineri PhotoLife. În tabără vei avea ocazia să fotografiezi peisajul din zona satului Cobor și caii pe care cei de la fermă îi găzduiesc în regim de pensiune aici, să cunoști oameni la fel de pasionați ca și tine și să înveți mai multe despre fotografie, de la Dan Dinu.

Tabăra se desfășoară între 28 septembrie - 01 octombrie 2017 la Ferma Ecologică din Cobor, un proiect important de conservare a biodiversității pășunilor care îmbină perfect o destinație eco-turistică deosebită, produse organice, un loc minunat pentru cai și povestea satului românesc ce are nevoie de susținere.

Nikon sprijină această tabăra cu aparatură foto de ultimă generație, așa că pe parcursul celor patru zile ai ocazia să testezi diverse echipamente, inclusiv proaspătul lansat Nikon D850.

 

Pentru că avem mulți prieteni și pentru că locurile noastre sunt totuși limitate, iată ce trebuie să faci pentru a putea participa:

-    Dacă ai cont de Facebook, intră pe pagina noastră www.facebook.com/photolife.ro și dă-i un like, pentru a intra în concurs;

-    Trimite cele mai frumoase trei imagini ale tale pe adresa contact@photolife.ro. Nu contează tematica aleasă sau tehnica de realizare, trebuie doar să comunice cât mai mult prin mesaj și compoziție. Nu uita să ne spui și numele tău complet în mail. Poți trimite imaginile până pe 10 septembrie 2017.

-     În 11 septembrie 2017, cele mai bune dintre imaginile trimise se vor publica pe pagina noastră de Facebook. Până pe data de 24 septembrie vor fi analizate imaginile și vor fi aleși câștigătorii. Fotografia care a strâns cele mai multe like-uri va primi automat un loc în tabără, iar restul de locuri vor fi ocupate după alegerea participanților de către un juriu format din trainerii Photolife.

La tabără o să aveți parte de provocări fotografice inedite, de mâncare bună (gătită chiar de unii dintre noi), de o atmosferă caldă și de multe surprize, nu de alta dar este tabăra care marchează 10 ani de PhotoLife.

Te așteptăm. Mult succes.

Toamna în Munții Vrancei

100 de ani de Nikon

eveniment foto la F64

În zilele de 27-28 iulie Nikon vă invită pentru a sărbători împreună 100 de ani de existență la F64. Ai șansa de a veni și asculta istoria celebrului producator de echipamente foto de-a lungul existenței sale, conceptul, evoluția și provocările prin care a trecut.

Invitații noștri sunt ambasadorii Nikon în România, cei care reprezintă imaginea brandului nostru în anul centenarului: Gina BuligaDan Dinu și Marian Sterea.

Ca urmare am pregătit pentru voi 2 zile de evenimente și prezentări gratuite:

 

Joi 27 iulie

ora 18:00 - Istoria 100 ani de Nikon - prezentare Mihai Olaru, manager NPS.

Va fi o prezentare despre istoria Nikon de-a lungul celor 100 de ani, precum și momentele cele mai importante din existența  producătorului japonez. Vei avea ocazia să vezi unele dintre cele mai vechi aparate foto și obiective lansate de Nikon.

ora 19:15 - Fotografia subacvatică - prezentare Gina Buliga, ambasador Nikon.

Gina Buliga ne va dezvălui secretele cu privire la tehnicile și echipamentele folosite în realizarea celor mai impresionante imagini realizate sub apă.

 

Vineri 28 iulie

ora 18:00 - Trei obiective de care nu m-aș dezlipi - Marian Sterea, ambasador Nikon

Marian Sterea, unul dintre cei mai talentați fotografi de nuntă din România, ne va prezenta cele 3 obiective foto care l-au ajutat cel mai mult în cariera de fotograf de nuntă și de care nu s-ar dezlipi niciodată, așa dupa cum singur o mărturisește. 

ora 19:15 - Fotografia de natură - Dan Dinu, ambasador Nikon

Dan Dinu ne va vorbi despre marea sa pasiune - fotografia de natură, într-o prezentare pe care ne-a descris-o ca: 10 cuvinte despre fotografie.

 

Atenție! Pentru toți aceea dintre voi care veniți cu aparate foto/obiective foto vintage, Nikon pregătește cadouri surpriză în ediție limitată. Așa că nu uitați să luați la voi aparatul foto sau obiectivul pe care îl aveți și îl considerați cel mai reprezentativ pentru marca Nikon.

Tură foto aniversară

la 10 ani de Photolife

Parcă a trecut o veșnicie de la primul nostru curs de la Brașov sau de la prima noastră tură foto. Am învățat împreună, ne-am distrat împreună, am îndurat împreună, iar acum trebuie să și sărbătorim împreună. Se împlinesc 10 ani de PhotoLife. Au fost cu bune și rele, însă au fost cei mai frumoși ani. Am pornit la drum pe vremea când fotografia prindea aripi la noi, am mers cu valul, am inovat, am învățat și am crescut împreună. Suntem în acest moment una dintre cele mai mari și respectate școli de fotografie din România și pentru asta trebuie să vă mulțumim în primul rând vouă, celor care ne sunteți mereu alături. Am susținut până acum 45 de cursuri foto fizice46 de cursuri foto online60 de workshop-uri și 37 de ture foto. Am mers împreună în 13 țări, de la primordialul peisaj din Islanda la crestele ascuțite ale Alpilor, de la țărmurile britanice ale Scoției și Irlandei la cele ale Bretaniei, de la inedita lume a nordului norvegian la agitația Vietnamului și de la spectaculoasele întâlniri cu animalele africane în Kenya, Uganda și Namibia, sau cu beduinii din Iordania,  până la capătul lumii în Noua Zeelandă. Dacă am comprima toate astea în doar 10 ani, părem o echipă destul de ocupată, nu? Ne-au trecut pragul școlii peste 1 300 de participanți unici, care au revenit și revenit și revenit, pentru că suntem, de fapt, o mare gașcă de prieteni. Vă mulțumim pentru asta.

Trainerii noștri, Dan DinuHoria BogdanLuiza Boldeanu și Tatiana Volontir, alături de fotografii colaboratori, Dorin Bofan și Iliuță Goean, sunt cei care au făcut ca noi să devenim ceea ce suntem astăzi.  Ne place să credem că PhotoLife nu înseamnă doar o școală de fotografie, ci înseamnă pasiunededicare și perseverență. Pasiune pentru ceea ce facem, dedicare pentru cei care aleg să fie alături de noi și perseverență pentru a ne dezvolta continuu. Trainerii noștri nu sunt doar simpli fotografi, ci oameni care încearcă să fie tot mai buni în ceea ce fac, care pun extrem de multă pasiune în munca lor și care, poate cel mai important, sunt deschiși să împărtășească și altora cunoștințele lor. Noi vă dezvăluim tot ceea ce știm, pentru că numai astfel vom fi la rândul nostru nevoiți să învățăm mai mult și să evoluăm alături de voi.

Cum altfel am putea sărbători dacă nu prin tura noastră aniversară devenită deja o tradiție? Pe 08 aprilie 2017 vă așteptăm din nou în Pădurea de la Reci pentru o plimbare fotografică de primăvară. Avem și câteva surprize pentru voi, așa că nu cumva să lipsiți.

Printr-o frumoasă coincidență, partenerii noștri de la Nikon sărbătoresc în acest an tot 10 ani de când sunt în România și 100 de ani de activitate. Ne vor fi alături și de această dată și vă vor aduce la testare foarte multe echipamente, aparatele D5, D810, D750, D610, D7200 și obiectivele 10,5mm fisheye, 10-24mm, 18-140mm, 18-300mm, 55-300mm, 16-35mm, 18-35mm, 20mm f/1.8, 24mm f/1.8, 35mm f/1.8, 85mm f/1.8, 60mm f/2.8 macro, 85mm f/3.5 macro, 40mm f/2.8 macro, 70-200mm f/4, 70-200mm f/2.8, 300mm f/4, 200-500mm f/5.6 și 80-400mm. Veți putea primi toate informațiile legate de aceste echipamente, dar nu numai, și le veți putea testa pe deplin.

 

Tura aniversară PhotoLife

Data: 08 aprilie 2017 ora 08:00

Întâlnirea: Gara Brașov (în parcarea de lângă stația de taxi)

Transport: Mergem cu mașinile personale, iar cei care nu au mașină vor găsi un loc la colegi.

 

La această tură poate participa oricine a susținut o activitate alături de PhotoLife sau oricine altcineva vrea să ne cunoască.

Participarea este liberă și nu implică niciun cost.

Pentru orice alte informații suplimentare puteți să ne contactați la contact@photolife.ro sau 0733/081031 (Dan Dinu).

Vă așteptăm.

Coasta Dorsetului

Peisaje britanice

expoziție de fotografie la București

F64 și PhotoLife vă invită din 07 martie să descoperiți unele dintre cele mai emblematice peisaje britanice într-o expoziție de fotografie. Dan DinuLaurent Lefevre și Vlad Popescu, au vizitat de mai multe ori Marea Britanie în cadrul turelor foto organizate de PhotoLife, iar imaginile surprinse de ei sunt reunite în această expoziție.

Peisajele întâlnite în insulele britanice nu excelează neapărat în superlative geografice, însă cu siguranță au o subtilitate aparte. Irlanda de Nord vine cu faleze impresionante și peisaje de coastă inedite, Coasta Jurasică a Dorsetului te poartă printre plaje pline de fosile, iar Scoția te uimește în primul rând prin capriciile vremii ce îți oferă un peisaj dinamic și spectaculos. Giants Causeway, Dark Hedges, Insulele Skye și Eigg, Durdle Door, Old Harry Rocks, Glencoe și Old Man of Storr sunt doar câteva dintre cele mai interesante locuri pe care le puteți admira în această expoziție.

Vernisaj: 07 martie ora 19:00

Expoziție: 07 - 21 martie 2017 (program 09:00 - 20:00)

F64, Blvd. Unirii nr. 45, București

Intrarea este liberă. Vă așteptăm!

Muntele

expoziție de fotografie Forona în Piața Sfatului

Organizația fotografilor de natură din România - Forona și Canon, vă așteaptă să vedeți o expoziție dedicată muntelui ce va fi expusă în Piața Sfatului din Brașov în cadrul Alpin Film Festival, cu sprijinul Primăriei Brașov, Muzeului Județean de Istorie și Agenției Metropolitane Brașov. Sunt expuse 38 de fotografii în format mare, 100x70 cm, ce au fost imprimate pe Canon Océ Arizona 6170XTS. O caracteristică importantă este că panourile sunt iluminate și pot fi văzute în condiții optime chiar și pe timp de noapte.

Fotografii care expun sunt: Alexandru Preoteasa, Bela Simon, Costas Dumitrescu, Cristian Goga, Dan Dinu, Dorin Bofan, Florentina Tîlvîc, Horia Bogdan, Laurent Lefevre, Remus Munteanu, Șerban Sîmbotelecan, Zoltan Nagy și Zsolt Andras Szabo.

Expoziția va fi deschisă între 23-30 ianuarie 2017 și reunește peisaje montane și faună, atât din România cât și din alte țări. Vernisarea expoziție se va face miercuri 25 ianuarie de la ora 17, când veți avea ocazia să îi cunoașteți pe unii dintre fotografii care expun și să aflați mai multe despre organizația noastră.

Forona a fost înființată în anul 2015 și reunește unii dintre cei mai cunoscuți fotografi de peisaj de la noi din țară. Organizația își propune promovarea fotografiei de natură și conservarea zonelor naturale prin implicarea membrilor în proiecte ce vizează arta fotografică și protecția mediului. Un alt aspect important este legat de o conduită etica în fotografia de natură, pe care membrii Forona își propun să o respecte și să o promoveze.

Mai multe informații despre membrii actuali și despre înscrierea în organizație găsiți pe www.forona.ro

Vă așteptăm!

PhotoLife expo

cele mai frumoase imagini din turele noastre din 2016

Pasiunea pentru fotografie ne îndeamnă mereu să descoperim locuri, emoții, idei, oameni, ca mai apoi să putem spune povești prin intermediul experiențelor trăite. Ca în fiecare an vă așteptăm și de această dată la Librăria Okian din Brașov, la o expoziție foto în care să se regăsească o parte din momentele trăite împreună la PhotoLife.

Suntem alături de pasionații de fotografie de nouă ani, iar de data aceasta am călătorit împreună în AngliaScoțiaFranțaNorvegiaVietnam și desigur România. Am descoperit cu uimire amoniții de pe Coasta Jurasică a Dorsetului, ne-am minunat de vremea capricioasă a Scoției, am alergat după aurore boreale în Lofoten, ne-am coborât într-un ghețar în Chamonix, am simțit puterea valurilor în Bretania, am fost uimiți de vacarmul Hanoiului și de orezăriile vietnameze, ne-am bucurat de păsările Deltei, de oamenii Maramureșului și de cetățile medievale ale Transilvaniei. Am fotografiat împreună, am mâncat împreună, am povestit, am simțit, am glumit și ne-am bucurat de fiecare experiență îm parte.

Toate imaginile din expoziție sunt realizate în cadrul turelor foto organizate la PhotoLife, indiferent că au fost ture practice de la curs, workshop-uri din țară sau photo tour-uri în diverse colțuri ale lumii.

Fotografii care expun sunt: Alexandru Bobeică, Alexandru David, Andra Panduru, Constantin Bordian, Cristian Cerghedean, Florentina Tîlvîc, Gabriela Pătrășcan, Gheorghe Butoeru, George Pancescu, Georgian Manea, Irina Roșca, Laurent Lefevre, Lehel Gyorgy, Luiza Cerghedean, Radu Popovici, Raul Bambu, Răzvan Iliescu, Remus Munteanu, Sorin Tarcea și Vlad Popescu

Expoziție: 06-31 decembrie 2016

Vernisaj: marți 06 decembrie ora 18.30

Librăria Okian se află în Brașov, str. Mureșenilor nr. 1, iar programul de vizitare este luni – vineri 12:00-20:00, sâmbătă 11:00-19:00.

Vă așteptăm!

Peisaje monocrome

expoziție foto Szabo Zsolt Andras la Brașov

Librăria Okian din Brașov și PhotoLife vă invită din 02 noiembrie să descoperiți lumea minunată a peisajelor monocrom. Szabo Zsolt Andras fotografiază din 2003 și a ales să abordeze partea mai artistică a peisajului, unde nu reprezentarea locației este scopul, ci redarea unor impresii personale. Expoziția de față este reprezentată numai din lucrări alb-negru de mari dimensiuni și este un fel de reducere la esență, unde în lipsa culorilor atenția se concentrează către tonuri, linii și forme. Scopul artistic al acestui proiect este de a evidenția rolul luminii în compoziția imaginii.

 

Mai multe despre proiect și imaginile din serie se găsesc pe www.szabozsoltandras.ro/gallery/images/2

 

Expoziție: 05 - 30 noiembrie 2016 (program luni-vineri 12:00-20:00, sâmbătă 11:00-19:00)

LIBRĂRIA OKIAN, str. Mureșenilor  nr. 1, Brașov

 

Intrarea este liberă. Vă așteptăm!

Peisaje britanice

expoziție foto Dan Dinu, Laurent Lefevre și Vlad Popescu

Librăria Okian din Brașov și PhotoLife vă invită în 06 septembrie să descoperiți unele dintre cele mai emblematice peisaje britanice într-o expoziție de fotografie. Dan DinuLaurent Lefevre și Vlad Popescu, au vizitat de mai multe ori Marea Britanie în cadrul turelor foto organizate de PhotoLife, iar imaginile surprinse de ei sunt reunite în această expoziție.

 

Peisajele întâlnite în insulele britanice nu excelează neapărat în superlative geografice, însă cu siguranță au o subtilitate aparte. Irlanda de Nord vine cu faleze impresionante și peisaje de coastă inedite, Coasta Jurasică a Dorsetului te poartă printre plaje pline de fosile, iar Scoția te uimește în primul rând prin capriciile vremii ce îți oferă un peisaj dinamic și spectaculos. Giants Causeway, Dark Hedges, Insulele Skye și Eigg, Durdle Door, Old Harry Rocks, Glencoe și Old Man of Storr sunt doar câteva dintre cele mai interesante locuri pe care le puteți admira în această expoziție.

 

Vernisaj: 06 septembrie ora 18:30

Expoziție: 01 - 30 septembrie 2016 (program luni-vineri 12:00-20:00, sâmbătă 11:00-19:00)

LIBRĂRIA OKIAN, str. Mureșenilor  nr. 1, Brașov

 

Intrarea este liberă. Vă așteptăm!

Tabăra PhotoLife

Apuseni 2016

Dacă ești pasionat de fotografie și de natură, PhotoLife și Dan Dinu te invită la o tabără foto gratuită în Apuseni, pentru a petrece patru zile la Cabana Cetățile Ponorului. Locurile la această tabără se ocupă printr-un concurs, ce va fi jurizat de trainerii PhotoLife. În tabără vei avea ocazia să fotografiezi peisaju din zona Padiș, să cunoști oameni la fel de pasionați ca și tine și să înveți mai multe despre fotografie de la fotograful Dan Dinu. Tabăra se desfășoară între 1-4 septembrie 2016.

 

Pentru că avem mulți prieteni și pentru că locurile noastre sunt totuși limitate, iată ce trebuie să faci pentru a putea participa:

 

-    Dacă ai cont de Facebook, intră pe pagina noastră www.facebook.com/photolife.ro și dă-i un like, pentru a intra în concurs;

 

-    Trimite cele mai frumoase trei imagini ale tale pe adresa contact@photolife.ro. Nu contează tematica aleasă sau tehnica de realizare, trebuie doar să comunice cât mai mult prin mesaj și compoziție. Nu uita să ne spui și numele tău complet în mail. Poți trimite imaginile până pe 21 august 2016.

 

-     În data de 22 august 2016, cele mai bune dintre imaginile trimise se vor publica pe pagina noastră de Facebook. Până pe data de 26 august vor fi analizate imaginile și vor fi aleși câștigătorii. Fotografia care a strâns cele mai multe like-uri va primi automat un loc în tabără, iar restul de locuri vor fi ocupate după alegerea participanților de către un juriu format din trainerii Photolife.

 

Te așteptăm. Mult succes.

Wildlife în Piatra Craiului

Descoperă România Sălbatică

serial documentar despre natură și fotografie

Centrul Cultural Reduta din Brașov are plăcerea să găzduiască în data de 01 aprilie de la ora 18:00, lansarea unui serial documentar unic în acest moment în România. Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache au lucrat pentru acest serial mai bine de doi ani. Descoperă România Sălbatică își propune să te poarte prin intermediul fotografiei, în unele dintre cel mai interesante zone ale țării, dar și să îți arate locuri mai puțin cunoscute, însă la fel de frumoase și pline de viață.

Serialul vine ca o completare la proiectul România Sălbatică, o inițiativă a lui Dan Dinu în colaborare cu WWF(World Wide Fund for Nature). În cadrul acestui proiect au fost vizitate și fotografiate cele mai spectaculoase zone din parcurile naționale și naturale, iar imaginile rezultate sunt puse la dispoziția parcurilor și a ONG-urilor de mediu pentru o mai bună promovare a zonelor naturale de la noi din țară. Acesta este cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în România.

Dan a avut încă de la început în minte realizarea unui film documentar despre natura de la noi, însă totul a stagnat până când Cosmin și-a manifestat interesul să sprijine acest proiect. Cei doi au început să pună bazele NTD (Nature and Travel Documentaries) și au conceput acest serial documentar, care pe parcursul fiecărui episod vă va plimba printr-o altă zonă naturală deosebită. Dan este prezentatorul filmelor și pe lângă informații despre locurile vizitate, vă va da și multe sfaturi despre fotografie. Până în prezent este filmat un prim sezon, iar zonele prezentate sunt Mestecănișul de la Reci din Covasna, Delta Dunării, Valea Ialomiței din Parcul Natural Bucegi, Zona Padiș din Parcul Natural Apuseni și Masivul Ciucaș.

Primul episod se lansează online odată cu acest eveniment și va putea fi urmărit pe www.ntdfilm.ro începând cu 1 aprilie 2016. Celelalte episoade se vor lansa la interval de o lună.


În cadrul evenimentului aveți ocazia să vădeți două episoade, cel pilot filmat în Mestecănișul de la Reci și cel din Delta Dunării. Lansarea se face în prezența autorilor și o să aveți astfel ocazia să aflați mai multe informații despre proiect și ce planuri mai au în continuare cei doi. 

Premiera va avea loc la Centrul Cultural Reduta din Brașov, aflat pe strada Apollonia Hirsher numărul 8, în 01 aprilie de la ora 18:00. Primul episod va fi disponibil și online, odată cu evenimentul.


Pentru a vedea ce v-am pregătit, puteți vizualiza trailerul filmului aici https://vimeo.com/120557914  
Intrarea este gratuită.

Vă așteptăm!

PhotoLife expo

cele mai frumoase imagini din turele noastre din 2015

La PhotoLife ne place să călătorim, să descoperim și să fotografiem locurile minunate prin care mergem, însă în același timp nu vrem să fim egoiști și să păstrăm aceste amintiri frumoase numai pentru noi, așa că ne place să le și împărtășim. Așa cum v-am obișnuit de ceva ani încoace, vă așteptăm împreună cu Librăria Okian din Brașov la o expoziție foto, care să celebreze locurile pe care le-am văzut împreună.

Cel de-al optulea an al nostru de existență ne-a purtat prin locuri deja cunoscute, cum ar fi Irlanda de Nord, Delta Dunării sau Maramureșul, însă am venit și cu locații noi, aproape toate în premieră în România, cum ar fi Namibia, Islanda, Lofoten, Scoția sau Iordania. Am trăit împreună momente unice, de la valurile uriașe din Ballintoy în Irlanda și până la pășitul printr-un vulcan în Islanda, de la luminile spectaculoase ale Aurorei în Lofoten și până la adrenalina dată de vânătoarea unui ghepard în Namibia, sau de la vremea capricioasă îndurată în Scoției și până la ceaiul băut cu beduinii în deșertul Iordaniei. Tot acest periplu fotografic este dedicat pasiunii cu care fiecare expozant declanșează de fiecare dată, este dedicat bucuriei pe care o resimți atunci când vezi o imagine bună, este dedicat prieteniilor formate la fiecare întâlnire în parte. Toate imaginile din expoziție sunt realizate în cadrul turelor foto organizate la PhotoLife, indiferent că au fost ture practice de la curs, workshop-uri din țară sau photo tour-uri în diverse colțuri ale lumii.

Fotografii care expun sunt: Alexandra-Irina Ionescu, Alexandru Bobeică, Alexandru Preoteasa, Alexandru Mazăre, Claudiu Drocas, Cristian Bălteanu, Cristian Cerghedean, Daniela Barac, Diana Popescu, Florentina Tîlvîc, Gabriel Barac, Gabriela Dragomir, Gheorghe Butoeru, Laurent Lefevre, Lehel Gyorgy, Liviu Dragomir, Luiza Cerghedean, Mariana Cotoi, Nicoleta Varga, Răzvan Iliescu, Remus Munteanu, Sorin Tarcea, Tina Genovia Obreja și Vlad Popescu

Expozitie: 02-29 februarie 2016
Vernisaj: marți 02 februarie ora 18.00

Librăria Okian se află în Brașov, str. Mureșenilor nr. 1, iar programul de vizitare este luni – vineri 12:00-20:00, sâmbătă 11:00-19:00.

Safari în Uganda

Foto-documentarea faunei

întâlnire cu Cristian Goga și Dan Dinu

PhotoLife și Libraria Okian din Brașov vă invită la un nou eveniment din cadrul proiectului Întâlnire cu Fotografia ce va continua și în 2016. Am avut până acum invitați care ne-au vorbit despre portret, fotografie de stradă, natură și wildlife, fotografie nud, iar acum a venit timpul să ne aplecăm și asupra unor aspecte mai puțin discutate în sfera așa-zis artistică, însă extrem de importante în zona științifică.

Fotografia documentară este extrem de importantă din punct de vedere istoric, pentru că ne reflectă o lume care la un moment dat poate să nu mai existe, însă în același timp este foarte importantă și pentru studiu. Invitații noștri din această întâlnire, Cristian Goga și Dan Dinu, vă vor povesti despre ce înseamnă pentru ei fotografia wildlife și de ce este importantă și o abordare documentară a acestui subiect. Cristian se ocupă aproape exclusiv de acest gen de fotografie, poate și datorită pasiunii lui pentru păsări, pe care vrea să le ilustreze în toată splendoarea lor. Dan folosește fotografia documentară în diverse proiecte în care este implicat și în care abordarea faunei în acest fel este esențială. Cei doi fotografi au mers în multe ture împreună și se completează foarte bine când vine vorba de abordarea animalelor în fotografie.

Prin aceste întâlniri o să aveți ocazia să cunoașteți diverși fotografi, o să puteți să discutați despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o să puteți face schimburi de idei, iniția proiecte și, nu în ultimul rând, o să vă puteți face prieteni noi care împart aceeași pasiune cu voi. 

Înscrierile la aceste întâlniri se fac în baza unei confirmări, locurile în sală fiind limitate. Pentru înscriere și alte informații puteți folosi florin.ifrim@okian.ro sau numărul de telefon  0728 728 315. Intrarea este liberă.

Foto-documentarea faunei – invitați Cristian Goga și Dan Dinu
Vineri 29 ianuarie ora 18:30 - Librăria Okian, str. Mureșenilor nr. 1

Nepal

expoziție foto Luiza Boldeanu la Brașov

PhotoLife te invită în 27 ianuarie la Ceainăria Open Heartdin Brașov, într-o oază de liniște și sănătate, pentru a lua parte la un eveniment dedicat Nepalului. Deși această țară se remarca mai ales prin prezența celor mai înalți munți din lume, oamenii care trăiesc aici sunt și ei remarcabili. Luiza Boldeanu a călătorit în Nepal și vă aduce câteva portrete ale acestor oameni, ce reușesc să își ducă traiul la poalele Himalayei și vă va spune poveștile din spatele imaginilor.
 
Invitatul nostru special este Sega, autorul bestseller-urilor Namaste – Un roman de aventuri spirituale în India și Namaste – Un roman de aventuri spirituale în Nepal. Din 2014 își călăuzește cititorii dornici de aventură în Nepal și o să vă încânte cu povești despre oamenii locului, despre spiritualitate și aventură.
 
Pentru ca evenimentul să fie pe deplin reușit, o să aveți ocazia și să degustați un ceai nepalez oferit de gazdele noastre.
 
Vernisaj – 27 ianuarie 2016 ora 18:30
Ceainăria Open Heart se află pe str. Michael Weiss nr. 18, etaj 1, Brașov.

 

Vă așteptăm!

Munte și fotografie

Descoperă natura Brașovului

album dedicat ariilor protejate din județ

Braşovul te captivează cu diversitatea locurilor, peisajelor şi valorilor naturale. Aici poţi vizita păduri seculare de stejari, la Racoş sau în Podişul Hârtibaciului, poţi admira Delta din Carpaţi de la Dumbrăviţa, unde poposesc peste 20 000 de păsări şi poţi face o plimbare prin frumoasele chei de la Dopca sau din Prăpăstiile Zărneştiului.

Munţii sunt prezenţi şi ei la tot pasul, iar pentru o drumeţie poţi alege din nu mai puţin de şapte masive spectaculoase: Bucegi, Piatra Craiului, Ciucaş, Perşani, Făgăraş, Piatra Mare sau Postăvarul.

Albumul "Natura Braşovului" a fost realizat de Propark în colaborare cu PhotoLife şi administratorii de arii protejate, în cadrul proiectului "Descoperă Natura din Judeţul Braşov" finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Romania.

Albumul poate fi descarcat gratuit de pe www.propark.ro

Strada în focus

întâlnire cu Cristina Țintă și Mirela Momanu

După o scurtă vacanță, Photolife și Librăria Okian din Brașov reiau proiectul Întâlnire cu Fotografia. Am avut ocazia până acum să îi vedem pe Tatiana Volontir, Luiza Boldeanu, Dorin Bofan, Zoltan Nagy, Vlad Eftenie, Andrei Baciu și Anca Cernoschi, așa că o să continuăm lista cu două nume la fel de interesant ca și cele de până acum, Cristina Țintă și Mirela Momanu. Terenul lor de joacă este un loc pe care mulți dintre noi îl ignoră, deși îl folosesc zilnic... strada. Uneori atât de banală pentru trecători, poate spune multe povești interesante, iar în imaginile celor două fotografe o să descoperim exact asta: povești spuse prin instantanee bine gândite sau prin momente captate cu noroc, imagini abstracte prin viziuni geometrice și siluete care parcă redau atenporalitatea acestui loc.

Prin aceste întâlniri o să aveți ocazia să cunoașteți diverși fotografi, o să puteți să discutați despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o să puteți face schimburi de idei, iniția proiecte și, nu în ultimul rând, o să vă puteți face prieteni noi care împart aceeași pasiune cu voi. Gazda fiecărei întâlniri fotografice va fi Dan Dinu, care va modera discuțiile cu invitații, vă va prezenta idei noi și vă va lansa provocări.

Înscrierile la aceste întâlniri se fac în baza unei confirmări, locurile în sală fiind limitate. Pentru înscriere și alte informații puteți folosi florin.ifrim@okian.ro sau numărul de telefon  0728 728 315. Intrarea este liberă.

Strada în focus – invitați Cristina Țintă și Mirela Momanu, moderator Dan Dinu

Vineri 25 septembrie ora 18:30 - Librăria Okian, str. Mureșenilor nr. 1

Vă așteptăm!

Tabăra foto Carpathia

tură foto gratuită alături de Dan Dinu

Ești vânător... de imagini? Ești interesat de fotografia de natură și wildlife?  Atunci hai alături de fotograful Dan Dinu într-o sesiune de „foto-hunting” organizată de Asociația de Vânătoare Piatra Craiului - Făgăraș Conservation (AVPCFC) și Photolife. Îți punem la dispoziție cazarea, transportul și masa, iar dacă ne plac imaginile tale o să le și cumpărăm.

 
PREZENTAREA PROIECTULUI

Asociația de Vânătoare Piatra Craiului - Făgăraș Conservation (AVPCFC) a concesionat Fondul Cinegetic Nr. 21 ”Izvoarele Damboviței” (situat pe teritoriul administrativ al Comunei Rucăr, respectiv pe Valea Superioara a Dâmboviței) în anul 2011, cu intenția de a conserva populațiile de faună. De atunci, nu a fost împușcat nici un animal.
 
Anul acesta am început proiectul “Ecoturism și conservarea biodiversității într-un fond cinegetic, pentru dezvoltare sustenabilă prin programe de observare a faunei sălbatice”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Obiectivul principal al proiectului îl constituie dezvoltarea unui program ecoturistic în fondul cinegetic nr. 21 „Izvoarele Dâmboviței”, ca o alternativă pentru conservarea biodiversității prin menținerea populațiilor de faună sălbatică de interes cinegetic și o oportunitate pentru creșterea veniturilor populației locale.
 
CONCURS

În cadrul proiectului, AVPCFC și Photolife organizează un concurs la care poți câștiga un loc la una dintre cele două tabere de fotografie de natură și wildlife alături de Dan Dinu și alți fotografi preocupați de acest domeniu în România. 
 
Sesiunile de fotografiere se vor derula astfel:


•   Sesiunea 1 între 26 - 30.10.2015;
•   Sesiunea 2 între 27.11 – 01.12.2015.

CUM POȚI PARTICIPA

Pentru a participa la concurs trebuie să parcurgi următorii pași:
 
•   Trimite 10 imagini din portofoliul tău cu peisaje sau animale sălbatice din România până duminică 20 septembrie 2015 ora 12:00 pe adresa de mail m.petrescu@conservationcarpathia.org ca atașament sau folosind un serviciu de transfer de date online (wetransfer, fastupload, etc.);
•   Imaginile trebuie să aibă latura mare de 2000px;
•   Trimite datele tale de contact (nume, email, telefon, localitatea de domiciliu) în același mail cu portofoliul.

Un juriu format din fotografi și reprezentați ai asociației vor evalua portofoliile trimise până la data de 27 septembrie, ținând cont de calitatea imaginilor, compoziție, relevanța subiectelor/momentelor surprinse, etc. Participanții care vor fi selectați pentru a participa la tabere vor fi anunțați pe data de 28 septembrie.
 
CE ÎȚI OFERIM

Cheltuielile de organizare, respectiv ghidarea în teren, transportul, cazarea și masa participanților vor fi suportate de către AVPCFC. Îndrumare foto din partea lui Dan Dinu și Photolife vă este oferită gratuit.

•   Se asigură transportul din Brașov până la Sătic, comuna Rucăr, județul Argeș.
•   Transport cu mașinile asociației în teren.
•   Se asigură cazarea la cabana Richita, observatoarele AVPCFC sau  dormitoarele de campanie ale Fundației Conservation Carpathia. Condițiile sunt cele de cabană de munte și este important să îți aduci un sac de dormit.
•   Se asigură pachete de hrană zilnice.
•   Sfaturi despre fotografia de natură și wildlife de la Dan Dinu și îndrumare pe toată durata taberei.
•   Feedback peste imaginile realizate direct în teren de la fotografii implicați.

CE ÎȚI CEREM
 
Scopul acestei tabere este de a strâge cât mai multe fotografii frumoase, așa că în schimbul a ceea ce îți oferim noi, la finalul taberei fiecare participant va trebui să:

•   Livreze către AVPCFC minim 20 de fotografii pentru fiecare dintre sesiunile la care a participat, cu drept de folosire neexclusiv. Aceste imagini vor fi utilizate pentru a promova activitățile organizației și pentru a ajuta la conservarea mediului. Suntem interesați atât de aspectele legate de peisaj, dar și de imagini cu specii din fauna zonei.
•   Imaginile trebuie să fie la rezoluția maximă a aparatului, editate de către autor și livrate în format JPEG sau TIFF. Sunt admise doar imagini creație proprie, realizate în cadrul sesiunii organizate în cadrul taberei.

IMPORTANT

O comisie va realiza o selecție din fotografiile realizate de către fiecare participant, iar acestea vor fi achiziționate de AVPCFC și prezentate la expoziția de fotografie organizată de către asociație la evenimentul final al proiectului. De asemenea, fotografiile vor fi folosite de către asociație pentru a promova prin diverse metode, programele eco-turistice de observare a faunei sălbatice pe care le oferă. Se va specifica de fiecare dată autorul fotografiilor.

Pentru sesiunile următoare AVPCFC poate organiza noi etape de înscriere/selecție sau poate alege fotografi diferiți în funcție de situație.


Dacă mai ai întrebări, poți să iei legătura cu Mihai Petrescu la  m.petrescu@conservationcarpathia.org sau 0758246155.

 

Vă așteptăm și vă dorim succes!

Safari în Kenya

Africa

povești din safari spuse de Dan Dinu

Fotograful Dan Dinu, alături de Ceainăria Open Heart și Photolife, te invită în 09 septembrie la Brașov să asculți povești din Africa la o ceașcă de ceai Rooibos, într-un eveniment aparte.

Continentul african crează dependență și imediat ce l-ai părăsit o să îți dorești să te reîntorci. Dan Dinu a vizitat și fotografiat trei țări africane și tot atâtea habitate specifice acestui continent. A început cu savanele est africane din Kenya, a continuat cu junglele și lacurile din Uganda și a culminat cu deșertul din Namibia. Aventurile lui vă sunt povestite acum chiar de către fotograf și însoțite de multe imagini interesante într-un mediu care te îndeamnă la astfel de escapade, Ceainăria Open Heart din inima Brașovului.

Vino și tu să afli povești inedite din safari, despre cele mai faimoase animale pe care le vezi zilnic în documentare, despre cum este să stai în mijlocul a mii de antilope Gnu sau la doar câțiva metri de un leu, despre o întâlnire mai mult decât personală cu un cimpanzeu în mediul lui natural, despre cum este să asiști la o vânătoare alături de un ghepard sau, de ce nu, despre cum este să trăiești pentru câteva ore în inima unui sat african.

Videoproiecție:       09 septembrie ora 18:30
Expoziție:               09 septembrie - 09 octombrie 2015 între 10:00  – 23:00

Ceainăria Open Heart se află pe strada Michael Weiss, nr. 18, etaj 1 în Brașov.

Vă așteptăm.

Tabăra PhotoLife

Cincșor 2015

Dacă ești pasionat de fotografie și de zonele rurale ale României, ai acum ocazia să participi gratuit la o tabără foto organizată de Photolife și Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți, în inima țării. Gazdele noastre au restaurat vechea școală evanghelică (1910) și casa parohială evanghelică (sec.16), transformându-le într-un ansamblu arhitectural săsesc de excepție, în care nu numai că vei simți pulsul trecutului, dar te vei și bucura de o ospitalitate aparte. Tabăra noastră este concepută atât pentru a cunoaște întreaga echipă Photolife, cât și pentru a fotografia satul Cincșor și împrejurimile lui.

Alături de alți pasionați ca și tine, la această tură foto ai ocazia să cunoști toți trainerii Photolife, de la Dan Dinu, cel care a creat acest proiect și până la Horia Bogdan, trainer la ture foto și workshop-uri, Luiza Boldeanu și Tatiana Volontir traineri la cursurile și workshop-urile noastre despre fotografia cu oameni, dar și pe Anca Cernoschi, cel mai nou membru al echipei noastre ce va iniția un curs inedit cât de curând.

Pentru că avem mulți prieteni și pentru că locurile noastre sunt totuși limitate, iată ce trebuie să faci pentru a putea participa:

-    Intră pe pagina noastră de Facebook www.facebook.com/photolife.ro și dă-i un like, pentru a putea participa;


-    Trimite cele mai frumoase trei imagini ale tale pe adresa contact@photolife.ro. Nu contează tematica aleasă sau tehnica de realizare, trebuie doar să comunice cât mai mult prin mesaj și compoziție. Nu uita să ne spui și numele tău complet în mail. Poți trimite imaginile până pe 5 iulie 2015.


-     În data de 6 iulie 2015, cele mai bune dintre imaginile trimise se vor publica pe pagina noastră de Facebook. Până pe data de 10 iulie vor fi analizate imaginile și vor fi aleși câștigătorii. Fotografia care a strâns cele mai multe like-uri va primi automat un loc în tabără, iar restul de locuri vor fi ocupate după alegerea participanților de către un juriu format din trainerii Photolife.

Mai multe informații despre concurs și participare găsești pe www.photolife.ro și pe pagina noastră de Facebook www.facebook.com/photolife.ro


Despre gazdele noastre și despre proiectul lor de la Cincșor, poți citi mai multe aici www.transilvania-cincsor.ro   

Te așteptăm. Mult succes!

Potecile Ciucașului

Surprinde natura Brașovului

expoziție de fotografie și alte evenimente

Propark Fundaţia pentru Arii Protejate în colaborare cu Photolife, a organizat în perioada 28 aprilie - 13 mai 2015, concursul de fotografie cu imagini surprinse în ariile protejate din Judeţul Braşov. Cele mai bune imagini, alese de juriul format din fotografii Dan Dinu şi Horia Bogdan, vor fi expuse pe aleea din curtea Facultăţii de Silvicultură, lângă Poarta Şchei, în perioada 01 - 07 iunie 2015.

 

Brașovenii sunt invitați să afle mai multe despre ariile protejate din județ, cu ocazia Săptămânii Ariilor Protejate, din 1-7 iunie 2015. Propark-Fundația pentru Arii Protejate v-a pregătit 5 întâlniri publice, o expoziţie de fotografie și o competiție sportivă, Propark Adventure, care au ca idee principală cunoașterea și protejarea naturii. 
 
Cele cinci evenimente, ce se vor desfășura în diferite locuri din oraș, sunt organizate în cadrul proiectului ”Descoperă Natura din judeţul Braşov!”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, și abordează mai multe teme din viața cotidiană: alimentație, ecoturism, urși, tăierile de pădure, existența ariilor protejate. 
 
Competiția inovativă, Propark Adventure completează programul de evenimente, printr-un concurs de tip adventure, în perioada 4-7 iunie 2015. (www.propark-adventure.ro)
 
Programul evenimentelor din Săptămâna Ariilor Protejate:
 
Expoziţie de fotografie organizată în urma concursului "Surprinde Natura Braşovului"
http://propark.ro/ro/galerii-foto/surprinde-natura-brasovului-293.html
 
Eşti ceea ce mănânci. 
Marţi 02.06.2015, ora 18:00, Ceainăria Open Heart
Ben Mehedin, Fundatia Adept Transilvania
 
În graba cu care circulăm prin lume timpul acordat hranei se diminuează pe zi ce trece. Este important să aprofundăm cunoștințele despre hrană, căci indiferent dacă ne identificăm cu trupul fizic, ne considerăm indivizi într-o comunitate sau dacă ne percepem ca ființe spirituale, ceea ce mâncăm face parte din noi, se manifestă într-un fel anume și ne leagă de natură. Pentru că ceea ce îngurgităm vine din natură și ce eliminăm se-ntoarce în natură... Alegerile noastre afectează mediul în care trăim și într-o oarecare măsură ne afectează și pe noi! 
Dacă doriți să aflați mai multe, poftiți la ... prezentare!
 
Ecoturism - moft sau necesitate?
Miercuri 03.06.2015, ora 18:00, Librăria Okian
Andrei Blumer, Asociaţia de Ecoturism din România
 
De ce lent şi nu rapid când e vorba de vacanţe şi timp liber? De ce servicii locale şi produse locale când suntem în vacanţă? De ce la vâsle, la pedale sau pe jos? De ce să stăm de vorbă cu localnicii? De ce să întelegem şi să simţim natura locului în care călătorim? De ce a calatori responsabil are acum sens în economia actuală? 
 
Tăierea pădurilor. O problemă pentru toţi. 
Joi 04.06.2015, ora 19:30, Casa Baiulescu
Tiberiu Chiricheş, Propark Fundaţia pentru Arii Protejate
 
Cu toții apreciem materialele naturale, mai ales lemnul. Dar totodată ne deranjeză oridecâteori vedem păduri tăiate. Cum scăpam de dilema aceasta?
Am vrea să păstram măcar o parte din păduri neatinse. Dar din nefericire şi acelea ajung până la urmă să fie tăiate. Ne încercă un sentiment de mare frustrare, și asta pe bună dreptate. Sociatatea civilă românească începe să-și arate forța. Simţim ca putem schimba ceva. Ce ne dorim noi prin acestă miniconferiță este să ajutăm opinia publică să-și clarifice unele aspecte privind managementul pădurilor și să-și îndrepte forța schimbătoare spre adevăratele probleme create de tăierile pădurilor.
 
Ceai cu ursul. Sau ce ai cu ursul? 
Joi 04.06.2015, Ora 18:00, Tipografia.
Ovidiu Ionescu, Universitatea Transilvania Braşov
 
Totul despre urşi.
 
​Avem nevoie de Arii Protejate? 
Vineri 05.06.2015, ora 19:00, Cinemateca Patria.
Erika Stanciu şi Alina Ioniţă, Propark Fundaţia pentru Arii Protejate
 
Aproape un sfert din ţara noastră este inclusă în arii protejate de diferite tipuri. Probabil vă întrebaţi:
    - ce inseamna aceasta, restrictionarea activităţilor pe suprafeţe întinse?
    - sunt zone de interes în principal pentru cercetători şi turişti? 
    - cine beneficiază de pe urma acestor arii cu regim special de management?

Vom încerca să răspundem la aceste întrebări şi, dacă timpul ne permite, să discutăm despre modul în care vă puteţi implica în mod activ în cele ce se întâmplă în parcurile naţionale şi naturale din judeţ şi din apropiere, în rezervaţiile naturale şi siturile Natura 2000.
 
Întâlnirea va fi urmată de filmul Aferim (peliculă realizată şi în Parcul Naţional Munţii Măcinului).

Va asteptam!

Fotografii care au făcut istorie

proiecție film documentar

Dacă până acum la Întâlnirea cu Fotografia de la Brașov, organizată de Photolife și Librăria Okian, ați avut ocazia să cunoașteți fotografi talentați, a venit acum momentul să punem accent pe imagini și nu neapărat pe cei din spatele camerei. Vă invităm la o proiecție de film documentar în care să facem cunoștință cu unele dintre cele mai celebre imagini din istorie și să aflăm poveștile din spatele acestora. Indiferent că discutăm despre debarcarea din Normadia, fotografiată de Robert Capa, sau despre înălțarea steagului american pe Iwo Jima, despre copilul sudanez al lui Kevin Carter sau portretul lui Che Guevara, fiecare dintre aceste imagine a marcat o parte din istoria lumii în care trăim. 

Aceasta este a zecea întâlnire din cadrul proietului nostru și, ca de fiecare dată, gazdă vă este fotograful Dan Dinu.


Înscrierile la aceste întâlniri se fac în baza unei confirmări, locurile în sală fiind limitate. Pentru înscriere și alte informații puteți folosi florin.ifrim@okian.ro sau numărul de telefon  0728 728 315. Intrarea este liberă.


Întâlnirea are loc vineri 17 aprilie de la ora 18:30, la Libraria Okian din Brașov, str. Muresenilor nr. 1

Vă așteptăm!

Reprezentarea corpului feminin

întâlnire cu Anca Cernoschi

Photolife si Libraria Okian din Brasov va invita la un nou eveniment din cadrul proiectului Intalnire cu Fotografia. Am avut ocazia pana acum sa ii vedem pe Tatiana Volontir, Luiza Boldeanu, Dorin Bofan, Zoltan Nagy, Vlad Eftenie si Andrei Baciu, asa ca o sa continuam lista cu un nume la fel de interesant ca si cele de pana acum, Anca Cernoschi. Este aproape primavara si urmeaza zilele de inceput de martie, asa ca nu exista un moment mai bun decat sa aducem un elogiu fotografic corpului feminin. Anca este preocupata de acest subiect si studiaza formele, lumina si conceptele care sa poată reda cat mai creativ nudul in viziunea ei artistica. 

Aceasta este cea de a opta intalnire a proiectului nostru pe care ni l-am propus pentru un an de zile. Prin aceste intalniri o sa aveti ocazia sa cunoasteti diversi fotografi, o sa puteti sa discutati despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o sa puteti face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rand, o sa va puteti face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intalniri fotografice va fi Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.

Inscrierile la aceste intalniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. Intrarea este libera.

Reprezentarea corpului feminin – invitat Anca Cernoschi, moderator Dan Dinu

Vineri 27 februarie ora 18:30 - Libraria Okian, str. Muresenilor nr. 1

Va asteptam!

Poezie la prima vedere

întâlnire cu Andrei Baciu

Photolife si Libraria Okian din Brasov va invita la un nou eveniment din cadrul proiectului Intalnire cu Fotografia. Am avut ocazia pana acum sa ii vedem pe Tatiana Volontir, Luiza Boldeanu, Dorin Bofan, Zoltan Nagy si Vlad Eftenie, asa ca o sa continuam lista de tineri fotografi care se remarca prin creativitate si proiecte interesante, cu Andrei Baciu. Lucrarile lui sunt in mare parte minimaliste si nu vorbesc neaparat prin ansamblul lor, ci mai ales prin forta detaliilor gasite. Pentru Andrei fotografia este ca si o poezie, tine de lirism, iar in abordarile lui fotografice, cele doua se intalnesc si se combina intr-o poezie vizuala.  

Aceasta este cea de a saptea intalnire si trecem astfel de jumatatea proiectului nostru pe care ni l-am propus pentru un an de zile. Prin aceste intalniri o sa aveti ocazia sa cunoasteti diversi fotografi, o sa puteti sa discutati despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o sa puteti face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rand, o sa va puteti face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intalniri fotografice va fi Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.

Inscrierile la aceste intalniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. Intrarea este libera.

Poezie la prima... vedere – invitat Andrei Baciu, moderator Dan Dinu

Vineri 30 ianuarie ora 18:30 - Libraria Okian, str. Muresenilor nr. 1

Va asteptam!

Inspirația naturii

întâlnire cu Zoltan Nagy

Photolife si Libraria Okian din Brasov va invita la un nou eveniment din cadrul proiectului Intalnire cu Fotografia, ce se va desfasura pe un an de zile si prin intermediul caruia o sa aveti ocazia sa intalniti diversi fotografi, o sa puteti discutati despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o sa puteti face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rand, o sa va puteti face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intalniri fotografice va fi Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.

A sasea intalnire din cadrul proiectului este dedicata fotografiei de natura, iar invitatul nostru va fi Zoltan Nagy, un tanar fotograf cu premii importante obtinute in acest domeniu. El ne va povesti cum incearca sa isi caute inspiratia in natura si cum de fiecare data se regaseste in cele mai salbatice colturi ale tarii noastre. Ne va povesti despre cum s-a format ca si fotograf, dar si despre cel mai recent proiect al sau Retezatul Salbatic, pentru care a stat foarte mult timp in teren. Natura este uneori un subiect extrem de vast, insa in aceasta uriasa complexitate, Zoltan reuseste sa se regaseasca si sa fie inspirat, asa ca ne va povesti si noua care sunt metodele lui de abordare si cum isi gaseste creativitatea.

Inscrierile la aceste intalniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. Intrarea este libera.

Inspiratia naturii – invitat Zoltan Nagy, moderator Dan Dinu

Vineri 19 decembrie ora 18:30
Libraria Okian, str. Muresenilor nr. 1

Va asteptam!

PhotoLife expo

expoziție de fotografie la Brașov

Au trecut sapte ani de cand Dan Dinu si Photolife va ofera unele dintre cele mai frumoase ture foto, iar ca de obicei la final de an este momentul sa le aratam si altora momentele surprinse, sa depanam povesti inedite si sa ne bucuram cu totii de fotografii frumoase. Libraria Okian ne este si de aceasta data alaturi in organizarea expozitiei, ce cuprinde 40 de imagini, ce ne vor purta prin satele sasesti si prin Sighisoara, prin Delta Dunarii, pe la Portile de Fier sau prin Muntii Vrancei, dar si in afara granitelor pe costele spectaculoase ale Irlandei de Nord, prin Dolomiti, in Uganda si Noua Zeelanda. Tot acest periplu fotografic este dedicat pasiunii cu care fiecare expozant declanseaza de fiecare data, este dedicat bucuriei pe care o resimti atunci cand vezi o imagine buna, este dedicat prieteniilor formate la fiecare intalnire in parte. Toate imaginile din expozitie sunt realizate in cadrul turelor foto organizate de catre Dan Dinu la Photolife, indiferent ca au fost ture practice de la curs, workshop-uri din tara sau photo tour-uri in diverse colturi ale lumii.

“Fiecare dintre noi are cate ceva de invatat la o intalnire foto, indiferent ca este participant sau trainer. Oamenii vin foarte deschisi la astfel de intalniri si se leaga de fiecare data prietenii de durata, inchegate in jurul acestei pasiuni comune care este fotografia. Uneori imi dau seama ca ma bucur mai mult pentru realizarile lor decat pentru ale mele, si asta pentru ca poate pentru ei satisfaciile sunt mult mai mari acum la inceput de drum. Aceasta expozitie le este dedicata in intregime si astept ca de fiecare data sa ma bucur de incantarea cu care fiecare dintre expozanti isi va privi cu admiratie fotografia atarnata pe perete. Reusita lor este incantarea mea si ma bucur sa fiu parte din tot acest demers, in care procesul de declansare se transforma intr-o imagine ce este destinata publicului larg.”, ne spune fotograful Dan Dinu, coordonatorul proiectului Photolife, cel care a facut selectia imaginilor din expozitie si cel care va va fi gazda la eveniment.

Fotografii care expun sunt: Alexandru Mazare, Corina Oncioiu, Cristian Goga, Cristian Mihart, Florentina Catrinaru, Florentina Tilvic, Gabriel Barac, Laurent Lefevre, Liviu Dragomir, Lucian Constantin, Mariana Cotoi, Monica Nastase, Radu Hrincescu, Radu Lacrajan, Radu Pescaru, Razvan Iliescu, Stefan Hutu, Theodor Dinulescu si Vlad Popescu.

Fotografiile vor sta pe simezele librariei pana la finalul lunii decembrie. Printurile fotografice sunt oferite de catre Cosmos Foto Digital, partenerul nostru de la fiecare expozitie.

Expozitie: 02-31 decembrie 2014
Vernisaj: marti 02 decembrie ora 18.00

Libraria Okian se afla in Brasov, str. Muresenilor nr. 1, iar programul de vizitare este luni – vineri 12:00-20:00, sambata 11:00-19:00.

Va asteptam.

Oglindirea în fotografie

întâlnire cu Luiza Boldeanu

Photolife, Libraria Okian si Terroirs va invita la Brasov pentru a vedea o expozitie foto semnata Luiza Boldeanu si Tina Obreja, dar si pentru a  participa la un nou eveniment din cadrul proiectului Intalnire cu Fotografia. Acesta este la a cincea editie, iar prin intermediul proiectului aveti ocazia sa intalniti diversi fotografi, puteti discuta despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, puteti face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rand, va puteti face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intalniri fotografice este Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.

Expozitia IDENTITIES ne prezinta o abordare unica a unui proiect fotografic, in care cele doua fotografe ne propun o serie de autoportrete duble, conceptuale, ce ne poarta in diverse stari si etape din viata noastra. Aceasta regasire in imaginile propuse, vine ca o lume uneori imaginara, alteori putin mai ancorata in concret, in care fiecare dintre noi isi oglindeste personalitatea, dorintele, temerile sau starea sufleteasca. Din intregul proiect reiese o trecere inevitabila a timpului, la care putem fi martori, insa din care putem pastra doar niste clipe efemere pastrate in amintire.

Intalnirea cu imaginilei Luizei Boldeanu, ce se numeste OGLINDIREA IN FOTOGRAFIE, ne va vorbi mai mult atat despre ideile si conceptele din spatele proiectului prezentat in expozitie, dar ne va purta si intr-o lume mult mai concreta, cea a fotografiei documentare. Luiza ne va povesti cum ne oglindim cu totii in imaginile noastre, cum uneori incercam sa fim extrem de obiectivi, mai ales in cadrul fotografiei documentare, dar cum de fiecare data ne prezentam munca intr-o maniera subiectiva. Imaginile documentare ne vor purta prin mai multe zone geografice, in care autoarea a calatorit, si ne va arata lumea in care traiesc oamenii asa cum este ea, uneori dura, alteori vesela, dar mereu surprinzatoare daca stii sa cauti esenta locului.

Inscrierile la aceasta intalnire se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. La vernisajul expozitiei nu este nevoie de inscriere. Intrarea este libera la ambele evenimente.

IDENTITIES – expozitie foto Luiza Boldeanu & Tina Obreja

Vernisaj miercuri 19 noiembrie ora 18:00
Expozitie 19 noiembrie – 17 decembrie 2014

Terroirs – boutique du vin, str. Postavarului nr. 2, colt cu Diaconu Coresi, Brasov

OGLINDIREA IN FOTOGRAFIE – invitat Luiza Boldeanu, moderator Dan Dinu

Vineri 21 noiembrie ora 18:30
Libraria Okian, str. Muresenilor nr. 1, Brasov

Va asteptam!

Dincolo de fotografie

întâlnire cu Vlad Eftenie

Photolife si Libraria Okian din Brasov va invita la un nou eveniment din cadrul proiectului Intalnire cu Fotografia, ce se va desfasura pe un an de zile si prin intermediul caruia o sa aveti ocazia sa intalniti diversi fotografi, o sa puteti discutati despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o sa puteti face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rand, o sa va puteti face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intalniri fotografice va fi Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.
 
A patra intalnire din cadrul proiectului este dedicata fotografiei de strada si de arhitectura, iar invitatul nostru va fi Vlad Eftenie, care ne va povesti cum trebuie sa incercam sa vedem dincolo de ceea ce este in fata noastra pentru a ne spune povestea. Vlad are abilitatea de a lua in vizorul camerei sale subiecte obisnuite, intalnite in jurul nostru, pe care le transforma in povesti. Mai multe insa despre stilul lui de abordare va va spune chiar el in cadrul intalnirii.
 
Inscrierile la aceste intalniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. Intrarea este libera.
 
Dincolo de fotografie – invitat Vlad Eftenie, moderator Dan Dinu
 
Vineri 31 octombrie ora 18:30
Libraria Okian, str. Muresenilor nr. 1
 
Va asteptam!

Curiozitate și aventură

întâlnire cu Dorin Bofan

Photolife si Libraria Okian din Brasov va invita la un nou eveniment din cadrul proiectului Intalnire cu Fotografia, ce se va desfasura pe un an de zile si prin intermediul caruia o sa aveti ocazia sa intalniti diversi fotografi, o sa puteti discutati despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o sa puteti face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rand, o sa va puteti face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intalniri fotografice va fi Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.

A treia intalnire din cadrul proiectului este dedicata fotografiei de natura, iar invitatul nostru va fi Dorin Bofan, proaspat intors din cel mai mare proiect fotografic pe care si la propus pana acum, strabaterea Islandei pe bicicleta. O sa aflam mai multe despre acest proiect si despre provocarile lui, o sa incercam sa intelegem mai bine compozitiile mai elaborate ale lui Dorin si modul lui de lucru, o sa aflam ce il motiveaza sa iasa din casa la fotografiat si o sa ne bucuram de sfaturile lui legate de fotografia de natura pe care o indrageste atat de mult. Asa cum v-am obisnuit deja, intalnirea noastra isi propune nu numai o prezetare de portofoliu sau proiect, ci si discutii din care sa intelegeti mai bine ce sta in spatele imaginilor invitatilor nostrii, indiferent ca este vorba de ani de experienta sau de un impuls creativ.

Inscrierile la aceste intalniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. Intrarea la aceasta intalnire este libera.

Curiozitate si aventura – invitat Dorin Bofan, moderator Dan Dinu

Vineri 19 septembrie ora 18:30
Libraria Okian, str. Muresenilor nr. 1

Va asteptam!

Aventură în Noua Zeelandă

Aotearoa

expoziție foto și videoproiecție despre Noua Zeelandă

Putine locuri de pe Pamand rivalizeaza la capitolul frumusete si diversitate cu Noua Zeelanda, iar un astfel de loc nu avea cum sa nu fie o atractie importanta pentru un fotograf de natura cum este Dan Dinu. Peisajele vulcanice inedite, plajele si zonele de coasta spectaculoase, fiordurile, ghetarii si muntii, padurile impresionante si o fauna aproape in totalitate endemica, fac din Noua Zeelanda o tara cu un peisaj uimitor, unic in lume.

Dan Dinu alaturi de Libraria Okian si Centrul Cultural Reduta, va invita sa vizitati prin intermediul imaginilor cele mai emblematice locuri din cele doua insule care alcatuiesc Noua Zeelanda, cu ajutorul unei expozitii de fotografie si a unei videoproiectii. Impreuna cu un grup de pasionati de fotografie, Dan  Dinu a vizitat aceasta tara in 2013, in cadrul unei ture foto organizata sub sigla Photolife. Pe langa imaginile ce alcatuiesc expozitia, o sa puteti avea ocazia sa aflati povestea formarii insulei si sa vedeti mult mai multe imagini intr-o videoproiectie inedita, ce reuneste atat fotografii, cat si filme sau timelapse. La realizarea acestei videoproiectii a contribuit si Stefan Hutu, unul dintre fotografii participanti la tura.

Expoziția este deschisa intre 02-27 septembrie 2014 la Libraria Okian din Brasov (luni – vineri 10.00-18.00 si sambata 09.00-13.00), aflata pe strada Muresenilor nr. 1, si va fi vernisata marti  02 septembrie de la ora 17.00. Videoproiectia va fi proiectata miercuri 03 septembrie 2014 de la ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta, strada Apollonia Hirscher nr. 8.

EXPOZITIE – 02-27 septembrie 2014 (Libraria Okian)
VERNISAJ – marti 02 septembrie ora 17.00
VIDEOPROIECTIE –miercuri 03 septembrie 2014 ora 18.00 (Centrul Cultural Reduta)

Va asteptam!

Fereastra cu dor

întâlnire cu Tatiana Volontir

Photolife si Libraria Okian din Brasov va invita la al doilea eveniment din cadrul proiectului Intalnire cu Fotografia, ce se va desfasura pe un an de zile si prin intermediul caruia o sa aveti ocazia sa intalniti diversi fotografi, o sa puteti discutati despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o sa puteti face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rand, o sa va puteti face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Gazda fiecarei intalniri fotografice va fi Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.

A doua intalnire din cadrul proiectului este dedicata fotografiei de portret, iar invitata va fi Tatiana Volontir. Imaginile ei ne poarta catre propria ei stare si catre propriile ei ganduri, pentru ca la fiecare fotografie realizata ea reuseste sa isi gaseasca oglindirea in subiectele alese. O sa aflati cat de important este sa te regasesti in ceea ce fotografiezi, cat de mult conteaza simbolistica aleasa si cat de frumos poti spune un mesaj fara a folosi cuvinte. O sa aflati cum si-a inceput Tatiana incursiunile in fotografie si cat de importanta este fereastra de la care si-a inceput aceasta calatorie si care o ghideaza in continuare cand vine vorba de lumina.

Inscrierile la aceste intalniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. Intrarea la aceasta intalnire este libera.

Fereastra cu Dor – invitat Tatiana Volontir, moderator Dan Dinu

Joi 14 august ora 18:30
Libraria Okian, str. Muresenilor nr. 1

Va asteptam!

Safari în Namibia

Întâlnire cu fotografia

un nou eveniment fotografic la Brașov

In urma interesului vostru manifestat pentru fotografie de-a lungul tuturor evenimentelor realizate impreuna, Libraria Okian si Photolife si-au propus sa deschida incepand cu luna iulie, o serie de intalniri cu si despre fotografie. In cadrul acestor evenimente o sa aveti ocazia sa intalniti diversi fotografi, o sa puteti discutati despre anumite genuri fotografice sau despre anumite tematici interesante, o sa puteti face schimburi de idei, initia proiecte si, nu in ultimul rand, o sa va puteti face prieteni noi care impart aceeasi pasiune cu voi. Proiectul nostru se va intinde pe un an de zile si isi propune un ciclu de 12 intalnire, fiecare luna venind cu o tematica diferita. Gazda fiecarei intalniri va fi Dan Dinu, care va modera discutiile cu invitatii, va va prezenta idei noi si va va lansa provocari.
 
Prima intalnire, ce va avea loc in data de 25 iulie de la ora 18:30 la Libraria Okian, se numeste “10 cuvinte despre fotografie”, iar in cadrul acestei prezentari sustinuta de Dan Dinu, o sa vedeti cat de putin importanta este tehnica fotografica si pe ce ar trebui sa puneti baza pentru o fotografie cat mai reusita. Tot in aceasta intalnire o sa incercam sa aflam care sunt interesele voastre si ce ati vrea sa  aflati de la urmatoarele evenimente, pe cine ati vrea sa cunoasteti si ce genuri fotografice ati dori sa va fie prezentate.
 
Inscrierile la aceste intalniri se fac in baza unei confirmari, locurile in sala fiind limitate. Pentru inscriere si alte informatii puteti folosi florin.ifrim@okian.ro sau numarul de telefon  0728 728 315. Intrarea la aceasta intalnire este libera.
 
10 cuvinte despre fotografie – moderator Dan Dinu
Vineri 25 iulie ora 18:30
Libraria Okian, str. Muresenilor nr. 1
 
Va asteptam!

Kenya

expoziție foto la București

Intre 21 mai - 04 iunie, Photolife si Explore Travel au placerea sa va invite la Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, pentru a vedea o expozitie inedita de fotografie dedicata animalelor, peisajelor si oamenilor din savana africana. Aceasta expozitie este rezultatul primului safari fotografic realizat exclusiv din Romania si organizat prin efortul comun al agentiei Explore Travel, al fotografului Dan Dinu si al ghizilor parteneri din Kenya. Pe toata perioada acestui safari au fost vizitate poate unele dintre cele mai faimoase rezervatii si parcuri nationale: Amboseli, Lacul Nakuru si bineinteles Masai Mara. Prin fata camerei celor care au participat au trecut cele mai emblematice animale ale Africii, elefanti, zebre, lei, leoparzi, gheparzi si numeroase gazele si antilope, insa si unele dintre cele mai rare si periclitate specii, cum ar fi rinocerul negru sau girafa Rothschild. O intalnire fotografica cu aceste faimoase animale, dar si cu celebrii maasai, va asteapta la expozitie.

Cei sase fotografii care expun sunt: Adrian Radulescu, Cristian Goga, Cristian Ilea, Costas Dumitrescu, Dan Dinu si Laurent Lefevre.

In cadrul vernisajului din 21 mai ora 18:00, o sa puteti sa ii cunoasteti pe autori, o sa puteti vedea imagini inedite din safari si o sa puteti sa aflati mai multe despre turele viitoare. “Multe dintre imaginile realizate în Africa, în acest prim safari, au fost foarte apreciate de catre comunitatea fotografilor de la noi, si asta pentru ca veneam cu un subiect nou, inedit. Acest lucru m-a determinat sa ma gandesc serios la organizarea acestei expozitii. Menirea noastra ca si fotografi, este sa aratam si altora ceea ce vedem, ceea ce surprindem cu aparatul foto. Pana la urma urmei, noi nu suntem decat un altfel de exploratori ai epocii noastre.“, ne spune Dan Dinu, coordonatorul safari-ului din Kenya.

Cei ce vor veni sa viziteze expozitia au sansa nu numai sa calatoreasca virtual in savana cu ajutorul imaginilor ci si sa afle detalii despre turele viitoare pe care Photolife si Explore Travel le pregatesc in continuare. “Fotografiile au darul de a ne transpune pentru putin timp intr-un alt loc, iar legatura intre calatorii si fotografie este extrem de stransa. Peisajele idilice, animalele salbatice aflate în habitatul lor natural, linistea naturii, triburile de masai si povestile din jurul acestora sunt elementele care ofera calatorului venit prima data în Kenya o experienta de neuitat alaturi de celebra “mal d’Afrique”. Nu este vorba de vreo boala, este dorinta de a reveni cat mai rapid, indragostit iremediabil de continentul negru.“ afirma Dragos Pirnog, coordonator de programe la Explore Travel.

Dupa succesul acestui prim safari, venim in intampinarea celor interesati cu doua ture noi in toamna acestui an. Prima tura de safari este tot in Kenya, unde vom avea din nou o adevarata experienta africana, iar a doua va fi in Uganda, unde o sa ne bucuram de diversitatea acestei tari dar si de un trekking inedit in cautarea cimpanzeilor. Toate informatiile necesare le gasiti aici www.photolife.ro/ro/detalii/photo-tour Pentru a intelege ce inseamna un safari in Africa din punct de vedere al experientei personale, iata ce ne spune Cristian Goga, unul dintre participantii de anul trecut: “Varietatea de specii din Africa este greu de imaginat pentru europeanul aflat la prima calatorie in acest loc. In prima zi, impactul pe care fauna africana l-a avut asupra mea a fost atat de mare, incat am fotografiat timp de 9 ore. In acest interval am avut in fata camerei 96 de subiecte, in medie un subiect de fotografiat la fiecare 5 minute. Cand am ajuns acasa am exprimat in cifre rezultatele calatoriei. Am reusit sa fotografiez 66 de specii de pasari, ceea ce inseamna ca in 6 zile am fotografiat circa 42% din numarul de specii de pasari pe care le-am fotografiat în Romania in 5 ani. Cu toate acestea, ceea ce am reusit sa fotografiez reprezinta cam 6% din cele 1089 de specii de pasari din Kenya. In ce priveste mamiferele, tot in acest interval, am reusit sa fotografiez 25 de specii reprezentand aproximativ 2% din cele 1150 de pe tot continentul. Sunt convins ca trebuie sa ma reintorc in Africa.“

VERNISAJ – 21 mai ora 18:00
EXPOZITIE – 21 mai – 04 iunie 2014 (program vizitare muzeu marti - duminica 10:00-20:00, luni inchis)

Organizatori: Explore Travel, Photolife si Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”.
Parteneri expozitie: Qatar Airways, Nikon si HP.

Va asteptam!

Întrupări

expoziție foto Anca Cernoschi la Brașov

Photolife si Terroirs – boutique du vin, va invita la a patra expozitie de fotografie organizata impreuna intr-un local unic in peisajul brasovean, ce combina vinul, cartea de arta si nu in ultimul rand fotografia, intr-o armonie inedita. In perioada 16 aprilie - 13 mai 2014, spatiul dedicat expozitiilor gazduieste o serie de fotografii semnate Anca Cernoschi. Autoarea a facut studii de arta timp de sapte ani, iar in urma cu patru ani si-a inceput periplul fotografic intr-o lume mai putin obisnuita, aceea a nudului artistic. Iata invitatia, si in acelasi timp provocarea, pe care Anca o lanseaza celor ce vor sa vina sa vada expozitia sau sa o cunoasca la vernisaj:

„Intr-o lume inundata de imagini, intr-o cultura obsedata de suprafata lucrurilor, acesta este o invitatie la consumul de imagini care ofera mai mult decat aparenta. Nudul nu este subiectul unei opere de arta ci este o forma a artei cu drepturi depline - un gen al sau. Reprezentarea corpului feminin in toate formele artei este o metafora pentru valoarea si semnificatia artei in general. Simbolizeaza transformarea materiei de baza a naturii in formele elevate ale culturii si spiritului, ramane cel mai complet exemplu de transformare a materiei intr-o forma. In secolul nostru unitatea si integritatea fac loc diferentelor si recunoasterii faptului ca un corp feminin este intr-un proces continuu de definire si schimbare. Va invit sa cautam impreuna raspuns la intrebarile cine traseaza limitele, unde sunt ele trasate si pentru cine.”

Expozitia „Intrupari”, este a patra dintr-o serie mai ampla, pe care o vom prezenta la Terroirs, si in care o sa incercam sa aducem atat autori consacrati, cat si fotografi mai putin cunoscuti insa nu mai putin talentati. In primele trei expozitii am putut admira atat emotiile Luizei Boldeanu, intruchipate in portrete si ipostaze ale corpului uman, dar si fascinantul spirit al Carpatilor, surprins de obiectivul lui Zoltan Nagy, sau interesantul proiect despre actorii romani al lui Simion Buia. 

Expozitie:    16 aprilie – 13 mai 2014
Vernisaj:     16 aprilie 2014, ora 18.00

Terroirs – boutique du vin se afla in centrul vechi al Brasovului, pe strada Postavarului nr. 2, colt cu Diaconu Coresi, de unde se face si intrarea.

Va asteptam.

Oamenii în fotografie

curs foto online cu Tatiana Volontir și Luiza Boldeanu

Photolife are placerea sa va invite la un curs online nou, special construit pentru cei ce vor sa invete despre fotografia cu oameni, indiferent ca ne gandim la portrete conceptuale, la instantanee furate in vacanta, la abordari emotionale in care putem fi empatici cu subiectul, sau la imagini obtinute dupa o documentare temeinica. Oamenii sunt un subiect la indemana oricui, insa a face fotografii bune cu acestia nu este tocmai usor. Cursul sustinut de Tatiana Volontir si Luiza Boldeanu, va va vorbi nu numai despre tehnica si compozitie, ci si despre emotie, stare sufleteasca si empatie, pentru ca, de cele mai multe ori, fotografiem subiectele in care ne regasim. Acest curs o sa va faca sa priviti fotografia de portret cu alti ochi, unii care vor sti cum si la ce sa priveasca.

Cursul online despre fotografia cu oameni, este adresat fotografilor care au deja anumite cunostinte de baza, dar care vor sa si le dezvolte inspre domeniul portretului, fie el documentar sau artistic, sau orice alt gen de fotografie care are oamenii drept subiect. Cursul este adresat celor care nu au posibilitatea sa urmeze un curs fizic, oferindu-le oportunitatea sa isi desfasoare activitatea oricum si oricand au timp, indiferent de zona in care se afla sau de tara. Suportul de curs se poate descarca, iar asimilarea informatiilor se face fara a mai necesita o conexiune la Internet. Aceasta este necesara numai pentru incarcarea temei si pentru discutiile cu indrumatorii cursului sau cu ceilalti colegi. Fiecare curs, desi se desfasoara exclusiv online, are un caracter interactiv, cu multe discutii si exemple practice. Sustinem aceasta formula de invatare a fotografiei de mai bine de patru ani, iar feedback-ul obtinut de la cursanti a fost intotdeauna unul pozitiv, asa ca nu ezitati sa va alaturati si voi familiei Photolife.

Incepe in:           13 februarie 2014
Taxa:                  450lei (include indrumarea foto, suportul de curs si diploma de participare)


Va asteptam!

PhotoLife expo

expoziție de fotografie la Brașov

De cinci ani suntem alaturi de pasionatii de fotografie din Romania, iar in tot acest timp am sprijinit fiecare pas al celor ce vor sa invete cate ceva din tainele acestei arte. A venit momentul sa aratam si altora ceea ce am realizat, asa ca va invitam sa descoperiti cateva dintre locurile pe care le-am vazut si cativa dintre oamenii pe care i-am intalnit in incursiunile noastre fotografice, in cadrul unei expozitii foto. Libraria Okian ne este si de aceasta data alaturi in organizarea expozitiei, ce cuprinde 40 de fotografii, ce ne vor purta de la satele traditionale din Maramures pana in Delta Dunarii, de la potecile Ciucasului sau Bucegiului, pana pe cararile Alpilor, de la cetatile medievale ale Transilvaniei si pana in indepartata Africa. Tot acest periplu fotografic este dedicat pasiunii cu care fiecare expozant declanseaza de fiecare data, este dedicat bucuriei pe care o resimti atunci cand ai vazut o imagine buna, este dedicat prieteniilor formate la fiecare intalnire in parte. Imaginile din expozitie sunt realizate in cadrul turelor foto organizate de catre Dan Dinu la Photolife.

“Fiecare dintre noi are cate ceva de invatat la o intalnire foto, indiferent ca este participant sau trainer. Oamenii vin foarte deschisi la astfel de intalniri si se leaga de fiecare data prietenii de durata, inchegate in jurul acestei pasiuni comune care este fotografia. Expozitia de fata este un periplu prin ultimii doi ani de activitate, iar imaginile obtinute de catre cei ce expun sunt variate si surprinzatoare. Uneori imi dau seama ca ma bucur mai mult pentru realizarile lor decat pentru ale mele, si asta pentru ca poate pentru ei satisfaciile sunt mult mai mari acum la inceput de drum. Aceasta expozitie le este dedicata in intregime si astept ca de fiecare data sa ma bucur de incantarea cu care fiecare dintre expozanti isi va privi cu admiratie fotografia atarnata pe perete. Reusita lor este incantarea mea si ma bucur sa fiu parte din tot acest demers, in care procesul de declansare se transforma intr-o imagine ce este destinata publicului larg.”, ne spune fotograful Dan Dinu, coordonatorul proiectului Photolife, cel care a facut selectia imaginilor din expozitie si cel care va va fi gazda la eveniment.

Fotografiile vor sta pe simezele librariei pana la finalul lunii decembrie. Printurile fotografice sunt oferite de catre Cosmos Foto Digital, partenerul nostru de la fiecare expozitie.

Expozitie: 04-31 decembrie 2013
Vernisaj: miercuri 04 decembrie ora 17.00

Libraria Okian se afla in Brasov, Piata Sfatului nr. 1, iar programul de vizitare este luni – vineri 10.00-18.00, sambata 10.00-13.00.

Va asteptam.

Actorii și fotograful

expoziție foto Simion Buia la Brașov

Photolife si Terroirs – boutique du vin, va invita la a treia expozitie de fotografie organizata impreuna intr-un local unic in peisajul brasovean, ce combina vinul, cartea de arta si nu in ultimul rand fotografia, intr-o armonie inedita. In perioada 16 octombrie - 12 noiembrie, spatiul dedicat expozitiilor gazduieste un proiect fotografic mai aparte, realizat de Simion Buia. Protagonistii acestui proiect, sunt cei mai importanti actori romani pe care Simion Buia ii imortalizeaza in portrete si ii expune periodic, expozitia de la Brasov fiind a noua din seria “Actorii si fotograful” - demers distins cu mentiune la Gala Societatii Civile. Din distributia expozitiei fac parte actori brasoveni, precum Virginia Itta Marcu si Mircea Andreescu, dar si alte personalitati remarcabile ale filmului si teatrului romanesc. 

„Acum aproape un an am tinut sa vin la Brasov si sa fotografiez marii actori ai teatrului local si am descoperit oameni absolut impresionanti carora le dedic cu recunostinta aceasta expozitie.” spune fotograful Simion Buia, un adept al proiectelor cu bataie lunga, ce crede ca un bun fotograf este definit si de ambitia cu care isi cladeste proiecte fotografice de lunga durata. „Eu mi-am propus sa-i cunosc pe marii actori romani, sa-i vad prin obiectiv si sa-i arat in portrete simple. I-am invitat in fata camerei foto sa-si joace rolul vietii - propriul rol, pentru ca am vrut sa-i cunosc dincolo de personajele interpretate de pe scena teatrului sau in filme. Si am ajuns in patru ani de la prima sedinta foto, la peste 70 de actori portretizati. Iar asta ma imbogateste dincolo de profesia mea de fotograf. Acest proiect este de altfel motivul pentru care m-am intors in Romania.”

Expozitia „Actorii si fotograful”, este a treia dintr-o serie mai ampla, pe care o vom prezenta la Terroirs, si in care o sa incercam sa aducem atat autori consacrati, cat si fotografi mai putin cunoscuti insa nu mai putin talentati. In primele doua expozitii am putut admira atat emotiile Luizei Boldeanu intruchipate in portrete si ipostaze ale corpului uman, dar si fascinantul spirit al Carpatilor, surprins de obiectivul lui Zoltan Nagy. Pe langa expozitii, spatiul va gazdui si alte evenimente cu tematica fotografica, seminarii, dezbateri, videoproiectii si alte genuri de intalniri, la care amatorii de fotografie din Brasov sa poata participa.

Expozitie:    16 octombrie – 12 noiembrie 2013
Vernisaj:     16 octombrie 2013, ora 18.00

Terroirs – boutique du vin se afla in centrul vechi al Brasovului, pe strada Postavarului nr. 2, colt cu Diaconu Coresi, de unde se face si intrarea.

Va asteptam

Chipuri din Maramureș

expoziție foto Costas Dumitrescu la Brașov

Photolife si Libraria Okian din Brasov, va invita din 10 septembrie sa descoperiti alaturi de Costas Dumitrescu una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei, si nu oricum, ci prin chipurile localnicilor. Maramuresul este un tinut aparte, in care traditiile rurale inca se mai pastreaza, iar oamenii de aici sunt mandrii de ele si le pastreaza uneori din generatie in generatie. In cele 25 de imagini o sa va puteti bucura de zambete copilaresti, de fete brazdate de munca, de evlavie, de frumusete si de voie buna, iar asta pentru ca oricat de grea ar fi viata in aceste zone muntoase, maramuresenii nu uita ca trebuie sa fie mereu ospitalieri si cu zambetul pe buze. Imaginile lui Costas patrund adanc in lumea personajelor fotografiate, dincolo de o fatada aparenta, si redau lumea satului asa cum este ea, simpla, grea, cu bucurii banale si cu povesti frumoase.

Expozitie de fata face parte dintr-o serie inceputa in 2013 la Libraria Okian, la care au participa pana acum atat autori consacrati cat si fotografi mai putin cunoscuti, insa nu mai putin talentati. Am inceput cu o expozitie minunata de portrete a Tatianei Volontir, au urmat peisajele spectaculoase din indepartata lumea a nordului, in viziunea lui Alexandru Bobeica, Vlad Popescu, Lucian Brandus si Dan Dinu, am hoinarit printre creste montane cu Dorin Bofan, Serban Simbotelecan si Laurentiu Pavel, am descoperit peisajul inedit al Irlandei de Nord, alaturi de Horia Bogdan si o sa ne mai bucuram de inca o expozitie de grup pana la sfarsitul anului.

Alaturi de Costas Dumitrescu, autorul fotografiilor, gazda la acest eveniment va fi si fotograful Dan Dinu, cel care a facut selectia expozitii din acest proiect, demarat in 2013 de Photolife si Libraria Okian.
 
Expozitie:            10-30 septembrie 2013
Vernisaj:             Marti 10 septembrie ora 17.00

Libraria Okian se afla in Brasov, Piata Sfatului nr. 1, iar programul de vizitare este luni – vineri 10.00-18.00, sambata 10.00-13.00.

Va asteptam.

Spiritul Carpaților

expoziție foto Zoltan Nagy la Brașov

Photolife si Terroirs – boutique du vin, va invita la a doua expozitie de fotografie organizata impreuna intr-un local unic in peisajul brasovean, ce combina vinul, cartea de arta si nu in ultimul rand fotografia, intr-o armonie inedita. In perioada 12 august - 15 septembrie, spatiul dedicat expozitiilor gazduieste fotografiile lui Zoltan Nagy, ce ne vor purta in salbaticia habitatelor din Carpati. Desi multi dintre noi indragesc fotografia, foarte putini au facut si studii aprofundate in acest sens, insa autorul expozitiei de fata a absolvit Facultatea de Arta si Design din Lancaster - Anglia, la sectia de Arta Fotografica a Naturii si  Mediului. Rezultatele acestor studii s-au vazut curand, deoarece este singurul roman care a reusit sa castige un premiu important in domeniul fotografiei de natura, la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de profil din lume, European Wildlife Photographer, unde a obtinut in 2012 premiul Fritz Polking Junior.

Expozitia de fata, se prezinta ca o o serie dinamica de lucrari, ce incearca sa ne arate scurte povesti din habitatele valoroase ale Carpatilor. Desi foarte tanar, Zoltan reuseste sa surprinda momente inedite, doar datorita faptului ca este complet dedicat acestui domeniu, iar lucrarile lui nu sunt numai un bun material documentar despre viata salbatica din tara noastra, dar si imagini cu o viziune proprie si cu o etica demna de urmat pentru toti cei care vor sa ii calce pe urme. Povestile din spatele imaginilor, va vor fi spuse la vernisaj chiar de catre autor, iar cu aceeasi ocazie, fotograful Dan Dinu, implicat activ in tot acest proiect cultural, va va povesti despre evenimentele viitoare ce se vor desfasura in acest spatiu. 

Expozitia „Spiritul Carpatilor”, este a doua dintr-o serie mai ampla, pe care o vom prezenta la Terroirs, si in care o sa incercam sa aducem atat autori consacrati, cat si fotografi mai putin cunoscuti insa nu mai putin talentati. Prima expozitie de la Terroirs a fost dedicata portretului si corpului uman si se numeste “Emotii”. Fotografiile semnate Luiza Boldeanu, mai pot fi vazute pana in data de 11 august 2013. Pe langa expozitii, spatiul va gazdui si alte evenimente cu tematica fotografica, seminarii, dezbateri, videoproiectii si alte genuri de intalniri, la care amatorii de fotografie din Brasov sa poata participa.

Expozitie:    12 august – 15 septembrie 2013
Vernisaj:    12 august 2013, ora 18.00

Terroirs – boutique du vin se afla in centrul vechi al Brasovului, pe strada Postavarului nr. 2, colt cu Diaconu Coresi, de unde se face si intrarea.

Va asteptam.

Emoții

expoziție foto Luiza Boldeanu la Brașov

Photolife si Terroirs – boutique du vin, va invita sa descoperiti un local unic in peisajul brasovean, unde vinul, cartea de arta si nu in ultimul rand fotografia, se vor simti ca acasa. Acest spatiu gazduieste in perioada 17 iulie – 11 august 2013, o expozitie de fotografie dedicata emotiilor, semnata Luiza Boldeanu. Fie ca discutam despre portrete expresive, despre priviri luminoase in care poti sa te pierzi, sau despre unduiri mladioase ale corpului uman, regasim in imaginile expuse un singur mesaj, ce ne vorbeste despre o oglindire a propriilor noastre emotii in personajele pe care le privim. Mesajele pe care Luiza le-a ascuns in imaginile prezentate, va vor fi elucidate chiar de ea la vernisajul expozitiei. Tot cu aceasta ocazie fotograful Dan Dinu, implicat activ in acest proiect cultural, va va povesti despre evenimentele viitoare ce se vor desfasura in acest spatiu.

Expozitia „Emotii”, este prima dintr-o serie mai ampla, pe care o vom prezenta la Terroirs, si in care o sa incercam sa aducem atat autori consacrati, cat si fotografi mai putin cunoscuti insa nu mai putin talentati. Pe langa expozitii, spatiul va gazdui si alte evenimente cu tematica fotografica, seminarii, dezbateri, videoproiectii si alte genuri de intalniri, la care amatorii de fotografie din Brasov sa poata participa.

Expozitie:    17 iulie – 11 august 2013
Vernisaj:    17 iulie 2013, ora 18.00

Terroirs – boutique du vin se afla in centrul vechi al Brasovului, pe strada Postavarului nr. 2, colt cu Diaconu Coresi, de unde se face si intrarea.

Va asteptam.

Poteca giganților

expoziție foto Horia Bogdan

Photolife si Libraria Okian din Brasov, va invita din 02 iulie sa descoperiti alaturi de Horia Bogdan, o zona mai aparte cu un relief uimitor. Peisajul de la Giant’s Causeway (Poteca Gigantilor) din Irlanda de Nord, este format din aproximativ 40 000 de coloane de bazalt interconectate, rezultate dintr-o foarte veche eruptie vulcanica, de acum 50-60 de milioane de ani. Formele geometrice ale rocii, se combina cu valurile marii, pentru a forma locul de joaca ideal al oricarui fotograf pasionat de natura, iar in expozitia de fata o sa puteti admira in toata splendoarea ei aceasta zona, inclusa in lista Patrimoniului Mondial UNESCO pentru unicitate si frumusete. Alaturi de Horia Bogdan, autorul fotografiilor, gazda la acest eveniment va va fi si fotograful Dan Dinu, cel care a facut selectia celor sase expozitii din acest proiect, demarat in 2013 de Photolife si Libraria Okian.

“Locatii precum Giant's Causeway se intalnesc foarte rar, iar impactul pe care il lasa este la fel de mare ca si vechimea acestor roci vulcanice. Geometria naturala impecabila, uimeste orice privitor.” ne spune Horia, autorul expozitie ce ne invita sa admiram frumusetea acestui peisaj prin viziunea lui fotografica.

Expozitie de fata, face parte dintr-o serie inceputa in 2013 la Libraria Okian, la care au participa pana acum atat autori consacrati cat si fotografi mai putin cunoscuti, insa nu mai putin talentati. Am inceput cu o expozitie minunata de portrete a Tatianei Volontir, au urmat peisajele spectaculoase din indepartata lumea a nordului, in viziunea lui Alexandru Bobeica, Vlad Popescu, Lucian Brandus si Dan Dinu, am hoinarit printre creste montane cu Dorin Bofan, Serban Simbotelecan si Laurentiu Pavel si o sa ne mai bucuram si de alte imagini pana la sfarsitul anului.
 
Expozitie:            02-31 iulie 2013
Vernisaj:             Marti 02 iulie ora 17

Libraria Okian se afla in Brasov, Piata Sfatului nr. 1, iar programul de vizitare este 10-18.

Va asteptam.

Spiritul înălțimilor

expoziție foto la Brașov

Photolife și Librăria Okian din Brașov, vă invită din 04 martie să descoperiți alături de Dorin Bofan, Laurențiu Pavel și Șerban Sîmbotelecan, spiritul înălțimilor într-o expoziție foto dedicată în întregime muntelui. Cei trei prieteni s-au cunoscut prin intermediul pasiunii comune pentru munte şi fotografie, și au călătorit prin munţii din România, străbătând potecile din Retezat, Făgăraş, Cernei, Bucegi, Ciucaş, Apuseni sau Ceahlău. De asemenea, au vizitat munţii din Italia, Elveţia sau Norvegia. Călătoria lor abia a început şi aventuri cel puţin la fel de frumoase precum cele pe care le-au trăit până acum îi aşteaptă și în continuare. Alături de cei trei autori, gazdă la acest eveniment vă va fi și fotograful Dan Dinu, cel care a făcut selecția celor sașe expoziții din acest proiect, demarat în 2013 de Photolife și Okian.
 
“Această expoziţie este dedicată frumuseţii şi sălbăticiei muntelui. Este dedicată atât oamenilor care apreciază şi înţeleg eforturile depuse pentru a savura momentele unice pe care le oferă zonele alpine, cât şi celor care nu pot ajunge acolo sus, dar vor să fie măcar cu sufletul pentru câteva momente. Este dedicată călătoriei în natură, dormitului în cort, trezitului de dimineaţă, parcurgerii traseelor în noapte, statului în frig, vântului, ploii şi soarelui. Este dedicată momentelor de linişte, de regăsire şi de încântare. Unele imagini au fost realizate de fiecare din noi în solitudine, altele având oameni dragi aproape. Dar în fiecare din ele se regăsesc trăirile unor experienţe ce nu se uită. Ele reprezintă viziunea noastră asupra lumii naturale şi bucuria de a fi acolo, în mijlocul ei.”, ne spun autorii.

Expoziție face parte dintr-o serie începută în 2013 la Librăria Okian, la care vor participa atât autori consacrați cât și fotografi mai puțin cunoscuți, însă nu mai puțin talentați. Am început cu o expoziție minunată de portrete a Tatianei Volontir, au urmat peisajele spectaculoase din îndepărtata lumea a nordului, în viziunea lui Alexandru Bobeică, Vlad Popescu, Lucian Brânduș și Dan Dinu, iar în lunile ce urmează continuăm cu: Horia Bogdan, Cristian Goga și mulți alții. În decembrie, vom realiza o nouă expoziție dedicată celor mai frumoase imagini realizate la cursurile sau workshop-urile Photolife, realizate de cei care au participat. 

Expoziție:            04-30 martie 2013
Vernisaj:             Marți 05 martie ora 17

Libraria Okian se află în Brașov, Piața Sfatului nr. 1, iar programul de vizitare este 10-18.

Vă așteptăm

Lofoten

expoziție foto la Brașov

Photolife si Libraria Okian din Brasov, va invita din 1 februarie sa descoperiti lumea minunata a nordului, dincolo de Cercul Polar, alaturi de fotografii Dan Dinu, Alexandru Bobeica, Vlad Popescu si Lucian Brandus. Cei patru au facut o calatorie in cel mai frumos si spectaculos arhipelag al Scandinaviei, intr-o lume fascinanta, unde luminile din inceputul primaverii polare au o culoare aparte si redau peisajul din jur intr-un mod ce poate fermeca orice fotograf de peisaj. Cele 32 de imaginile prezentate, va vor purta pe plaje ce pot rivaliza cu cele exotice la frumusete, printre porturi uneori miniaturale si arhitecturi specifice si printre minunatele lumini ale nordului. 

Expozitia va fi deschisa intre 01-28 februarie 2013, orele 10-18, iar intrarea va fi libera. Vernisajul expozitiei va fi marti 05 februarie, de la ora 17, cand autorii va vor prezenta personal lucrarile si va vor povesti intamplari neobisnuite din calatoria lor. 

Aceasta expozitia face parte dintr-o serie inceputa in 2013 la Libraria Okian, la care vor participa atat autori consacrati cat si fotografi mai putin cunoscuti, insa nu mai putin talentati. Am inceput cu o expozitie minunata de portrete a Tatianei Volontir, si o sa continuam in lunile ce urmeaza cu: Dorin Bofan, Serban Simbotelecan, Laurentiu Pavel, Horia Bogdan, Cristian Goga si altii. Expozitiile vor fi personale sau de grup, iar temele pe care vi le propunem, vor trece de la portret la fotografia de calatorie si de la peisaje montane la pasari. In decembrie, vom realiza o noua expozitie dedicata celor mai frumoase imagini realizate la cursurile sau workshop-urile Photolife, realizate de cei care au participat.

Expozitie:            01-28 februarie 2013
Vernisaj:             Marti 05 februarie ora 17
Libraria Okian se afla in Brasov, Piata Sfatului nr. 1, iar programul de vizitare este 10-18.

Va asteptam.

Portrete

expoziție foto Tatiana Volontir la Brașov

Photolife si Libraria Okian din Brasov, va invita in 2013 la nu mai putin de sase expozitii fotografice, la care vor participa atat autori consacrati cat si fotografi mai putin cunoscuti, insa nu mai putin talentati. Anul ce urmeaza se vrea unul al fotografiei la Okian, asa ca luna de luna o sa va asteptam cu noi si noi imagini pe care sa le admirati, dar si cu alte proiecte multimedia mai inedite. Printre cei care vor expune in acest an, se numara: Tatiana Volontir, Dorin Bofan, Serban Simbotelecan, Laurentiu Pavel, Horia Bogdan, Cristian Goga, Vlad Popescu, Alexandru Bobeica, Lucian Brandus si Dan Dinu. Expozitiile vor fi personale sau de grup, iar temele pe care vi le propunem, vor trece de la portret la fotografia de calatorie si de la peisaje montane la pasari. Tot anul viitor, in decembrie, vom realiza o noua expozitie dedicata celor mai frumoase imagini realizate la cursurile sau workshop-urile Photolife, realizate de cei care au participat.

Luna ianuarie o dedicat fotografiei de portret, iar invitata noastra speciala este Tatiana Volontir, care ne va prezenta 30 dintre cele mai frumoase lucrari ale ei pe aceasta tema. Expozitia va fi deschisa intre 08-31 ianuarie 2013, orele 10-18, iar intrarea va fi libera. Vernisajul expozitiei va fi marti 08 ianuarie, de la ora 17, cand Tatiana va va prezenta personal lucrarile si va va povesti mai multe despre munca ei. Gazda, alaturi de Libraria Okian, va va fi si fotograful Dan Dinu, cel care a facut selectia celor sase expozitii. 

Expozitie:            08-31 ianuarie 2013
Vernisaj:             Marti 08 ianuarie ora 17
Libraria Okian se afla in Brasov, Piata Sfatului nr. 1, iar programul de vizitare este 10-18.

Va asteptam.

Tură foto aniversară

la 5 ani de PhotoLife

In acest an, PHOTOLIFE implineste cinci ani de cand suntem impreuna si te ajutam sa iti descoperi pasiunea pentru fotografie. Este o varsta frumoasa de care suntem mandrii, asa ca si in continuare o sa te poti bucura de servicii foto de calitate, de workshop-uri in locatii spectaculoase si de traineri cu pasiune si vocatie.

Din 2007 punem suflet in ceea ce facem si venim in intampinarea ta cu premiere si cu inovatii. Am fost primii care au pus bazele unui curs modern si intensiv de fotografie la Brasov, intr-un moment in care nici in alte orase mari din tara nu exista asa ceva. Suntem in continuare singurii care iti stau alaturi cu un curs online interactiv. Am fost primii care au creat un workshop dedicat special fotografiei montane, am construit primul hide pentru fotografierea pasarilor din Romania destinat celor care vor sa practice acest gen inedit de fotografiere si am elaborat un curs de fotografie de natura unic in acest moment. Cu siguranta nu ne vom opri aici, pentru ca facem ceea ce facem cu multa pasiune, iar acest lucru ne defineste.

Dan Dinu ti-a fost mereu alaturi, la fiecare activitate, fie ca a fost vorba de clasicele workshop-uri de la Sfanta Ana sau Bucegi, sau mai noile din Cheile Bicazului si Tara Lapusului. Alaturi i-au fost si alti traineri, Iliuta Goean ce ne-a insotit primavara, vara si iarna in aventurile din Delta Dunarii, sau Dorin Bofan cu care am calcat impreuna potecile mistice din Ceahlau. Ti-am adus proiecte noi si provocari noi, si iti promitem ca nu o sa ne oprim aici.

Pentru ca te vrem aproape la serbarea celor 5 ani, avem placerea sa te invitam la o tura foto aniversara, ce va continua traditia inceputa in urma cu ceva timp si se va desfasura ca de obicei in padurea de la Reci, acolo unde ne asteapta atat caprioarele si pasarile abia sosite, dar si deditelul si laleaua pestrita, sa le trecem prin fata obiectivului.

Va asteptam duminica 1 aprilie (si nu este nici o pacaleala) la ora 09, in gara Brasov in parcare, pentru a petrece impreuna o zi frumoasa de primavara. Tura este deschisa tuturor celor care au urmat un curs sau wokrshop alaturi de noi. Ca de obicei Dan Dinu va va fi alaturi si nu vine singur ci cu o surpriza. In rucsacul lui puteti gasi noul Nikon D4, pe care il puteti testa, dar si un D7000 si cateva obiective. Asta pentru a face ziua si mai atractiva.

Toate bune si va asteptam!

Wildlife în Delta Dunării

Natura în fotografie

un nou curs foto cu Dan Dinu

In acest inceput de primavara, venim cu o noua provocare pentru toti pasionatii de natura si fotografie, ce a luat nastere la insistentele voastre. Dupa fiecare curs de initiere in fotografie de la Brasov, era cineva care ne intreba: si acum noi ce facem in fiecare zi de luni si marti? Ei bine dragi prieteni ne tinem de promisiune si va invitam la un nou curs de fotografie despre cum sa fotografiati in natura. Am pus foarte multa pasiune in acest curs asa ca serile de luni si marti putem sa le petrecem din nou impreuna in timp ce descoperim ce aparat de fotografiat este util pentru a fotografia in natura, ce obiective si accesorii, cum sa vedem cele mai bune compozitii, cum sa alegem lumina potrivita si orele de fotografiere, cum sa ne abordam subiectul, cum sa intelegem si sa interpretam un peisaj, cum sa facem primii pasi in fotografia wildlife, cum sa abordam subiectele pentru macrofotografie sau cum sa ne pierdem in abstractul texturilor si al detaliilor.

Noul curs este mult mai interactiv, cu foarte multe studii de caz si cu o colectie de imagini imbunatatita cu ajutorul proiectului Romania Salbatica dar si a expeditiei din Islanda. Te asteptam alaturi de noi pentru o experienta noua si plina de voie buna, asa cum te-am obisnuit deja.

Toate bune si va asteptam.

PhotoLife expo

expoziție de fotografie la Brașov

Din 21 noiembrie si pana in 10 decembrie, Libraria Okian din Brasov va asteapta sa descoperiti unele dintre cele mai frumoase imagini realizate de catre participantii de la workshop-urile realizate de Dan Dinu sub sigla Photolife. Cei 18 participanti expun atat peisaje, cat si pasari sau oameni, macro sau fotografii mai abstracte, alcatuind astfel o colectie de 50 de lucrari care reprezinta insasi experienta fiecarui workshop petrecut impreuna.

In urma cu trei ani realizam primul nostru workshop la Vulcanii Noroiosi, cu participanti putini, timizi, insa dornici de aventura. De atunci si pana in prezent lucrurile s-au schimbat, foarte mult si in bine zicem noi. Rand pe rand au aparut workshop-uri noi atat in zone naturale deosebite, cum ar fi Sfanta Ana, Bucegi sau Cozia, dar si in zone cu peisaje rurale spectaculoase si cu oameni primitori, cum ar fi Tara Lapusului. Ne-am aventurat impreuna pe canalele Deltei sa ii descoperim pasarile, am infruntat salbaticia din Cheile Bicazului si am descoperit misterele Ceahlaului, am rabdat impreuna in dimineti friguroase de primavara sau toamna in hide-ul foto de la Dumbravita, sa surprindem momente inedite si am sarbatorit fiecare an petrecut impreuna cu o tura aniversara in padurea de la Reci. Am facut multe poze frumoase impreuna, iar expozitia de fata este poate doar o selectie timida a celor mai bune dintre ele.

Fotografii care expun sunt: Alex BOBEICA, Ana BABOI, Camelia GRIGOR, Catalin ENACHE, Catalin MATASARU, Ciprian CENAN, Dana CONSTANTINESCU, Daniela TANTAU, Elena GIURESCU, Gabriela MIHALCEA, Oana MIHUT, Remus MUNTEANU, Roxana SANDU, Silvia Nicoleta DINU, Simon Bela ATTILA, Simona POLHAC, Tibi BERSENYEI, Vlad POPESCU

Vernisaj:             luni 21 noiembrie ora 17
Expozitie             21 noiembrie – 10 decembrie

Libraria Okian este situata pe strada Muresenilor nr. 1 in Brasov (peste drum de Casa Sfatului), iar expozitia poate fi vizitata zilnic intre 10-18 si sambata intre 09-13. 

Va asteptam.

Hide foto Dumbrăvița

un nou mod de a fotografia păsările

Constructia hide-ului foto de la Dumbravita a fost o provocare pentru toti cei implicati in proiect. Mai intai de toate au inceput negocierile cu Doripesco, firma ce administreaza ferma piscicola si impreuna cu SOR (Societatea Ornitoligica Romana), situl Natura 2000. Am gasit deschiderea necesara, asa ca am trecut la pasul urmator... proiectul. Inginerul sef a fost Cristian Goga, care a intocmit schita si a facut calculele necesare. A urmat alegerea materialelor si alegerea locatiei.

Ideea unui hide fotografic nu este numai de a fotografia pasarile, in cazul nostru, dar si de a face observatii despre comportament, de a cunoaste si invata anumite aspecte ce te pot duce la un moment dat catre fotografii mai bune, catre surprinderea actiunii sau catre momente unice pe care numai natura ti le poate oferi. De toate acestea a trebuit sa tinem cont cand a fost vorba despre amplasare. Am ales o balta mai mica, pe care accesul pescarilor este interzis si care este strict protejata in cadrul rezervatiei. Dan Ionescu de la SOR, custodele rezervatiei, ne-a ajutat foarte mult in alegerea locului cu informatii pretioase. Aveam locatia, aveam proiectul si am inceput implementarea. Experienta mea fotografica a intervenit in acest moment, pentru a calcula directia luminii si distanta de la suprafata apei. Am ales sa concepem hide-ul pentru lumina de dimineata, mai ales ca in aceste momente ale zilei este mai usor sa te strecori in adapost neobservat,  folosindu-te de intuneric. Lumina cade astfel la rasaritul soarelui usor lateral pe vietuitoarele baltii. Al doilea aspect important este distanta de la suprafata apei, cu cat mai jos cu atat mai bine, mai ales pentru ca ne doream si ceva reflexii. O mare parte din lucrare se afla chiar la marginea baltii, stalpii din fata fiind chiar in apa, pentru a putea beneficia de acest aspect.

Materialele folosite au fost lemnul si stuful, care se integreaza perfect in aspectul zonei si nu strica aspectul general al baltii. Papura din jur a fost taiata doar in dreptul ferestrelor pentru integra si mai bine constructia in peisaj. Pentru ridicarea constructiei au fost necesare doua zile, o a treia fiind necesara pentru finisaje. Hide-ul este dotat cu o banca pentru amplasarea echipamentului, cu polite pentru diverse accesorii si cu plasa de camuflaj care sa acopere ferestrele.

Unul dintre cei mai importanti pasi a fost testarea. Constructia era gata asa ca intr-o dimineata ne-am trezit cu noaptea in cap sa mergem la fotografiat. Am intrat pe intuneric, insa ziua nu promitea foarte mult, fiind destul de innorat. Cu toate astea, am stat in compania catorva lisite, a unei perechi de carstei de balta, o pasare care in alte locatii este foarte greu de vazut, si a catorva pescarusi. Nu am facut imagini spectaculoase, insa am tras cateva concluzii importante. Urmatoarea tura avea sa aduca mai multa actiune. Nivelul apei din balta poate fi usor ridicat sau scazut in functie de necesitati, iar pentru ca voiam sa atragem pasarile in zona am scazut apa. Situatia s-a schimbat complet, iar in urmatoarea tura am avut ocazia sa avem in fata hide-ului egreta mica, starcul cenusiu, egreta mare si fluierarul de mlastina. Scaderea nivelului ape a ajutat pasarile sa ajunga mai usor la hrana. Una peste alta testul era complet asa ca am trecut la urmatorul pas.

Deoarece scopul nostru nu este de a deranja si cu atat mai putin de a distruge locurile naturale, trebuia intocmit un calendar de activitate in zona. Acest calendar cuprinde mai ales o componenta esentiala legata de scaderea apei in balta. Pentru a nu distruge ecosistemul aceste scaderi de apa vor fi facute doar in perioadele de migratie, primavara si toamna, cand pasarile prezente au nevoie de hrana. In celelalte perioade se vor fotografia alte specii care nu depind de aceste modificari.

Hide-ul de la Dumbravita aduce si o inovatie in peisajul fotografilor de natura din tara, fiind singurul de acest fel care va putea fi folosit de cei ce iubesc fotografia wildlife. Pentru ca acest tip de fotografie se face in general in grup restrans, hide-ul a fost conceput pentru patru persoane. Diferitele activitati desfasurate in zona vor fi activate pe www.photolife.ro la sectiunea de workshop-uri. Daca insa vreti sa mergeti la fotografiat in zona si nu neaparat sa va legati de un workshop anume, trebuie sa ne trimiteti un email sau sa ne dati un telefon pentru a putea discuta despre aceste aspecte. Deasemenea se pot organiza si workshopuri dedicate.
In final trebuie sa le multumesc celor implicati in constructia hide-ului, prietenului si colegului de breasla Cristian Goga, lui Dan Ionescu si colegilor lui de la SOR care ne-au ajutat la constructie, Bogdan si Septimiu, dar si celor de la Doripesco care ne-au gazduit.

Dan Dinu

România Sălbatică

un proiect dedicat ariilor protejate

Ziua de 11 august va marca începutul expediției fotografice „România sălbatică”, un proiect inițiat de fotograful Dan Dinu, în parteneriat cu WWF (World Wide Fund for Nature). Timp de aproape doi ani, cele mai spectaculoase zone din parcurile naționale și naturale vor fi surprinse în imagini menite să constituie o colecție publică de fotografii de calitate din ariile protejate din România. 

Primele destinații ale expediției vor fi Parcul Național Munții Rodnei, Parcul Național Semenic–Cheile Carașului, Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș și Parcul  Național Domogled-Valea Cernei, care se vor afla în obiectiv pe parcursul lunilor august și septembrie. Urmează, până la finalul anului 2010, Parcul Național Retezat, Parcul Național Defileul Jiului, Parcul Național Ceahlău și Parcul Național Piatra Craiului. 

 „În prima etapă, fiecare administraţie de parc este consultată în legătură cu cele mai importante locuri şi specii care fac respectiva arie protejată deosebită şi care ar trebui fotografiate. Planul fiecărei deplasări se decide în strânsă colaborare cu echipa parcului şi apreciez tot suportul pe care l-am primit până acum din partea lor”, a declarat Dan Dinu, inițiatorul expediției. 

În faza inițială a proiectului imaginile realizate vor fi postate pe site-ul www.dandinu.net, principala platformă de comunicare a proiectului, urmând ca, pe parcurs, să fie creat un site al proiectului, care va stoca, la final, întreaga colecție de fotografii. 

Expediția va continua până în luna mai 2012, vizând toate cele 28 de parcuri naționale, naturale și geoparcuri din România, iar în viitor se dorește o continuare a proiectului, prin realizarea unei bănci de imagini din ariile protejate din afara parcurilor, multe dintre ele mai puțin cunoscute publicului, mai ales în afara țării. 

 „Nu cred că mulţi profesionişti valorifică la maximum potenţialul tuturor ariilor protejate. Există locuri deosebite şi în zone mai puţin celebre şi sunt sigur că mulţi fotografi, români şi străini, vor dori să viziteze aceste arii protejate, după aceste acţiuni de promovare”, a adăugat Dan Dinu.

Acest proiect va scoate la lumină diversitatea si bogăția naturii pe care o avem, lucrurile valoroase pe care echipele parcurilor naționale și naturale încearcă să le protejeze cu atât de puține resurse și cu atât de puțină recunoaștere. Sprijinirea acestor zone ar trebui să stea în spatele noului brand turistic al României, pentru ca acesta să aibă un conținut real și să fie sustenabil pe termen lung.” a declarat Luminița Tănasie, director de program al WWF în România. 

Imaginile obținute în cadrul expediției vor putea fi utilizate de către administrațiile parcurilor din România în materialele de comunicare (website-uri, publicații), ceea ce va crea, prin nivelul calitativ ridicat al imaginilor, un plus de valoare în componenta de promovare și de atragere a vizitatorilor. 

Publicul larg va putea admira frumusețea zonelor fotografiate în cadrul proiectului „România sălbatică”, atât pe Internet, cât și în cadrul unei expoziții ce va fi organizată anul viitor.  De altfel, WWF a organizat, în luna mai, o expoziție de stradă cu imagini din toate cele 28 de parcuri naționale, naturale și geoparcuri din România, dar și din Delta Dunării, Rezervație a Biosferei. Intitulată „ia mulți ani!”, expoziția a fost realizată cu sprijinul acordat de Dan Dinu și de partenerii media Photolife și Terra Magazin și a constat în panouri fotografice de 1 metru pe 1,5 metri, expuse în parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală. 

Proiectul „România sălbatică” beneficiază de susținerea: Nikon România, Photosetup, Gitzo, Manfrotto, Kata, F64 și Photolife. Parteneri media: Alpinet și Foto-magazin.ro. Proiectul este implementat cu sprijinul RNP Romsilva.

Târgu Mureș
Muzeul de Istorie

18:00
ORA

Grupul Milvus din Târgu Mureș vă așteaptă la vernisajul celei de-a XI-a ediții a concursului de fotografie de natură ce va avea loc la Cetatea Târgu Mureș, Muzeul de Istorie și Arheologie în 22 noiembrie de la ora 18:00. Expoziția rămâne deschisă până în 10 decembrie, iar programul de vizitare este marți - vineri 9:00-16:00 și sâmbătă - duminică 10:00-14:00.

 

Vă așteptăm!

Brașov
La noi acasă

11:00
ORA

Anul acesta, evenimentul PhotoStory, organizat de F64, revine cu a treia ediție! În 2019 evenimentul se va axa pe comunitate, pe ceea ce am reușit să creăm împreună cu partenerii noștri de-a lungul a 18 ani în care am învățat, am crescut împreună și ne-am adaptat schimbărilor.

Pe lângă evenimentul din București, de pe 3 octombrie, ce va avea loc la The Ark,  invităm comunitățile locale din 6 orașe: Timișoara, Constanța, Piatra-Neamț, Sibiu, Brașov și Cluj-Napoca să sărbătorească alături de noi, Majoratul Fotografilor. Noi facem cinste cu „berea”, iar voi puteți să vă cunoșteți mai bine, să legați prietenii și, de ce nu, colaborări viitoare!

Mai multe informații despre evenimentele din țară găsiți aici, iar pentru evenimentul de la Brașov puteți să vă înscrieți cu ajutorul acestui formular.

Întâlnirea de la Brașov are loc sâmbătă 5 octombrie 2019 de la ora 11:00 La Noi Acasă (str. Constantin Brâncoveanu 36, Brașov). Vă așteptăm!

Arad
Centrul de vizitare Ceala

20:00
ORA

Peisajele americane sunt poate unele dintre cele mai emblematice peisaje din lume, iar parcurile lor naționale sunt cu siguranță un exemplu de funcționalitate când vine vorba de protecția naturii. Stau însă lucrurile chiar atât de bine cum ni le imaginăm noi? Sunt aceste locuri cu adevărat sălbatice? Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache și-au propus să exploreze aceste parcuri în cadrul unui proiect îndrăzneț.

Început în octombrie 2017, proiectul Road Trip 4 Nature și-a propus o călătorie atât prin unele dintre cele mai celebre parcuri naționale americane, cât și prin câteva rezervații mai mici, dar interesante, pentru a înțelege cum este protejată natura aici și ce avem noi de învățat de la cei care au inventat practic acest concept. Timp de 43 de zile, Dan și Cosmin au străbătut în lung și-n lat rezervațiile americane, în căutarea unor peisaje frumoase de fotografiat și a unor povești interesante de spus într-un film documentar. De la istoria tumultoasă a așezărilor din Smoky Mountains și până la mlaștinile din Congaree de pe coasta de est, de la uimitorul labirint din Badlands și până la celebrele canioane din sud-vestul american, de pe coasta Californiei și până în Yellowstone, primul parc național al lumii, povestea lor poate fi văzută acum la Arad, în cadrul unui picnic organizat la Centrul de vizitare Ceala.

Filmul este realizat de Cosmin Dumitrache și Dan Dinu, iar la proiecție o să aveți ocazia să îi întâlniți și să discutați mai multe despre aventura lor.

Proiecție film: 03 iulie ora 20:00 la Centrul de vizitare Ceala din Parcului Natural Lunca Mureșului.

Puteți vedea un trailer al filmului pe https://vimeo.com/286562774 

Acest proiect a fost realizat în colaborare cu Propark - Fundația pentru arii protejate, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București.

Popcorn, hot-dog, hamburgeri și răcoritoare veți gasi la noi, pătura o va aduce fiecare.

Dacă vremea nu ne va permite să realizăm proiecția în aer liber, ne vom muta în sala de conferințe a centrului de vizitare.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm.

Galați
Complexul Muzeal de ...

17:00
ORA

Fotograful Dan Dinu te invită la Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați să iei parte la o aventură fotografică africană.

Continentul negru crează dependență și imediat ce l-ai părăsit o să îți dorești să te reîntorci. Dan a vizitat și fotografiat trei țări africane și tot atâtea habitate specifice acestui continent. A început cu savanele est africane din Kenya, a continuat cu junglele și lacurile din Uganda și a culminat cu deșertul din Namibia

Vino și tu să afli povești inedite din safari, despre cele mai faimoase animale pe care le vezi zilnic în documentare, despre cum este să stai în mijlocul a mii de antilope Gnu sau la doar câțiva metri de un leu, despre o întâlnire mai mult decât personală cu un cimpanzeu în mediul lui natural, despre cum este să asiști la o vânătoare alături de un ghepard sau, de ce nu, despre cum este să trăiești pentru câteva ore în inima unui sat african.

Videoproiecție:   21 mai ora 17:00

Complexul Muzeal de Științele Naturii se află în Galați pe strada Regiment 11 Siret, nr. 6A. Proiecția are loc în Sala Auditorium.

Vă așteptăm.

Târgu Mureș
Muzeul de istorie

18:00
ORA

De 10 ani sărbătorim Natura! Ani în care am privit cum fotografia de natură din România face pași timizi, se dezvoltă și înflorește într-un minunat cânt de laudă dedicat animalelor sălbatice, peisajelor, plantelor, într-un cuvânt lumii în care trăim. Cei 10 ani dedicați organizării acestui concurs internațional ne-a învățat că frumosul poate reprezenta zborul unui țânțar în umbră, un copac nins desprins din lumea viselor sau un animal pândind hrana cea de toate zilele.

La ceas aniversar, dedicăm toți acești ani, tuturor celor care au participat la concursurile noastre. Celor care și-au încredințat, ore, zile, săptămâni acestui hobby minunat numit arta fotografică.

Vernisajul celei de-a zecea ediții are loc la Muzeul de Istorie din Cetatea Târgu Mureșjoi, 15 noiembrie, de la ora 18:00.

Vă așteptăm!

Pădurea Reci
Covasna

08:00
ORA

Am împlinit 11 ani de când suntem alături de pasionații de fotografie din România și, așa cum ne este obiceiul, vă invităm pe toți la o tură foto aniversară în Pădurea de la Reci. La această întâlnire poate participa oricine a susținut o activitate alături de PhotoLife sau oricine altcineva vrea să ne cunoască.

Traseul este unul ușor și se poate parcurge fără niciun fel de dificultate. Este necesară o pereche de încălțări care să permită deplasarea pe jos (ghete, bocanci), o geacă de vânt sau ploaie și un mic rucsac pentru echipament, în care să încapă și o sticlă cu apă și un sandviș. 

 

Tura aniversară PhotoLife

Data: 31 martie 2018 ora 08:00

Întâlnirea: Gara Brașov (în parcarea de lângă stația de taxi)

Transport: Mergem cu mașinile personale, iar cei care nu au mașină vor găsi un loc la colegi.

Participarea este liberă și nu implică niciun cost.

Pentru orice alte informații suplimentare puteți să ne contactați la contact@photolife.ro sau 0733/081031 (Dan Dinu).

Vă așteptăm.