Ești vânător... de imagini? Ești interesat de fotografia de natură și wildlife? Atunci hai alături de fotograful Dan Dinu într-o sesiune de „foto-hunting” organizată de Asociația de Vânătoare Piatra Craiului - Făgăraș Conservation (AVPCFC) și Photolife. Îți punem la dispoziție cazarea, transportul și masa, iar dacă ne plac imaginile tale o să le și cumpărăm.
PREZENTAREA PROIECTULUI
Asociația de Vânătoare Piatra Craiului - Făgăraș Conservation (AVPCFC) a concesionat Fondul Cinegetic Nr. 21 ”Izvoarele Damboviței” (situat pe teritoriul administrativ al Comunei Rucăr, respectiv pe Valea Superioara a Dâmboviței) în anul 2011, cu intenția de a conserva populațiile de faună. De atunci, nu a fost împușcat nici un animal.
Anul acesta am început proiectul “Ecoturism și conservarea biodiversității într-un fond cinegetic, pentru dezvoltare sustenabilă prin programe de observare a faunei sălbatice”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Obiectivul principal al proiectului îl constituie dezvoltarea unui program ecoturistic în fondul cinegetic nr. 21 „Izvoarele Dâmboviței”, ca o alternativă pentru conservarea biodiversității prin menținerea populațiilor de faună sălbatică de interes cinegetic și o oportunitate pentru creșterea veniturilor populației locale.
CONCURS
În cadrul proiectului, AVPCFC și Photolife organizează un concurs la care poți câștiga un loc la una dintre cele două tabere de fotografie de natură și wildlife alături de Dan Dinu și alți fotografi preocupați de acest domeniu în România.
Sesiunile de fotografiere se vor derula astfel:
• Sesiunea 1 între 26 - 30.10.2015;
• Sesiunea 2 între 27.11 – 01.12.2015.
CUM POȚI PARTICIPA
Pentru a participa la concurs trebuie să parcurgi următorii pași:
• Trimite 10 imagini din portofoliul tău cu peisaje sau animale sălbatice din România până duminică 20 septembrie 2015 ora 12:00 pe adresa de mail m.petrescu@conservationcarpathia.org ca atașament sau folosind un serviciu de transfer de date online (wetransfer, fastupload, etc.);
• Imaginile trebuie să aibă latura mare de 2000px;
• Trimite datele tale de contact (nume, email, telefon, localitatea de domiciliu) în același mail cu portofoliul.
Un juriu format din fotografi și reprezentați ai asociației vor evalua portofoliile trimise până la data de 27 septembrie, ținând cont de calitatea imaginilor, compoziție, relevanța subiectelor/momentelor surprinse, etc. Participanții care vor fi selectați pentru a participa la tabere vor fi anunțați pe data de 28 septembrie.
CE ÎȚI OFERIM
Cheltuielile de organizare, respectiv ghidarea în teren, transportul, cazarea și masa participanților vor fi suportate de către AVPCFC. Îndrumare foto din partea lui Dan Dinu și Photolife vă este oferită gratuit.
• Se asigură transportul din Brașov până la Sătic, comuna Rucăr, județul Argeș.
• Transport cu mașinile asociației în teren.
• Se asigură cazarea la cabana Richita, observatoarele AVPCFC sau dormitoarele de campanie ale Fundației Conservation Carpathia. Condițiile sunt cele de cabană de munte și este important să îți aduci un sac de dormit.
• Se asigură pachete de hrană zilnice.
• Sfaturi despre fotografia de natură și wildlife de la Dan Dinu și îndrumare pe toată durata taberei.
• Feedback peste imaginile realizate direct în teren de la fotografii implicați.
CE ÎȚI CEREM
Scopul acestei tabere este de a strâge cât mai multe fotografii frumoase, așa că în schimbul a ceea ce îți oferim noi, la finalul taberei fiecare participant va trebui să:
• Livreze către AVPCFC minim 20 de fotografii pentru fiecare dintre sesiunile la care a participat, cu drept de folosire neexclusiv. Aceste imagini vor fi utilizate pentru a promova activitățile organizației și pentru a ajuta la conservarea mediului. Suntem interesați atât de aspectele legate de peisaj, dar și de imagini cu specii din fauna zonei.
• Imaginile trebuie să fie la rezoluția maximă a aparatului, editate de către autor și livrate în format JPEG sau TIFF. Sunt admise doar imagini creație proprie, realizate în cadrul sesiunii organizate în cadrul taberei.
IMPORTANT
O comisie va realiza o selecție din fotografiile realizate de către fiecare participant, iar acestea vor fi achiziționate de AVPCFC și prezentate la expoziția de fotografie organizată de către asociație la evenimentul final al proiectului. De asemenea, fotografiile vor fi folosite de către asociație pentru a promova prin diverse metode, programele eco-turistice de observare a faunei sălbatice pe care le oferă. Se va specifica de fiecare dată autorul fotografiilor.
Pentru sesiunile următoare AVPCFC poate organiza noi etape de înscriere/selecție sau poate alege fotografi diferiți în funcție de situație.
Dacă mai ai întrebări, poți să iei legătura cu Mihai Petrescu la m.petrescu@conservationcarpathia.org sau 0758246155.
Vă așteptăm și vă dorim succes!