Fotografia de studio

27
OCT 2023

Inițiere în fotografia de studio
Brașov

3
zile

700
lei

Trainer
Daniel Hașiegan

Portretul în studio este un gen fotografic foarte îndrăgit, dar în același timp și un gen fotografic destul de tehnic. Te invităm alături de noi să înveți cum se folosesc echipamentele de studio și cum poți controla și poziționa lumina astfel încât să scoți în evidență emoțiile și expresivitatea modelului tău.

Te așteptăm într-o atmosferă prietenoasă alături de fotomodelele noastre și de Daniel Hașiegan care îți va dezvălui toate secretele acestui gen fotografic.

Informații importante și utile:

 • suport de curs ce însumează aproximativ 50 de pagini și peste 75 de fotografii ilustrative; 
 • 1 zi de teorie în sala de curs, și 2 zile de practică (ședințe foto în studio și ședințe de editare a imaginilor în Adobe Lightroom);
 • grup restrâns pentru a da posibilitatea trainer-ului de a lucra cu fiecare cursant în parte;
 • workflow complet de la instalarea studioului și până la  editarea imaginilor;
 • suport tehnic și testare de echipamente de la partenerii noștri;
 • trainer cu experiență de 4 ani în susținerea de cursuri și workshop-uri.

 

Workshopul pe care îl susținem este sub forma unui training intensiv și are trei părți distincte, ce se vor desfășura pe parcursul a 15h, în cele trei zile de workshop. Prima zi este dedicată dobândirii cunoștințelor teoretice despre fotografia de studio. A doua zi este dedicată lucrului practic în studio și vă va oferi un workflow complet, de la instalarea studioului și poziționarea luminilor, până la realizarea imaginilor. A treia zi este dedicată atât lucrului practic în studio, cât și prezentării modului de prelucrare și editare a imaginilor obținute pentru a obține fotografia finală. 

La acest workshop veți învăța particularitățile fotografiei de portret în studio, veți învăța cum puteți controla lumina și care sunt avantajele diferitelor scheme de iluminare, veți învăța cum să comunicați cu modelul și noțiunile de bază despre modificatorii de lumină, veți învăța cum se editează o fotografie în Adobe Lightroom, program dedicat fotografilor. Veți avea ocazia de a lucra atât cu lumină continuă, cât și cu blițuri de studio și blițuri pe patină.

 

Despre trainer

Daniel Hașiegan va fi ghidul vostru în lumea fotografie de portret în studio. Este președinte pentru secțiunea amatori a Asociației Fotografilor din Județul Brașov și membru Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România). Din 2017 a deschis studioul Photobox Art Market, unde se ocupă, pe lângă fotografia de studio, și cu servicii de imprimare digitală și editare foto, calibrare de monitoare, calibrare autofocus pentru obiective și curățare de senzor.

Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.photolife.ro/ro/team/daniel-hasiegan

 

Avantaje și beneficii

Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto.

 • Fiecare participant primește la final o diplomă care adeverește că a urmat acest curs și toate informațiile studiate sub forma unui suport de curs.
 • Participanții beneficiază de testare gratuită a echipamentelor de studio.
 • Participanții pot învăța cum se curăța senzorul aparatului foto și pot beneficia de o curățare gratuită.
 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu) sau 0740 060 455  (Daniel Hașiegan).

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la workshop, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.

 

Loc de desfășurare

Cursul se va desfășura într-un studio ce urmează a fi stabilit în funcție de numărul de participanți înscriși și de alte necesități. Primiți toate informațiile după înscriere.

 

Echipament necesar

Workshop-ul este destinat fotografilor care au cunoștințele de bază despre folosirea aparatului de fotografiat și știu să lucreze în modul manual. Este nevoie de un aparat de fotografiat DSLR sau mirrorless care să permită setările manuale și lucrul cu declanșatoare foto cu pin central. Se poate folosi orice tip de obiectiv, însă recomandăm o plajă focală cuprinsă între 35-85mm.

Luminile  de studio, accesoriile și tot ceea ce va fi nevoie pentru realizarea schemelor de iluminare sunt asigurate de partenerul nostru Photobox Art Market.

 

Program orientativ

Workshop-ul se va desfășura pe parcursul a 3 zile, 3h în prima zi și câte 6h în celelalte 2 zile. Mai jos aveți un program orientativ, ce va putea fi însă ușor restructurat în funcție de nevoile participanților și de firul discuțiilor, fără a schimba însă structura de bază a acestuia.

Vineri

18:00   Întâlnirea participanților, prezentarea tematicii și a locației pentru practica de studio.
18:30   Seminar teoretic. Particularitățile fotografiei de portret în studio.
21:00   Masă (opțional) unde putem continua discuțiile.

 

Sâmbătă

09:00   Întâlnirea participanților, prezentarea tematicii.
09:30   Seminar practic. Studiul luminii în studio.
10:30   Seminar practic. Cunoașterea aparaturii, luminilor și a accesoriilor de studio.
11:00   Coffee break.
11:30   Seminar practic. Fotografia de portret în studio.
15:00   Masă (opțional) unde putem continua discuțiile.

 

Duminică

09:00   Scurtă recapitulare a zilei precedente.
09:30   Seminar teoretic. Fotografia de portret în studio.
11:00   Coffee break.
11:30   Seminar practic. Fotografia de portret în studio.
13:30   Seminar practic. Editarea fotografiilor.
15:00   Masă (opțional) unde putem continua discuțiile.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu) sau 0740 060 455  (Daniel Hașiegan).

Taxa de participare se plătește în două tranșe, un avans de 200 lei la înscriere și restul la începerea cursului. Cei care au urmat un alt curs, workshop sau photo tour împreună cu noi, primesc un discount de 50 lei. Vă rugăm să anunțați acest lucru printr-un e-mail la înscriere.

 

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de la workshop (partea teoretica studiată și diploma de participare);
 • practica în studio desfășurată pe parcursul workshop-ului;
 • coffee break.

Taxa de participare nu include:

 • transportul până la Brașov și cazarea dacă este nevoie;
 • masa de prânz opțională.

 

Modalitatea de plată

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor.

Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la întâlnirea de la activitatea la care v-ați înscris.

Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscrierea pe site sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.

Plata se poate face prin virament bancar în contul nostru. Mai multe informații despre plată și efectuarea ei o să primiți după înscriere.

 

Anulare / Reprogramare

Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la activitatea la care v-ați înscris cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea activității, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu) sau 0740 060 455  (Daniel Hașiegan).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul cursului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.

Toate informațiile personale furnizate de către participanți la curs, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.

 

Înscrierea

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate permanent și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui curs. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care se va valida înscrierea.

Vârsta minimă de participare este de 16 ani. Dacă participantul nu este major atunci este nevoie de acordul părinților.

 

Anulare / Reprogramare

Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la curs cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea cursului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

Plată

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la întâlnirea de la curs.

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la curs odată cu completarea formularului de înscriere.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu) sau 0740 060 455  (Daniel Hașiegan).

Durată și desfășurare

3 zile / aprox. 15h

 

Nivel de cunoștințe

Acest workshop se adresează fotografilor care au un minim de cunoștințe despre fotografie și vor să deprindă particularitățile portretului în studio.

Echipament necesar

Pentru acest workshop aveți nevoie de un aparat de fotografiat DSLR sau mirrorless. Se poate folosi orice fel de obiectiv, însă recomandăm o plajă focală cuprinsă între 35-85mm.

 

Ce vei învăța la acest workshop:

 • ce înseamnă un studio foto performant complet echipat;
 • ce ai nevoie pentru propriul studio foto mobil;
 • cum să controlezi lumina și care sunt schemele de iluminare;
 • cum sa comunici cu modelul;
 • cum să editezi corect o imagine de portret;
 • și multe altele.