Portretul medieval

24
IUN 2023

Portretul medieval
Brașov

2
zile

800
lei

Trainer
Daniel Hașiegan

Fotografia de portret cu farmec medieval este un gen fotografic aparte la care puțini fotografi au acces. Arme, armuri, costume și accesorii vestimentare cu detalii extrem de reale și precise, alături de domnițe și cavaleri, te vor purta prin timp într-o epocă de mult apusă.

Te așteptăm într-o atmosferă prietenoasa, alături de o parte a grupului de reconstituire istorica Terra Ultrasilvana și Daniel Hașiegan pentru a învăța mai multe despre fotografia de portret.

Informații importante și utile:

 • 2 zile de practică (ședințe foto în teren alături de modele cu grupul de reconstituire istorica Terra Ultrasilvana);
 • feedback permanent de la trainer pentru participanți pe toată durata workshop-ului;
 • grup restrâns pentru a da posibilitatea trainer-ului de a lucra cu fiecare cursant în parte;
 • workflow complet de la instalarea atelierelor și până la  imaginile realizate;
 • trainer cu experiență de 4 ani în susținerea de cursuri și workshop-uri.

 

Workshopul pe care îl susținem este sub forma unui training relaxant cu tematică de poveste. Cele doua zile sunt dedicate lucrului practic în teren, în două locații diferite, și va vom oferi un workflow complet, de la instalarea atelierelor și poziționarea modelelor, până la aspecte tehnice legate de aparatul de fotografiat și fotografierea efectivă.  

La acest workshop veți învăța particularitățile fotografiei de portret în lumină naturală, diferite poziții interesante pentru model și cum să comunicați cu acesta pentru cele mai bune rezultate. Veți avea ocazia de a vă completa portofoliul cu imagini inedite și veți învăța mai multe despre perioada medievală, de la membrii Terra Ultrasilvana.

 

Despre trainer

Daniel Hașiegan va fi ghidul vostru în lumea fotografie de portret în lumină naturală. Este președinte pentru secțiunea amatori a Asociației Fotografilor din Județul Brașov și membru Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România). Din 2017 a deschis studioul Photobox Art Market, unde se ocupă, pe lângă fotografia de studio, și cu servicii de imprimare digitală și editare foto, calibrare de monitoare, calibrare autofocus pentru obiective și curățare de senzor.

Mai multe detalii despre trainer găsiți pe www.photolife.ro/ro/team/daniel-hasiegan

 

Avantaje și beneficii

Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto.

 • Fiecare participant primește la final o diplomă care adeverește că a urmat acest curs și toate informațiile studiate sub forma unui suport de curs.
 • Participanții se pot înscrie în grupul nostru de pe Facebook, un grup închis și dedicat doar celor care au urmat un curs, workshop sau photo tour alături de noi și unde vor putea beneficia de feedback și sfaturi de la toți trainerii PhotoLife.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu) sau 0740 060 455  (Daniel Hașiegan).

După ce ați citit toate informațiile și v-ați înscris la workshop, o să primiți un mail de confirmare și un altul cu toate informațiile necesare legate de locul de întâlnire, posibilități de transport și alte informații utile. Vă rugăm să căutați și în folderul Spam, dacă mail-ul nu a ajuns în Inbox așa cum ar trebui. În contul vostru de pe site puteți vedea situația înscrierii.

 

Loc de desfășurare

Workshop-ul se va desfășura în două locații diferite, câte una în fiecare zi. Acestea vor fi în apropierea orașului Brașov. Vom lua în considerare și o locație de interior în caz de vreme rea, în limita posibilităților.

 

Echipament necesar

Workshop-ul este destinat fotografilor care au cunoștințele de bază despre folosirea aparatului de fotografiat și știu să lucreze în modul manual și semiautomat. Este nevoie de un aparat de fotografiat DSLR sau mirrorless. Se poate folosi orice tip de obiectiv, însă recomandăm o plajă focală cuprinsă între 35-200mm.

 

Program orientativ

Workshop-ul se va desfășura pe parcursul a 2 zile, 8h în fiecare zi. Mai jos aveți un program orientativ, ce va putea fi însă ușor restructurat în funcție de nevoile participanților și de firul discuțiilor, fără a schimba însă structura de bază a acestuia.

 

Sâmbătă & Duminică

09:00   Întâlnirea participanților, prezentarea tematicii și a locației.
09:30   Organizarea atelierelor.
10:00   Seminar practic. Fotografie de portret cu tematică medievală.
13:00   Pauză de masă.
14:00   Seminar practic. Fotografie de portret cu tematică medievală.
 

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu) sau 0740 060 455  (Daniel Hașiegan).

Taxa de participare se plătește în două tranșe, un avans de 200 lei la înscriere și restul la începerea workshopului.

 

Taxa de participare include:

 • instruirea și suportul de la workshop (diploma de participare);
 • practica în teren desfășurată pe parcursul workshop-ului;
 • autorizațiile și taxele de fotografiere în locații unde este cazul;
 • chiria echipamentelor, costumelor și recuzitei;
 • participarea modelele fotografiate.

Taxa de participare nu include:

 • transportul până la Brașov și cazarea dacă este nevoie;
 • transportul până la locațiile din teren;
 • mesele de prânz.

 

Modalitatea de plată

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor.

Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la întâlnirea de la activitatea la care v-ați înscris.

Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscrierea pe site sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.

Plata se poate face prin virament bancar în contul nostru. Mai multe informații despre plată și efectuarea ei o să primiți după înscriere.

 

Anulare / Reprogramare

Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la activitatea la care v-ați înscris cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea activității, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu) sau 0740 060 455  (Daniel Hașiegan).

SC PHOTOLIFE SRL se angajează să presteze, în cadrul cursului de fotografie servicii de calitate către participanți. Toate informațiile prezentate în cadrul acestuia vor ajuta la dezvoltarea ulterioara a participanților și le vor îmbunătăți cunoștințele în domeniu.

Toate informațiile personale furnizate de către participanți la curs, atât la înscriere cât și în timpul acestuia, sunt confidențiale și nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele referitoare la activitățile SC PHOTOLIFE SRL, ele nu vor fi sub nici o formă înstrăinate unor terți.

 

Înscrierea

Completarea formularului de înscriere trebuie realizată după verificarea prealabilă a locurilor disponibile. Acestea sunt actualizate permanent și afișate pe site în spațiul informațional aferent fiecărui curs. După completarea formularului o să primiți o confirmare prin care se va valida înscrierea.

Vârsta minimă de participare este de 16 ani. Dacă participantul nu este major atunci este nevoie de acordul părinților.

 

Anulare / Reprogramare

Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la curs cu cel puțin 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea cursului, valoarea  taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.

 

Plată

După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezerva locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor. Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. A doua parte din taxă se plătește la întâlnirea de la curs.

Acceptarea condițiilor prezentate aici se face implicit de către participanții la curs odată cu completarea formularului de înscriere.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733 081 031 (Dan Dinu) sau 0740 060 455  (Daniel Hașiegan).

Durată și desfășurare

2 zile / aprox. 16h

 

Nivel de cunoștințe

Acest workshop se adresează fotografilor care au un minim de cunoștințe despre fotografie și vor să deprindă particularitățile portretului în exterior.

Echipament necesar

Pentru acest workshop aveți nevoie de un aparat de fotografiat DSLR sau mirrorless. Se poate folosi orice fel de obiectiv, însă recomandăm o plajă focală cuprinsă între 35-200mm.

 

Ce vei învăța la acest workshop:

 • care sunt momentele care îți oferă cea mai bună lumină naturală;
 • cum să îți așezi modelul și cum să comunici cu el;
 • despre ținutele medievale și despre armele vremii;
 • și multe altele.